Mladá Boleslav – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | Zlín – Jihlava 4:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Slavia – Kladno 4:3 (3:1 po s.n.)
Třinec – Pardubice 5:1 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (0:0, 4:3, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 06.10.2017, 17:30 • Malá hala (Praha - Holešovice) • DHL Extraliga juniorů • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit. Mějte se hezky a užijte si víkend, na počtenou! (19:42:59)
     
    Utkání dovršilo svého konce! Pražská Sparta na svého soupeře vlétla zejména ve druhé třetině, kdy se dostala do vedení o dvě branky. Záhy však přišly také karlovarské góly, vítěznou trefu v tomto utkání zaznamenal Vojtěch Kropáček. Domácí ve třetí dvacetiminutovce ještě zvýšili svůj náskok, když se prosadil Tomáš Pšenička a později také Tomáš Jandsu, který uzavřel gólový účet dnešního klání.
     
    Konec zápasu.
     
    57:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanské opory opět zaúřadovaly a je to už o tři branky! Rousek přihrál na TOMÁŠE JANDUSE, který využil přesilovou hru a Pražané pomalu kráčí za vítězstvím – 6:3! Asistence: Lukáš Rousek a Filip Eliáš.
     
    57:08
    Ještě jeden faul na straně hostí. Na lavici hanby za podržení usedá útočník Lukáš Procházka (KVA). Sparťané tak hrají v další početní převaze.
     
    54:42
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hanuš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tlačil – 2 min., hrubost).
     
    54:30
    Domácí svoji početní převahu nezužitkovali, hosté jsou kompletní a mohou útočit.
     
    52:30
    Naděje hostí na zdramatizování tohoto utkání se komplikuje. Na trestnou lavici odjíždí Lukáš Procházka (KVA), který dostal dvě minuty za sekání.
     
    51:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané opět odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek! Pátý hřebíček do rakve Západočechů zasadil starší z obou bratrů TOMÁŠ PŠENIČKA, kterému nahrával další produktivní hráč, kterým je forvard Tomáš Jandus – 5:3! Asistence: Tomáš Jandus.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je minulostí. Zatímco v úvodním dějství jsme se branky nedočkali, ve druhém se však doslova roztrhl pytel s góly. Pražané šli nejprve do dvoubrankového vedení zásluhou Chlouby a Pejchala, hosté ale rychle dokázali vyrovnat. Následně padl ještě jeden gól na každé straně a přetahovanou ve skóre zatím stanovil střelec Vojtěch Kropáček, díky kterému Holešovičtí vedou před třetí třetinou 4:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Pouhé tři vteřinky před koncem prostřední periody je tu přeci jen ještě jeden faul. Za katr míří Ondřej Pajk (KVA), jelikož karlovarský bek vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    39:30
    Sparťané další svoje oslabení už ovšem ustáli a po dvou minutách mají na ledě opět plný počet bruslařů.
     
    37:30
    Avšak pro domácí výběr je tu komplikace. Zadák Marek Karoch totiž inkasoval dvě minuty za sekání, a rozhodčí ho tak posílají k časoměřičům.
     
    36:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se však nenechali ošálit a rychle kvapí s odpovědí! Svoji druhou branku v tomto duelu si připsal útočník VOJTĚCH KROPÁČEK, a sparťané tak opět vedou o jeden gól – 4:3! Asistence: Martin Dubský.
     
    35:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici tento prohřešek okamžitě trestají. Stačily jim na to pouze pětapadesát vteřin, když domácí sít rozvlnil forvard LUKÁŠ PROCHÁZKA – 3:3! Asistence: Martin Slabý a František Klejna.
     
    35:04
    Střelec druhého sparťanského gólu Tadeáš Pejchal (SPA) je dalším aktérem, který míří na trestnou lavici. Domácí útočník dostal dvě minuty za napadení.
     
    34:17
    Hosté svou početní převahu nevyužili, naopak sami museli lovit puk ze své sítě. Sparťané hrají v plném počtu.
     
    32:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jsou to ale sparťané, kteří si vracejí svůj pracně vybudovaný náskok zpět. Třetí trefu domácího výběru má na svědomí forvard LUKÁŠ ROUSEK, díky jeho zásluze se Pražané vracejí do těsného vedení – 3:2! Asistence: Vojtěch Kropáček.
     
    32:17
    Domácí půjdou jako první ve druhé třetině na trestnou lavici. Konkrétně Tomáš Jandus (SPA), jelikož sparťanský útočník se provinil podražením.
     
    25:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! Hosté po vstřeleném gólu ožili. Hosté najeli do útočného pásma a byl to hostující forvard MICHAL HORKÝ, který smazal jednobrankový náskok sparťanů. Jede se tedy znovu od začátku – 2:2! Asistence: Lukáš Procházka a Petr Vodička.
     
    25:24
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Avšak hosté se nikterak nezalekli, naopak. Zatlačili domácí v jejich pásmu a nejproduktivnější energetik JAN TLAČIL dokázal snížit z pohledu hostů – 2:1! Asistence: Václav Rezek a Jan Bečka.
     
    25:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se zanedlouho dostávají do dvougólového trháku! O druhý zářez do karlovarské svatyně se postaral domácí útočník TADEÁŠ PEJCHAL, pro kterého se jedná o druhou branku v této sezoně – 2:0! Asistence: Tobiáš Mrkvička a Marek Karoch.
     
    22:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Energetici dohrávali svou přesilovku ještě z první třetiny, ve které nezahrozili. Naopak na druhé straně zaúřadoval sparťan JAROSLAV CHLOUBA, kterého našel přesnou přihrávkou Kropáček. Pražané se tak dostávají do jednobrankového vedení – 1:0! Asistence: Martin Dubský a Jan Hanuš.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině se nedokázal prosadit ani jeden z týmů. Karlovarští měli možnost třikrát hrát v početní výhodě, avšak neprosadili se. To samé platí o domácích, kteří svou zatím jedinou přesilovku rovněž nezužitkovali. Skóre po úvodní dvacetiminutovce je tak bezbrankové.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Těsně před začátkem první přestávky je tu ještě jeden prohřešek na straně domácích. Peter Eg Larsen (SPA) vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl, a Pražané se tak musejí bránit.
     
    18:12
    Avšak ani sparťané svou první početní převahu nevyužili, Karlovy Vary se ubránily a hrají v plném počtu.
     
    16:12
    A je tu také první prohřešek na straně Energie. Za hákování na lavici hanby totiž usedne Albert Hrůša (KVA), a Pražané tak budou mít k dispozici první přesilovku v tomto utkání.
     
    13:55
    Ani tato početní výhoda hostí není přetavena v gólový úspěch. Mrkvička skáče na led a sparťané jsou v pěti.
     
    11:55
    Netrvalo to dlouho a domácí se opět provinili nedovoleným způsobem. Za katr pro změnu míří obránce Tobiáš Mrkvička (SPA), který si odsedí dvě minuty za držení protihráče.
     
    10:29
    Hosté svoji první početní výhodu nezužitkovali, a opět tak hrají s pěti bruslaři na ledové ploše.
     
    8:29
    Je tu první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici odjíždí Jan Hanuš (SPA), který od rozhodčích inkasoval dvouminutový trest za podražení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Hofmann (Wolf) – Frič, Simotics, Mrkvička, Jeřábek, Eliáš, Hanuš, Karoch – Arnošt, T. Jandus, Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Eg Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský. Trenér: Pavel Geffert.

    HC Energie Karlovy Vary: Grančarov (Špírek) – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna Vodička – Chodounský, Horký, Tlačil, Rezek, Salnikov, Slabý, Pastyřík, Šála, Bečka, Petrov, Halberštát, L. Procházka. Trenér: Pavel Arnošt.

    Rozhodčí: Vokřál – Hynek, Svobodová.
     
    Krásný hokejový podvečer. Vítám všechny fanynky a fanoušky u dalšího textového online přenosu z mládežnického hokeje. Na programu je deváté kolo DHL Extraligy juniorů, v němž na své půdě bude HC Sparta Praha hostit tým HC Energie Karlovy Vary. Přidá Energie další venkovní výhru nebo sparťané hodí za hlavu předchozí zaváhání s Kladnem a připíší si vítězství? To je odpověď, která bude rozluštěna ve večerních hodinách. Utkání startuje v holešovické Malé hale od 17:30 hodin!
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ STŘET 16/17

    38. kolo: Karlovy Vary – Sparta 2:3

    Oba celky se naposledy potkaly v rámci 38. kola uplynulého ročníku. Pražská Sparta po honech za důležitými body, které ji později nakonec posunuly do play off, zavítala do Karlových Varů. Zde šli do vedení domácí zásluhou Horkého, sparťané ale ve třetí třetině předvedli efektivní obrat, díky němuž mohli slavit cennou tříbodovou výhru.
    Sparťanskou produktivitu nadále opanuje Tomáš Pšenička, který má před devátým kolem už o další dva body více.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO (přesilovky, oslabení)

    V početných výhodách mají lepší úspěšnost Karlovarští. Svěřenci trenéra Pavla Arnošta se svými 16,67% uzavírají první desítku mužstev. Sami dokázali zužitkovat sedm přesilových her. Pražané jsou o šest pozic za nimi, jelikož v 35 nabídnutých možností využili pouhé čtyři, čímž mají 11,43%. úspěšnost ve využití přesilovek. Oslabení rovněž není pro sparťany příliš silná stránka. V početných nevýhodách zatím drží přesně 80% úspěšnost, zatímco jejich protějšek má o 3,33 procenta více, tedy 83,33%.
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY
    15. místo, 8 bodů, skóre: 18:19

    Západočeský celek je na tom o něco hůře než jeho dnešní soupeř. Energie má na kontě přesně o čtyři body méně. Jejich počínání na prahu nové sezony však bylo trochu rozpačité. Nejprve po dvou domácích skalpech přišly naopak dvě porážky, v následujícím domácím trojboji energetici zaváhali jen jedinkrát. Nejprve si poradili s Kladnem 3:2 v prodloužení a vzápětí prohráli s Litvínovem 3:4. V dosavadním posledním klání si však spravili náladu, jelikož porazili Chomutov 4:3 v samostatných nájezdech.

    Kanadské bodování na straně Karlových Varů vede s pěti body útočník Jan Tlačil. Tento mladičký forvard vstřelil zatím čtyři góly a na další jeden přihrál. V brankovišti se nejlépe daří Filipu Grančarovi, jeho úspěšnost zákroků činí 93,1%.
     
    HC SPARTA PRAHA
    9. místo, 12 bodů, skóre: 20:30

    Svěřenci trenéra Pavla Gefferta prožívají nepříliš radostné období. Z posledních třech duelů totiž dokázali vytěžit pouze jediný bod, a to v domácím utkání předehrávky desátého kola proti kladenským Rytířům. Předtím ještě sparťani zajížděli do Plzně, kde schytali devítigólový příděl a sami jen jednou skórovali. V Budějovicích už to bylo lepší, přesto družina kolem kapitána Jandy padla 1:4.

    Nejproduktivnějším hráčem Sparty je nadále forvard Tomáš Pšenička, který v deseti odehraných zápasech nastřádal jedenáct kanadských bodů za sedm branek a čtyři asistence. V brance kraluje gólmanským statistikám Antonín Hofmann, který si drží úspěšnou procentuální úspěšnost 92,74%.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 23. Chlouba (Dubský, Hanuš), 26. Pejchal (Mrkvička, Karoch), 33. Rousek (Kropáček), 37. Kropáček (Dubský), 52. T. Pšenička (T. Jandus), 58. T. Jandus (Rousek, Eliáš) – 26. Tlačil (Rezek, Bečka), 26. Horký (L. Procházka, Vodička), 36. L. Procházka (Slabý, Klejna)


    HC Sparta Praha: Hofmann (Wolf) – Frič, Simotics, Mrkvička, Jeřábek, Eliáš, Hanuš, Karoch – Arnošt, T. Jandus, Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Eg Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský. Trenér: Pavel Geffert.
    HC Energie Karlovy Vary: Grančarov (Špírek) – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna Vodička – Chodounský, Horký, Tlačil, Rezek, Salnikov, Slabý, Pastyřík, Šála, Bečka, Petrov, Halberštát, L. Procházka. Trenér: Pavel Arnošt.

    Rozhodčí: Vokřál – Hynek, Svobodová
    ocianews.com