CSKA Moskva – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Viťaz – Čerepovec 1:2 (po pr.) | HC Slovan – Riga 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Slovan Bratislava
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Dinamo Riga
Sobota 07.10.2017, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat duel mezi týmy HC Slovan Bratislava a Dinamo Riga. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    HC Slovan Bratislava

    Domácí HC Slovan Bratislava je v tabulce Západní konference na dvanáctém místě s osmnácti body. Úvod sezóny Bratislavanům nevyšel podle představ. Nyní odstartoval šňůru domácích utkání, která bude čítat šest utkání. Čtyři už mají hráči domácího celku za sebou. Nejprve porazili Podolsk 4:3, se Spartakem Moskva získali bod za prohru 1:2 po prodloužení a s Čerepovcem pak dva body, když dokázali vyhrát až po samostatných nájezdech. Ve čtvrtek pak v dalším domácím utkání podlehli těsně 0:1 Nižnému Novgorodu. Dnes je čeká další utkání před vlastními fanoušky, kdy vyzvou Dinamo Riga.
     
    Dinamo Riga

    To hosté z Dinama Riga jsou na tom ještě hůře. Ve stejné konferenci jsou na třinácté, tedy poslední pozici a s pouhými šesti body. V osmnácti utkáních si připsali dvě výhry, z toho jednu v nastavené hrací době a jednou prohráli v prodloužení, jinak si připsali patnáct proher v základní hrací době, což je právě odsoudilo až na nelichotivou poslední příčku v tabulce. Dnes by rádi konečně hokejisté Rigy zabrali a připsali si nějaké body na venkovní šňůře, ale proti Slovanu to nebude nic jednoduchého.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v srpnu letošního roku v rámci přátelského utkání a Riga na ledě Slovanu vyhrála 3:2. Bratislavané tak mají svému dnešnímu soupeři co vracet.
     
    Vedení Slovanu Bratislava odvolalo trenéra Říhu

    V pátek 6. 10. 2017 se mimořádně sešlo vedení Slovanu Bratislava a po špatném startu do nového ročníku v KHL odvolalo dosavadního českého kouče Miloše Říhu. Nově povede tým Eduard Zankovec.
    Miloš Říha končí ve Slovanu, trénovat bude běloruský kouč Eduard Zankovec.

     
    Česká stopa v utkání

    Jan Buchtele (SBA)
    Marek Mazanec (SBA)
    Jakub Štěpánek (SBA)
    Tomáš Voráček (SBA)
    Lukáš Kašpar (SBA)
    Radek Smoleňák (SBA)
    Tomáš Černý (SBA)
    Michal Řepík (SBA)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Kožiak) – Després, Ebert, Barker, Meszároš (C), Švarný (A), T. Voráček, Bačík – Kašpar (A), Co. Genoway, Řepík – Smoleňák, Viedenský, Buchtele – Hrnka, J. Mikúš, Skalický – M. Hlinka, Sádecký, Šerbatov.

    Dinamo Riga: Kalninš (Armalis) – Galvinš, K. Redlihs, Zile, Ališauskas, Stollery, Salmela, Pujacs – Indrašis (C), Jelisejevs, Lipsbergs – Žerděv, Pavlovs, Skvorcovs – Razgals, McMillan, Kristo – M. Redlihs (C), Batna, E. Kulda.

    Rozhodčí: Gašilov, Bělov – Kučava, Novikov.
     
    Ledová plocha je už připravena, hráči mají po rozbruslení a na řadu za malý okamžik přijdou také státní hymny obou zemí.
     
    Halou v bratislavské aréně už zní lotyšská hymna.
     
    A nyní už je na řadě domácí hymna, tedy slovenská.
     
    Hymny dozněly, sestavy jsou známy a zápas tak bude moci za malou chvilku začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí se hned po vhazování ve středním pásmu dostali do útočné třetiny, kde pálil Nick Ebert, ale svou střelu poslal jen do brankáře hostů, který pak kotouč posílá do bezpečí.
     
    00:54
    Po dalším pobytu v útočném pásmu Slovanu se vhazovalo po levici hostujícího brankáře a hned na to na něho střílel Viedenský, který také prověřil Kalninše.
     
    01:20
    Domácí obrali hosty o puk ve vlastním pásmu a hned s ním míří na opačnou stranu. Od úvodních minut jsou hráči Slovanu aktivní a je na nich vidět velká touha po výhře už od začátku.
     
    01:49
    Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Stollery a domácí si zahrají první přesilovou hru.
     
    02:00
    Domácí se dostali hned ke střele, ale letící puk zachytil do lapačky Kalninš a raději přerušil hru.
     
    03:13
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    03:13
    Hosté špatně střídali a dávají tak Slovanu dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    03:33
    Meszároš pálil z levého kruhu, střela se otřela o vyrážečku Kalninše, ale znovu z toho branka není a blíží se také konec dvojnásobné početní výhody.
     
    03:49
    Stollery je na ledě a Riga je ve čtyřech hráčích.
     
    04:05
    Slovan měl obrovský tlak před brankou Rigy, ale obrana hostů rozjetý domácí tým zastavila a posílá kotouč až před Marka Mazance.
     
    04:46
    Després poslal kotouč před branku Kalninše a tam byl na teč připraven Radek Smoleňák, ale kotouč po jeho střele se odrazil jen od břevna branky hostů a spadl přímo pod lapačku Kalninše.
     
    05:13
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    06:09
    Domácí hráči zatlačili opět hosty v jejich obranné třetině, ale ani z jejich dalších střel se skóre nemění. Na opačnou stranu po neúspěšné střele Řepíka jdou hosté do útočného pásma.
     
    07:24
    Na řadě je první komerční přestávka tohoto utkání.
     
    07:33
    Mazanec nyní raději rozehrál puk před svým brankovištěm a poslal ho do středního pásma na najíždějícího Pavola Skalického, ten ale následně pak o puk přišel.
     
    07:58
    Z levé strany střílel Mikelis Redlihs, ale kotouč po jeho ráně zachytil Marek Mazanec a hned ho předává svým spoluhráčům, aby hru nezdržoval.
     
    09:08
    Roberts Lipsbergs podrazil soupeře a dostává dvě minuty. Sedí už na trestné lavici a pro Slovan je tu další početní výhoda.
     
    09:52
    Lukáš Kašpar se dostal ke střele z pravého kruhu, ale jeho rána skončila pouze na Kalninšovi, jenž podržel svůj tým. Nicméně domácí jsou stále v pásmu před ním a posílají na něho další střely.
     
    10:47
    A další šance před brankou Rigy, které hráči Slovanu nedokázali proměnit. Tato přesilovka zřejmě také zůstane nevyužita. Už se chýlí ke konci.
     
    11:08
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    11:27
    Tlak Slovanu pokračuje i nadále. Hráči domácích nepustili hosty do své třetiny a sami na druhé straně znovu zahrozili. Ale Kalninš další střely chytil a nedopustil, aby šli do vedení.
     
    12:19
    Další zmařená akce na straně Rigy a hráči bratislavského Slovanu už míří znovu před brankáře Kalninše, který bude muset být opět mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    12:58
    Nebezpečně z levého kruhu nyní vystřelil Gunars Skvorcovs, ale Marek Mazanec nemusel zasahovat, pomohla mu obrana Slovanu, který míří znovu směrem dopředu.
     
    14:14
    Slovan právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení a nutno podotknout, že zaslouženě. Po nahození kotouče před branku hostů vznikla skrumáž před Kalninšem, kde puk poté za jeho záda dorazil MAREK VIEDENSKÝ – 1:0. Asistence: Tomáš Voráček a Radek Smoleňák.
    14:14 Marek VIEDENSKÝ - 1:0
     
    14:14
    Celou situaci ale ještě posoudí videorozhodčí, který zkoumá postavení Radka Smoleňáka v brankovišti.
     
    14:14
    Vše bylo v pořádku a branka je tedy uznána. Slovan tak vede o jednu branku a dá se očekávat ještě větší jeho tlak.
     
    15:38
    Andrej Meszároš dostává dvě minuty za hákování a hosté si zahrají svou první přesilovou hru v tomto utkání.
     
    15:55
    Hosté už rozvíjejí svou přesilovkovou akci, ale domácí se zatím brání a nepustili je k žádné střele. Poté se Skalický dostal ke kotouči a poslal ho až před brankáře Kalninše.
     
    17:04
    Krišjanis Redlihs střílel zblízka na Marka Mazance, ale ten i za pomoci své obrany jeho střelu zlikvidoval a vypadá to, že první oslabení domácí tým zvládne.
     
    17:38
    Slovan Bratislava je v plném počtu.
     
    18:33
    Lukáš Kašpar vyslal nepřesnou střelu na Kalninše a poté hosté ujeli v přečíslení před Marka Mazance, ale jejich akce byla zastavena obranou Slovanu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté vymysleli pohlednou akci před brankou Marka Mazance, kotouč se pak od hokejky jednoho z hostů odrazil přímo před NIKOLAJE ŽERDĚVA, který z voleje sklepl kotouč za jeho záda a máme vyrovnáno – 1:1. Asistence: Gunars Skvorcovs a Guntis Galvinš.
    19:06 Nikolaj ŽERDĚV - 1:1
     
    19:06
    I tuto branku ale musel ještě posvětit videorozhodčí. Platí a je vyrovnáno.
     
    19:55
    Puk je ve středním pásmu a už to vypadá, že v této části hry se nic nestane. První dějství tak spěje do svého konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. Do ní domácí tým vlétl jako uragán a hrozil často před brankou Rigy. Tuto aktivitu stvrdili hráči Slovanu úvodní brankou, kterou vsítil Marek Viedenský, který tak návrat do sestavy po zranění oslavil gólem. Hosté však v závěru třetiny srovnali, když se těsně před Mazancem střelou z voleje prosadil Nikolaj Žerděv. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:00.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 17 – 7
    Zásahy brankářů: 6 – 16
    Vyloučení: 1 – 2
    Bodyčeky: 11 – 4
    Vyhrané buly: 9 – 8
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Jako v první třetině i do té druhé šli domácí hned do útoku, ale před Kalninšem nic nevymysleli. Hosté tak míří na opačnou stranu.
     
    20:52
    Buchtele poslal puk na Viedenského, který střílel z první, ale Kalninš byl na svém místě. Hned na to rozehrál kotouč mezi své spoluhráče, kteří už míří před domácí branku.
     
    21:06
    Po vyhraném buly v útočném pásmu Rigy pálil z levého kruhu Miks Indrašis, ale jeho táhlá střela končí pouze vysoko nad brankou Marka Mazance.
     
    21:48
    Eliezer Šerbatov dostal nabito na levý kruh, ovšem jeho následnou střelu dokázal obranným zákrokem zlikvidovat Simon Després a ten otáčí hru zase na druhou stranu.
     
    22:05
    Michal Řepík střílel z pravé strany a byla to pořádná rána, kterou ale reflexivním zákrokem likviduje Janis Kalninš. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    23:20
    Z pravé strany pálil Radek Smoleňák, kotouč se pak dostal odrazem před branku Kalninše, ale Viedenský nedokázal puk sklepnout za záda hostujícího brankáře.
     
    24:55
    Slovan stále nepouští hosty do své obranné třetiny a sám znovu útočí před Kalninšem, který se musí mít ve svém brankovišti opět na pozoru.
     
    25:43
    Andrej Meszároš dostal přihrávku na pravý kruh, poté udělal pár kroků a v prostoru mezi kruhy pak našel lepší střeleckou pozici a poté jeho střela zamířila přímo na hostující branku, kde byla lapačka Kalninše na svém místě.
     
    26:01
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:10
    Po delší době hosté nabruslili do útočného pásma, ale tam obrana Slovanu znovu zastavila akci. Cam Barker zachytil puk po střele Žerděva a posílá ho pryč z vlastní třetiny.
     
    26:58
    Jan Buchtele využil chybu hostů na modré čáře, vypíchl kotouč a sám se řítil na brankáře Kalninše. Z mezikruží pak střílel bez přípravy a trefil jen hruď hostujícího brankáře. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    28:18
    Šerbatov nahodil puk do útočného pásma, poté si Voráček sklepl kotouč na svoji hůl, jeho střela ale skončila jen v náruči Kalninše, který znovu přerušuje hru.
     
    28:54
    Frenks Razgals nyní nebezpečně vystřelil z levé strany a na pozoru se musel mít také Marek Mazanec, jenž proti jeho střele uspěl.
     
    30:32
    Šerbatov vrátil puk na modrou čáru, kde byl připravený Simon Després a jeho prudká střela se zastavila až na pozorném zákroku Kalninše a ten hru opět přerušuje. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    30:55
    Slovan si vytvořil před brankou Rigy další menší tlak, ale náslená střela z hole Eliezera Šerbatova skončila jen na boční konstrukci Kalninšovy branky.
     
    31:55
    Miks Indrašis vyslal z pravého kruhu prudkou ránu, kterou likviduje Marek Mazanec a i ten přerušuje hru. Za malý okamžik proběhne vhazování po jeho pravé ruce.
     
    32:13
    Domácí se sami připravili o útočné pásmo, kde si kotouč přebrala obrana hostů a míří s ním před bratislavskou branku.
     
    33:08
    Georgijs Pujacs poslal žabkou puk na svého spoluhráče, Mikelis Redlihs ho ale dobře nezpracoval a rázem tak skončila slibná akce hostujícího celku. Do útoku míří znovu domácí tým.
     
    34:35
    Hrnka se chtěl procpat do útočného pásma, ale obrana hostů ho zastavila a nepustila do blízkosti Kalninše.
     
    34:35
    Dnešní utkání sleduje 7 950 diváků.
     
    35:53
    Pavol Skalický našel přihrávkou Juraje Mikúše, který si nabruslil do prostoru mezi kruhy a svou střelou ohrozil branku Rigy. Kotouč ale chytil Kalninš a podržel svůj tým.
    35:53 Skalický svou střelou nechal vyniknut Kalninše.
     
    36:31
    Ebert inkasuje dvě minuty za držení a hosté si zahrají přesilovou hru v závěru druhé třetiny.
     
    36:59
    Hosté se nastěhovali do pásma Slovanu a už roztáčejí přesilovkový kolotoč. Po jedné ze střel trefil puk masku Marka Mazance a hra je tedy přerušena. Poté se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    37:25
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté svou přesilovou hru využívají a ujímají se vedení. Z předbrankového prostoru dostal přihrávku na svoji hůl KARL STOLLERY, jenž z vrcholu pravého kruhu doslova propálil Marka Mazance – 1:2. Asistence: Anssi Salmela a Danny Kristo.
    37:25 Karl STOLLERY - 1:2
     
    38:08
    Slovan právě vstřelil branku!
    Ale hned na to je srovnáno. SIMON DESPRÉS objel branku a poté okamžitě zasunul puk za branku Kalninše, a to i za pomoci odrazu brusle jednoho z hostujících hráčů – 2:2. Začíná se tedy zase od začátku. Bez asistence.
    38:08 Simon DESPRÉS - 2:2
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Kašpar to ještě zkoušel před brankou hostů, ale jeho střela skončila mimo tři tyče. Do rychlé akce se tak vydávají ještě hráči Rigy, už to ale zřejmě nestihnou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je za námi. A také v něm se zrodil stejný výsledek, jako v první třetině a za stavu 2:2 tak hráči na obou stranách odešli do kabiny. Vedení na svou stranu strhl střelou z vrcholu pravého kruhu Karl Stollery, hned na to ale dokázal srovnat Simon Després a utkání je tak ještě stále otevřené. Třetí třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 18 – 10
    Zásahy brankářů: 9 – 17
    Vyloučení: 1 – 0
    Bodyčeky: 9 – 9
    Vyhrané buly: 14 – 11
    Využití: 0 – 1
    Oslabení: 0 – 0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Genoway vyslal střelu z levé strany a ta skončila jen před brankou hostů, ti si puk převzali a pokusí se zamířit na opačnou stranu.
     
    41:17
    Marek Viedenský se snažil dojet kotouč, který se ocitl ve středním pásmu po špatné rozehrávce hostů, ale nedosáhl na něj. Kdyby tomu bylo jinak, zřejmě by šel do samostatného úniku.
     
    41:51
    Tomáš Voráček si nabruslil do blízkosti Kalninše, ale český obránce ve službách Slovanu Bratislava nakonec puk nezachytil a hosté pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    43:01
    Eliezer Šerbatov sebral kotouč ve vlastním obranném pásmu a proháčkoval se celým kluzištěm až před hostující branku, jeho střela z levého kruhu však skončila jen v lapačce Kalninše.
     
    43:15
    Jeden z čárových sudí inkasoval pukem zřejmě do kotníku a s bolestivou grimasou odkulhal na lavičku domácího celku, kde dochází k jeho ošetření. Zatím tedy bude pískat jen jeden z čárových.
     
    43:51
    Andrej Meszároš pálil z velké dálky a puk poslal vysoko nad branku Rigy.
     
    45:03
    Oskars Batna střílel z bekhendové pozice a jeho střelu pak chytá Marek Mazanec, který ale kotouč okamžitě poslal zpět do hry, aby ji nezdržoval.
     
    45:24
    Hosté nyní dvakrát zahrozili před brankou Slovanu, ale obrana domácích nepustila hosty zpět do vedení.
     
    45:45
    Na druhé straně střílel od modré čáry Ebert, ale bylo to jen do připravené hrudi brankáře Rigy Kalninše.
     
    46:00
    Z druhé vlny pak ujeli dva na jednoho hosté a po střele Jevpalovse se vyznamenal Marek Mazanec, který jeho prudkou ránu chytil do lapačky. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    46:25
    A další střela Eberta, který se z levého kruhu napřáhl k pořádné pumelici, ale Kalninš byl opět na svém místě a po svém zákroku prak hru přerušil.
     
    46:55
    Jan Buchtele si sjel do blízkosti Kalninše a jeho přízemní střelu brankář Rigy vytěsnil mimo tři tyče. Tlak domácích sílí a navíc i pokračuje v útočné pásmu.
     
    47:15
    Domácí znovu zatlačili hosty v jejich obranném pásmu, ale ani další střely před Kalninšem se neujaly. Brankář Rigy je tak hodně pozorný a drží svůj tým.
     
    49:01
    Po dalším tlaku domácích se znovu skóre nemění, ač by si to domácí rozhodně zasloužili. Hosté ale velmi dobře brání a likvidují střelu za střelou od hráčů Slovanu.
     
    49:37
    Mikúš střílel z levé strany, ale našel jen holenní chránič Stolleryho, který poté puk posílá daleko od vlastní branky.
     
    51:06
    Eliezer Šerbatov nabruslil s pukem zpět do útočného pásma a hledal svou přihrávkou Sádeckého, ten ale na kotouč nedosáhl. Nicméně domácí drží útočné pásmo.
     
    51:39
    Další pobyt v pásmu hostů a další střela domácích. Andrej Meszároš vystřelil z levého kruhu a Kalninš byl znovu velmi přesný.
     
    52:39
    Žerděv zachytil kotouč ve vlastním obranném pásmu a hned poté založil útočnou akci svého celku, před Markem Mazancem ale hosté ani nevystřelili.
     
    53:48
    Tomáš Hrnka si sjel na pravou stranu a poté střelou švihem nechal znovu vyniknout brankáře Kalninše, který si připisuje přesný zákrok a přerušuje hru.
     
    54:15
    Pasáž hry, kdy sledujeme hru nahoru dolů. Ani jeden tým se ale nedokázal před brankářem soupeře prosadit.
     
    55:22
    Po vhazování v pásmu Rigy vybojoval kotouč Žerděv a uháněl s ním do útočného pásma. Tam o něj ale bleskově přišel a do další akce jdou domácí.
     
    56:36
    Něco málo přes tři minuty hry před námi a stav je stále vyrovnaný. Uvidíme, zda někdo z týmů rozhodně tento zápas v základní hrací době, nebo zda se dočkáme prodloužení či dokonce samostatných nájezdů.
     
    57:26
    Simon Després zbytečně krosčekoval soupeře a oslabuje svůj tým. Hosté tak mají velkou šanci strhnout vedení na svou stranu v přesilové hře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Guntis Galvinš dostal přihrávku od Žerděva, prvně jmenovaný pak po své střele zlomil hůl a musí spěchat na střídačku pro novou. Vhazovat se bude po pravici Marka Mazance.
     
    58:40
    Domácí vyhráli buly a okamžitě posílají puk až před Kalninše.
     
    59:26
    Després je na ledě a Slovan je v plném počtu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba vítěze nepřinesla a na řadě je tedy atraktivní prodloužení ve třech hráčích na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Domácí mají puk na svých holích a už míří do útočného pásma. Prodloužení tak začíná útokem Slovanu Bratislava.
     
    61:20
    Mikelis Redlihs si sjel do blízkosti Marka Mazance, ale poté co dostal kotouč na svoji hůl, ho nedokázal propasírovat za jeho záda.
     
    61:55
    Andrej Meszároš objel hostující branku a poté se snažil překvapit Kalninše, ale ten se ani tentokráte nedal. Kotouč podržel a hra je přerušena.
     
    62:04
    A znovu má puk na své hokejce Andrej Meszároš, který ve spolupráci s Colby Genowayem zakládá další útočnou akci.
     
    62:36
    Řepík se dostal k odraženému kotouči a hned vystřelil, ale puk trefil jen boční konstrukci hostující klece.
     
    63:11
    Tomáš Hrnka si nabruslil do těsné blízkosti hostující branky a svou střelou trefil pravý beton Kalninše! Poté skončil na konstrukci branky, která byla vychýlena, následuje její úprava.
    63:11 Hrnkova střela skončila ne betonu Kalninše.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:43
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté rozhodují toto utkání a připisují si bod navíc. Domácí propadli v obranném pásmu a poté dostal do jízdy kotouč NIKOLAJ ŽERDĚV, který s ním nabruslil až do blízkosti Marka Mazance a svou střelou ho dokázal prostřelit – 2:3. Bez asistence.
    64:43 Nikolaj ŽERDĚV - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Slovan nakonec vybojoval pouze bod, ač prahl po plném počtu. Hosté rozhodli prodloužení v jeho závěru, když se trefil Nikolaj Žerděv. Hosté tak mají po dnešním duelu o bod více, než domácí hráči.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 52 – 29
    Zásahy brankářů: 26 – 50
    Vyloučení: 3 – 3
    Bodyčeky: 26 – 16
    Vyhrané buly: 39 – 29
    Využití: 0 – 1
    Oslabení: 0 – 0
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Voráček (SBA) 0+1, 3 střely, čas na ledě 15:23
    Jan Buchtele (SBA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:58
    Michal Řepík (SBA) 0+0, 4 střely, čas na ledě 19:23
    Radek Smoleňák (SBA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 15:09
    Lukáš Kašpar (SBA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:46
    Marek Mazanec (SBA) 60 minut, 26 zákroků, 3 góly, 89,76 %

    Tomáš Kundrátek (NNO) 0+0, 2 střely, čas na ledě 23:03
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:51:30)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Viedenský (T. Voráček, Smoleňák), 39. Després – 20. Žerděv (Skvorcovs, Galvinš), 38. Stollery (Salmela, Kristo), 65. Žerděv


    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Kožiak) – Després, Ebert, Barker, Meszároš (C), Švarný (A), T. Voráček, Bačík – Kašpar (A), Co. Genoway, Řepík – Smoleňák, Viedenský, Buchtele – Hrnka, J. Mikúš, Skalický – M. Hlinka, Sádecký, Šerbatov.
    Dinamo Riga: Kalninš (Armalis) – Galvinš, K. Redlihs, Zile, Ališauskas, Stollery, Salmela, Pujacs – Indrašis (C), Jelisejevs, Lipsbergs – Žerděv, Pavlovs, Skvorcovs – Razgals, McMillan, Kristo – M. Redlihs (C), Batna, E. Kulda – Gegeris.

    Rozhodčí: Gašilov, Bělov – Kučava, Novikov

    Diváci: 7 950
    thejrc.org