Karviná – Jihlava 2:2 (kon.) | Třinec – Zlín 0:2 (kon.) | Brno – Ostrava 1:4 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:4 (1:1)
FC Baník Ostrava
Pondělí 02.10.2017, 15:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • Juniorská liga – Morava • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepší českého mládežnického fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola moravské skupiny Juniorské ligy představí před vlastním publikem FC Zbrojovka Brno, jejímž soupeř bude ligový nováček – FC Baník Ostrava. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Zukal (C), Buchta, Obůrka, Šustr, Přichystal, Janošek, Kroutil, M. Vintr, Svensson, Abdulrahman.
    Náhradníci: Trbušek – Krula, Hykš, Zikl, Kropáček, Jambor, Pachlopník.

    FC Baník Ostrava: Šustr – Dendis, Kubík, Mooc, Kania, Morgan Blaise, Bolf (C), Azackij, Macej, Hykel, Poznar.
    Náhradníci: Murin – Lehnert, Hejl, Mládek, Purič.

    Rozhodčí: Julínek – Horák, Lakomý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí, kteří dnes nastupují v červených dresech, uvedli míč do hry a kombinují kolem středu hřiště. Hosté nastupují v bílém.
     
    2
    První centr z pravé strany obrana Baníku odvrátila a hosté sami vyrazili dopředu. Rychlý pas směrem vpřed zastavil Zukal a následně ostravské fotbalisty na levé straně hrací plochy zastavil faul.
     
    3
    Úvod zápasu je zatím oboustranně plný nepřesností, k míči se po sérii odrazů dostali opět hosté, kteří budou moci rozjet další akci směrem vpřed.
     
    4
    Nakonec se k centru na pravé straně dostal Kubík, jeho prudký pas na přední tyč byl ale sražen na první rohový kop zápasu.
     
    5
    Centr z něj směřoval opět na bližší tyč, nicméně obrana Zbrojovky zakončení patou zastavila a odvrátil míč opět na roh.
     
    5
    Ten už se hostům tolik nepovedl a rázem z toho byla obrovská šance domácích! Dlouhý nákop stopoval Taiwo, který si míč v úniku píchl i kolem brankáře Šustra, ovšem poté nepochopitelně osamocen před prázdnou brankou zamířil vedle! Neskutečná šance domácích!
     
    6
    Ostrava se po zahozené šanci soupeře opět osměluje a v aktivní kombinaci se žene směrem dopředu.
     
    7
    Další rohový kop pro hostující Baník.
     
    8
    Po něm vznikl ve vápně menší závar, tak obrana Brna raději opět zahrála míč do bezpečí na rohový kop.
     
    9
    Po dobrém zásahu domácí obrany se na hranici vápna nejprve opřel do balónu Kania, jehož rána byla zablokována, a poté také Morgan Blaise, jenž provětral náruč připraveného brankáře Flodera.
     
    10
    Svensson povedeným dlouhým pasem po levé lajně hledal Taiwa Abdulrahmana, ten však svůj náběh uspěchal a byl polapen v ofsajdovém postavení.
     
    11
    Přichystal v rychlém brejku domácích dostal prudkou přihrávku na levé straně, prodral se až do vápna, ovšem Šustr skvěle vyběhl a domácí křídelník tak špičkou kopačky mířil jen do jeho rukavic!
     
    12
    Následný rohový kop domácích, mimochodem první v zápase, žádnou šanci nepřinesl, hosté se ubránili a po faulu Krutila u pravé postranní čáry budou rozehrávat.
     
    13
    Jenže dlouhý pas křížem žádného adresáta v bílém nenalezl, domácí defenzíva celou situaci ustál a Jiří Floder bude vykopávat od své branky.
     
    14
    Přichystal se znovu protáhl po levé straně a už už hledal centrem na zadní tyči volného Taiwa, ale Morgan Blaise včas míč odvrátil.
     
    15
    Poté kombinace obou celků ve středu hřiště přinesly množství nepřesností, nakonec se k míči dostává Zbrojovka, která kombinuje směrem dopředu.
     
    16
    Po nešťastné teči jednoho z hostů navíc Šustr nedostihl míč na přední tyči, je z toho další rohový kop.
     
    17
    První rohový kop obrana Ostravy zneutralizovala, domácí však od opačného rohového praporku na útočné polovině šanci na reparát.
     
    18
    Míč po dvou tečích propadl na hranici vápna k Buchtovi, ten ale volej netrefil podle představ a jeho padáček zamířil vysoko nad branku.
     
    19
    Velká šance hostů! Hykel si po levé straně zaběhl na parádní pas spoluhráče za obranu, z úhlu šel sám na branku, ale Floder pohotově vyběhl a jeho šanci zneškodnil!
     
    20
    Následný rohový kop obrana Brna dobře odvrátila a mohla vyrazit do brejku, ovšem Taiwo prudký nákop nezpracoval.
     
    21
    Poté přišla další ztráta hostů, na levé straně se v brejku uvolnil opět Jakub Přichystal, ale jeho centr skončil jen v rukavicích brankáře Šustra.
     
    23
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté jdou zaslouženě do vedení! Po dalším rohovém kopu se k hlavičce dostal Poznar a jeho pokus na vzdálenější tyč orazítkoval břevno. Balón se však odrazil příhodně do míst, kde stál volný ALEŠ MOOC a ten nikým nehlídaný poslal z první balón do odkryté části branky – 0:1!
     
    23
    Domácí mají rychlou šanci odpovědět, po faulu na Krutila budou z pravé strany rozehrávat volný přímý kop.
     
    24
    Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, ovšem ani Kroutilův, ani Janoškův centr nebyl přesný. I přesto akce Brna pokračovala, centr z levé strany propadl na vzdálenější tyč až ke Kroutilovi, který ale z voleje branku netrefil!
     
    25
    Poprvé od vstřelené branky se dopředu vydali také hostující fotbalisté, centrovaný míč však doputoval jen k Floderovi, který rychle rozehrává.
     
    27
    Domácí jsou v obraně zatím hodně nedůslední a málem podruhé pykali! Po sérii odrazů se dostal míč na hranici vápna k Dendisovi, jenž se do míče opřel z voleje a jeho kroucená rána těsně minula břevno branky Zbrojovky!
     
    28
    Brno právě vstřelilo branku!
    A o to víc mohou hosté žehrat na neproměněnou šanci, protože Brno vyrovnává! Marek Vintr ukázal skvělý přehled ve středu útočné poloviny, kolem obranné linie načasoval krásný oblouček do běhu na JAKUBA PŘICHYSTALA, který si nechal míč spadnout a poté z voleje zamířil nechytatelně na zadní tyč – 1:1!
     
    29
    Ostrava se však nechce s nerozhodným výsledkem smířit, a opět je usazena na polovině svého moravského soupeře.
     
    30
    Po půlhodině hry startoval Vintr opět dlouhým pasem kupředu Přichystala, ten se však v době přihrávky nacházel v ofsajdu, což neuniklo pozornosti pomezního sudího.
     
    31
    Obrovská šance hostů! Mooc se zjevil úplně sám za obranou a mířil technicky na zadní tyč, ovšem Floder skvěle vystihl směr rány a jeho pokus konečky prstů vyrazil!
     
    32
    Následoval rohový kop, po kterém se ze všech nejvýš vyšrouboval opět Floder a míč vyboxoval.
     
    33
    Zukal u levé postranní čáry nepříjemně zajel do soupeře, rozhodčí však celou situaci místo karetního trestu vyřešil jen ústní domluvou.
     
    34
    Mooc hledal na pravé straně hřiště Kaniu, ovšem přesný pas mu neadresoval. Hostující záložník přesto míč dostihl, ale k centru se nedostal, a tak Floder bude vykopávat.
     
    36
    A Floder vzápětí musel opět zasahovat, ovšem proti ráně hostujícího hráče se vytasil s dalším povedeným zákrokem a míč vyrazil!
     
    37
    Na druhé straně táhl brejk Brna opět Vintr, ten posunul míč doleva Přichystalovi, ale ten se přes dvojnásobnou přesilu ke střele neprobil.
     
    38
    Zdravotní potíže provádějí Miroslava Kroutila, který zůstal ležet na trávníku a na hřiště musí přispěchat zdravotník.
     
    39
    Nakonec se nejedná o nic vážného, domácí křídelník je zpět na hřišti a mezitím mohl sledovat, jak se ke střele dostal jeden z hostů, ale přízemní ranou branku minul.
     
    40
    Právě navrativští Kroutil se na pravé straně zbavil Morgana, tlačil se k centru, ale nakonec jeden z obránců Baníku srazil míč na roh.
     
    41
    Roh obrana hostů odvrátila a poté se ještě k ráně po sérii odrazů dostal Šustr, ovšem jeho skončil kousek nad brankou.
     
    42
    Další tutovka Zbrojovky! Dalekonosnou ránu po zemi Šustr neudržel ve svých rukavicích, míč mu vypadl. K tomu se jako první natlačil úplně volný Taiwo, ovšem branku trestuhodně přestřelil!
     
    43
    Po další nepřehledné situaci na polovině Ostravy centroval zprava Kroutil, ale opět neúspěšně – obrana soupeře jeho pas zastavila.
     
    44
    Baník má míč na svých kopačkách a snaží se aktivně kombinovat, nicméně zatím se mu nedaří najít další cestu kupředu.
     
    45
    Až nyní, kdy si Poznar zpracoval míč na hraně šestnáctky, přiklepl jej Macejovi, jehož pokus z jedničky po zemi zamířil přesně do rukavic připraveného Flodera.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta a hosté jsou opět u míče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    První poločas je minulostí a skóre je zatím nerozhodné. Do vedení se dostali po několika šancích na obou stranách hosté, když se míč po rohu a hlavičce Poznara odrazil do břevna k volnému Aleši Moocovi, jenž nasměroval balón do prázdné branky. Hostům však radost vydržela jen osm minut, a to do doby, kdy Vintr vyslal za obranu Jakuba Přichystala a ten z voleje ranou k tyči vyrovnal. Oba celky měly množství šancí strhnout vedení na svou stranu, ale ani jednomu se nezadařilo. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Bolf, přichází Lehnert.
     
    47
    Hned v úvodu druhé půle se dopředu vydali hosté, Poznar po chybě soupeře přiklepl míč Hykelovi, ale jeho šajtle si cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    48
    Po sérii faulů na obou stranách se k míči dostávají opět hosté, kteří po levé straně hřiště míří dopředu.
     
    49
    První šance hostů ve druhé půli. Poznar zůstal sám na pravém křídle, do míče se opřel z voleje, ale Floder jeho ránu dokázal reflexivně vyboxovat. Akce poté pokračovala a po sraženém pasu opět Poznara je zde roh pro Baník.
     
    50
    Na centr z něj si naběhl nikým nehlídaný Kubík, který placírkou tlačil míč z voleje na zadní tyč, ale branku těsně netrefil!
     
    51
    A Floder se zatím vůbec nenudí, nyní musel opět zasahovat proti střele soupeře, nicméně pokus k tyči pozorně vyrazil na roh.
     
    52
    Ten se nepovedl a domácí rychle rozehráli. Taiwo v brejku našel Janoška, a ten byl soupeřem faulován. Přímý kop pro Brno.
     
    53
    K tomu se postavil sám Janošek, jehož rána ztroskotala na zdi, a poté domácí signalizovali hru rukou v podání jednoho z hostů, nicméně marně.
     
    54
    Na druhé straně se po brejku dostal míč na hranici vápna k Moocovi, ale tomu rána nesedla a svůj přízemní pokus poslal daleko vedle branky.
     
    55
    Poznar zůstal sám na pravé straně, odkud velmi dobře centroval na zadní tyč, ale Floder si na jeho míč počkal a ukryl jej v rukavicích.
     
    56
    Další faul Baníku zastavil na pravé straně vápna akci domácích, kteří budou zahrávat volný přímý kop.
     
    57
    Ten přinesl menší nebezpečí na přední tyč, obrana Ostravy ale nakonec centr odvrátila a hosté mohou vyrazit dopředu.
     
    58
    Baník právě vstřelil branku!
    A navíc jdou hosté opět do vedení! Po centru z pravé strany dostal hodně prostoru na středu hranice vápna útočník TOMÁŠ POZNAR. Míč si stihl připravit na pravačku a poté prudkou křižnou ránou po zemi zamířil nekompromisně na zadní tyč – 1:2!
     
    60
    Po hodině hry navíc nedůslednost domácích mohl potrestat na hranici vápna také Dendis, jeho táhlá střela se ale nakonec naštěstí pro Brno vznesla vysoko nad branku.
     
    61
    Po pravé straně se protáhl Macej, ale jeho centr dokázal Floder pohotově ukrýt ve svých rukavicích.
     
    62
    Jenže po jeho výhozu Zukal o míč při presinku soupeře přišel, přihrávka do úniku dostal právě Macej, ale v tutovce nechal vyniknout Flodera, který jeho ránu konečky rukavic vytěsnil na roh!
     
    62
    Další akci Brna zastavil ofsajd a v něm Poznar.
     
    63
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází M. Vintr, přichází Pachlopník.
     
    64
    Dobrá možnost Brna. Janošek po levé straně nastartoval směrem vpřed Přichystala, ten se probil po dvou šťastný odrazech ke střele, ale jeho pokus na zadní tyč si cestu do branky nenašel.
     
    65
    Domácí zahrávali na pravé straně další zajímavou standardní situaci, míč však byl hodně přetažený.
     
    66
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Kroutil, přichází Jambor.
     
    66
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Taiwo, přichází Zikl.
     
    69
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté vedou již o dvě trefy a jsou hodně blízko výhře! Na centr z levé strany si naběhl nikým nehlídaný střídající LUKÁŠ LEHNERT, který se prodral do zakončení a ve skluzu prudký balón protečoval mimo dosah Flodera za jeho záda – 1:3!
     
    69
    Domácí už musejí vrhnout zbytky svých sil do útoku, a nyní po faulu na Janoška vybojovali z levé strany zajímavou standardní situaci.
     
    70
    A právě Dominik Janošek míč umně zatočil na zadní tyč, kde se zjevil volný střídající Zikl, ovšem jeho hlavičku k tyči brankář soupeře vyškrábl na roh!
     
    71
    Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl, hosté se ubránili a odkopli míč zpět na polovinu soupeře.
     
    72
    Morgan Blaise dostal parádní pas na levou stranu, míč si hodil na levačku, ale jeho nadýchaný centr na zadní tyč adresáta v bílém nenašel.
     
    74
    Zbrojovka je sice aktivnější a více na míči, nicméně obrana Ostravy působí velmi dobře a nepouští soupeře do šancí.
     
    76
    Baník právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Obrana Brna už hrála na velké riziko, čehož využil MARTIN MACEJ, který dostal parádní pas do běhu, utekl obraně a prudkým obstřelem kolem ležícího Flodera vsítil na zadní tyč čtvrtou branku Ostravanů – 1:4!
     
    76
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dendis, přichází Mládek.
     
    77
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Šustr, přichází Kropáček.
     
    77
    Domácím už mnoho času na nějaký zvrat nezbývá, navíc nyní po faulu Pachlopníka ve vápně o míč opět přicházejí.
     
    78
    Na domácích je vidět frustrace z výsledku, zatímco hosté si závěr zápasu užívají a po dalším faulu soupeře s rozehrávkou rozhodně pospíchat nebudou.
     
    79
    Přichystal dobře na levé straně vybojoval míč, přes Obůrku se nakonec dostal ke Kroutilovi, ale ten si na bránícího hráče nepřišel.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Buchta (FC Zbrojovka Brno).
     
    80
    Rozběhla se právě závěrečná desetiminutovka, a hosté jasně směřují za ziskem tří bodů.
     
    81
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Macej, přichází Hejl.
     
    81
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Janošek, přichází Hykš.
     
    83
    Další ojedinělý brejk Brna po pravé straně zastavil pozorný Mládek, který se dobře vrátil a centr na rozběhnutého Pachlopníka pohotově zastavil.
     
    85
    Po nepřesnostech ve středu hřiště se nakonec dopředu vydal Buchta, odhodlal se k dalekonosné ráně, ale jeho pokus zamířil vysoko nad branku.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Morgan Blaise, přichází Purič.
     
    87
    Utkání se již pouze dohrává, domácí se sympaticky snaží ještě útočit, ale zatím jim není směrem dopředu přáno.
     
    88
    Jambor byl na pravé straně hřiště faulován, domácí budou rozehrávat ještě jednu standardní situaci.
     
    89
    Ještě jedna velká šance Baníku! Poznar si zaběhl na další parádní kolmici středem, ale Floder proti němu včas vyrazil a hluboko mimo pokutové území mu míč ve skluzu odebral!
     
    90
    Asi poslední šanci duelu měl Obůrka, který se dostal na levé straně vápna ke střele z dálky, ale jeho pokus si cestu mezi tři tyče branky hostů nenašel.
     
    90+1
    Ofsajd zastavil v postupu vpřed Mládka, a to je asi to poslední, co dnes diváci v Brně na Srbské viděli.
     
    90+1
    Konec zápasu. (16:48:58)

    Daniel Kinc

    Branky: 28. Přichystal – 23. Mooc, 58. Poznar, 69. Lehnert, 76. Macej

    Karty:   79. Buchta (BNO)


    FC Zbrojovka Brno: Floder – Zukal (C), Buchta, Obůrka, Šustr (77. Kropáčelk), Přichystal, Janošek (81. Hykš), Kroutil (66. Jambor), M. Vintr (62. Pachlopník), Svensson, Abdulrahman (66. Zikl).
    Náhradníci: Trbušek – Krula, Hykš, Zikl, Kropáček, Jambor, Pachlopník.

    FC Baník Ostrava: Šustr – Dendis (75. Mládek), Kubík, Mooc, Kania, Morgan Blaise (86. Purič), Bolf (C) (46. Lehnert), Azackij, Macej (81. Hejl), Hykel, Poznar.
    Náhradníci: Murin – Lehnert, Hejl, Mládek, Purič.

    Rozhodčí: Julínek – Horák, Lakomý
    thejrc.org