Columbus – NY Islanders 5:0 (kon.) | Tampa – Florida 5:3 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
New Jersey – Colorado 4:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
New York Islanders
Sobota 07.10.2017, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Domácí vyhrávají tento zápas.

     
    "Fanoušci byli výborní," řekl po zápase Pierre-Luc Dubois. Na jeho slova navázal také Zac Dalpe. "Vytvořili výbornou atmosféru, hrálo se dobře." (03:53:47)
     
    Československá stopa v utkání:
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0,3 střely, čas na ledě 12:14
    Jaroslav Halák (NYI) 29 minut, 8 zákroků, 0 gólů, 100,0%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Artěmij Panarin (CBJ) 0+3
    2. D Pierre-Luc Dubois (CBJ) 1+0
    3. Sergej Bobrovskij (CBJ) 29 zák., 0 gólů, 100%
     
    Columbus Blue Jackets si nemohl přát lepší vstup do sezóny. V domácím úvodním zápase porazil New York Islanders 5:0. Blue Jackets se v zápase povedlo snad úplně všechno.

    - Sonny Milano vstřelil premiérovou branku v NHL;
    - Pierre-Luc Dubois zažil debut v NHL a hned skóroval;
    - Artěmij Panarin (0+3) hrál první zápas za Columbus;
    - Sergej Bobrovskij vychytal jubilejní 20. čisté konto v Columbusu, díky čemuž vylepšil klubový rekord (Steve Mason 19).
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Thomas Hickey má puk za svou brankou, nikam nespěchá, protože i on už ví, že tento duel má jasného vítěze.
     
    59:00
    Poslední minuta hry, za skandovaného potlesku se domácí celek vrhá do posledních desátek sekund zápasu.
     
    58:42
    Hosté mají puk pod kontrolou, v poklidném tempu se západ dohrává. Domácí fanoušci slaví výhru.
     
    58:16
    Seth Jones to zkoušel z podobné pozice jako před tím Savard. Ani tento pokus ale nemusel krotit Jaroslav Halák.
     
    57:45
    Tvrdou ránu od modré čáry, jak se na obránce sluší a patří, vyslal David Savard. S jeho pokusem neměl brankář hostů Halák žádnou práci, kotouč totiž končí mimo bránu.
     
    57:13
    Hostující Anthony Beauvillier se dostal do postavení mimo hru, příliš rychle projel do útočného pásma. Vhazovat se tak bude ve střední třetině.
     
    56:52
    Columbus nyní zahrál jen na zakázané uvolnění, vhazovat se bude tři minuty před koncem třetí třetiny před domácí brankou. Brandon Dubinsky vybojovali kotouč.
     
    56:37
    Oliver Bjorkstrand vyslal puk na branku ze středního pásma, hostující brankář si dokázal poradit.
     
    55:38
    John Tavares se pokoušel založit útočnou akci, ale neměl komu přihrát, a tak to zkusil samostatně. Moc nedaleko s kotoučem na holi nedobruslil.
     
    55:01
    Dostáváme se do finální fáze třetí třetiny, po takticky velmi dobrém výkonu vede domácí celek 5:0 a míří za poklidnou výhrou v tomto zápase. Hosté se do mnoha vyložených šancí nedostali.
     
    54:39
    To už nyní ale neplatí, neboť další rychlou akci domácích hokejistů vedl Ryan Murray. S jeho pokusem od modré čáry si hostující brankář poradit. Hra je přerušena, komerční přestávka.
     
    54:12
    Gabriel Carlsson výborně vypálil, do jeho střely vložil na poslední chvíli hůl hostující Thomas Hickey. Ten tak zastoupil brankáře, Halák zasahovat nemusel.
     
    53:16
    Sonny Milano, který dnes vstřelil svou první branku v NHL, se nyní dostal do další střelecké pozice. Jeho ránu kryje Jaroslav Halák. Vhazovat se tak bude před slovenským brankářem ve službách Islanders.
     
    52:39
    Calvin de Haan podnikl rychlý ofenzivní výlet do pásma domácích vypálil. Jeho pokus snadno zastavil gólman Jackets.
     
    52:13
    David Savard jako obránce zakončoval od modré čáry. S jeho pokusem si dokázal brankář poradit. Jaroslav Halák vyrazil před sebe, kde puk získali obránci.
     
    52:02
    John Tavares bojuje, nevypustí ani jeden souboj, dělá maximum pro týmový úspěch. Zatím on ani jeho spoluhráči nemohou najít recept na domácí defenzivu.
     
    51:41
    Nick Foligno dobře zakončoval bleskovou akci domácích, Jaroslav Halák musel zasahovat.
     
    51:10
    Zac Dalpe se pokoušel probojovat do útočného pásma, kde chtěl atakovat rozehrávku. Hostující obránci ale situaci zvládli, a tak se mohou pokusit oni založit akci.
     
    50:32
    32:26, tak vypadá statistika střel na branku, domácí hokejisté jsou aktivnější, jejích ofenzivní řádění odnesl Thomas Greiss, který inkasoval pět branek.
     
    50:27
    Sergej Bobrovskij kryje další střelecký pokus hostů. Od modré pálil Thomas Hickey, Jeho projektil zastavil domácí maskovaný muž.
     
    50:01
    Dostáváme se do druhé poloviny hry ve třetí třetině. V této části hry jsme zatím gól neviděli, více ze hry mají domácí hokejisté.
     
    49:11
    Oliver Bjorkstrand dostal dobrou přihrávku, jeho pokus jen o malý kousek minul branku. Sledujeme rychlý hokej, zbytečně se nepřerušuje. Domácí tým míří za jednoznačnou výhrou.
     
    48:45
    Mnoho šancí momentálně k vidění není, sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nemůže stabilněji usadit před brankou soupeře.
     
    48:12
    Hostující celek se pokouší s nepříznivým stavem něco udělat, Jordan Eberle dobře vypálil, ale jeho pokus z kruhu nebyl přesný. Následně zakončoval další hráč Islanders, ale ani on neuspěl.
     
    47:49
    Markus Hännikäinen z kruhu vypálil, do jeho střely vložil hůl Dennies Seidenberg, a tak se bude vhazovat před brankou hostů. Nejprve ale komerční přestávka.
     
    47:01
    Alexander Wennberg se pokoušel před brankou soupeře dostat ke kotouči a málem se mu to podařilo. Výborně ale zapracoval obránce Calvin de Haan, který situaci zachránil.
     
    46:44
    Domácí v plném počtu.
     
    46:06
    Až nyní, po minutě a půl přesilovky, se Islanders probojovali do výraznější šance. Johnny Boychuk dobře vypálil od modré čáry, kotouč byl před domácí brankou ještě tečovaný, ale i tak si dokázal Sergej Bobrovskij poradit.
     
    45:51
    Hosté hrají přesilovou hru, ale nemohou se stabilněji propracovat do útočného pásma. Domácí defenziva hraje velmi dobře.
     
    45:14
    Mathew Barzal se dostal při pokusu založit útočnou akci do postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Puk získal Tavares nad Sedlákem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    44:44
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (David Savard – 2 min., hákování).
     
    43:55
    Artěmij Panarin to zkoušel individuálně, ale do lepší střelecké pozice se nepropracoval.
     
    43:17
    Anders Lee ani Jordan Eberle nedokázali prostřelit domácího brankáře. Columbus se může na Sergeje Bobrovského spolehnout. Islanders nelze odepřít snahu, ale zatím se nemohou dostat do výraznějších střeleckých pozic.
     
    42:27
    Sergej Bobrovskij předvedl své kvality, nyní musel zasahovat proti střele Cala Clutterbucka. Hostující hráč mířil na vzdálenější tyč, tam ale byl beton domácího brankáře.
     
    41:57
    Z bezprostřední blízkosti se pokoušel domácího brankáře překonat Casey Cizikas. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, ale kotouč končí mimo branku.
     
    41:03
    Jack Johnson z dobré pozice vypálil, jeho pokus ale zablokoval jeden z hostujících hráčů. Gólman tak zasahovat nemusel.
     
    40:33
    Zach Werenski dobře vypálil, ale jeho pokus tečoval spoluhráč mimo branku, následně vystřelil mimo Cam Atkinson.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině přidal Columbus daří tři branky a zatím jednoznačně míří za výhrou v tomto zápase. Viděli jsme pěkné kličky, góly, fauly a také bitku mezi Boychukem a Calvertem. Fanoušci v Columbusu zatím sledují hokej, který se vyvíjí podle jejich představ.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    V poklidném tempu se druhá třetina dohrává.
     
    39:32
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Matt Calvert – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Johnny Boychuk – 5 min., bitka).
     
    39:02
    Johnny Boychuk zakončoval další akci svého týmu, jeho pokus byl technicky dobře provedený, ale brankář Sergej Bobrovskij dokázal kotouč zastavit.
     
    38:25
    Sergej Bobrovskij tentokrát už zasahovat musel, Thomas Hickey dobře vystřelil, ale brankáře nepřekonal. Domácí maskovaný muž na střelu viděl, a tak neměl problém kotouč ukrýt do výstroje.
     
    37:57
    Brandon Dubinsky se dobře opřel do kotouče, jeho tvrdou ránu zablokoval Adam Pelech. Nechtěl bych být v jeho kůži.
     
    37:42
    Brock Nelson zakončoval z mezikruží, jeho pokus zablokoval domácí Gabriel Carlsson. Obránce tak zastoupil svého brankáře. Sergej Bobrovskij jen kontroloval situaci.
     
    37:30
    Nadvakrát se dostal k zakončení domácí Lukáš Sedlák. První ránu i dorážku kryje hostující brankář. Jaroslav Halák byl pozorný a dokázal si poradit. Následovat bude komerční přestávka.
     
    36:40
    Sledujeme rychlý hokej, který mnoho vyložených šancí nenabízí. Gabriel Carlsson dobře vystřelil, i tento pokus byl zablokovaný hostujícím hráčem. byl Calvin de Haan, kdo se položil do střely soupeře.
     
    36:13
    Hostující celek mohl vstřelit první branku v zápase, ale John Tavares z mezikruží trefil jen tyč! Sergej Bobrovskij měl nyní také štěstí.
     
    35:30
    Jack Johnson vypálil od modré čáry, jeho pokus kryje hostující brankář. Jaroslav Halák se rozhodně nenudí, musel likvidovat další ránu Johnsona.
     
    34:58
    Artěmij Panarin dobře vypálil, jeho pokus před brankou zablokoval jeden z hostujících hráčů. Další kanadský bod nyní tento hráč nepřidal.
     
    34:32
    Columbusu se ale přesilovka příliš nedaří, sice byl v útočném pásmu, ale vypálit nedokázal. Naopak se musel bránit, neboť Casey Cizikas dokázal vyhodit.
     
    33:50
    Domácí hokejisté si zahrají přesilovou hru, která může trvat až minutu a půl.
     
    33:50
    Vyloučení v týmu New York Islanders (John Tavares – 2 min., hákování).
     
    33:25
    Budeme sledovat hru čtyři na čtyři, ani jeden celek se nemůže momentálně probojovat do útočného pásma.
     
    33:11
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Zac Dalpe – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Cal Clutterbuck – 2 min., hrubost).
     
    32:40
    New Yorku Islanders se v tomto zápase nedaří vůbec nic, hosté hrají hodně špatně, navíc je příliš nepodržel ani brankář Thomas Greiss.
     
    31:50
    Střídání v brance týmu New York Islanders: odchází Thomas Greiss, přichází Jaroslav Halák.
    31:50 Pierre-Luc DUBOIS - 5:0
     
    31:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Destrukce hostující obrany a brankáře pokračuje dál. PIERRE-LUC DUBOIS se dostal k odraženému kotouči, udělal jeden dva rychlé kroky a vypálil. Puk poslal nad beton a pod ruku brankáře Thomase Greisse. Dubois hraje první zápas v NHL a dává gól, kotouč si zcela jistě ponechá. Asistence: Seth Jones.
    30:25 Zach WERENSKI - 4:0
     
    30:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hodně zajímavá situace. Alexander Wennberg vypálil, jeho pokus vyrazil brankář Thomas Greiss jen před sebe. Puk se dostal na modrou čáru, kde stál ZACH WERENSKI. Ten vypálil z první a poslal kotouč do protipohybu brankáře. Asistence: Alexander Wennberg, Artěmij Panarin.
     
    30:01
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., sekání). První vyloučený hráč v tomto zápase, druhý faul hostů. Columbus měl již dříve ponechanou výhodu, kterou ale přetavil ve třetí branku.
     
    30:01
    Dostáváme se do druhé poloviny hry ve druhé třetině i zápase, domácí celek vede o tři góly.
     
    29:14
    John Tavares se prokličkoval do střelecké pozice, vypálil, ale jeho pokus celkem snadno dokázal vyrazit domácí brankář. Ten si následně poradil také s tečovanoou ránou. Columbus se na svého brankáře může spolehnout.
     
    28:58
    Po rychlé akci spoluhráčů zakončoval aktivně hrající Alexander Wennberg. Jeho pokus ovšem tentokrát mířil mimo branku. Nebyla to vůbec špatná střela.
     
    28:14
    Z podobného místa zakončoval o něco později také Brandon Dubinsky. I tentokrát byl úspěšnější Thomas Greiss. Dvacet zákroků má na svém kontě hostující brankář.
     
    28:01
    Hostující brankář musel být znovu pozorný, do zajímavé střelecké pozice se propracoval Matt Calvert. Vypálil z mezikruží, jeho pokus ale gólman dokázal zastavit.
     
    27:35
    Domácí hokejisté se dostali do dalšího přečíslení dva na jednoho. Pierre-Luc Dubois mohl přihrávat, ale rozhodl se pro zakončení. Pokoušel se trefit prostor mezi betony, kde byl Thomas Greiss malou mezírku. Hostující brankář si ale dokázal poradit.
    26:57 Ryan MURRAY - 3:0
     
    26:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    A znovu se pálí z kanonu. Při ponechané výhodě přidává domácí celek třetí branku, vylučovat se tak nebude. Artěmij Panarin našel výborně postaveného RYANA MURRAYHO. Jeho rána zapadla přesně za vzdálenější tyč, Thomas Greiss si možná na puk sáhl, ale nedokázal jej zastavit. Asistence: Artěmij Panarin a Alexander Wennberg.
     
    26:15
    Po delší době se ke střeleckému pokusu dostal domácí celek. Z horní části kruhu vypálil Zac Dalpe. Jehop pokus zápěstím byl snadnou prací pro brankáře Thomase Greisse.
     
    25:31
    Z hodně ostrého úhlu zkoušel nachytat domácího brankáře Mathew Barzal. S jeho pokusem si dokázal Sergej Bobrovskij poradit. Neuspěl ani z druhé strany Josh Bailey, který měl před sebou odkrytou část branky.
     
    24:20
    Anthony Beauvillier se dobrou dostal do útočného pásma, kotouč měl pod kontrolou, ale se zakončením nespěchal. Pokoušel se získat co nejlepší střeleckou pozici. Obránce domácího týmu ho ale nenechal vypálit.
     
    24:00
    Po rychlé akci se do zakončení dostal domácí hráč. Tentokrát to byl Brandon Dubinsky, kdo vypálil z kruhu. Jeho ránu snadno našel ve výstroji Thomas Greiss.
     
    23:45
    Domácí David Savard si vybruslil do dobré pozice, dostal přihrávku a vypálil. Jeho pokus však dokázal zastavit Calvin de Haan.
     
    22:44
    Po zakázaném uvolnění hostujícího týmu se vhazuje před brankářem Thomasem Greissem. Obrana Islanders si dokázala poradit, sledujeme klidnější pasáž hry.
     
    22:32
    Thomas Greiss raději přikryl kotouč, dobře vypálil domácí Brandon Dubinsky. Následné vhazování před brankou hostů vyhrál Lukáš Sedlák, ale nepodařilo se mu výrazněji ohrozit bránu.
     
    21:45
    Oliver Bjorkstrand ani Ryan Murray nedokázali své dobré šance proměnit. Sledujeme aktivní hru z obou stran. Gólmani se rozhodně nenudí.
     
    21:19
    Jack Johnson to zkoušel od modré čáry, ale jeho pokus obětavě zablokoval Josh Bailey, který do jeho střely vložil hokejku. Hostující brankář tak zasahovat ani nemusel.
     
    20:54
    Aktivní hra Islanders pokračuje dál, Andrew Ladd, svého času hráč Winnipegu, se dostal k zakončení z dobré pozice, ale brankáře nepřekonal.
     
    20:45
    Jako první se ve druhé třetině ke střele dostal hostující celk. John Tavares vypálil z kruhu a jeho pokus raději domácí brankář Sergej Bobrovskij kryje. Vhaozvat se bude před jeho brankou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Columbus vede po první třetině o dva góly. Nejprve svou premiérovou trefu zaznamenal Sonny Milano. Krátce po polovině první dvacetiminutovky Panarin výborně našel na druhé straně volného Cama Atkinsona, od jehož brusle se puk odrazil za brankovou čáru. Po krátké konzultaci s videorozhodčím byl gól shledán jako regulérní.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Momentálně sledujeme velký souboj o kotouč, do střeleckých pozic se už nedostává ani jeden tým. Úvodní třetina se spíše v poklidném tempu dohrává.
     
    19:14
    Ani v poslední minutě Columbus nepřestává hrát aktivně, nyní to zkoušel autor první branky zápasu, Sonny Milano, jeho pokus bekhendovou stranou hole kryje Thomas Greiss.
     
    18:40
    Matt Calvert z předbrankového prostoro vyslal dobrou střelu, zasahovat musel Thomas Greiss. Domácí hráč možná zkoušel spíše přihrávat než zakončovat. Tak jako tak kryje puk Greiss.
     
    18:17
    Vhazovat se bude před brankou Columbusu. Domácí hokejisté sice puk vyhráli, ale následně zahráli jen na zakázané uvolnění. Buly se tak bude opakovat.
     
    17:56
    Do útočného pásma si sjel Adam Pelech, jeho rána bez přípravy od modré čáry postrádala přesnost. O malý moment později Mathew Barzal tešoval kotouč těsně před brankou, Sergej Bobrovskij kryje.
     
    17:24
    Nejprve od modré čáry neuspěl Zach Werenski, následně pálil Alexander Wennberg, jehož pokus zablokoval John Tavares.
     
    17:00
    Probíhají poslední tři minuty hry v první třetině, která zatím více baví domácí hráče a fanoušky. Columbus, střelecky aktivnější tým, vede o dva góly.
     
    16:23
    Anthony Beauvillier výborně vypálil, do jeho pokusu vložil obětavě své tělo David Savard. Díky tomu domácí celek získal puk, z čehož těžil právě David Savard. Ten se dostal do zakončení od modré čáry. Thomas Greiss přerušuje hru.
     
    15:47
    Sergej Bobrovskij musel za svou branku, pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Domácí ale u puku příliš dlouho nezůstali. Islanders se ho rychle zmocnili, při akci se dostali do postavení mimo hru.
     
    15:18
    Ryan Murray a Cal Clutterbuck se utkali na vhazování. Buly sice vyhrál hostující celek, ale následně přišel o pásmo. New York se při pokusu přejít do útočné třetiny dostal do postavení mimo hru.
     
    15:07
    Zach Werenski a Cam Atkinson vypálili krátce po sobě z přibližně stejné pozice na kruhu. První rána byla nepřesná, druhý pokus až byl lepší, a tak musel své umění předvést Thomas Greiss. Hostující brankář tak přerušuje hru. Vhazovat se bude v obranném pásmu Islanders.
     
    14:14
    Oliver Bjorkstrand z pravého kruhu vystřelil, viděl před brankou najetého spoluhráče, který mohl tečoval. Ale Blue Jackets se do výraznější střelecké pozice nedostali.
     
    13:33
    Od modré čáry to zajímavě zkoušel aktivně hrající Lukáš Sedlák. Kotouč sice končí nad brankou, ale byla to chytře řešená akce. Tribunami to jen zabučelo.
     
    12:54
    Nick Leddy se propracoval do střelecké pozice, zůstal malý moment zcela volný před brankou, ale jeho pokus bez přípravy končí vysoko nad brankou.
     
    12:18
    Střelecky je stále aktivnější domácí celek, vede 8:5. Z osmi střeleckých pokusů dokázal Columbus proměnit hned dva.
     
    11:35
    Thomas Hickey má kotouč za svou brankou, nedokázal vyhodit. Alexander Wennberg hrál aktivně, dostal se k puku, ale k zakončení se nepropracoval. Columbusu vstup do zápasu vychází.
    Milano se dočkal první branky v kariéře v NHL.

     
    11:07
    Hra je přerušena pro postavení mimo hru, následovat bude komerční přestávka. Pak se bude vhazovat ve středním pásmu. Sledujeme rychlý pohledný hokej, který se musí fanouškům líbit.
    11:02 Cam ATKINSON - 2:0
     
    11:02
    Columbus právě vstřelil branku!
    Z kanonu zní druhý výstřel, domácí vedou o dvě branky. Bekhendovou stranou hole přihrával Panarin na spoluhráče, tím byl CAM ATKINSON. Od jeho brusle se kotouč odrazil za brankovou čáru. Situaci bude zkoumat videorozhodčí, zda nedošlo k úmyslnému kopnutí. Gól platí, tady nebylo nad čím příliš dlouho přemýšlet. Asistence: Artěmij Panarin.
     
    10:31
    7:5, tak vypadá aktuálně statistika střel na branku. Od prvních minut se oba brankáři, Sergej Bobrovskij a Thomas Greiss, rozhodně nenudí a mají plné ruce práce.
     
    10:10
    Dostáváme se do druhé poloviny hry v první třetině a domácí fanoušci jednak vytvářejí výbornou atmosféru, ale také mají důvod k radosti. Jejich oblíbenci vedou o jeden gól.
     
    09:40
    Autor první branky zápasu, Sonny Milano, se nyní dostal do další dobré střelecké pozice. Jeho pokus ovšem mířil mimo bránu. Možná puk ještě jeho spoluhráč jemně tečoval, ale nic to nemění na tom, že tato akce úspěšná nebyla.
     
    08:55
    Zac Dalpe hledal spoluhráče v útočném pásmu, ale jeho přihrávka byla zablokovaná. Kotouč skončil v hledišti. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    07:57
    Sergej Bobrovskij kryje další střelecký pokus. Od modré čáry vypálil příklepem John Tavares. Hráč s číslem 91 na dresu ale nedokázal vyrovnat, vzájemný souboj vyhrál domácí gólman.
     
    07:21
    Od modré čáry zkoušel pozornost hostujícího brankáře Matt Calvert. Jeho střela zápěstím nebyla sice špatná, ale naději na úspěch měla hodně malou. Thomas Greiss na kotouč viděl, a tak neměl problém zasáhnout.
     
    06:37
    Johnny Boychuk velmi dobře vypálil, jeho pokus ale nejprve zablokoval David Savard. Následně se kotouč odrazil do míst, kde byl Nick Leddy. Tento obránce okamžitě poslal puk na bránu a Sergej Bobrovskij si připisuje čtvrtý zákrok.
     
    06:03
    Hra je přerušena, uvidíme komerční přestávku. Střelecky je v úvodu zápasu aktivnější domácí celek, ten vyslal na branku soupeře již šest střel. Sergej Bobrovskij musel zasahovat zatím třikrát.
     
    05:48
    Po delší dobře bez zakončení vidíme další střelecký pokus. Znovu pálil domácí hráč. Od modré to zkoušel střelou zápěstím Zac Dalpe, ten se následně dostal z levé strany útočného pásma ke střele, ale ani v jednom případě branku výrazněji neohrozil.
     
    04:42
    Columbus se dlouhou dobu držel v útočném pásmu, ale do výraznější střelecké pozice se domácí komando probojovat nedokázalo. Atmosféra je výborná.
     
    03:57
    Rychlý hokej plný útočných šancí pokračuje dál, Pierre-Luc Dubois si sjel do předbrankového prostoru a střelou příklepem zkoušel navýšit domácí vedení. To se mu ale nepodařilo.
     
    03:39
    Brandon Dubinsky dobře vypálil, jeho střela byla Nelsonem zablokovaná. O nějakých deset sekund později vypálil David Savard. Hostující maskovaný muž přerušuje hru.
     
    02:52
    Když nevíš co s pukem, tak jej pošli na branku. Podobným heslem se řídil Lukáš Sedlák a udělal dobře. Vybojoval pro své spoluhráče vhazování v útočném pásmu. Thomas Greiss totiž přidržel kotouč.
     
    02:11
    Artěmij Panarin to zkoušel střelou zápěstím z kruhu, Jeho rychlé zakončení kryje brankář Thomas Greiss. O malý moment později se domácí celek dostal do postavení mimo hru.
     
    01:36
    Znovu nechala domácí defenziva soupeři o něco více prostoru, čehož využil k zakončení Adam Pelech, brankář Columbusu je pozorný. Následně z mezikruží pálil nad Anders Lee.
     
    01:22
    New York Islanders se pokouší rychle odpovědět, nyní zakončoval od modré čáry Brock Nelson. S jeho pokusem si dokázal domácí brankář poradit. Sergej Bobrovskij zastavuje hru.
    01:07 Sonny MILANO - 1:0
     
    01:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Thomas Greiss vyjel pro kotouč za svou branku, ale špatně jej rozehrál. Oliver Bjorkstrand rychle přihrával před branku, kde byl zcela volný SONNY MILANO. Ten se rozhodl pro rychlou střelu a mířil mezi betony. Sonny Milano vstřelil svůj první gól v NHL. Asistence: Oliver Bjorkstrand a Nick Foligno.
     
    00:33
    Hodně prostoru před brankou dostal Anders Lee, jehož pokus kryje domácí brankář. Zastavil puk betonem.
     
    00:08
    Kotouč ale rychle vypadl z hrací plochy, vhazování se bude opakovat, Anders Lee vypálil, jeho pokus byl ztečovaný.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhrává Alexander Wennberg nad Johnem Tavaresem, zápas může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Nyní už Leo Welsch a hymna.
    Nástup Foligna na led.

     
    Atmosféra v Nationwide Areně je výborná, aby také ne, po loňské úspěšné sezóně je očekávání velké a fanoušci se nesmírně těší na úvodní domácí duel. Připraven je pochopitelně také kanón, ze kterého se střílí po každé domácí brance.
    A ty udělaly radost.

    Hostující hráč před zápasem rozházel několik podepsaných puků mezi fanoušky.

     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, G. Carlsson – Panarin, Wennberg, Atkinson – Milano, N. Foligno, Bjorkstrand – Dubois, Dubinsky, Calvert – Hännikäinen, Sedlák, Dalpe.

    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, D. Seidenberg, Hickey, Pelech – Lee, Tavares, Eberle – Ladd, Barzal, Jo. Bailey – Beauvillier, B. Nelson, Chimera – N. Kuljomin, Cizikas, Clutterbuck..
     
    Utkání začne o něco později, neboť je slavnostně představován domácí tým. Velký potlesk získali pochopitelně hokejisté, ale také hlavní kouč a hokejový taktik John Tortorella, který je mezi fanoušky oblíbený
    Toto video viděli fanoušci před zápasem na kostce nad ledem.

     
    Zápas začne o něco později.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Islanders absolvovali v Columbusu trénink.

    Experti NHL.cz mluví o nové sezóně!

     
    V letošní sezóně bude zajímavé sledovat Johna Tavarese, který před lety podepsal šestiletou smlouvu s Islanders. Nyní mu běží poslední rok. Klub o něj bude mít dál zájem, ovšem nelze vyloučit, že půjde do organizace, která má větší šanci na úspěch v play-off.
     
    Premiérového startu se dočká také Jordan Eberle v týmu New York Islanders. Podle všeho bude nastupovat v první formaci spolu s Tavaresem a Leem. Sestavu Islanders bude mít pod taktovkou Doug Weight, který se jako hlavní kouč dostal k Islanders minulou sezónu. Nahradil Jacka Capuanoa.
     
    Artěmij Panarin, který poslední dvě sezóny odehrál za Chicago, poprvé nastoupí za nový tým, za Columbus. "Jsem rád, že ho máme v týmu. Myslím si, že pomůže našim přesilovým hrám," nechal se slyšet kouč Columbusu John Tortorella. Panarin během přípravných zápasů nastupoval ve formaci s Wennbergem a Atkinsonem.
     
    Columbusu se loňská sezóna povedla na výbornou, tým stanovil rekord v počtu výher a získaných bodů. Fanoušci jsou natěšení na to, co Blue Jackets předvedou letos.
     
    Pro oba týmy je to úvodní zápas v nové sezóně. Obě družstva absolvovala přípravné zápasy, během kterých trenéři hledali optimální složení jednotlivých formací.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky National Hockey League. V tomto zápase proti sobě nastoupí Columbus Blue Jackets a New York Islanders.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 2. Milano (Bjorkstrand, N. Foligno), 12. Atkinson (Panarin), 27. R. Murray (Panarin, Wennberg), 31. Werenski (Wennberg, Panarin), 32. Dubois (S. Jones)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, G. Carlsson – Panarin, Wennberg, Atkinson – Milano, N. Foligno, Bjorkstrand – Dubois, Dubinsky, Calvert – Hännikäinen, Sedlák, Dalpe.
    New York Islanders: Greiss (32. Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, D. Seidenberg, Hickey, Pelech – Lee, Tavares, Eberle – Ladd, Barzal, Jo. Bailey – Beauvillier, B. Nelson, Chimera – N. Kuljomin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Watson, Chmielewski – Daisy, Wheler

    Diváci: 18 595
    thejrc.org