Ázerbájdžán – Česko 1:2 (kon.) | Arménie – Polsko 1:6 (kon.) | Sev. Irsko – Německo 1:3 (kon.)
San Marino – Norsko 0:8 (kon.) | Černá Hora – Dánsko 0:1 (kon.) | Rumunsko – Kazachstán 3:1 (kon.)
Anglie – Slovinsko 1:0 (kon.) | Malta – Litva 1:1 (kon.) | Skotsko – Slovensko 1:0 (kon.)
konec
Ázerbájdžán
1:2 (0:1)
Česko
Čtvrtek 05.10.2017, 18:00 • Olympijský stadión Baku • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    ÁZERBÁJDŽÁN

    Domácí fotbalisté jsou sice poslední dvě kola před koncem kvalifikace na pěkném třetím místě skupiny C, avšak i přesto už nemají šanci na postup. Ázerbájdžán má totiž pouze deset bodů a hned devět jich ztrácí na druhé Severní Irsko. Problémem domácího celku je především ofenzíva, která dosud nastřílela jen osm branek, což je při šesti zářezech do sítě slabého San Marina opravdu bídný počin.

    Dosud odehraná utkání kvalifikace MS

    4.9.2017 Ázerbájdžán – San Marino 5:1
    1.9.2017 Norsko – Ázerbájdžán 2:0
    10.6.2017 Ázerbájdžán – Severní Irsko 0:1
    26.3.2017 Ázerbájdžán – Německo 1:4
    11.11.2016 Severní Irsko – Ázerbájdžán 4:0
    11.10.2016 Česko – Ázerbájdžán 0:0
    8.10.2016 Ázerbájdžán – Norsko 1:0
    4.9.2016 San Marino – Ázerbájdžán 0:1
     
    ČESKO

    Ani česká reprezentace v tomto kvalifikačním cyklu zrovna nezazářila a aktuálně je ve skupině C až za svým dnešním soupeřem. Ještě do minulého kola měli Češi aspoň nějakou šanci na postup, nicméně prohra se Severním Irskem znamená, že do Ruska se naši fotbalisté podívají maximálně jako fanoušci. Češi se prakticky po celou kvalifikaci nemohli stoprocentně spolehnout na útok ani na defenzívu, čehož výsledkem je nevýrazné skóre 10:9. Pro srovnání druhé Severní Irsko má například skóre 16:2 a první Německo dokonce 35:2.

    Dosud odehraná utkání kvalifikace MS

    4.9.2017 Severní Irsko – Česko 2:0
    1.9.2017 Česko – Německo 1:2
    10.6.2017 Norsko – Česko 1:1
    26.3.2017 San Marino – Česko 0:6
    11.11.2016 Česko – Norsko 2:1
    11.10.2016 Česko – Ázerbájdžán 0:0
    8.10.2016 Německo – Česko 3:0
    4.9.2016 Česko – San Marino 0:0
    Do nominace se nakonec vlezl také Václav Kadlec a Jan Sýkora, kteří nahradili dvojici Škoda - Gebre Selassie.

     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS VE SKUPINĚ C

    11. října 2016 Česko – Ázerbájdžán 0:0 (0:0)

    Držení míče: 62% – 38%
    Střely na bránu: 5 – 1
    Střely mimo bránu: 9 – 3
    Rohové kopy: 9 – 5
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 12 – 7
    Žluté karty: 1 – 2
    Dnešní utkání se odehraje na krásném Olympijském stadiónu v Baku. Ten bude dějištěm finále Evropské ligy 2018/2019.

     
    Úvodní sestavy:

    Ázerbájdžán: K. Agajev – Mirzabekov, B. Gusejnov, R. Sadygov (C), Pašajev – Amirgulijev – Ismajilov, Dž. Gusejnov, R. Almeida, Nazarov – Qurbanov.
    Náhradníci: Nazirov, Balajev – Garajev, Abbasov, Re. Dadašov, Alasgarov, Šejdajev, Abışov, Madatov, Chalilzade, Gulijev.

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, Brabec, Suchý (C), Bořil – Darida, Hušbauer – Kopic, Barák, Jankto – Krmenčík.
    Náhradníci: Vaclík, Koubek – Sýkora, Lüftner, Zmrhal, Dočkal, Falta, Souček, Kliment, V. Kadlec, Novák.

    Rozhodčí: Benoît Millot – Julien Pacelli, Bertrand Jouannaud (vš. FRA).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté nastupují na hrací plochu. Domácí reprezentaci přivádí Rašad Sadygov, který se dnešním zápasem rozloučí s reprezentační kariérou. Českou reprezentaci vede Marek Suchý.
     
    Domácí hráč se dnes předvedou v modrých dresech, naši budou bílí a trojice rozhodčích oblékla oranžovou barvu. Ještě doplním, že všichni tři sudí jsou z Francie.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí. Následně se Ázerbájdžánci poměrně rychle dostali na útočnou polovinu, avšak velmi rychle míč vrátili zpět za půlící čáru.
     
    2
    Agajev teď nepředvedl zrovna ideální výkop po malé domů od Sagajeva. Češi zadarmo získávají vhazování nějakých deset patnáct metrů od půlící čáry.
     
    2
    Jankto nalevo dobře kombinoval s Bořilem, nicméně ten už v běhu pouze udržel míč na hrací ploše a nakonec Češi zavinili posunutá kulatého předmětu za brankovou čáru.
     
    3
    Agajevovi se nepovedl ani další odkop od své brány. Naši reprezentanti teď několik desítek vteřin kombinují na soupeřově polovině hřiště.
     
    4
    První velká šance zápasu. Dokonalý centr na střed pokutového území dostal Michael Krmenčík, nicméně jeho nepřesvědčivá hlavička letěla přesně do Agajevovy náruče. Škoda. Český forvard nebyl vůbec bráněn.
    4. První závar před brankou Ázerbájdžánu
     
    5
    Po české ztrátě míče mohl dopředu zamířit Richard Almeida. Domácí reprezentant sice postoupil několik metrů, ale poté zpackal přihrávku k postranní čáře.
     
    6
    Hodně důrazně teď do souboje s Džavidem Gusejnovem vlétl Hušbaur. Domácí hráč si v pohodě pokryl míč a výsledkem byl jednoznačný faul českého záložníka.
     
    7
    Opět nyní kombinace domácího týmu postrádala více přesnosti. Ne a ne se Ázerbájdžánci přiblížit k pokutovému území, odkud by mohli ohrožovat Pavlenku.
     
    8
    Na další centr si nyní naskakoval Krmenčík. Tentokrát však český útočník na míč nedosáhl a posléze skončil kulatý předmět u Agajeva. Ten ale znovu pokazil odkop.
     
    9
    Hušbauerův dlouhý nákop z obranné poloviny měl doputovat za obranu soupeře, nicméně jednalo se pouze o nepřesnou přihrávku vzduchem.
     
    10
    Krmenčík šel do souboje s Džavidem Gusejnovem, avšak postaral se pouze o odpískání faulu. Ázerbájdžán bude pokračovat v útočné akci.
     
    11
    Na začátku 11. minuty dostal trochu prostoru Nazarov. Domácí záložník si míč vlevo nachystal na střelu, avšak nevýrazným zakončením našel pouze Pavlenkovy rukavice.
     
    12
    Konečně si Hušbauer lépe poradil s centrovaným míčem ze středu hřiště. Našel totiž Kadeřábka, který si poradil se dvěma soupeři, jenže přihrávka hlavou nemířila ke Krmenčíkovi.
     
    13
    Možnost rychlého protiútoku teď nevyužili domácí reprezentanti. Almeida dokázal posunout míč za polovinu hřiště, ale jeho spoluhráči už nenavázali přesnou kombinací.
     
    14
    Do tutovky se mohl řítit Krmenčík, nicméně Kopicova přihrávka ho našla v docela jasném ofsajdu. Asistentu rozhodčího to samozřejmě neuniklo.
     
    15
    Velmi ochotně se na trávník poroučel Nazarov, do kterého se trochu razantněji opřel Kadeřábek. Hlavní rozhodčí pískl faul, avšak domácí pak znovu nekombinovali přesně.
     
    16
    Češi získali první rohový kop zápasu. Jakub Jankto poslal levačkou slibný centr, ale Krmenčík poté nedokázal hlavičkovat do prostoru brány. Každopádně měl ale hostující útočník znovu dost místa.
     
    17
    Přes jednoho soupeře se nalevo dokázal prodrat Darida. Druhý obránce mu však vystavil stopku a vhazovat budou fotbalisté Ázerbájdžánu.
     
    18
    Tak teď česká obrana úplně zapomněla na Nazarova. Toho skvělou přihrávkou oslovil Ismajilov, ale než Nazarov vystřelil, dostal se k němu Kadeřábek a následovala střela do boční sítě.
    18. První šance domácích
     
    19
    Michael Krmenčík obdržel míč na nějakých třiceti metrech od brány, ale zezadu byl nedovoleným způsobem zastaven Džavidem Gusejnovem. Mohl přijít trest v podobě žluté karty, ale sudí si karty zatím šetří.
     
    20
    Rozehrávka volného kopu se hostům vůbec nepovedla. Nicméně po odvrácení nevýrazného centru si Ázerbájdžánci nevěděli rady a česká reprezentace z toho vytěžila roh.
     
    21
    Šikovně rozehraný roh Hušbauera. Záložník pražské Slavie přihrál přesně před Daridu, avšak jeho střela byla okamžitě zablokována a Krmenčík si posléze pomohl faulem.
     
    22
    Poměrně hodně je teď hra rozkouskovaná. V tomto případě se provinil Hušbauer, který příliš důrazně atakoval Richarda Almeidu.
     
    23
    Po nedovoleném zákroku jednoho z domácích přišla rychlá ztráta míče, jež znamenala bleskový protiútok Ázerbájdžánu. Skvěle však do akce vstoupil Brabec.
     
    24
    Je tady první žlutá karta zápasu. U postranní čáry se chtěl uvolnit Qurbanov, ale Marek Suchý (CZE) hrozící brejk zastavil povalením soupeře a je po zásluze potrestán.
     
    24
    A také v závěru 24. minuty je pískán nedovolený zákrok našeho reprezentanta. Tentokrát si proti pravidlům počínal Barák, který dotíral na Nazarova.
     
    25
    Velmi dobře si z Badaviho Gusejnova zabíhal Barák. Vysoká přihrávka také mířila k rozběhnutému mladíkovi, ale domácí obránce vše zvládl na jedničku s hvězdičkou, když posunul míč k Agajevovi
     
    26
    Brabec se Suchým teď nepředvedli zrovna ideální bránění. Nakonec zvolili přihrávku na Pavlenku, jenž byl ale vyběhnutý a měl co dělat, aby míč před Qurbanovem posunul do bezpečí.
     
    27
    Další nebezpečná akce domácích. Ismajilov měl prostor na pravé straně a poté zvolil ideální moment pro přihrávku na Almeidu. Tomu však dvojice obránců vystavila stopku.
     
    28
    Josef Hušbauer si to trochu zleva namířil do pokutového území, ale na hranici šestnáctky se po kontaktu s Badavim Gusejnovem poroučel k zemi. Rozhodčí zůstal ledově klidný.
     
    29
    Tak teď byli Češi hodně blízko. Výborný Kopicův centr k vzdálenější tyči přistál na hlavě osamoceného Jankta. Ten ale hlavičkoval příliš do země a koníčkem netrefil odkrytou polovinu brány.
    29. Janktova hlavička
     
    30
    Na středu hřiště míč získal Nazarov, který předtím kombinoval s Qurbanovem. Následovala však velmi nepřesná kolmice do pokutového území.
     
    31
    Další šance Jakuba Jankta! Nejprve hostující mladík po Krmenčíkově patičce krásně vystřelil, avšak jeho technický pokus Agajev dokázal vytěsnit. Poté Jankto ještě hlavičkoval, nicméně z malého vápna nemířil přesně.
    31. Další šance Jakuba Jankta
     
    32
    Zdá se, že záložník italského Udine si při předchozích zakončeních trochu ublížil a momentálně je v péči zdravotníků. Asistenci ale potřebuje také Agajev.
     
    33
    Oba hráči už se zase bez problémů zapojují do hry. Další akci rozjíždějí aktivnější Češi, kteří opět volí postup po levém křídle.
     
    34
    Hra se rychle přelévá ze strany na stranu. U obou týmů je však k vidění hodně nepřesností. Ázerbájdžánci dvakrát pokazili přihrávku, Krmenčík byl na druhé straně v ofsajdu.
     
    35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně přichází úvodní branka zápasu. Po další akci vedení levou stranou zakončoval Jankto, nicméně jeho skákavé zakončení Agajev dokázal vyrazit. Domácí gólman však zasáhl velmi nešťastně, když míč odrazil k JANU KOPICOVI a ten už měl docela jednoduchou práci.
    35. Jan KOPIC - 0:1
     
    36
    S odpovědí by jistě rádi přispěchali domácí, nicméně jejich momentální postup je u postranní čáry zastaven faulem. Nedovolenými prostředky si Češi pomáhají poměrně často.
     
    37
    Bořil nalevo rychle kombinoval s Daridou. Ten ale posunul míč pouze k brankové čáře, od které ho Mirzabekov dostal do zámezí. Vhazování pro Česko.
     
    38
    V posledních minutách se Češi opravdu stále častěji dostávají do blízkosti pokutového území či zcela do šestnáctky. Domácí si nyní pomáhají pouze posunutím míče na roh.
     
    39
    Na vysoký centr Jakuba Jankta si naskakovalo několik hráčů, ale nakonec to byl Suchý, který hlavičkoval výrazně mimo tři tyče. Agajev se za míčem pouze ohlédl.
     
    40
    Pavlenka si před pár vteřinami poradil s jedovatým přízemním centrem z pravé strany a okamžitě rozjel rychlou akci Česka. Výsledkem bylo Barákovo nízké zakončení, jež mířilo přesně k Agajevovi.
     
    40
    Brabec si u postranní čáry vyšlápl na jednoho z domácích. Nutno říci, že může být rád, že mu bylo pouze domluveno a nedostal kartónek žluté barvy.
     
    41
    Poměrně rychle se Ázerbájdžán dostal až k pokutovému území. Nakonec sice domácí byli vytlačeni, ale Antonín Barák si v souboji s Almeidou pomohl faulem.
     
    42
    Hodně nepovedený centr z místa předchozího přestupku vyprodukoval sám faulovaný Richard Almeida. Míč letěl přesně do rukavic Jiřího Pavlenky.
     
    43
    Další příležitost české reprezentace. Aktivní Kadeřábek už poněkolikáté výborně odcentroval, na malém vápnu hlavičkoval osamocený Darida, avšak míč šel těsně vedle brány.
    43. Zakončení Vladimíra Daridy
     
    44
    Tentokrát zprava centroval Vladimír Darida. Znovu se jednalo o velmi kvalitní přihrávku na malé vápno, ale defenzíva domácích byla v tomto případě připravena.
     
    45
    Zatímco se Ázerbájdžánci dvakrát rychle tlačili do útoku, oznámena byla jedna minuta nastavení. Každopádně akci domácích zastavil Qurbanovův ofsajd.
     
    45+1
    Zdálo se, že nic dalšího zajímavého už v této půli neuvidíme, ale Krmenčík dostal výborný centr a Agajev se musel zaskvět na brankové čáře.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Polovina předposledního kvalifikačního utkání české reprezentace je u konce a naši hráči zatím po zásluze vedou. V průběhu poločasu měli míč častěji na svých kopačkách, vytvořili si několik velkých šancí a nakonec se ve 35. minutě radovali poté, co Jan Kopic dorazil Janktovu vyraženou střelu. Domácí hrozí především z rychlých protiútoků, ale Pavlenku zatím nedonutili k nějakému pořádnému zákroku.

    STATISTIKY PRVNÍHO POLOČASU

    Držení míče: 40% – 60%
    Střely na bránu: 1 – 7
    Střely mimo bránu: 1 – 5
    Rohové kopy: 0 – 3
    Ofsajdy: 2 – 3
    Fauly: 4 – 11
    Žluté karty: 0 – 1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy do druhé půle vstoupily beze změn v sestavě. Češi se okamžitě nastěhovali na útočnou polovinu, nicméně vše nepřesnou střelou zakončil Hušbauer.
     
    47
    Hned při svém prvním pokusu o ofenzívu v druhém poločase si domácí reprezentanti vůbec nerozuměli. Následoval tak jedovatý centr do šestnáctky domácích.
     
    48
    Josef Hušbauer (CZE) zbytečně bez kontaktu se soupeřem upadl na trávník a vysloužil si žlutou kartu za nafilmovaný pád.
     
    49
    Příliš prudká byla přihrávka na rozběhnutého Kadeřábka. Ten sice doběhl až k brankové čáře, ale tam si jej v pohodě pohlídal domácí kapitán Sadygov.
     
    50
    Darida dopředu skvěle vysunul Bořila, avšak jeho centr z prvního doteku byl sražen na roh. z něj již čeští fotbalisté nezahrozili.
     
    51
    Bořil se proti přihrávce na Ismajilova musel složitě otáčet. Zmíněného Ázerbádžánce ale přesto nepustil do šance a domácí míč velmi záhy ztratili.
     
    51
    Již několikátá velká šance po centru do pokutového území. Krmenčík výborně našel hlavu Pavla Kadeřábka, ale ten opět zakončil pouze mimo tři tyče Agajevovy brány.
    51. Další šance české reprezentace
     
    52
    Hned dva Ázerbájdžánci se zjevili za obranou české reprezentace. Po centru nakonec zakončoval Ismajilova, avšak on i Qurbanov byli v dobře viditelném ofsajdu.
     
    53
    Opět se Češi dostali k centru ze strany. Jenže Janktův centr propadl až k nejistě hlavičkujícímu českému hráči.
     
    54
    POKUTOVÝ KOP! Qurbanov si nabíhal do pokutového území, proti němu vystoupil Suchý a domácí útočník skončil na trávníku. Ke kontaktu sice nedošlo, jednalo se o nafilmovaný pád, ale rozhodčí přesto ukázal na puntík.
    54. Faul v pokutovém území
     
    55
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil AFRAN ISMAJILOV, který zvolil střelu k tyči. Pavlenka sice vystihl směr střely, ale Ismajilov dal míči dostatečnou razanci! Srovnáno.
    55. Afran ISMAJILOV - 1:1
     
    57
    Antonín Barák (CZE) se u postranní čáry dostal do důraznějšího souboje s Džavidem Gusejnovem a odměnou mu je žlutá karta.
     
    58
    V posledních desítkách vteřin je k vidění větší množství osobních soubojů. Hlavní rozhodčí teď bude mít hodně práce, aby zchladil horké hlavy fotbalistů.
     
    59
    Češi se rychle dostali až k blízkosti pokutového území. Nic více kromě nepřesné kombinace na levé straně ale nepředvedli.
     
    60
    Michael Krmenčík si výborně počínal v pokutovém území. Byť byl obklíčen, dokázal míč ještě přistrčit před spoluhráče, jehož střela byla sražena na rohový kop.
     
    61
    Znovu je pískán nedovolený zákrok českého fotbalisty. U postranní čáry si totiž Kadeřábek vyšlápl na jednoho z domácích.
     
    62
    Po nepřesném zakončení Baráka je tady první střídání. Místo Ruslana Qurbanova jde na trávník Ramil Šejdajev.
     
    63
    Češi jsou po vyrovnávací brance aktivnější a často kombinují na útočné polovině. Zatím se ale nemohou dostat do nějaké pořádné gólové příležitosti.
     
    64
    Almeida rozjel rychlý protiútok domácího celku. Na levém křídle dobře oslovil rozběhnutého Šejdajeva, který postoupil až do šestnáctky a vybojoval aspoň rohový kop.
     
    65
    Po ubránění rohového kopu se dopředu mohli vydat čeští fotbalisté, nicméně Darida si na polovině hřiště nepočínal ideálně, když míč posunul pouze do zámezí.
     
    66
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naši reprezentanti si berou vedení zpět na svou stranu. Povedl se totiž další centrovaný míč, po kterém měli domácí opět problém s bráněním hlavičkujících soupeřů. Nejvýše vyskočil ANTONÍN BARÁK, který zvládl osobní souboj se Sadygovem a zakončil přesně k tyči.
    66. Antonín BARÁK - 1:2
     
    67
    Domácí okamžitě reagují dalším střídáním. Dimitrij Nazarov je nahrazen Garou Garajevem.
     
    68
    Ázerbájdžánci se konečně dokázali dostat přes půlící čárou. Jejich postupný útok však vyústil ve velmi nepřesnou přihrávku, kterou si pohlídal Pavlenka.
     
    69
    Na hranici pokutového území kombinovali znovu aktivní fotbalisté české reprezentace. Byl to Hušbauer, jenž se zjevil mezi několika soupeři, ale pak nepřihrál přesně.
     
    70
    Obrovská šance na vyrovnání. Střídající Šejdajev si v pokutovém území skvěle narazil míč s Ismajilovem, zničehonic se zjevil sám před Pavlenkou, ale ten vytáhl fantastický zákrok.
    70. Skvělý zákrok Jiřího Pavlenky
     
    71
    S další akcí domácího týmu přispěchal Richard Almeida. Aktivní záložník Ázerbájdžánu se pokusil o prostrkávačku, nicméně ta se zastavila pouze u českého obránce.
     
    73
    Chvíli se domácí reprezentace držela na útočné polovině, nicméně až k ohrožení Jiřího Pavlenky se nikdo z Ázerbájdžánců nedostal. Každopádně jsou však Češi hodně zatažení.
     
    74
    Přihrávka na levou stranu letěla k Almeidovi, avšak výborně zapracoval Brabec, který se bleskově přesunul k zámezí a odehrál míč do bezpečí.
     
    75
    Tutovku teď spálil Vladimír Darida. Skvěle to udělal Krmenčík, který přihrál mezi dva soupeře a našel záložníka Herthy Berlín. Střelu na zadní tyč však Daridovi vychytal Agajev.
    75. Další příležitost hostů
     
    76
    Zatímco domácí kombinují na obranné polovině, chystá se první střídání české reprezentace. Karel Jaromír nechal vysvléct Tomáše Součka.
     
    77
    Ofsajdovou hranici si nepohlídal Krmenčík, který měl prostor napravo, avšak obránci ho skvěl vystavili do postavení mimo hru.
     
    78
    Odpracování má Vladimír Darida, jehož místo zaujímá Tomáš Souček.
     
    78
    Možná už měl Hušbauer zakončovat, když dostal míč na nějakých dvacet metrů od Agajevovy brány. Místo toho přišla nečekaná přihrávka na Krmenčíka, jenž měl k míči dále než gólman.
     
    79
    Poslední změna v sestavě Ázerbájdžánu. Na trávníku se objevuje Mahir Madatov, který zaujal místo Džavida Gusejnova.
     
    81
    Domácí se pokusili získat další penaltu. Mirzabekov si zprava vyloženě naběhl do bránícího hráče, ale tentokrát už hlavní rozhodčí nenařizuje pokutový kop.
     
    82
    Krásnou akci na pravé straně vymyslela dvojice Barák – Jankto. Přihrávku do pokutového území nakonec vyslal druhý zmíněný, nicméně míč byl sražen jen k Agajevovi.
     
    82
    Výborně se v pokutovém území uvolnil Jan Kopic, který si pohrál se dvěma obránci, nachystal si míč na pravačku, ale nevýraznou střelou našel pouze domácího brankáře.
    82. Střela Jana Kopice
     
    83
    Příliš důrazný byl u postranní čáry Bořil, který se dostal do souboje s Mirzabekovem. Volný kop zhruba od lavičky ázerbájdžánské reprezentace však nebude znamenat nebezpečí.
     
    84
    Vůbec se domácím nedaří. Naopak se hráči Ázerbájdžánu museli soustředit na defenzívu, kterou na straně výrazně provětral Krmenčík. Jeho centr už ale nebyl přesný.
     
    86
    Češi zatím v pohodě zvládají závěr zápasu a drží míč na útočné polovině. Hušbauer se však nyní poněkud ukvapil, když zakončoval z úctyhodné vzdálenosti.
     
    86
    Teď už to bylo lepší. Hušbauer byl po sklepnutí od Krmenčíka sám na středu pokutového území, avšak nevýrazná střela šla do Agajevových rukavic.
    86. Hušbauerovo zakončení
     
    88
    K ohrožení Pavlenky se domácí mohli dostat až teď. Ismajilov se ale na pravé straně nacházel v ofsajdu.
     
    89
    Taktické střídání na závěr. Michael Krmenčík je střídán Janem Klimentem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Na samotném konci řádné hrací doby to Češi parádně udělali na hranici pokutového území. Několika narážečkami dokázali uvolnit Baráka, ale ten už nenašel lépe postaveného spoluhráče.
     
    90+2
    Ázerbájdžán se nastěhoval na útočnou polovinu. Nalevo centroval Madatov a bude z toho rohový kop.
     
    90+2
    Jenže Ismajilov odcentroval pouze do náruče Jiřího Pavlenky, který chvíli počkal a poté vyprodukoval dlouhý odkop za půlící čáru.
     
    90+3
    Na závěr ještě odcentroval Kadeřábek. Jeho míč sice nebyl přesný, ale české fotbalisty to rozhodně nemusí trápit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Češi slaví zaslouženou výhru. Po většinu hrací doby měli naši reprezentanti více ze hry, přičemž si dokázali vytvořit opravdu hodně velkých šancí. První branku zápasu vstřelil Jan Kopic, který otevřel skóre ve 35. minutě. Do půle Češi ještě mohli navýšit vedení, nicméně druhou branku už jsme v úvodní pětačtyřiceti minutovce neviděli.

    Záhy po zahájení druhého poločasu měli naši hráči další možnost, avšak místo toho byl v 54. minutě nařízen vymyšlený pokutový kop, který následně proměnil Afran ismajilov. Na chvíli se pak Češi nemohli dostat do herního tempa, ale několik dalších šancí vyústilo v branku Antonína Baráka, jenž v 66. minutě rozhodl o vítězství Česka.

    Nakonec se tak naši reprezentanti zřejmě umístí na třetím místě skupiny, neboť jen blázen by očekával ztrátu bodů v posledním zápase na půdě outsidera ze San Marina.
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (19:56:49)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 55. Ismajilov (pen.) – 35. Kopic, 66. Barák (Darida)

    Karty:   24. Suchý (CZE), 48. Hušbauer (CZE), 57. Barák (CZE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:13. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 7:21.
    Ázerbájdžán: K. Agajev – Mirzabekov, B. Gusejnov, R. Sadygov (C), Pašajev – Amirgulijev – Ismajilov, Dž. Gusejnov (79. Madatov), R. Almeida, Nazarov (67. Garajev) – Qurbanov (62. Šejdajev).
    Náhradníci: Nazirov, Balajev – Garajev, Abbasov, Re. Dadašov, Alasgarov, Šejdajev, Abışov, Madatov, Chalilzade, Gulijev.

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, Brabec, Suchý (C), Bořil – Darida (78. Souček), Hušbauer – Kopic, Barák, Jankto – Krmenčík (89. Kliment).
    Náhradníci: Vaclík, Koubek – Sýkora, Lüftner, Zmrhal, Dočkal, Falta, Souček, Kliment, V. Kadlec, Novák.

    Rozhodčí: Benoît Millot – Julien Pacelli, Bertrand Jouannaud (vš. FRA)
    thejrc.org