Columbus – NY Islanders 5:0 (kon.) | Tampa – Florida 5:3 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
New Jersey – Colorado 4:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Colorado Avalanche
Sobota 07.10.2017, 20:15 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u NHL zase někdy napočtěnou! (22:45:38)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:08
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Will Butcher (NJD) 0+3
    2. Jesper Bratt (NJD) 1+1
    3. Cory Schneider (NJD) 40 zák., 1 gól, 97,6%
     
    New Jersey Devils poráží Colorado 4:1 a připisuje si první dva body do ligové tabulky! Skvělé utkání a výkon především od domácího celku, ani hosté ale nehráli špatně. Skvěle Avs podržel nereálnými zákroky Jonathan Bernier.

    V první třetině vstřelil branku po teči Adam Henrique, ve druhé třetině se přidali Jimmy Hayes a Jesper Bratt, za hosty korigoval Carl Söderberg. Poslední branku pak vstřelil John Moore.

    Střely na branku: 39:41
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Celý stadion tleská ve stoje v momentě, kdy probíhá poslední minuta. Devils aktivně kombinovali v útočném pásmu, ale žádný z pokusů již v brance neskončil.
     
    58:42
    John Moore po přihrávce Pavla Zachy tvrdě zakončoval od modré čáry. Jeho pokus byl ještě tečován Hallem, ale puk nakonec skončil vedle branky.
     
    57:57
    Jimmy Hayes se pokoušel dostat zpoza branky před ní. To se mu sice povedlo, ale jeho snažení bylo vytlačeno betonem Berniera.
     
    57:10
    Colorado se pokouší rozjet ještě nějakou akci od své branky, aktuální stav ale nejspíše už moc nezmění. Ale v hokeji se může stát naprosto cokoliv.
     
    56:28
    Vše nyní ještě podtrhl Cory Schneider, jenž si připsal velice těžký zákrok, ačkoliv vypadal naprosto klidně při jeho zpracování. Matt Duchene si najel mezi kruhy a byl sám před americkým brankářem, trefil jen lapačku.
     
    55:40
    Fanoušci Devils jsou v rauši a hráči na ledě kombinují a atmosféru si užívají. Hodně luxusní výkon od domácího celku.
     
    54:49
    Domácí v plném počtu.
    54:00 John MOORE - 4:1
     
    54:00
    Devils právě vstřelili branku!
    Jsou to ale domácí, kteří skórují ve vlastní oslabení! Jesper Bratt projel do útoku podél levého mantinelu a počkal si na nájezd JOHNA MOOREA. Ten dostal puk mezi kruhy a střelou do levé šibenice nedal Bernierovi jedinou šanci. Asistence: Jesper Bratt.
     
    53:41
    Delší dobu se bojovalo o kotouč za brankou Devils, k puku se nakonec dostali hosté, kteří kombinují v útočné třetině.
    53:09
     
    53:09
    Branku v oslabení měl na hokejce Taylor Hall, jenž se prodral do zakončení. Z pravé strany ale trefil jen lapačku skvěle chytajícího Berniera!
     
    52:12
    Coloradu se početní výhoda zatím opravdu nedaří. Nico Hischier vyhodil další kotouč pryč z obranné třetiny. Přesilovka Colorada je ovšem čtyřminutová.
     
    51:20
    V oslabení kotouč vybojoval Jesper Bratt, který se prokličkoval do zakončení. Přes bránícího hráče ovšem branku Jonathana Berniera netrefil.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Henrique (Butcher, Palmieri), 23. J. Hayes (Palmieri, Butcher), 40. Bratt (Hall, Butcher), 54. J. Moore (Bratt) – 33. Söderberg (Jost, Compher)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – A. Greene, Severson, Müller, Santini, J. Moore, Butcher – Hall, Zacha, Palmieri – Ma. Johansson, Hischier, Stafford – Bratt, Henrique, J. Hayes – Gibbons, Coleman, Noesen.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (Varlamov) – E. Johnson, Nemeth, Barrie, Zadorov, Bigras, A. Lindholm – Andrighetto, MacKinnon, Rantanen – Jakupov, Kerfoot, Duchene – Landeskog, Compher, C. Wilson – Jost, Comeau, Söderberg.
    ocianews.com