Winnipeg – Toronto 2:7 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 4:5 (po pr.) | Edmonton – Calgary 3:0 (kon.)
San Jose – Philadelphia 3:5 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:5 (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1)
St. Louis Blues
Čtvrtek 05.10.2017, 02:20 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše. Máme za sebou pěkné utkání, které v PPG Paints Areně sledovalo celkem 18 652 diváků a čeští hráči v něm zanechali dobrý dojem. Přeji příjemný spánek, případně zbytek dne! (05:24:09)
     
    Československá stopa v utkání:

    Vladimír Sobotka (STL) 0+2, 0 střel, čas na ledě 18:43
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 12:54
     
    A nesmíme opomenout ani dva české borce v utkání. Vladimír Sobotka měl několik světlých momentů a jeho dvě asistence na góly Alexe Pietrangela a Paula Stastnyho stály rozhodně za to. Český útočník sice ani jednou nevystřelil, ale rozdal pět hitů, což je nejvíce z celého týmu Blues.

    Neztratil se ani Dmitrij Jaškin, který sice nebodoval, ale čtyřikrát vystřelil, skončil s jedním kladným bodem a rozdal tři hity. Obráncům Pittsburghu navíc dělal problémy, dokázal se dostat do šance a dvakrát se na něm dokonce vyfauloval Sidney Crosby.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Alex Pietrangelo (STL) 2+0
    2. Paul Stastny (STL) 1+1
    3. Sidney Crosby (PIT) 1+1
     
    Jdeme na nejlepší muže zápasu. Bronz náleží Sidney Crosbymu, který gólem a asistencí pomohl týmu k bodu, ale černou kaňkou jsou dvě vyloučení. Stejný bodový příděl měl i stříbrný Paul Stastny, hlavním hrdinou však byl hostující kapitán Alex Pietrangelo, jenž dvěma góly rozhodl.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 33 – 34
    Přesilové hry: 1/5 – 1/4
    Vhazování: 59 % – 41 %
    Zblokované střely: 10 – 19
    Hity: 27 – 36
     
    V prodloužení se ale ke kotouči dostal hostující kapitán Alex Pietrangelo a pěknou individuální akcí rozhodl o zisku druhého bodu pro svůj tým. Bodík si však připisuje i Pittsburgh a nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že dnešní dělba bodů je zasloužená.
     
    Krásné utkání končí, viděli jsme devět branek i dramatický průběh. Když už to vypadalo, že hosté kráčí za pohodlným vítězstvím s vedením 4:2, přišlo závěrečných šest minut a velký návrat do zápasu.

    Ačkoliv St. Louis hrálo celou třetinu zodpovědně, v jejím závěru polevilo a dvěma tresty v krátkém sledu nabídlo soupeři přesilovou hru pěti proti třem. Penguins dokázali využít hru proti čtyřem borcům a následně odpovědět zásluhou Conora Shearyho.
     
    Konec zápasu.
    61:15 Alex PIETRANGELO - 4:5
     
    61:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nezmění. Tentokrát zavelel i kapitán Blues a druhým gólem utkání rozhoduje. ALEX PIETRANGELO dostal kotouč na pravé straně, vyvezl ho do útočné třetiny a v podstatě úplně stejnou stahovačkou jako při svém prvním gólu si vytvořil ideální střeleckou pozici. Matt Murray si na jeho pokus lapačkou sáhl, ale puk mu z ní vypadl a zapadl do sítě. Dovolím si tvrdit, že tohle si bude domácí brankář ještě chvíli vyčítat – 4:5! Asistence: Brayden Schenn, Jaden Schwartz.
     
    60:29
    St. Louis je v úvodu prodloužení aktivnějším celkem, ale při hře tří na tři se může všechno rychle změnit.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Opravdu je tomu tak. Sledujeme parádní utkání s parádním průběhem, uvidíme, kdo si připíše bonusový bod.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Divoký závěr zápasu se hraje od branky k brance, jenže bez nějakého zakončení. Uvidíme, zda se dočkáme prodloužení. Zatím to vypadá, že ano.
     
    58:41
    Divočina pokračuje. A nutno podotknout, že největší nebezpečí dnes přichází z obranných řad. S další střelou tentokrát neuspěl Alex Pietrangelo, jehož pokus Matt Murray vyrazil.
     
    58:28
    Další zákrok Jakea Allena a opět proti Philu Kesselovi, jenž si na něm vylámal zuby už po několikáté.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 7. J. Schultz (Crosby, Guentzel), 33. Määttä (Rust, Malkin), 54. Crosby (Guentzel, Malkin), 55. Sheary (McKegg, Rust) – 9. B. Schenn (Gunnarsson, Schwartz), 18. Parayko, 36. Pietrangelo (Sobotka, Stastny), 44. Stastny (Sobotka, Tarasenko), 62. Pietrangelo (B. Schenn, Schwartz)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Cole, Hunwick – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Kühnhackl, McKegg, Hagelin – Reaves, Rowney, S. Wilson.
    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), Stastny, Sobotka – Jaškin, B. Schenn, Schwartz (A) – T. Thompson, Sundqvist, Pääjärvi – Thorburn, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: M. Joannette, T. Hanson – S. Driscoll, A. Smith.

    Diváci: 18 652
    thejrc.org