Bolívie – Brazílie 0:0 (kon.) | Venezuela – Uruguay 0:0 (kon.)
konec
Venezuela
0:0 (0:0)
Uruguay
Čtvrtek 05.10.2017, 23:00 • Estadio Polideportivo de Pueblo Nuevo (San Cristóbal) • Kvalifikace MS (Jižní Amerika)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hráči se nám opět shromáždili na reprezentačním srazu, což znamená jediné – kvalifikace mistrovství světa. My budeme společně sledovat souboj mezi Venezuelou a Uruguayí.
     
    Venezuela

    Fotbalisté Venezuely jsou na samostném chvostu tabulky kvalifikace o mistrovství světa. Domácí celek dnešního utkání doposud nasbíral pouze osm bodů, přičemž se ze šestnácti utkání radoval z vítězství pouze jedinkrát. Bylo tomu proti Bolívii, která obdržela debakl 5:0. Venezuela určitě bude chtít dohrát tuto kvalifikaci čestným způsobem, což by mohlo znamenat atraktivní utkání.
     
    Uruguay

    Na druhé straně stojí soupeř hodně těžkého kalibru, kterým je Uruguay. Banda kolem Luise Suáreze zatím okupuje druhou příčku tabulky, jistotu postupu ale stále nemá. Rozdíl mezi druhou pozicí a osmou je pouze sedmibodový, a tak každá ztráta může mít fatální následky. Navíc se fotbalisté Uruguaye nepotýkají zrovna s dobrou formou, z posledních pěti utkání hned třikrát odešli bez bodu.
     
    Úvodní sestavy:

    Venezuela: Farinez – Garcia, Chancellor, Villanueva, Quijada – Cordova, Rincón (C), Moreno, Murillo – Rondón, Martinez
    Náhradníci: Conterras, Olses – Blondell, Colina, Farías, J. Hernandez, R. Hernandez, Lucena, Otero, Soteldo, Velasquez, Wilker

    Uruguay: Muslera – Pereira, Gimenéz, Godín (C), Cáceres – Nandez, Valverde, Vecino, Rodriguez – Cavani, Suárez
    Náhradníci: Campana, Conde – Bentancur, Coates, De Arrascaeta, Gomez, Gonzalez, Lodeiro, Sanchez, Silva, Stuani, Urreta.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto klání byl na zem povalen Suárez a rozhodčí je nucen odpískat nedovolený zákrok. Provinil se domácí kapitán Rincón.
     
    4
    Po zablokované střele se Pereira dostal dalekonosnému autovému vhazování. Suárez ale prohrál hlavičkový souboj.
     
    5
    Uruguay začala hodně aktivně, dokonce si vybojovala úvodní roh. Ten zahrával Rodriguez přímo na hlavu Giméneze, kterého senzačně vychytal Farinez.
    5. Šance Giméneze.
     
    6
    Pískalo se také na druhé straně, Venezuela tak měla k dispozici standardní situaci. Míč z kopačky Martineze skončil pouze v rukavicích Muslery.
     
    7
    Před Murillem zasáhl Pereira a balón se dostal až do zámezí. Venezuela okamžitě hodila míč zpět do hry, momentálně je na pravé straně.
     
    8
    Rondón si neporozuměl v kombinaci s Cordovou, následně domácí zamkli svého protivníka na jeho vlastní polovině.
     
    9
    Ihned po zisku míče chtěl Rodriguez vysunout Suáreze, kterému ale nevyšel první dotyk s balónem. Laciná ztráta míče.
     
    10
    Murillo neuspěl s prohazovačkou mezi obránce, i tak alespoň vybojoval další rohový kop. Míč si postavil Moreno, jehož centr byl na přední tyči odvrácen.
     
    11
    Uruguay po aktivitě z úvodu utkání zalezla do obranných řad. Nyní si bude moci oddechnout, neboť míč šel od Rondóna za brankovou čáru.
     
    12
    Garciova aktivita na pravém křídlě znamenala zisk dalšího rohu. Balón se tentokráte snesl na hlavu Chancellora, který hlavičkoval vysoko nad.
     
    13
    Velmi dobrý obranný zákrok předvedl Quijada, který skluzem odvrátil míč před dotírajícím Nándezem. Pereira se chystá k autovému vhazování.
     
    14
    Hosté se dostali k zakončení i z dalšího rohu. Tentokráte na nadýchaný centr naskočil Godín, jehož hlavička mířila snad metr nad břevno.
     
    15
    Po Pereirově faulu zhruba třicet čísel od branky se Venezuela dostala k další standardce. Rozehrávka nakrátko ale nebyla tím pravým ořechovým.
     
    19
    Stále platí, že více ze hry mají domácí. Po krátké kombinaci se hra přenesla na pravou stranu, kde Cordova nepřesně odcentroval.
     
    20
    Úplně mimo hru je Edinson Cavani, který se snad jen párkrát dotkl míče. O něco aktivnější jeho kolega Suárez, jenž se také zatím moc nepotkal s balónem.
     
    21
    Hodně zvláštní situace. Cavani upadl v šestnáctce po souboji s Garciou, hlavní arbitr ale odpískal až následné hraní rukou uruguayského kanonýra.
     
    22
    Cáceres nejprve vhazoval z vlastní poloviny, míč se snesl na hlavu Garcii, který míč poslal zpět ven z hrací plochy.
     
    23
    Murillo si z levé strany seběhl na pravou, následně přihrál Martinezovi, jehož pumelenice skončila pouze na zádech protihráče.
     
    24
    Akce ještě pokračovala šermováním u pokutového území. Hrací předmět nakonec objevil Moreno, jehož následný projektil neměl šanci na úspěch.
     
    25
    Domácí hýři aktivitou. Po dalším útočném výpadu centroval Rondón, v době přihrávky se ale v pokutovém území nenacházel žádný z jeho spoluhráčů.
     
    26
    Naopak Uruguayi se absolutně nedaří přechodová fáze. Utěšenou střelou to zkoušel Vecino, jehož nepříliš výrazná střela doskákala pouze do rukavic brankáře.
     
    27
    Villanueva se dopustil naprosto laciné ztráty balónu, která mohla mít fatální následky. Domácí bek ale situaci stačil zažehnat, neboť Suáreze nepustil k zakončení.
     
    28
    Hosté se dostali k exekuci rohového kopu, která nebyla vůbec vydařená. Míč pouze proletěl nad hlavami všech zúčastněných.
     
    29
    Murillo nalezl Rondóna, kterého stačil Godín ubránit. Ba co víc, nakonec to bude právě Muslera, kdo se ujme odkopu míče.
     
    34
    Máme za sebou více než třetinu utkání, stále platí, že jsme žádnou branku neviděli. Dočkáme se jí ještě před koncem prvního dějství?
     
    35
    Hra se nám viditelně uklidnila a momentálně sledujeme spíše řadu osobních soubojů. Míč je navíc v oblasti středového kruhu.
     
    36
    Rychlá akce domácích putovala na nohu Martineze, který si zasekl před protihráčem a následně nártem vypálil nad branku.
     
    37
    Rondón operoval zády k brance a přeci jenom vybojoval alespoň roh. Odpovědnost opět na sebe vzal Moreno, jehož kolegové se provinili útočným faulem.
     
    38
    Rodriguez se vracel za unikajícím Garciou, kterého musel podrazit k zemi. Bolestivý zákrok nakonec znamená standardku z hlouby pole.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Počítat se dá maximálně s jednominutovým nastavením.
     
    40
    S domácím Quijadou to v první chvíli vypadalo na střídání, nakonec to ale vypadá, že by měl levý obránce pokračovat ve hře.
     
    41
    Uruguay se už delší časový úsek nepředvedla s žádnou pohlednější kombinací. Jakoby záložní řada hostů vůbec nefungovala.
     
    42
    Rincónovi se nepovedlo přenést hru na druhou stranu, míč pouze narazil do hlavy protihráče. Nicméně domácí ihned získali balón zpět.
     
    43
    Villanueva se vydal na útočný výlet, jehož výsledkem byl zisk rohového kopu. Z levé strany centroval Moreno, jeho padající bochánek odkopl na přední tyči Suárez.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Villanueva (Venezuela).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V uplynlém dějství jsme žádnou branku neviděli, nejblíže k ní měl v úvodu utkání Giménez, jehož hlavičku brankář stačil vyrazit. Poté se začala osmělovat také Venezuela, který hraje se favoritem utkání velice vyrovnané utkání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, úvodní slovo si vzali tentokráte hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned při prvním pokusu o kombinaci nahrával Cavani svému útočnému kolegovi Suárezovi do ruky. Hlavní sudí vše uviděl a odpískal nedovolené hraní rukou.
     
    49
    Uruguay vstoupila i do druhého dějství aktivněji, než její dnešní soupeř. Zatím se ale jedná o kombinace daleko od Farineze.
     
    50
    Garcia nyní ležérním způsobem přišel o balón, ke kterému se dostal Suárez. Forvard španělské Barcelony ale nedokázal obejít připraveného Chancellora.
     
    51
    Senzační Muslera! Domácí předvedli rychlou akci na jeden dotyk, po které z první pálil Martinez. Brankář měl co dělat, aby jeho pumelenici alespoň vyrazil.
     
    52
    Na druhé straně se k zakončení dral Cavani, jeho střela z otočky nakonec byla sražena za brankovou čáru. Rohový kop pro Uruguay.
     
    53
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Balón opět pouze proletěl šestnáctkou bez jakékoliv teče. Pereira bude vhazovat poblíž rohovému praporku.
     
    54
    Valverde přihrál vedle stojícímu Cáceresovi, který doslova namazal protihráči. Naštěstí to bylo ve velké vzdálenosti od Muslery.
     
    55
    Slušný centr. Cordova měl na pravém křídle spoustu času na centr, na který jen o vlásek Rondón nedosáhl. Godín následně odkopl balón do zámezí.
     
    56
    Zdálo se, že se bude vykopávat od hostující branky, nakonec pomezní rozhodčí ukázal k rohovému praporku. Moreno se již chystá k provedení rohového kopu.
     
    57
    Na přední tyči vyhrál hlavičkový souboj Godín, který stačil pouze odvrátit vedle branky. Následoval tak druhý roh, který pro změnu odhlavičkoval Pereira.
     
    58
    Těžiště hry je momentálně až u stoperské dvojice Godín – Giménez, která stále váhá při zakládání útočného výpadu.
     
    59
    Náhle přišla rychlá přihrávka na Vecina, kterému příliš odskočil balón. K němu se jako první dostal Moreno, jehož noha ucítila právě hostujícího záložníka – faul.
     
    60
    Nepřipravenou střelou se prezentoval Cordova, jehož slabý projektil pouze doskákal daleko vedle branky. Muslera bude vykopávat.
    60. Cordova mířil hodně vedle.
     
    61
    Také na druhé straně se jeden z hostujících hráčů prezentoval nevýraznou střelou. Farinez si již staví balón k odkopu.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Nández (Uruguay).
     
    62
    Suárezovi to dnes prostě nelepí, už po několikáté mu balón odskočil daleko od nohy. Na druhé straně si útočným faulem vypomohl Rondón.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu utkání, stále platí, že jsme branku neviděli. Dnešní utkání je velmi chudé na gólové příležitosti.
     
    64
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Rodriguez, přichází Bentancur.
     
    65
    Po autovém vhazvonáí se skácel k zemi Suárez a dle hlavního rozhodčího to bylo s faulem. Zajímavá pozice z přímého kopu.
     
    66
    K míči se postavil pouze Suárez, který to zkoušel centrovaným balónem. Nevýrazný výkon barcelonského útočníka dokumentoval nepovedený centr.
     
    67
    Nández tak dlouho dribloval s míčem, až se pokusil vysunout Suáreze. Bývalý hráč anglického Liverpoolu se v době přihrávky pohyboval v ofsajdu.
     
    69
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Martinez, přichází Otero.
     
    70
    Luis Suárez spadl po kontaktu v pokutovém území k zemi, hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře. Hraniční záležitost.
     
    71
    Na opačné straně zahrával střídající Otero standardku. Ta doletěla přesně na hlavu připraveného Cácerese.
     
    72
    Akce ještě pokračovala a dočkali jsme se také zakončení. Cordova si naskočil na nadýchaný centr, který z velké dálky nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    73
    Pereira rozkmital své nohy poblíž autové čáfy, následně ale nedokázal adresovat přesnou přihrávku Nándezovi.
     
    74
    Rondón uplatnil své kilogramy v souboji s Godínem, který se prezentoval laxním bráněním. Venezuela vybojovala rohový kop.
     
    75
    Ten opětovně mířil na skvěle hlavičkujícího Rondóna, kterého už po několikáté dokázal ubránit Godín. Druhý roh pro změnu přeletěl zpět za čáru.
     
    76
    Suárez opět mířil do šestnáctky, kde si ale znovu předkopl balón příliš od nohy. Při snaze o zisk míče následně povalil k zemi Cordovu.
     
    77
    Také Cavani se dopustil docela laciného odevzdání balónu, jeho kolegové ale dokázali vybojovat míč zpět na své kopačky.
     
    78
    Cordova si nevšiml před sebou stojícího Vecina, kterého omylem podrazil. Godín okamžitě rozehrál nabízenou standardku.
     
    79
    Utkání se nám brzy dostane do závěrečné desetiminutovky. Toto klání je velmi chudé nejen na branky, ale také na brankové příležitosti.
     
    79
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Valverde, přichází De Arrascaeta.
     
    80
    Z velké dálky vyzkoušel Muslerovu pozornost Moreno. Skákavá střela zamířila přesně do rukavic připraveného brankáře.
     
    80
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Cordova, přichází Soteldo.
     
    81
    Soteldo se okamžitě zapojil do akce svého celku, přes pravou stranu se ale nedokázal protáhnout do pokutového území.
     
    83
    V ochozech to pouze zahučelo! Bentancur adresoval přihrávku na Cavaniho, který si na dlouhou nohu zpracoval balón a poté vypálil vedle branky.
    83. Cavani spálil velkou šanci.
     
    84
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Murillo, přichází Lucena.
     
    84
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Nández, přichází González.
     
    85
    Bentancur se prezentoval až přílišnou snahou o zisk míče a tak pouze fauloval Rondóna. Následná standarska byla zahrána mizerně.
     
    86
    Cavani sváděl vyrovnaný souboj s domácím kapitánem Rincónem, který byl nakonec usvědčen z nedovoleného zákroku.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Rincón (Venezuela).
     
    88
    Bentancur si vzal na starost standardku z pravé strany. Místo centru do šestnáctky ale trefil pouze jediného hráče ve zdi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Dle herního projevu obou mužstev to nevypadá, že by jsme měli být svědky nějaké branky. Nyní to z posledních sil zkouší Uruguay...
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou a oba týmy si tak připisují po bodu. Faktem je, že toto klání bylo velice vyrovnané, nicméně krom branek jsme neviděly ani skoro žádné vyložené příležitosti.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:14.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (00:55:45)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   43. Villanueva (VNZ), 86. Rincón (VNZ) – 62. Nández (URU)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:14.
    Venezuela: Farinez – Garcia, Chancellor, Villanueva, Quijada – Cordova (80. Soteldo), Rincón (C), Moreno, Murillo (84. Lucena) – Rondón, Martinez (69. Otero)
    Náhradníci: Conterras, Olses – Blondell, Colina, Farías, J. Hernandez, R. Hernandez, Lucena, Otero, Soteldo, Velasquez, Wilker

    Uruguay: Muslera – Pereira, Gimenéz, Godín (C), Cáceres – Nández (83. González), Valverde (79. De Arrascaeta), Vecino, Rodriguez (65. Bentancur) – Cavani, Suárez
    Náhradníci: Campana, Conde – Bentancur, Coates, De Arrascaeta, Gomez, Gonzalez, Lodeiro, Sanchez, Silva, Stuani, Urreta
    thejrc.org