Mladá Boleslav – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | Zlín – Jihlava 4:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Slavia – Kladno 4:3 (3:1 po s.n.)
Třinec – Pardubice 5:1 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (0:0, 4:3, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 06.10.2017, 17:30 • Malá hala (Praha - Holešovice) • DHL Extraliga juniorů • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanské opory opět zaúřadovaly a je to už o tři branky! Rousek přihrál na TOMÁŠE JANDUSE, který využil přesilovou hru a Pražané pomalu kráčí za vítězstvím – 6:3! Asistence: Lukáš Rousek a Filip Eliáš.
     
    57:08
    Ještě jeden faul na straně hostí. Na lavici hanby za podržení usedá útočník Lukáš Procházka (KVA). Sparťané tak hrají v další početní převaze.
     
    54:42
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hanuš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tlačil – 2 min., hrubost).
     
    52:30
    Naděje hostí na zdramatizování tohoto utkání se komplikuje. Na trestnou lavici odjíždí Lukáš Procházka (KVA), který dostal dvě minuty za sekání.
     
    51:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané opět odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek! Pátý hřebíček do rakve Západočechů zasadil starší z obou bratrů TOMÁŠ PŠENIČKA, kterému nahrával další produktivní hráč, kterým je forvard Tomáš Jandus – 5:3! Asistence: Tomáš Jandus.
     
    39:57
    Pouhé tři vteřinky před koncem prostřední periody je tu přeci jen ještě jeden faul. Za katr míří Ondřej Pajk (KVA), jelikož karlovarský bek vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    37:30
    Avšak pro domácí výběr je tu komplikace. Zadák Marek Karoch totiž inkasoval dvě minuty za sekání, a rozhodčí ho tak posílají k časoměřičům.
     
    36:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se však nenechali ošálit a rychle kvapí s odpovědí! Svoji druhou branku v tomto duelu si připsal útočník VOJTĚCH KROPÁČEK, a sparťané tak opět vedou o jeden gól – 4:3! Asistence: Martin Dubský.
     
    35:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici tento prohřešek okamžitě trestají. Stačily jim na to pouze pětapadesát vteřin, když domácí sít rozvlnil forvard LUKÁŠ PROCHÁZKA – 3:3! Asistence: Martin Slabý a František Klejna.
     
    35:04
    Střelec druhého sparťanského gólu Tadeáš Pejchal (SPA) je dalším aktérem, který míří na trestnou lavici. Domácí útočník dostal dvě minuty za napadení.
     
    32:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jsou to ale sparťané, kteří si vracejí svůj pracně vybudovaný náskok zpět. Třetí trefu domácího výběru má na svědomí forvard LUKÁŠ ROUSEK, díky jeho zásluze se Pražané vracejí do těsného vedení – 3:2! Asistence: Vojtěch Kropáček.
     
    32:17
    Domácí půjdou jako první ve druhé třetině na trestnou lavici. Konkrétně Tomáš Jandus (SPA), jelikož sparťanský útočník se provinil podražením.
     
    25:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! Hosté po vstřeleném gólu ožili. Hosté najeli do útočného pásma a byl to hostující forvard MICHAL HORKÝ, který smazal jednobrankový náskok sparťanů. Jede se tedy znovu od začátku – 2:2! Asistence: Lukáš Procházka a Petr Vodička.
     
    25:24
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Avšak hosté se nikterak nezalekli, naopak. Zatlačili domácí v jejich pásmu a nejproduktivnější energetik JAN TLAČIL dokázal snížit z pohledu hostů – 2:1! Asistence: Václav Rezek a Jan Bečka.
     
    25:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se zanedlouho dostávají do dvougólového trháku! O druhý zářez do karlovarské svatyně se postaral domácí útočník TADEÁŠ PEJCHAL, pro kterého se jedná o druhou branku v této sezoně – 2:0! Asistence: Tobiáš Mrkvička a Marek Karoch.
     
    22:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Energetici dohrávali svou přesilovku ještě z první třetiny, ve které nezahrozili. Naopak na druhé straně zaúřadoval sparťan JAROSLAV CHLOUBA, kterého našel přesnou přihrávkou Kropáček. Pražané se tak dostávají do jednobrankového vedení – 1:0! Asistence: Martin Dubský a Jan Hanuš.
     
    19:40
    Těsně před začátkem první přestávky je tu ještě jeden prohřešek na straně domácích. Peter Eg Larsen (SPA) vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl, a Pražané se tak musejí bránit.
     
    16:12
    A je tu také první prohřešek na straně Energie. Za hákování na lavici hanby totiž usedne Albert Hrůša (KVA), a Pražané tak budou mít k dispozici první přesilovku v tomto utkání.
     
    11:55
    Netrvalo to dlouho a domácí se opět provinili nedovoleným způsobem. Za katr pro změnu míří obránce Tobiáš Mrkvička (SPA), který si odsedí dvě minuty za držení protihráče.
     
    8:29
    Je tu první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici odjíždí Jan Hanuš (SPA), který od rozhodčích inkasoval dvouminutový trest za podražení.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 23. Chlouba (Dubský, Hanuš), 26. Pejchal (Mrkvička, Karoch), 33. Rousek (Kropáček), 37. Kropáček (Dubský), 52. T. Pšenička (T. Jandus), 58. T. Jandus (Rousek, Eliáš) – 26. Tlačil (Rezek, Bečka), 26. Horký (L. Procházka, Vodička), 36. L. Procházka (Slabý, Klejna)


    HC Sparta Praha: Hofmann (Wolf) – Frič, Simotics, Mrkvička, Jeřábek, Eliáš, Hanuš, Karoch – Arnošt, T. Jandus, Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Eg Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský. Trenér: Pavel Geffert.
    HC Energie Karlovy Vary: Grančarov (Špírek) – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna Vodička – Chodounský, Horký, Tlačil, Rezek, Salnikov, Slabý, Pastyřík, Šála, Bečka, Petrov, Halberštát, L. Procházka. Trenér: Pavel Arnošt.

    Rozhodčí: Vokřál – Hynek, Svobodová
    thejrc.org