Boston – Nashville 4:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Colorado 2:4 (kon.)
Detroit – Minnesota 4:2 (kon.) | Ottawa – Washington 4:5 (1:2 po s.n.) | Chicago – Pittsburgh 10:1 (kon.)
Anaheim – Arizona 5:4 (kon.) | Los Angeles – Philadelphia 2:0 (kon.)
konec
New York Rangers
2:4 (2:2, 0:1, 0:1)
Colorado Avalanche
Pátek 06.10.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Ondřej Pavelec (NYR) náhradní brankář Rangers
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 7:40 (04:35:58)
     
    Hvězdy utkání

    1. Semjon Varlamov (COL) 37 zák., 2 góly, 94,9%
    2. Mika Zibanejad (NYR) 2+0
    3. Tyson Barrie (COL) 1+1

     
    Mika Zibanejad v závěru dramatické úvodní části utkání využil v rozmezí dvou minut dvě přesilové hry a smazal dvoubrankové manko Rangers, jenže Avalanche svému soupeři úder vrátili na konci druhé třetiny, když 2 minuty a 10 sekund před přestávkou vstřelil vítězný gól Tyson Barrie. V dresu domácího celku si odbyl Filip Chytil, který proti Coloradu nebodoval. Konečný výsledek. New York Rangers 2 Colorado Avalanche 4.

     
    Konec zápasu.
    59:57 Gabriel LANDESKOG - 2:4
     
    59:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    GABRIEL LANDESKOG z obranného pásma přes celé kluziště zamířil do prázdné brány a tři sekundy před koncem zpečetil výhru Avalanche! Asistence: Matt Duchene.
     
    59:26
    J. T. Compher na pravém křídle střelou zápěstím mířil od modré čáry do prázdné brány, vracející se Kevin Shattenkirk ale dokázal puk na přední tyči srazit mimo!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:28
    Henrik Lundqvist naskočil v nepřerušené hře na střídačku a New York Rangers to zkouší ve hře bez brankáře! Obrovské drama vrcholí!
     
    57:42
    J. T. Miller přihrávkou z pravého křídla hledal před bránou ze druhé vlny najíždějícího Jimmyho Hayese, který mohl na vzdálenější tyči skórovat do prázdné brány, Nathan MacKinnon mu to ale neumožnil!
     
    56:22
    A další přihrávka zpoza brány, po které Mika Zibanejad pálil z mezikruží pouze do hrudi Semjona Varlamova!
     
    55:50
    Mika Zibanejad se po přihrávce zpoza brány ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže Semjon Varlamov mu ukradl hattrick dalším spektakulárním zákrokem!
     
    55:15
    Matt Duchene si z levé strany sjel před bránu a mezi kruhy pro vhazování nebezpečně míchal s pukem, v tísni mu ale nakonec sjel z čepele hole a do zakončení se nedostal.
     
    54:12
    Vyloučený Tyson Jost se vrátil zpět na led a Colorado přečkalo dost možná klíčové oslabení zápasu. Uvidíme.
     
    53:50
    Rangers pokračovali v tlaku, který vyvrcholil táhlou střelou z levého křídla, která od modré čáry zamířila do náruče Semjona Varlamova. Vypadá to vypadá, že ani tato přesilová hra nebude využita.
     
    53:23
    Pavel Bučněvič pálil z pravého kruhu pro vhazování do z poloviny zívající brány, jenže Semjon Varlamov předvedl další exkluzivní zákrok, když jeho střelu na přední tyči po bleskovém přesunu vyrazil ramenem!
     
    52:12
    Tyson Jost dostal dvě minuty za sekání a Rangers mají další možnost vyrovnat stav utkání.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 18. Zibanejad (Shattenkirk), 20. Zibanejad (Zuccarello, Bučněvič) – 6. Duchene (Nemeth, Jakupov), 11. Rantanen (MacKinnon, Barrie), 38. Barrie (Kerfoot, Bigras), 60. Landeskog (Duchene)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal (A), DeAngelo – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash (A), Chytil, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Vesey, Desharnais, Carey. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Barberio, E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Mironov, Bigras – Andrighetto, MacKinnon (A), Rantanen – Jakupov, Duchene, Kerfoot – Landeskog (C), Compher, C. Wilson – Nieto, Jost, Comeau. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Dean Morton, Trevor Hanson. Čároví: Scott Driscoll, Andrew Smith

    Diváci: 18006
    thejrc.org