Boston – Nashville 4:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Colorado 2:4 (kon.)
Detroit – Minnesota 4:2 (kon.) | Ottawa – Washington 4:5 (1:2 po s.n.) | Chicago – Pittsburgh 10:1 (kon.)
Anaheim – Arizona 5:4 (kon.) | Los Angeles – Philadelphia 2:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
Ottawa Senators
4:5 (1:1, 1:0, 2:3 - 0:0)
Washington Capitals
Pátek 06.10.2017, 01:50 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Utkání je u konce, o výhře svého týmu rozhodl JEVGENIJ KUZNĚCOV, který při svém nájezdu zvolil přesnou ránu mezi betony Craiga Andersona a připsal tak svému týmu bonusový bod!
     
    62:25
    Nádherná akce domácích nekončí brankou! Stone poslal kotouč zpoza branky na Brassarda, jehož zakončení vyráží Holtby!
     
    61:04
    Velká šance pro domácí tým, Kuzněcov vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    59:35
    Bobby Ryan dostal nabito zpoza branky a Holtby měl co dělat, aby zastavil jeho střelu!
    50:48 Alexandr OVEČKIN - 4:4
     
    50:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Čepice dolů, je vyrovnáno! ALEXANDER OVEČKIN vybojoval kotouč u levého hrazení, ačkoli to vypadalo, že mu ho ještě Nate Thompson sebere, tak se ruský snajpr nerozpakoval a přesnou střelou k bližší tyči srovnal a završil svůj dnešní hattrick! Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
     
    49:06
    Mohlo být srovnáno! Lars Eller získal kotouč a postupoval na jediného obránce. Svůj brejk se rozhodl zakončit přihrávkou na najíždějícího Chiassona, ale jeho ránu zlikvidoval brankář Anderson.
     
    48:03
    Aaron Ness nechtěl v souboji s jedním z domácích hráčů příliš bruslit a snažil se pomoci si seknutím. Jeho počin neunikl hlavním rozhodčím, kteří jej vylučují na dvě minuty za sekání.
    46:55 Mark STONE - 4:3
     
    46:55
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelná přestřelka pokračuje! Dion Phaneuf dostal přihrávku od Widemana podél brankové čáry. Vypálil a do jeho střely vložil hůl MARK STONE, který svou druhou brankou v utkání poslal domácí do vedení! Asistence: Dion Phaneuf, Chris Wideman.
    45:38 Alexandr OVEČKIN - 3:3
     
    45:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Krásná akce hostujícího týmu končí brankou! Jakub Vrána se s kotoučem protáhl po levé straně až k brance, poslal kotouč na pravý kruh, kde stál Kuzněcov, který vyšperkoval akci přihrávkou na střed, na ALEXANDRA OVEČKINA a ten si věděl rady. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Jakub Vrána.
     
    45:25
    Mohlo být vyrovnáno, ale Vrána nedokázal usměrnit puk u pravé tyčce do branky!
    44:15 Alexandr OVEČKIN - 3:2
     
    44:15
    Washington právě vstřelil branku!
    S chybami obránců jakoby se roztrhl pytel v dnešním utkání! Cody Ceci váhal v rohu u vlastní branky s rozehrávkou tak dlouho, až mu kotouč sebral Jevgenij Kuzněcov, který si s pukem sjel až k brance, poslal touš na ALEXANDRA OVEČKINA, jenž si zpracoval skákavý kotouč a přesnou ránou jej poslal pod víko. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    42:03 Derick BRASSARD - 3:1
     
    42:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Niskanen vyrobil fatální chybu ve vlastním obraném pásmu, když napálil kotouč přímo na hůl Bobbyho Ryana. Ten si pohrál s obráncem Orlovem, dostal se až před Holtbyho, kde mu utekl kotouč a dostal se až za brankovou čáru, ale i z této pozice dokázal poslat kotouč do brankoviště, kde jej do sítě uklidil DERICK BRASSARD, který tak ke dvěma asistencím přidává i gól! Asistence: Bobby Ryan.
     
    37:58
    Hosté si zahrají první přesilovou hru v utkání. Za příliš mnoho hráčů na ledě je potrestána domácí hráčská lavice.
     
    36:40
    Jevgenij Kuzněcov s kotoučem prokličkoval až k Andersonovi, kterého si položil a zpoza brankové čáry se snažil poslat touš na spoluhráče, ale puk proletěl brankovištěm a nikdo z bílém jej neposlal do sítě!
     
    36:01
    Po nádherné přihrávce mohl navýšit skóre Johnny Oduya, ale nedokázal zvednout kotouč na beton přesouvajícího se Holtbyho! Velká škoda pro domácí tým.
     
    33:19
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tyler Graovac – 2 min., podražení).
     
    32:10
    Mark Stone se po přistrčení od Turrise zjevil v mezikruží a jeho rána vystrašila Holtbyho, jenž vyškrábl kotouč ramenem zpod břevna!
     
    28:13
    Washington se hnal do přečíslení tří na jednoho, hostující hráči se poněkud zamotali a nedokázali se dohodnout kdo zakončí. Ve chvíli, kdy to vypadalo, že je po akci, dokázal Beagle prohodit kotouč před brankoviště, odkud vypálil Chorney, jehož ránu zlikvidoval brankář Anderson. Velká šance na srovnání zůstává nevyužita.
    26:52 Mark STONE - 2:1
     
    26:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Napotřetí se přece dočkal! To co se MARKU STONEOVI nepovedlo v předchozích dvou akcích se daří tentokrát. Při přečíslení tří na dva vzal kotouč Derick Brassard, stáhl jej na střed, přenechal Stoneovi a ten ostrou ranou vymetl všechny pavouky v pravém horním rohu hostující branky! Asistence: Derick Brassard.
     
    23:02
    Domácí tým měl výbornou příležitost na změnu skóre! Borowiecki získal kotouč na modré čáře společně se spoluhráči postupoval ve třech na jediného obránce Capitals. Přenechal kotouč Bobbymu Ryanovi, jenž svou střelou trefil pouze připraveného Holtbyho.
     
    21:20
    Kuzněcov našel křižným pasem hůl Alexe Ovečkina, ten trefuje tyč!
     
    16:29
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Aaron Ness – 2 min., hákování).
     
    12:39
    Lars Eller nestíhal v souboji s Borowieckim a musel faulovat. Dvě minuty za sekání pro hostujícího útočníka.
    08:07 Brett CONNOLLY - 1:1
     
    08:07
    Washington právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno! Špatnou rozehrávku Ottawy dokázal zachytit Matt Niskanen. Ten rukou zastavil kotouč, vypálil, jeho ránu zastavil Lars Eller, jenž nabil BRETTU CONNOLLYMU, jenž propálil Andresona v brance domácích! Asistence: Matt Niskanen, Lars Eller.
    06:25 Chris WIDEMAN - 1:0
     
    06:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! CHRIS WIDEMAN nahodil od pravého hrazení kotouč na branku hostujícího celku. Kotouč prošel až k brankáři Holtbymu a k překvapení všech prošel až za jeho záda! Asistence: Brassard. Mark Stone.
     
    01:45
    První větší šance Ottawy mohla skončit brankou! Situaci dvou na jednoho obránce Caps zakončoval Mark Stone, ale v klíčovém momentu mu kotouč přeskočil hůl a žádné ohrožení branky se nekonalo.

    Kryštof Severa

    Branky a nahrávky: 7. Ch. Wideman (Brassard, Mark Stone), 27. Mark Stone (Brassard), 43. Brassard (B. Ryan), 47. Mark Stone (Phaneuf, Ch. Wideman) – 9. Connolly (Eller, Niskanen), 45. Ovečkin (Kuzněcov), 46. Ovečkin (Kuzněcov, J. Vrána), 51. Ovečkin (Kuzněcov), rozh. náj. Kuzněcov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Bobby Ryan (OTT)
    1:0   T. J. Oshie (WSH)
    2. série:
    1:0   Kyle Turris (OTT)
    1:1   Alexandr Ovečkin (WSH)
    3. série:
    1:1   Derick Brassard (OTT)
    1:2   Jevgenij Kuzněcov (WSH)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Hammond) – Oduya, Ceci, Phaneuf (A), Claesson, Borowiecki, Ch. Wideman – Z. Smith, Turris (A), Hoffman – B. Ryan, Brassard, Mark Stone (A) – Dzingel, Brown, Burrows – Pageau, N. Thompson, Pyatt.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik (A), Carlson, Ness, Chorney – Ovečkin (C), Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Bäckström (A), Oshie – Connolly, Eller, Chiasson – Graovac, Beagle, Smith-Pelly.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, Lee – Berg, Miller
    thejrc.org