Mladá Boleslav – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | Zlín – Jihlava 4:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Slavia – Kladno 4:3 (3:1 po s.n.)
Třinec – Pardubice 5:1 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
4:5 (1:2, 2:1, 1:1 - 0:1)
HC Kometa Brno
Pátek 06.10.2017, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí sice sahali na obrovitánské překvapení v podobě vítězství nad Kometou, avšak dnes jim to přáno nebude. O možnost jistoty a výhry se totiž připravili v samém závěru a psychická deka s nimi táhla i v prodloužení. Kometa hned z prvního útoku dokázala vytěžit branku, čímž na Jižní Moravu poputuje bod navíc. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:42:54)
     
    Konec zápasu.
     
    60:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo rychlé. Prakticky pár sekund po buly se rozjel na branku Olomouce ADAM GAJARSKÝ, který po propadnutí obou bránících protivníku neměl s blafákem sebemenší problémy. Galuška nedokázal jeho pohyb dostatečně rychle vystínovat. Asistence: Tomáš Mlynář, Aleš Trnka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nakonec překvapení nedovolila, neboť Brno ještě v obrovské euforii dokázalo vyrovnat. Po tříminutové přestávce je tak na řadě prodloužení,
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Domácí se sice ještě snaží o zvýšenou aktivitu, avšak pro tuto chvíli už je to od Olomouce asi vše. Kometa předvádí výborný taktický výkon.
     
    58:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je studená sprcha! Marek završit hattrick brankou do prázdné branky, jenomže při obratu okolo své osy upadl, Do brejku se tak dostali Brněnští, kteří se taktéž dostali k vytouženému vyrovnání. KAREL PLÁŠEK potvrdil roli snajpra a rychlou kličkou Galuškovi nedal sebemenší šanci na zákrok. Asistence: Daniel Kowalczyk.
     
    57:23
    Kometa neuvěřitelně presuje! Olomoucké barvy jen ztěží zvládají momentální zátěž, když bezhlavě vyhazují puk co nejdál od vlastní obranné třetiny. Brno vidí šanci na vyrovnání.
     
    56:28
    Trnka stačil zachytit vyhození Olomouckých a okamžitě mířil svou střelou na brankovou konstrukci. Tato teze se vyplnila do puntíku, neboť kotouč trefil levou tyč!
     
    55:41
    Kowalczxyk dostal nabito v rohu útočného pásma, avšak ani on nebyl úspěšným exekutorem a spasitelem Brna. Přízemní pokus se sice snesl lehce nad led, pro Galušku ovšem moc problémů nenatropil.
     
    54:48
    Ferda sice mohl pálit ihned po přechodu modré ze druhé vlny, střelba z první nicméně znovu ani k brance neprošla. Po zákroku Hustáka se puk vznesl do ochranné sítě.
     
    53:16
    Domácí zatím předvádějí velmi vytrvalý a konstantní výkon v defenzivní fázi své hry, Kometa má sice obrovskou snahu a píli na vyrovnání, v těchto vteřinách totiž nemá šance na střely. Frustrace logicky stoupá.
     
    52:28
    Brněnský Plášek už je zpět ve hře, přesilová hra domácí mančaftu tudíž logicky končí.
     
    51:16
    Kohouti jsou v početní výhodě mimořádně aktivním družstvem, avšak zatím narážejí na vytrvalý odpor svého protivníka. Holík je spolu se svými spoluhráči v obraně totiž mimořádně aktivní a všechny střely perfektně vyráží.
     
    50:28
    Olomouci se nabízí další přesilovka, Karel Plášek (KOM) dostal dvouminutový trest za hákování.
     
    50:25
    Tomaník se prodral k palbě z vrcholu kombinačního diamantu, jenomže výborně chytajícího Holíka nepřekonal. Ten si dělovku dokázal ramenem srazit pod sebe a o ostatní obranné činnosti se postarali beci. Kometa měl pořádnou dávku štěstěny.
     
    49:04
    Olomouc už sice slavila pátý gól, avšak rozhodčí kotouč za brankovou čáru nezaznamenali. Sudí nemají k dispozici video, v této situaci se tak rozhodli dle svého úsudku branku neuznat, ani jeden z nich totiž puk dobře neviděl.
     
    48:48
    Olomouc je v jednoznačné útočné převaze, Brno se v těchto minutách ze své ofenzivní aktivity dost stáhlo. Hanáci se tak velmi důrazně o zvýšení náskoku, pro tuto chvíli nicméně stále marně.
     
    47:32
    Tomaník už v situaci dva na jednoho přihrával Paličkovi, jenomže parádní obranný zákrok Furcha hokejkou celou akci ještě přerušil. Kometa měla pořádnou dávku štěstí, poté už stál v bráně pouze Holík.
     
    46:15
    Říčka se po nahrávce Hajšmana k rozhodl k palbě na terč s názvem Holík, avšak zřejmě se přece jen trochu unáhlil. Puk po jeho pokusu letěl příliš vysoko což si brněnský golman bez sebemenších problémů pohlídal.
     
    45:37
    Macuh sice dostal puk v zajímavém prostoru těsně před Holíkem, avšak v ne moc vhodný okamžik jej zradilo zpracování diagonální přihrávky. Olomoucký forvard se tak nepostaral ani o střelu, Kometa si může pořádně oddechnout.
     
    44:35
    Galuška je neustálou permanencí pro Brno už je situace totiž dost vážná. Hanáci jsou naproti tomu dost vyburcování, což většinu akcí soupeře přerušuje hned v samém počátku. O defenzivní hokej tak teď také není nouze.
     
    43:43
    Svoboda prošel až Galuškovu klec, nicméně jeho rychlost taktéž na strážce brankoviště nestačila. Jeho klička byla i s pomocí Rutara zlikvidovaná v samém počátku, brněnský útočník tak jen doklouzal vleže k mantinelu.
     
    42:38
    Trnka vyslal nadějnou ránu z modré čáry, avšak i tentokrát byl olomoucký brankář ve střehu. I následnou dorážku tak stihl zlikvidovat s klidem a zamezil možným nepříjemnostem.
     
    41:34
    Brno je nadále spíše v defenzivním postavení, než aby produkovalo jednu střelu za druhou. Olomoucké řady totiž logicky po vstřelené brance hýří nadšením a elánem, jež všechny snahy Komety neutralizuje. Moc střel tak k vidění momentálně není ani na jedné straně.
     
    40:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je nečekané! Olomouc se znovu dostává do vedení, když si ještě v přesilové hře stihl dostat k puku DOMINIK MAREK, který se chytrými dvěma kroky a rychlou střelou zápěstím prodral do zakončení. Puk proletěl přesně nad rameno Holíka. Asistence: Miroslav Kuba, Rok Macuh.
     
    40:35
    Olomouci se ani nadále v početní výhodě moc nedaří, neboť Kometa je v ofenzívě velmi pozorná. Kohouti tak většinou sbírají puky ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla velice zajímavý průběh. Nejprve se domácí dostali k vyrovnání a ve dvojnásobné přesilovce dokonce k jednobrankovému vedení, velký favorit zápasu ovšem ještě nekapituloval. Po vyrovnání minutu a sekundu před koncem ještě získává obrovskou výhodu do třetí třetiny, která nabídne asi velmi napínavou zápletku. Pokračujeme v cca 19:01.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Kohouti se v nabídnuté početní výhodě moc neprosazují, iniciativa je zatím jen na holích Komety, která se ani nebojí pronikat před Galuškovu klec. Ke střelbě se však přeci jen už nedostává.
     
    38:59
    Hanáci se před koncem druhé třetiny ještě dočkají přesilovky, Vojtěch Střondala (KOM) totiž obdržel trest za hru vysokou holí.
     
    38:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem brněnské přesilovky se dočkáváme dalšího vyrovnání. Rychlý nájezd do blízkosti Galuškovy brány byl pro celou obranu domácích velkou pohromou, KAREL PLÁŠEK se navíc efektním zakončením trefil přesně do protipohybu olomoucké brankáře. Asistence: Radim Ferda.
     
    37:41
    Trnka je znovu na hrací ploše, Kometa tak dostává k dispozici o trochu zkrácenou přesilovou hru.
     
    36:46
    Síly se na ledě pro tuto chvíli zase vyrovnají, neboť i Olomouc bude hrát v čtyřech. Na trestnou lavici zamířil za seknutí ve středním pásmu Daniel Szturc (OLO).
     
    36:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další obrat! Po hezké kombinaci na první dotyk se prosazují taktéž Olomoučtí, když se ujala střela kapitána DOMINIKA MARKA. Holík u této branky nebude mít čisté svědomí, puk mu totiž proskákal přesně mezi betony. Hanáci jen potvrzují své aktuální, které Kometu dokonale zaskočilo. Asistence: Marek Husták, Ludvík Rutar.
     
    35:41
    Pro Kometu přichází další komplikace, po usilovné defenzívě neudržel svou hokejku u těla Aleš Trnka (KOM), čímž se provinil proti pravidlům. Hosté tak jdou do tří mužů.
     
    35:17
    Brňané se musí v této chvíli pořádně soustředit, těsně po inkasování je totiž čeká další oslabení. Za obranný zákrok proti pravidlům si půjde sednout na trestnou lavici Michal Furch.
     
    34:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno. Pořádnou zápletku dokázal odstartovat o hezky umístěné střele z první přímo z mezikruží TOMÁŠ HOLIŠ, jenž zřejmě využil dobré clony před Holíkem a poslal puk přesně k levé tyčce. Asistence: Miroslav Kuba, Rok Macuh.
     
    33:53
    Hajšman už je sice notnou dávku času na ledě, na obou sranách se ovšem dějí pořádné věci. Nejprve se v tutovce na mezikruží objevil Gajarský, jenže Galuškovi se podařilo jeho ránu vyrazit mimo tři tyče. Zaúřadovat tak směl i Palička, jenže jej vychytal spektakulárním zákrokem Holík. Haškovský "sejv" byl při střele u protilehlé tyčky velmi efektním.
     
    32:27
    Kometa pálí na Galušku jednu pumelici za druhou, prozatím to ovšem na domácí obranu nestačí. Kombinace a úmysly Brňanů jsou až příliš zjevné, než aby protivníka překvapovaly.
     
    31:31
    Domácí čeká další oslabení, Dominik Hajšman (OLO) si totiž ve snaze o obranný zákrok pomohl hokejkou, což bylo vyhodnoceno jako oslabení.
     
    31:28
    Plášek si hezky najel do střelecké pozice, leč za technicky dobře zvládnutou akci se může tento moment počítat jen z bruslařského hlediska. Následná rána zamířila přímo do Galuškovy lapačky. Brno se nicméně ještě v útočném pásmu udrží.
     
    30:05
    Galuška se ukázal jako zkušený strážce branky! Raději, než by čelil brejku, si rychle vystartoval pro poskakující puk takřka až vzdálenější hranici kruhu, kde jej ukryl pod svým tělem. Hráči Komety tak už ve své akci pokračovat dále nemohli.
     
    29:23
    Kohouti se dostávají do menší optické převahy, když se Szturc dostal do prostoru, kde se nenacházelo tolik soupeřů. Jeho dělovka z modré zaletěla ovšem jen do lapačky Holíka. Ten teď svůj mančaft pořádně drží.
     
    28:32
    Pěcha se protlačil přesně před Holíka, jenomže tváří tvář brněnskému brankáři nezvolil dobré řešení. Jeho pomalá střela našla jen vyrážečku, pod kterou už kotouč nalezl klidu.
     
    27:38
    Kometě se nedaří navázat na úseky z první třetiny, zatím se totiž nedokáže dostat do tempa. Důkazem toho budiž Novákův pas, který velmi jednoduše sbírají olomoučtí beci, domácí se tak mohou zkonsolidovat.
     
    26:13
    Svoboda ukázal něco ze svých vlohů pro střelbu. Brněnský forvard totiž dostal puk přesně na mezikruží, odkud už měl parádní možnost pro zamíření. Kotouč nicméně v poslední chvíli lehce poskočil, střela tak zamířila těsně vedle tyčky.
     
    25:15
    Kučera je zpět ve hře, ani tato početní výhoda domácích mezi úspěšné započítána nebude.
     
    24:45
    Olomouc se snažila o překombinování soupeře, jenomže chybí jí teď hlavně střelecká produktivita. Na brněnského golmana totiž zatím letěla jen jedna nebezpečnější střela, navíc puk neměl dostatečnou rychlost, tudíž moc práce Holíkovi nezpůsobil.
     
    23:15
    Olomouc si zahraje druhou přesilovku v zápase, Štěpán Kučera (OLO) dostal dvouminutový trest za podražení.
     
    22:38
    Hosté začínají zvyšovat otáčky, což se projevilo zejména u poslední situace. Domácí hokejisté byli pod obrovitánským presem, když se museli natlačit těsně před Galuškův prostor odpovědnosti. Ani jedna z pumelic nicméně nakonec přes blok Olomouce neprošla.
     
    21:27
    Olomoucké barvy se vydatně pokoušejí o vyrovnání, avšak ta pravá příležitost zatím nepřichází. Podlaha s Pěchou totiž pálili po vzájemné spolupráci těsně vedle branky, Holík tudíž nemusel ani zasahovat.
     
    20:11
    Kometa je už na začátku druhé třetiny dost namotivovaná, což s sebou nicméně přináší i chyby. Jednu z nich si zapsala první lajna na rozehrávce, z čehož vyplynul icing. Olomouc se stěhuje před Holíka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina sice ze začátku přinášela překvapení v podobě olomouckého vedení, i díky zlepšenému představení Komety ovšem už je vše podle předzápasových předpokladů. Brno využilo zaváhání Olomouce a hlavně psychicky cennou ranou půl minuty před koncem dokázalo udolat odpor soupeře. Nic ovšem ještě není rozhodnuto, druhá třetina tak startuje přibližně v 18:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají poprvé do vedení! Kometa využila velké zmatky v domácí defenzívě a po několika náznacích se přece jen dokázala prosadit přes obrannou clonu beků. Rána kapitána JAKUBA ČEJKY tak už bezpečně prolétla nad beton Galušky, který se za touto nevyzpytatelnou ránou jen ohlédl. Asistence: Michal Furch.
     
    18:24
    Plášek se rozjel od vlastní brány a po pravém křídle se procpal až přímo k tyči olomoucké klece. Holiš s ním měl obrovské množství práce, avšak nakonec mu s brněnským mladíkem pomohl Galuška. Hra je pro jeho podržení kotouče i navíc přerušena.
     
    17:48
    Kučera je zpět na ledě, Kohouti svou možnost na znovuvedení nedokázali zužitkovat. Brno tak znovu chytilo svůj pověstný drajv, kterým zatím válcuje většinu extraligových protivníků.
     
    16:34
    Holík byl v těchto okamžicích několikrát v ne úplně komfortní situaci, když musel hasit vážně vypadající situace zákroky na vlastním brankovišti. Domácím však scházel důraz, Brňané si tak všechny šance soupeře pohlídali.
     
    15:48
    Kometa jde poprvé v zápase do oslabení, Štěpán Kučera (KOM) si za tvrdý zákrok na vlastní obranné polovině vysloužil dvouminutový trest.
     
    14:50
    Gajarský se Střondalou ukázali něco ze svého útočného arsenálu, avšak na Galušku si nakonec recept nalézt nezvládli. Olomoucký brankář jim obě střely od mantinelu vykryl, možnou dorážku navíc vůbec nedovolil.
     
    13:38
    Brno znovu chytá otěže zápasu do svých rukou, domácí družstvo se sice snaží o ofenzivní manévry, jenomže celá tato snaha je dost bezzubá. Holík si prakticky pět minut v kuse nesáhl na puk.
     
    12:07
    Hosté obrovitánskou příležitost na dokonání obratu promrhali, po Hajšmanovi je na ledě i Kuba. Ani dvojnásobná přesila nepomohla aktuálnímu lídrovi tabulky k vstřelení branky.
     
    11:15
    Kometa pálí na olomouckou bránu jednu střelu za druhou a předvádí parádní kombinace, větší výhodu si nicméně nepřipisuje. Domácí beci jsou zatlačení na brankovišti a většinu pokusu ani nepustí přes svá záda.
     
    10:32
    A Kometu čeká velice zajímavá početní výhoda, Miroslav Kuba (OLO) po tvrdém dohrání u mantinelu míří na trestnou lavici. Faul byl vyhodnocen jako napadení.
     
    10:07
    Olomoucké barvy půjdou do čtyř mužů Dominik Hajšman (OLO) je vyloučen za držení.
     
    09:47
    Podlaha trefil tyč po rychlém průniku, Olomouc začíná postupně zvyšovat svou aktivitu!
     
    08:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté potvrzují roli favorita! Po rychlém úniku se dostal k puku na ose hřiště JAKUB ČEJKA, jehož nechytatelná pumelice trefila přesně pravý růžek branky. Galuška se za stelou jen ohlédl. Asistence: Radim Ferda, Michal Furch.
     
    08:27
    Havlát už už po hezké kličce zakončoval do poloprázdné brány, jenomže výpad zpoza olomoucké klece mu nevyšel. Galuška dokázal na poslední chvíli reagovat.
     
    07:24
    Jeřábek se dostal v přesilovce do parádní střelecké pozice, jenomže nakonec přece jen neuspěl. Galuška se stačil přesunout od tyče k tyči a pokus krýt do výstroje. Hra je tak na chvíli přerušena.
     
    06:37
    Olomouč se musí chystat na oslabení, Miroslav Kuba (OLO) je po podražení Nováka vykázán na trestnou lavici.
     
    06:28
    Tak tentokrát už to byla čistokrevná gólovka! Gajarský se po přečíslení, které nastalo po olomouckém vhazování v útočném pásmu, pálil sice z první, nicméně se těsně netrefil. Jeho rána rozezvonila tyč!
     
    05:36
    První větší příležitost hostů si zapsal Krejčí, jenomže jeho střela po rychlejším brejku byla příliš pomalá. Vyjetý Galuška kotouč vyrazil mimo tři tyče na zadní mantinel.
     
    04:34
    Plášek se dostával ke střele z relativně volnějšího prostoru, avšak jeho snaha vyšla vniveč. Hanáci jsou v obraně velmi pozorní a jeho pokus zblokovali.
     
    03:54
    Kometa se jednoznačně v ofenzívě zlepšuje, její pokusy však zatím vycházejí na prázdno. Galuška je prakticky bez práce, moc střel totiž na něj ještě neletělo.
     
    02:49
    Novák se pokoušel prosadit po levém křídle, jenomže narazil na odpor svých protivníků. Kuchař s Holišem si totiž dokázali vyhovět a donutili ujíždějícího hokejistu Komety k půlobratu, po kterém padá na led. Puk už je znovu v moci domácích.
     
    01:28
    Hanáci pokračují ve velké aktivitě, Brno je zatím nastalou situací dost opařené.
     
    00:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je překvapení! Olomoucké barvy se dostávají do vedení, když po důsledném napadání kombinace Komety dokázaly vybojovat puk. JOSEF PODLAHA tak už neměl moc problémů se střelou k tyči, které brankáři hostí nadělala velkou neplechu. Puk mu skočil nad beton. Asistence: Ludvík Rutar.
     
    00:24
    Olomouc je už od samého začátku velice aktivní, jenomže její ofenzivní choutky zatím Brňany moc nepřekvapují. Hanácí mají totiž prozatím dos velké problémy s kombinací, což byla i příčina posledního ofsajdu Marka. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou už na ledě, utkání za malý okamžik začíná.
     
    Rolba ještě naposledy před začátkem upraví hrací plochu, začínáme za necelou čtvrthodinu. Oba mančafty jsou už v útrobách stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Galuška (Ovčaři) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Beutl, Jelínek – Husták, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Pěcha, Kuba

    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Trnka, Slabý, Jurnečka, Kučera, Furch, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka (C), Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Plášek

    Rozhodčí: Held – Novotný, Šimčík.
     
    Hlavním rozhodčím zápasu je František Held, na čarách pak bude působit dvojice Josef Novotný a Radek Šimčík.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    14.01.2017 Olomouc x Kometa 3:5 (EJLH 2016/17)
    03.12.2016 Kometa x Olomouc 3:2 (EJLH 2016/17)
    01.10.2016 Kometa x Olomouc 9:2 (EJLH 2016/17)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    29.09.2017 Zlín x Olomouc 4:5
    23.09.2017 Vítkovice x Olomouc 3:4
    22.09.2017 Třinec x Olomouc 5:1

    HC Kometa Brno
    30.09.2017 Kometa x Vítkovice 5:2
    29.09.2017 Kometa x Třinec 3:2
    23.09.2017 Liberec x Kometa 1:3
     
    HC Kometa Brno
    Brňané jsou aktuálně líhní českých talentů. Většina reprezentačních výběrů se bez přispění Komety už neobejde, tento fakt se projevuje i na výsledcích. Loňské třetí místo rozhodně nebylo náhodné, i letos totiž tým šlape na plný plyn. Z osmi dosavadních kol totiž Jihomoravané dokázali vyhrát hned v sedmi z nich, jedinou porážku v této sezóně si připsali pouze doma se Slavii, když prohráli 3:7. Jinak ovšem svěřenci trenéra Jana Zachrly září, série pěti triumfů v řadě je toho dost prokazatelným důkazem. Pod tlakem brněnských pušek kupříkladu kapituloval i loňský mistr z Třince. S Olomoucí mají navíc velmi kladnou bilanci, o další zásek by tak nemělo být v plecharéně daleko. Hokej je nicméně nevyzpytatelný, pro úvahy je tak ještě velmi brzo. Nejproduktivnějšími hráči Brna jsou momentálně Karel Plášek a Matěj Svoboda se sedmi kanadskými body (oba 4+3), kteří jsou zároveň i nejlepšími střelci týmu. V bráně se pak střídají Martin Holík (93,01 %) s Lukášem Dostálem (92,04 %).
     
    HC Olomouc
    Olomoucká juniorka nebyla nikdy v posledních letech žádným mančaftem, který by sbíral vavříny a bojoval o čelo tabulky. Hanáci se v poslední sezóně spíše starali o nelichotivá čísla v kolonce proher, když si ze čtyřiačtyřiceti zápasů připsala pouhých deset výher. Z tohoto pohledu tak ani nepřekvapuje poslední umístění, předposlední sedmnáctá příčka a bod lepší zisk než poslední Slavia. DHL Extraliga je však uzavřenou soutěží, svěřenci kouče Petra Fialy tak pokračují v nejvyšší lize i v tomto ročníku.

    Do něj hokejisté okolo kouče, který dovedl v novodobé historii klubu A-tým Hanáků do extraligy, vkročili velmi podobně jako v sezóně předchozí. Pět proher za sebou naznačovalo, že aklimatizace nově příchozích borců ze staršího dorostu, kteří loni ukázali zajímavý potenciál, ještě neskončila. Pozitivní ovšem byla bezesporu statistická vyrovnanost, vysoké příděly, které Olomouc dostávala před rokem už se neopakovaly. Poslední dvě utkání navíc ukázaly něco, co se tomuto družstvu dlouho nedařilo. Olomoucká juniorka dosáhla na dvě výhry v řadě, ba co víc na soupeřově ledě. V předchozích dvou kolech mladým Kohoutům totiž nedokázali vzdorovat stejně staří borci ze Zlína a Vítkovic. Na tabulku to však moc velký vliv nemělo, mančaft je stále na předposledním místě, kde má stejně bodů jako Třinec a o bodík více než Litvínov. Nejproduktivnějším hráčem v kabině Olomouckých pak je Slovinec Rok Macuh se osmi kanadskými body (6+2), což ho řadí navíc na deváté místo tabulky střelců celé ligy. V bráně pak mají nejlepší čísla Jiří Matoušek (89,87 %) a Petr Galuška (89,92 %).
     
    Hezký páteční podvečer, juniorská DHL Extraliga neúnavně pokračuje ve svém kolotoči zápasů. Jedním z utkání balíčku 10. kola bude i jedno pikantní moravské derby, Olomouc bude hostit brněnskou Kometu. Utkání startuje v 17:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Podlaha (Rutar), 35. Holiš (Kuba, Macuh), 37. Marek (Husták, Rutar), 41. Marek (Kuba, Macuh) – 9. Čejka (Ferda, Furch), 20. Čejka (Furch), 39. Plášek (Ferda), 59. Plášek (Kowalczyk), 61. Gajarský (Mlynář, Trnka)


    HC Olomouc: Galuška (Ovčaři) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Beutl, Jelínek – Husták, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Pěcha, Kuba
    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Trnka, Slabý, Jurnečka, Kučera, Furch, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka (C), Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Plášek

    Rozhodčí: Held – Novotný, Šimčík
    thejrc.org