Kunlun – Toljatti 2:1 (kon.) | Chabarovsk – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.) | Vladivostok – Čeljabinsk 3:2 (po pr.)
Ufa – Petrohrad 1:6 (kon.) | Kazaň – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Omsk 5:4 (kon.)
Minsk – Barys 3:2 (2:0 po s.n.) | Dynamo Moskva – Jaroslavl 0:2 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:4 (po pr.)
konec
Salavat Julajev Ufa
1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
SKA Petrohrad
Středa 04.10.2017, 16:00 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:58
    Enver Lisin se při vlastním oslabení proháčkoval až před Šesťorkina, který musel pokus domácího hráče zlikvidovat dalším vynikajícím zákrokem. To byla velká škoda pro Ufu.
    54:32 Ilja KOVALČUK - 1:6
     
    54:32
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A hosté rychlostí blesku přesilovku vyžívají! Pavel Dacjuk vyhrál buly přesně na hůl ILJI KOVALČUKA, jenž se s pukem vůbec nepáral a nekompromisní ranou pod břevno kompletuje v dnešním utkání hattrick. Asistence: Pavel Dacjuk.
     
    54:28
    Domácí kapitán Panin si nyní počkal na Prochorkina a kolenem jej nevybíravě poslal k ledu. To byl velmi nebezpečný zákrok, po kterém se hostující forvard jen velmi těžce zvedá z ledu. Panin inkasuje 5 minut za faul kolenem a osobní trest do konce utkání.
     
    50:20
    Ufa však mohla inkasovat při vlastní přesilovce! Její obraně totiž ujel jeden z hráčů Petrohradu, který však své sólo nezakončil přesně a bránu Fedotova minul.
     
    49:16
    Nakonec z toho bude poměrně komplikace pro hosty. Maxim Čudinov dostává pětiminutový trest za podražení plus osobní trest do konce utkání za nesportovní chování.
     
    46:37
    Šesťorkin znovu ve velké šanci Ufy úspěšnější! Na hostující bránu se hnal z pravé strany Majorov, ale hostující brankář vytasil další důležitý zákrok.
    44:19 Teemu HARTIKAINEN - 1:5
     
    44:19
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nyní už gól Salavatu Julajev platí a je tedy sníženo! Rychlý brejk domácích táhl po pravé straně TEEMU HARTIKAINEN, jenž svou přihrávkou před bránu hledal Linuse Omarka. K němu však kotouč nedoputoval, neboť si ho za záda vlastního brankáře srazil obránce Vojnov. Asistence: Joonas Kemppainen.
     
    40:59
    Nikita Gusev mohl přidat šestou branku! Po krásné přihrávce napříč pásmem pálil pod břevno. V cestě kotouči do sítě zamezil skvělým obranným zákrokem obránce Gončarov,jenž puk ramenem vyrazil do ochranné sítě.
     
    39:17
    Tak a je to tady znovu! Domácí protestují, ale sudí jsou nekompromisní a trestají lavičku Ufy menším trestem za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    33:46
    Trochu přísné rozhodnutí, nicméně s tím domácí nic neudělají. Následují dvě minuty pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest si odsedí Linus Omark.
     
    31:16
    V nepřehledné skrumáží před bránou hostů se nejlépe zorientoval Linus Omark, který bekhendem nahrnul puk zpět do brankoviště, kde si jej Nikolaj Prochorkin srazil za vlastního brankáře. Celou situaci ještě rozhodčí přezkoumal u videa kvůli Omakovému postavení v brankovišti, jenž měl podle protestu hostů bránit Šesťorkinovi ve hře. Protest SKA byl shledán jako oprávněný a rozhodčí se rozhodli gól neuznat.
    29:10 Ilja KOVALČUK - 0:5
     
    29:10
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jenže to se jim stalo osudným! Čerstvé síly nestačily téměř ani naskočit na led, když Šesťorkin bleskurychle poslal kotouč na útočnou polovinu na ILJU KOVALČUKA, jenž puk zavezl do pásma a při přečíslení tří proti jednomu zamířil z prostoru pravého kruhu přesně pod levou ruku Fedotova. Asistence: Igor Šesťorkin.
     
    27:27
    Domácí navíc budou hrát znovu v oslabení. Linus Omark dostává dvě minuty za sekání.
     
    26:48
    Střídání v týmu Salavat Julajev Ufa: ze hřiště odchází Ben Scrivens, přichází Ivan Fedotov.
    26:48 Nikita GUSEV - 0:4
     
    26:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tady už to pro Ufu zavání debaklem! Nikolaj Prochorkin adresoval přesnou přihrávku na hůl NIKITY GUSEVA, který si z levé strany sjel do prostoru levého kruhu a střelou přes obránce na bližší tyč vyhání Scrivense na střídačku. Asistence: Nikolaj Prochorkin.
     
    24:50
    Obrovský závar před Šesťorkinem, který ani v tomto případě neinkasoval! Hostující brankář odolal několika střelám soupeře a i v tomto případě drží čisté konto.
     
    23:27
    Jegor Rykov oslabuje svůj celek, který si vyzkouší další početní nevýhodu. Obránce SKA dostává menší trest za hození hole.
     
    21:02
    Enver Lisin ve velké šanci selhal! Z pravé strany si dobře sjel až do středu a nikým neatakován prověřil Šesťorkina. Ten předvedl další vynikající zákrok a drží tedy stále čisté konto.
     
    14:30
    Teemu Hartikainen měl na holi snížení! Finský forvard pálil po přihrávce z mezikruží, ale Šesťorkin vyšel ze souboje znovu jako vítěz.
     
    13:52
    Ilja Kovalčuk znovu neudržel nervy na uzdě a v obranném pásmu dalším zbytečným zákrokem srazil jednoho z domácích hráčů. Poté se na ledě strhla menší mela, ale na lavici trestů za nedovolené putuje jen hostující hráč.
    13:17 Alexandr BARABANOV - 0:3
     
    13:17
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak tohle nevypadá s domácími vůbec dobře! SKA přidává další branku a jen dokazuje, v jaké pohodě v letošním ročníku hraje. Nikolaj Prochorkin zavezl kotouč do útočného pásma, poté jej předal do druhé vlny najíždějícímu Gusevovi, jenž ještě celou akci vyšperkoval na pravý kruh, odkud ALEXANDR BARABANOV mířil přesně do prázdné brány domácích. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Nikita Gusev.
    11:27 Ilja KOVALČUK - 0:2
     
    11:27
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA během chvilky navyšuje náskok a drží si stoprocentní úspěšnost v přesilových hrách v tomto duelu! Od pravého mantinelu dostal Nikita Gusev puk do středu na Pavla Dacjuka, jenž krásnou přihrávkou uvolnil na levém kruhu ILJU KOVALČUKA, jenž už neměl problém trefit odkrytou bránu Ufy. Asistence: Pavel Dacjuk, Nikita Gusev.
     
    10:32
    Arťom Fjodorov již odjíždí za katr. Domácí hokejista bude rád, jak si své dvě minuty za podražení odsedí celé.
    08:46 Patrik HERSLEY - 0:1
     
    08:46
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak hosté přeci jen stihli využít přesilovku a dostávají se do vedení! Sergej Širokov míchal s pukem u pravého mantinelu a následně nabil na modrou čáru PATRIKU HERSLEYMU, jenž ranou těsně nad ledem bez přípravy zamířil přesně k levé tyčce Scrivensovy brány. Asistence: Sergej Širokov, Jarno Koskiranta.
     
    06:56
    Denis Kokarev už putuje na trestnou lavici, kde se odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    03:36
    Zbytečný faul Ilji Kovalčuka v útočném pásmu. Hostující útočník inkasuje menší trest za sekání a jeho celek čeká první oslabení.
     
    01:02
    Nyní už to byla o poznání lepší pozice! Karpov se ocitl ve velké šanci pro změnu na pravém kruhu, ale ani on nedokázal Scrivense překonat. Následně se to nepodařilo Koskirantovi ani jeho dorážejícím kolegům.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 45. Hartikainen (Kemppainen) – 9. Hersley (Širokov, Koskiranta), 12. Kovalčuk (Dacjuk, N. Gusev), 14. Barabanov (Prochorkin, N. Gusev), 27. N. Gusev (Prochorkin), 30. Kovalčuk (Šesťorkin), 55. Kovalčuk (Dacjuk)


    Salavat Julajev Ufa: Scrivens (27. Fedotov) – Gončarov (C), Panin, Arzamascev, Larsen, S. Garejev, Loginov, Petrišev – I. Makarov, J. Bodrov, Lisin – Hartikainen, Omark, Kemppainen – Fjodorov, Kokarev, Busarov – Korotkov, Soloduchin, M. Majorov – Skorikov.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Gavrikov, Hersley, Rykov, Zub, Zubarev, Čudinov – S. Plotnikov (C), Dacjuk (A), Kovalčuk – Karpov, Koskiranta (A), Širokov – Barabanov, Prochorkin, N. Gusev – Ketov, Kablukov, Kalinin – M. Malcev.

    Rozhodčí: Beljajev, Olenin – Zacharenkov, Šeljanin
    thejrc.org