Zlínsko – Petřkovice 2:1 (kon.) | Prostějov – Hodonín 1:0 (kon.) | Hlučín – Vyškov 4:0 (kon.)
HFK Olomouc – Kroměříž 1:2 (kon.) | Rýmařov – Val. Meziříčí 2:4 (kon.) | Hulín – Uh. Brod 2:0 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
1:2 (0:2)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Sobota 07.10.2017, 15:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhý poločas toho moc z pohledného fotbalu nenabídl. Kroměříž už totiž hrál jen to co potřeboval, tudíž jakékoliv šance o zvýšení ofenzivní snahy byly minimální. Holice sice měla jednoznačnou chuť na dramatizování, jenže kromě šťastného snížení se už k ničemu významnému nedostala. Domácí premiéra Leoše Kalvody tak šťastně nekončí, Holice navíc stále zůstane v dolních patrech tabulky. Kroměříž si naopak přerušil sérii proher, udržení v TOP 5 soutěže se tak stává skutečností. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (17:00:03)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Domácí se dožadovali rohu, avšak sudí viděli situaci jasně. Kroměříž se tak dostane k odkopu od branky, což zřejmě celý zápas ukončí.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Hloch ustál souboj s Bučkem a nepustil domácí do vápna. Kroměříž už hraje v defenzívě jen s velkým sebezapřením, Holice je prakticky permanentně natlačena před bránou Trochty.
     
    88
    Krhut ukázal zkušenost, když si Spurného udržel na zádech a donutil míč spadnout za postranní čáru. Tentokrát se tak dostane k rozehrávce Trochta, který může odkopávat od brány.
     
    87
    Domácí začínají mimořádně aktivně útočit, neboť vidí velkou šanci na vyrovnání. Hanácká Slavia nicméně zatím drží, žádná situace prozatím nebyla ještě tak kritická, aby z toho byla gólovka.
     
    86
    Silný ukázal dobré defenzivní schopnosti, když se snažil podržet Plesníka daleko od vápna. Jeho záměr ovšem vyšel jen na malou chvíli, Holice se totiž začíná mohutně tlačit před soupeřovu bránu.
     
    85
    Už se znovu pokračuje, Trochta je zřejmě již relativně v pořádku. Zřejmě šlo jen o menší otřesení z nekontrolovaného pádu na trávník z vysoké výšky.
     
    84
    Trochta zůstal ležet po zásahu domácích nabíhajících hráčů při standardce na zemi, tentokrát to bude zřejmě vážnější. Z lavičky Kroměříže míří na hřiště maséři.
     
    83
    Na hřišti je momentálně dost prostojů, neboť hráči z bou celků leží často na trávníku. Většina z nich ovšem nepotřebuje ani ošetření, divácký dojem tak z tohoto zápasu dost poklesává.
     
    82
    I Kroměříž se rozhodla vystřídat, Martina Neuberta nahradil Pavel Hloch.
     
    81
    Holice naposledy střídá, posílení útoku obstará Tadeáš Spurný, jenž vystřídal Alexe Řeháka.
     
    80
    V tomto momentu se dostával Plesnik do výrazného tlaku na pravém křídle, jenomže snaha Holice vyšla naprázdno. Kroměříž byl v tomto prostoru ve větší přesile, což celou akci zastavuje.
     
    79
    Tlak domácích byl dlouhou dobu velmi nadějný, v poslední moment se však do trajektorie vložil Cupák. HFK se musí vracet skoro až ke své brance.
     
    Dnešní utkání sleduje 168 diváků.
     
    77
    Banasik s Řehákem museli být před vlastní brankou obezřetní, neboť přihrávka Silného byla dost nebezpečná. Pro tuto chvíli tak Holice velké šanci protivníka unikli.
     
    76
    Šmerda se dostával po pravé křídle na půlku soupeře, jenže tato cesta byla pro nového hráče na trávníku zavřená. Holice dostává k dispozici autové vhazování.
     
    75
    Tentokrát se Silný sice dostával do hloubky soupeřovy defenzívy, těsně před střelou však narazil do bránícího hráče. Holice se tak budou moci chytit po dlouhé době iniciativy.

    Johan Čáp

    Branky: 69. Hornich – 15. Silný, 21. Silný

    Karty:   36. Přikryl (HFK) – 49. Kovář (KRO)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Starý (46. Žůrek), Buček, Horka (C), Krejčí (64. Hornich), Seibert, Dabič, Banasik, Plesník, Přikryl, Řehák (81. Spurný)
    Náhradníci: Snášel – Drmola, Hornich, Chlopek, Žůrek, Spurný

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Trochta – Cupák, Blanař, Neubert (82. Hloch), Silný, Matoušek (C), Kovář (64. Zavadil), Budín, Krhut, Elšík (72. Šmerda), Jeleček
    Náhradníci: Kofroň – Šmerda, Hloch, Okleštěk, Zavadil

    Rozhodčí: Soukal – Kolář, Buček

    Diváci: 168
    ocianews.com