Třinec – Sparta 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 4:1 (kon.) | Jihlava – Litvínov 4:1 (kon.)
Chomutov – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 0:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:2 (po pr.)
Kometa Brno – Liberec 7:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Mountfield HK
Pátek 06.10.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Z vlastní třetiny vyhodil kotouč Rudolf Červený, jehož vyhození skončilo na brankové konstrukci chomutovské opuštěné klece.
     
    58:57
    Ján Laco míří na střídačku a Chomutov hraje v šesti! Obrovskou šanci měl před sebou ve stejný moment Juraj Valach, jehož pokus letěl jen těsně nad branku Hradce!
     
    53:10
    Na dlouhou přihrávku si mezi obránce najel Roman Chlouba, jemuž se podařilo zakončit. Ovšem jeho pokus po ledě minul prostor vzdálenější tyče o několik centimetrů.
    49:44 Michal POLETÍN - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:44
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen se MICHAL POLETÍN v početní výhodě dočkal branky! Juraj Valach vypálil od modré čáry, kde se puk odrazil k chomutovskému útočníkovi. Ten svým obvyklým způsobem šel do branky a bruslí poslal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Juraj Valach.
     
    48:41
    Piráti se usadili před brankou soupeře! Michal Poletín dostal přihrávku do předbrankového prostoru, ale jeho pokus k tyči zneškodnil betonem Patrik Rybár.
     
    47:49
    Zcela zbytečného zákroku se dopustil Lukáš Cingel, jenž v útočném pásmu sekl chomutovského hráče. Domácí tak mají šanci na snížení, ovšem početní výhody se Pirátům moc nedaří.
    44:48 Petr KOUKAL - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další perfektní akce Mountfieldu, na kterou byl i Ján Laco krátký! Jaroslav Bednář famózní přihrávkou přes střed hrací plochy vybídl ke skórování PETRA KOUKALA. Zkušený útočník neodmítl a rychlou střelou poslal puk za záda bezmocného brankáře. Asistence: Jaroslav Bednář a Filip Pavlík.
    40:38 Bedřich KÖHLER - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Současně se vypršením prvního trestu otáčí Hradec stav zápasu na svoji stranu! Střelu od modré čáry Ján Laco neudržel a k opuštěnému puku se probojoval BEDŘICH KÖHLER. Ten předvedl důraz na brankovišti a procpal černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Blaž Gregorc a Jaroslav Bednář.
     
    39:42
    A je tu dvojnásobná početní výhoda pro Hradec! Za držení Richarda Jarůška putuje na trestnou lavici Juraj Valach!
     
    38:38
    Jaroslav Mrázek zcela zbytečným faulem u mantinelu posílá svůj tým do oslabení. Na konci druhé části si Mountfield zahraje další přesilovou hru.
     
    32:53
    Obrovská šance Mountfieldu! Zpoza branky dostal na hranici kruhu přihrávku Roman Kukumberg, jenž okamžitě vystřelil. Jenže i tentokrát trefuje hradecký útočník prostor, kde stál slovenský fantom v barvách Chomutova!
     
    29:39
    Michal Vondrka z rohu hrací plochy viděl před brankou osamoceného Jakuba Lauka. Chomutovský mladíček na nic nečekal a okamžitě střílel. Ovšem Patrik Rybár mezírku mezi rukou a tělem rychle utěsnil.
    25:46 Martin PLÁNĚK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Během chviličky je znovu vyrovnáno a akce to byla fantastická! Lukáš Vopelka našel z kruhu pro vhazování najetého MARTINA PLÁŇKA. Ten si sjel z modré čáry do kruhu pro vhazování a poslal černou gumu do odkryté části branky. Asistence: Petr Koukal a Lukáš Vopelka.
    24:18 Tomáš SLOVÁK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov se v přesilové hře ujímá vedení! Jaroslav Mrázek měl na modré čáře napřaženo, ale celou situaci si ještě rozmyslel přihrávkou na TOMÁŠE SLOVÁKA. Jeho dělovka orazítkovala brankovou konstrukci a poté kotouč zamířil za brankovou čáru. Asistence: Jaroslav Mrázek a Michal Vondrka.
     
    24:00
    Od mantinelu až mezi kruhy si s pukem najel Ivan Huml, jenž mířil na první tyč. Jeho zakončení hostující brankář se štěstím vyrazil!
     
    22:56
    Michal Dragoun je dalším vyloučeným hráčem, když v rohu hrací plochy trefil soupeře holí do obličeje. Chomutov si zahraje již druhou přesilovou hru.
     
    17:32
    Zpoza branky mezi kruhy dostal přihrávku Martin Látal, který vymíchal Jána Laca. Hradecký útočník měl již před sebou prázdnou svatyni, ale kotouč do ní neposlal.
     
    15:35
    Jaroslav Bednář zvedl hlavu a přihrával na brankoviště, kde byl osamocený Bedřich Köhler. Jeho pokus do odkryté branky Ján Laco vyrazil, a tak je stav stále bezbrankový.
     
    14:36
    Za brankou Chomutova přesekl Juraj Valach hůl soupeři a již míří na trestnou lavici. Také Mountfield si vyzkouší hru v početní výhodě.
     
    13:36
    Z rohu hrací plochy viděl Michal Vondrka najetého Michala Poletína. Ten na nic nečekal a vystřelil. Ovšem jeho pokus se do prostoru tří tyčí nevešel i proto, že chomutovský útočník byl důrazně tísněn obráncem.
     
    08:22
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Michal Vondrka, jehož nešťastně podrazil Martin Látal. Chomutov si v dnešním utkání vyzkouší první početní výhodu.
     
    08:19
    Obrovská šance, ve které selhal Michal Vondrka! Chomutovský kapitán měl před sebou již prázdnou branku, ale z otočky poslal černou gumu jen do rohu kluziště!
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 25. Slovák (Mrázek, Vondrka), 50. Poletín (Valach) – 26. Pláněk (Koukal, Vopelka), 41. Köhler (Gregorc, Jaroslav Bednář), 45. Koukal (Jaroslav Bednář, F. Pavlík)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Vondrka (C), Huml (A), Tomica (A) – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Koblasa, Lauko, Poletín – V. Tomeček, Chlouba, Chrpa.
    Mountfield HK: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Šimánek, Dragoun, Köhler (A) – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Vopelka – Látal, Džerinš, Jarůšek.

    Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Zavřel, Kajínek

    Diváci: 4298
    ocianews.com