Slavia – K. Vary 4:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Plzeň 4:1 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 2:6 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 8:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 2:4 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 9:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 07.10.2017, 12:00 • ZS Eden, Praha - Vršovice • DHL Extraliga juniorů • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, z juniorské extraligy je to pro dnešek z Edenu vše. Hezky zbytek soboty přeje a na početnou se těší Richard Wagner. (14:13:19)
     
    Slavia definitivně ve třetí části zlomila odpor soupeře dvěma trefami, a ačkoliv Energie v závěru snížila, sešívaní nakonec získali pohodlný náskok zpět a uhájili domácí prostředí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Kotouč se drží v levém rohu pásma u Špírkovy branky. Slavia slaví tříbodový úspěch.
     
    59:30
    Zdá se, že drama slibované po druhé trefě Energie se konat nebude. Slavia získala buly před Špírkovou brankou po dobré práci u pravého hrazení.
     
    58:25
    Domácí tým dobře drží kotouče a nepovoluje Karlovarským zisk puku a založení akce, po níž by se dostali znovu do kontaktu.
     
    57:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní odpovídají nejlepším možným způsobem a na střídačce Energie se lámou vzteky hokejky. David Šteiner vybojoval puk, po domácím kapitánovu jej přebral Jan Šergl, jenž vyslal po pravém křídle do brejku DAVIDA JAŠU, který si sjel blíže k brance a připíchl kotouč přesně pod břevno! Asistence: Jan Šergl a Dominik Šteiner.
     
    56:49
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak tohle bude ještě drama, přátelé! Energie získal útočné pásmo a po vyhraném souboji u pravého hrazení v podání Lukáše Procházky sebral touš TOMÁŠ VÁPENÍK, který si prosvištěl útočným pásmem jako Bentley po D1, vymíchal si brankáře a parádně zakončil! Asistence: Lukáš Procházka a Jan Tlačil.
     
    56:22
    Slavii se nepovedlo projít do útočného pásma. Energie to na druhé straně zvládla, ale sešívaní dostali bryskně puk mimo dosah Šorfova hájemství.
     
    55:28
    Mez kruhy se protlačil k zakončení David Jaša, jeho střela byla lehce přizvednutá, ovšem maskovaná opora Karlových Varů si našla kotouč svou lapačkou.
     
    54:52
    Na druhé straně útok Karlových Varů, po němž pálil z levého křídla Tomáš Chodounský. Jeho zakončení ale výrazně minulo tyč.
     
    54:11
    Ránu Milana Antoše od modré čáry tečoval před brankovištěm špičkou lopaty Denise Heldák, ale kotouč jen těsně minul zadní tyč Špírkovy branky!
     
    52:35
    Domácí tým má i nadále více ze hry. Obrana Karlových Varů se musela mít na pozoru. Po ráně od modré čáry se dokonce zavlnila i síťka, ovšem jen z boku.
     
    51:19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přesně s návratem Daniila Petrova na led se sešívaní dostávají do dvougólového vedení! Aleš Furch našel na pravé kruhu Denise Heldáka, jehož rána propadla Špírkovi mezi tělem a rukou. Kotouč zůstal ležet ta deset čísel před brankovou čarou, kde jej za záda gólmana Energie doklepl DANIEL KOLOUCH! Asistence: Denis Heldák a Aleš Furch.
     
    50:49
    Na Viktoru Martínkovi je vidět ohromná snaha o prolomení střelecké smůly. Nyní si opět vybruslil před Špírka, dokonce obhodil i jeho vyrážečku, ale zase netrefil bránu. Nepochodil pak ani David Stark s dorážkou.
     
    50:12
    Červenobílým se nepovedlo pořádné zakončit a energetici tedy vyhazují kotouč daleko od svého hájemství.
     
    49:17
    Ve středním pásmu přímo před střídačkami se naražením zezadu provinil Václav Rezek (KVA), který inkasuje trest na 2 + 10 minut. Menší trest odpyká Daniil Petrov (KVA).
     
    48:08
    Smolařem dne může být nazýván Viktor Martínek, který dvakrát zakončoval, ale pokaždé jen do betonu Jana Špírka. Následně ještě pálil dvakrát David Matějka, ale ani on si na gólmana hostů nepřišel.
     
    47:48
    Slavia dostala kotouč do útočného pásma, kde se pozdržela až do konce Jašova trestu. Domácí jsou tedy kompletní.
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 36. Heldák (Furch), 43. Matějka (Martínek, Brož), 52. Kolouch (Heldák, Furch), 58. Jaša (Šergl, Šteiner) – 16. Hrůša (Procházka, Horký), 57. Vápeník (Procházka, Tlačil)


    HC Slavia Praha: Šorf (Vecka) – Antoš, Duda, Štibingr, Šmíd, Vobořil, Stark. Valík – Furch, Brož, Matějka "A", Šteiner "C", Kolouch, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Heldák, Nedorost, Martínek.
    Trenér: Miloš Pecka.

    HC Energie Karlovy Vary: Špírek (Grančarov) – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna, Vodička "C" – Chodounský, Horký, Tlačil, Rezek, Salnikov, Slabý, Pastyřík, Šála, Bečka, Petrov, Halberštát, Procházka "A".
    Trenér: Pavel Arnošt.

    Rozhodčí: Alexander Pavlovič – Jakub Frodl, Vít Komárek
    ocianews.com