Winnipeg – Toronto 2:7 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 4:5 (po pr.) | Edmonton – Calgary 3:0 (kon.)
San Jose – Philadelphia 3:5 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:7 (0:3, 0:1, 2:3)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 05.10.2017, 01:20 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je tedy z tohoto úvodního utkání letošní sezóny vše. Doufám, že se vám tento přenos líbil a někdy jindy za na počtenou. (04:04:08)
     
    Československá stopa v utkání:

    Marko Daňo (WPG) – 0+0, -1, 0 střel, čas na ledě 8:06
     
    Hvězdy utkání

    1. Frederik Andersen (TOR) – 35 zákroků, 94,6 %
    2. Patrick Marleau (TOR) – 2+0, 2, 5 střel, čas na ledě 14:41
    3. Nazem Kadri (TOR) – 1+1, 2, 4 střely, čas na ledě 13:57
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 37:31
    Zblokované střely: 14:24
    Hity: 18:16
    Vhazování: 44:56 (%)
    Vyloučení: 4:8
    Využití: 0:2
     
    Účet poslední části otevřel brankou v přesilové hře hostující Marner. Po jeho brance přišel 87 sekundový úsek, ve kterém jsme mohli vidět hned tři branky, když z toho dvě dokázali vstřelit i domácí hokejisté, za které se trefili Scheifele a Perreault. Mezi tyto dva střelce dokázal vklínit svou první branku v letošní sezóně Matthews.

    Nedalo by se říci, že by Toronto bylo v tomto utkání o tolik lepším týmem, jak ukazuje výsledek, protože minimálně po dvě třetiny byli Jets lepším mužstvem, avšak Maple Leafs udělili domácím hokejistům pořádnou lekci z produktivity, když nakonec porazili Winnipeg 7:2, a připsali si tak své první dva body do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    O poslední akci domácí se ještě pokusil Armia, ale jeho snaha skončila hned na útočné modré, kde jej zpacifikovali hostující obránci.
     
    59:10
    Nicméně Toronto se už nikam nežene a při přechodu to útoku dělá to stejné , jako Jets, když nahazuje puk za bránu Hellebuycka.
     
    58:46
    Domácí jen nahodili puk do útočného pásma, kde si jej bez větších potíží přebírají hostující hokejisté.
     
    58:00
    Domácí hokejisté se nyní málem velmi pěkně proháčkovali až před Andersena, ale jejich akce ztroskotala až na úplně posledním bránícím hráči Toronta.
     
    57:17
    Matthews si nabruslil s pukem až do středu útočného pásma, odkud vystřelil, ale trefil jen před sebou stojícího hráče Winnipegu.
     
    56:39
    Lowry poslal puk za bránu Toronta, kam se pro kotouč i sám vydal, ale čelil zde přesile, když proti němu byla hned trojice hráčů v bílém.
     
    55:50
    Marleau se pokusil překvapit Hellebuycka z velkého úhlu a domácí brankář pokus hostujícího útočníka jen vyrazil na své spoluhráče.
     
    55:34
    Střelec poslední branky utkání se ocitl v ofsajdu, takže se po komerční přestávce bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    54:58
    Enström pálil od modré čáry, avšak do jeho střely vložil svou hůl Marner, čímž tak zblokoval jeho pokus.
     
    53:56
    Scheifele mohl vstřelit svou druhou branku v utkání, protože byl na pravé straně zcela sám, avšak se svou střelou jen trefil dobře postaveného Andersena.
     
    53:28
    Další útočná akce Winnipegu skončila na modré čáře, kde se domácí hokejisté dostali do ofsajdového postavení.
    52:57 Mathieu PERREAULT - 2:7
     
    52:57
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak s brankami se teď doslova roztrhl pytel, když Little získal puk za bránou Toronta, odkud jej přihrál MATHIEUOVI PERREAULTOVI, kterému dala hostující obrana příliš mnoho prostoru, a ten tak následně prostřelil Andersena. Asistence: Bryan Little.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 52. Scheifele (Laine, Byfuglien), 53. Perreault (Little) – 16. Kadri (J. van Riemsdyk, Bozak), 18. J. van Riemsdyk (Bozak), 19. W. Nylander (Gardiner, Matthews), 29. Marleau (Matthews, Marner), 41. Marleau (Kadri, Komarov), 49. Marner (J. van Riemsdyk, Rielly), 52. Matthews (C. Carrick, Borgman)


    Winnipeg Jets: S. Mason (41. Hellebuyck) – Morrissey, Trouba, Enström, Byfuglien, D. Kulikov, T. Myers – Perreault, Scheifele, Wheeler – Ehlers, Little, Laine – Matthias, Lowry, Armia – Daňo, Copp, B. Tanev.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Marleau, Kadri, Komarov – M. Martin, Fehr, Co. Brown.

    Rozhodčí: Skilliter, Peel – Barton, Galloway
    thejrc.org