Chabarovsk – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Vladivostok – Toljatti 0:2 (kon.) | Kunlun – Magnitogorsk 2:3 (1:2 po s.n.)
Ufa – Omsk 1:3 (kon.) | Nižněkamsk – Chanty-Mansijsk 4:5 (po pr.) | Dynamo Moskva – Minsk 1:2 (kon.)
Petrohrad – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Soči – Barys 3:1 (kon.)
konec
HK Soči
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Pátek 06.10.2017, 18:30 • Šajba Arena, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (21:05:33)
     
    V Soči je dohráno! Domácím se dnes povedlo přetnout nelichotivou šňůru porážek a po dobrém výkonu si do tabulky připisují tři body. Nad Astanou dnes díky dvěma trefám Michaila Juňkova a jednomu zásahu Caseyho Wellmana vítězí 3:1, přičemž za Barys se prosadil Martin St. Pierre.
     
    Československá stopa
    Do utkání nezasáhl žádný český nebo slovenský hráč.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 34 – 30
    Zblokované střely: 15 – 4
    Vhazování: 36 – 15
    Trestné minuty: 10 – 8
    Využití přesilovek: 0/2 – 1/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Soči drží kotouč ve své třetině kluziště a dopředu se nehrne, je rozhodnuto.
     
    58:00
    Karlsson opět míří na střídačku, Barys bude znovu hrát v šesti! Povede se mu skórovat i tentokrát, nebo si Soči už poslední dvě minuty utkání pohlídá?
     
    57:30
    Do dobré střelecké pozice se nyní dostal Vadim Chomickij, jenže jeho rána od modré čáry nakonec úplně minula hostující klec. Forvarda Soči to ale vůbec nemusí mrzet, o výsledku je velmi pravděpodobně rozhodnuto.
     
    55:56
    Casey Wellman mohl už snad definitivně rozhodnout o vítězi! V mezikruží obral o puk bezradného Semjonova a udělal si krátký výlet před brankoviště, který ukončil až výborný Karlsson zákrokem lapačkou. Ke gólu nechybělo mnoho.
     
    54:35
    Vstřelená branka nahnala do astanských plachet pořádnou dávku větru, hosté jsou teď na ledě aktivnějším celkem a konstantně atakují sočskou klec. Barulin se musí v brankovišti hodně otáčet.
    52:48 Martin St. Pierre - 3:1
     
    52:48
    Astana právě vstřelila branku!
    Zariskovat se občas vyplatí, Barulin přichází o čisté konto! Dallmanovo nahození od modré čáry se zastavilo na betonu gólmana Soči, odkud si puk na hůl stáhl MARTIN ST. PIERRE a poslal jej do úzké škvírky mezi betonem brankáře a tyčí. Barys tak stahuje náskok soupeře jen na dvě branky. Asistence: Kevin Dallman, Linden Vey.
     
    52:13
    Tak pozor, tohle bude zajímavé! Karlsson míří na střídačku a nechává za sebou prázdnou klec Astany, která tak zkusí téměř osm minut před koncem hru bez brankáře!
     
    52:13
    Vyloučení v týmu HK Soči (Sergej Šmeljov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:28
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden celek teď nemá na ledě vyslovenou převahu. O něco málo více ze hry mají domácí, rozdíl kvality obou celků je teď ale nepatrný.
     
    50:05
    Soči se po nějaké době znovu rozhodlo na hosty zatlačit, Karlsson momentálně neprožívá zrovna bezstarostné chvíle. Teď musí být konstantně ve střehu a čelit pokusům domácích hráčů.
     
    49:23
    Hosté se dopouští zakázaného uvolnění, jedná se snad o první icing v utkání. Po kratičké pauze se tak bude vhazovat po pravé ruce strážce astanské svatyně.
     
    48:06
    Rána Vorobjova od modré čáry úplně zmizela ve výstroji připraveného Henrika Karlssona, Švéd ve službách Kazachů tak dnes stále ještě neinkasoval, v brance Astany už je zhruba deset minut.
     
    46:49
    Alexej Cvetkov na sebe na pravém kruhu stáhl dva hráče Barysu a nahrál jednomu z jeho spoluhráčů za branku, který byl ale jedním z hostů velmi rychle od kotouče odstaven.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 9. Juňkov (Ščitov), 33. Juňkov (O'Dell), 35. Wellman (Collins, Jokipakka) – 53. St. Pierre (Dallman, Vey)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Chomickij (C), I. Vorobjov, Jokipakka, Chochlov, Alexandrov, Ščitov (A), Miromanov – Ščegolkov, Lapenkov, Cvetkov – Wellman, Collins, Šmeljov – Padakin (A), O'Dell, Juňkov – Tomilin, Grebenščikov, A. Ivanov.
    Barys Nur-Sultan: Kudrjavcev (35. H. Karlsson) – M. Semjonov, Dallman (A), Polochov, Lipin, Savčenko, Šalapov, Orechov, Makljukov – Dawes (C), Vey, Frattin – Žajlauov, Puškarjov, St. Pierre – Michajlis, R. Starčenko (A), Gurkov – Akolzin, Markelov, Sagadajev.

    Rozhodčí: Lavrenťev, Gusev – Maitak, Zacharenkov

    Diváci: 4 196
    thejrc.org