Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Sparta – Slavia 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Jablonec 1:0 (kon.)
Liberec – Hr. Králové 0:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (1:0)
SK Slavia Praha
Pondělí 02.10.2017, 13:00 • TC Strahov • Juniorská liga – Čechy • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tohle je pro dnešní utkání Juniorské ligy ode mně vše, děkuji vám za pozornost a s přáním krásného zbytku dnes se s vámi loučím. Někdy příště, možná u dalšího derby, na počtenou! (15:06:27)
     
    Derby pražských S v rámci desátého kola Juniorské ligy je minulostí! Všechny 3 body si celkem zaslouženě nechává doma Sparta, která vítězí poměrem 1:0 po brance Lukáše Juliše už ze 24. minuty! Po zbytek prvního poločasu jsme viděli šancí jen opravdu málo. V druhém poločase se mírně hráči Slavie dostávali do šancí, ani jednu z nich ale využít nedokázali, stejně jako vstřelit branku.

    Sparta Praha tak zůstává na druhém místě se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Teplice, Slavia se vinou dnešní prohry propadla na pozici sedmou, po výhře v Liberci ji totiž přeskočil Hradec Králové.

    Příští utkání odehrají hráči Sparty na hřišti Plzně, Slavia přivítá Bohemians 1905!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostům se nepovedla ani zřejmě poslední útočná akce, důsledná obrana Sparty jim snahu o vstřelení vyrovnávací branky vůbec neulehčila.
     
    90+2
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matoušek, přichází Sváta.
     
    90+1
    Sudí nastavuje 3 minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Nyní ale musel Březina řešit únik hostů po levém křídle razantním odkopem do zámezí, pokračovat tak budou slávisté na polovině soupeře.
     
    89
    Sparťané drží míč na polovině hostů a nikam se nehrnou, což je docela pochopitelné necelé dvě minuty do konce utkání při vedení o jednu branku.
     
    89
    Po další útočné akci pražské Sparty musel zakročit i brankář Otáhal, který ale dokázal míč udržet ve své náruči a může tak rozjet kombinaci svého celku.
     
    88
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Dao, přichází Novotný.
     
    87
    Nyní se jen za dopomoci lékařů zvedl z trávníku brankář Sparty a dá se tak očekávat delší nastavení.
     
    86
    Po rohovém kopu se do střely hlavou položil jeden z hostujících borců, přidal do hlavičky ale přílišnou razanci a míč skončil až nad Vorelovou svatyní!
    85.
     
    85
    Zpoza vápna se o střelu nártem pokusil zřejmě Lukáš Juliš, jeho povedená rána se ale mezi tři tyče nevlezla!
     
    84
    Stále jsou více na míči hosté ze Slavie, jejich kombinaci ale chybí nějaký nápad na finální přihrávku, nebo potom už pořádná střela.
     
    83
    Neujal se ani další centrovaný míč z pravého křídla, na který si ani jeden z hráčů nenaskočil a míč tak skončil v zámezí.
     
    82
    Domácí se vehementně snaží o vyrovnání, zatím důsledná obranná činnost Sparty jim ale veškeré šance hatí už před vápnem.
    80.
     
    80
    Tu zahráli sparťané hrůzostrašně, signál na krátko se jim vůbec nepovedl, navíc touto nepovedenou akcí takřka darovali možnost brejku soupeři, který jej ale s velkou dávkou smůly nevyužil!

    Daniel Bertók

    Branky: 24. Juliš

    Karty:   48. Dao (SPA) – 5. Bucha (SLA), 60. Kingue (SLA)


    AC Sparta Praha: Vorel – Boula, Březina, Dao (87. Novotný), Frýdek, Juliš, Karavaev, Mareček (K), Matoušek (91.Sváta), Pavlík, Traore (72. Balvín).
    Náhradníci: Balvín, Čmelík, Novotný, Palecko, Sváta, Štorc (B), Tašič.

    SK Slavia Praha: Otáhal – Badocha, Beňo, Bucha (K), Čvančara (71. Bjeloš), Kingue, Kovařík (54. Škarda), Krejdl, Stropek, Trapanovski (46. Lauricella M.), Vejvar.
    Náhradníci: Bjelos, Čočišvili (B), Lauricella A., Lauricella M., Stehno, Škarda.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Ondřej Černý, Petr Vít.

    Diváci: 250
    ocianews.com