Plzeň – Opava 4:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
4:1 (2:0)
Slezský FC Opava
Čtvrtek 05.10.2017, 17:00 • Doosan Arena, Plzeň • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Poslední střídání na straně hostů. Tomáš Čelůstka jde do hry na poslední minuty za Joela Ngandu Kayambu.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 883 diváků.
     
    83
    Plzeň právě vstřelila branku!
    O vítězi už je zřejmě definitvně rozhodnuto! Po ztrátě balonu v útočné šestnáctce se hosté nestačili včas vrátit, Aleš Čermák rozehrál rychlý brejk do strany na JAKUBA ŘEZNÍČKA a ten si poradil jako zkušený mazák – schoval svou střelu za obránce a balon uklidil přesně na vzdálenější tyč – 4:1.
     
    81
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Na druhé straně naopak domácí hrubku okamžitě trestají! Jeden z hostujících hráčů hlavou nešťastně přiťukl balon do běhu Řezníčkovi, který měl čas počkat si na dobíhajícího MARKA BAKOŠE. Ten už si v gólové šanci věděl rady a opět vrací Plzni dvougólový náskok – 3:1.
     
    80
    Puškáč měl teď na noze vyrovnání! Hosté se prokombinovali středem hřiště až do střelecké pozice, útočník Opavy ale zaváhal, nechal Hrušku vyběhnout daleko z branky a už nenašel prostor, kudy by jej prostřelil.
     
    73
    Poslední střídání na straně Viktorie. Václav Pilař pro dnešek dohrál, místo něj jde do hry Milan Petržela.
     
    63
    Do hry jde Tomáš Hořava, kterému místo na trávniku přenechává Diego Živulič.
     
    59
    Opava právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelnou hrubku teď vyrobili v obraně domácí fotbalisté. Hruška vyběhl mimo vlastní pokutové území, načež balon před vápnem Živulič přenechal soupeři. TOMÁŠ SMOLA měl tak dost času, aby se s balonem otočil, vybral si roh a pohodlně zakončil – 2:1.
     
    58
    Poprvé střídají také domácí. Martina Zemana nahradí na hrací ploše Aleš Čermák.
     
    52
    Z další akce se pak dostal do dobré šance Puškáč, který vypálil přesně k zadní tyči, i tady ale plzeňský gólman stihl včas zasáhnout. Následná dorážka hostů sice skončila gólem, pro ofsajd ale nemohla být branka uznána.
     
    51
    Střídající Zapalač to zkusil vzít na sebe kousek za vápnem a málem se i gólově prosadil. Jeho tvrdá dělovka zamířila pod břevno, kde ale dokázal zasáhnout brankář Hruška.
     
    46
    Dvojité střídání na straně hostů. Do druhé půle už nenastoupí Nemanja Kuzmanovič, ani Václav Jurečka. Místo nich vyběhli na trávník Tomáš Smola a Petr Zapalač.
     
    34
    Naprostou tutovku spálil Jakub Řezníček! Ten se po dalším krásném centru Zemana objevil úplně sám před Šromem, ale hlavou zamířil mimo tři tyče.
     
    30
    Po akci Pilaře, kterého na poslední chvíli zastavili hostující beci, pálil Řezníček, Šrom míč zastavil, následně ho do bezpečí posílají jeho spoluhráči!
     
    23
    A další obrovská šance Plzně! Z otočky vypálil jedovatou ránu Marek Bakoš, Šrom na poslední chvíli jeho bombu vyrazil na rohový kop.
     
    22
    Andreas Ivanschitz nakonec skutečně vypálil, jeho rána levačkou přeletěla zeď Opavy, nakonec se míč zastavil na tyči!
     
    16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je to už 2:0 pro domácí celek. V celé akci měl prsty znovu Martin Zeman, jenž si na pravé straně zasekl míč, vypálil, ale parádně proti němu zasáhl Šrom. Míč se nicméně odrazil znovu před bránu, kde byl připravený VÁCLAV PILAŘ, který propálil vše, co bylo před ním, a rozvlnil síť!
     
    12
    Krásně sehraný brejk Opavy. Kayamba zatáhl míč po levé straně, naprosto přesně přihrál na Puškáče, jen přeloboval Hrušku, nicméně jeho nedůrazný pokus v bráně neskončil!
     
    3
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A první rohový kop Viktorie hned končí prvním gólem dnešního utkání! Martin Zeman poslal centr do velkého vápna, do vzduchu se vyšvihl JAKUB ŘEZNÍČEK, který poslal míč za záda Šroma. Viktoria se dostává bleskově do vedení, pro Řezníčka je to první soutěžní gól za Plzeň.

    Marek Kratochvíl

    Jan Picka

    Branky: 3. Řezníček, 16. Pilař, 81. Bakoš, 83. Řezníček – 59. Smola


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 14:14. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:4.
    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Hájek, Hejda, Kovařík – Zeman (58. Čermák), Živulič (63. Hořava), Ivanschitz, Pilař (73. Petržela) – Bakoš (C), Řezníček
    Náhradníci: Sváček – Vacovský, Řezník, Čermák, Kolář, Petržela, Hořava

    Slezský FC Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Radić, Stříž – Schaffartzik – Kayamba (88. Čelůstka), Jursa, Kuzmanović (46. Zapalač) – Jurečka (46. Smola), Puškáč
    Náhradníci: Fendrich – Žídek, Čelůstka, Smola, Zapalač

    Rozhodčí: R. Dubravský – M. Wilczek, M. Myška

    Diváci: 3 883
    thejrc.org