Warriors Brno – Jihlava 2:3 (kon.) | Olomouc – Salzburg 3:5 (kon.) | Chomutov – Kladno 0:4 (kon.)
Liberec – Letňany 4:0 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Havířov 4:0 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Havlíčkův Brod 7:3 (kon.) | Pardubice – Žďár n/S 4:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 5:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 07.10.2017, 13:45 • Malá hala, Praha-Holešovice • Extraliga staršího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Dohráno! Sparta na svém ledě porazila Mladou Boleslav 4:2 a zůstává tak na čele skupiny B. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou! (15:41:54)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Karel Klikorka – 2 min., sekání).
     
    59:00
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Patrik Tůma – 2 min., napadení).
     
    58:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, tři body zůstanou v Holešovicích! Po levém křídle do útočného pásma projel DOMINIK ARNOŠT, který přesnou střelou rozvlnil síť prázdné branky soupeře a zkompletoval tak hattrick! Asistence: Jevgenij Pika.
     
    58:27
    Hosté si vzali time out, po kterém Dusil už zůstává na střídačce! Boleslav tak zkusí své štěstí v power-play.
     
    58:00
    Do konce třetí části zbývají poslední dvě minuty, Dusil zatím zůstává v bráně. Za malou chvíli se bude vhazovat ve středním pásmu, konkrétně blíže k pásmu Pražanů.
     
    56:52
    Hra se drží v pásmu Sparty, která v posledních minutách působí možná až příliš pasivně. Skoro jako by se už snažila jen natahovat čas, dopředu se moc nehrne. To se jí může ještě pořádně vymstít...
     
    55:18
    Po střele Schulze z kruhu byla k vidění další šarvátka, ani tentokrát se však vylučovat nebude. Mladé Boleslavi zbývá na srovnání skóre něco přes čtyři minuty.
     
    54:12
    Michal Čermák se dopracoval do bezprostřední blízkosti brankoviště soupeře a zakončil přímo mezi betony brankáře, který zvládl k sobě srazit nohy včas. Po přerušení vznikla před svatyní menší strkanice.
     
    52:29
    Hře na ledě něco chybí, nesledujeme zrovna dvakrát záživnou pasáž hry. Kotouč mají stále častěji na svých holích Pražané, jenže mladoboleslavští hráči jim dotěrným bránením nenechávají moc prostoru pro manévrování.
     
    51:09
    Pšenička chtěl poslat přihrávkou do útoku Prymulu, dlouhán ve sparťanském dresu se však dopustil postavení mimo hru a výpad domácích tak končí ještě dřív než pořádně začal.
     
    50:07
    Mladá Boleslav se svým soupeřem zvládla srovnat krok, momentálně sledujeme poměrně vyrovnanou partii. Častěji na puku jsou domácí hráči, kterým se však nedaří protlačit ven z vlastní třetiny.
     
    48:56
    Jednobrankové vedení domácím očividně nestačí, sparťané se znovu přesunuli před Adama Dusila a ohrožují jeho klec. Gólman lvů zatím zvládá všechny jejich pokusy krýt včas.
     
    47:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Brankové hody v Holešovicích pokračují, Sparta si zhruba o minutu a půl později znovu bere vedení na svou stranu! Z bezprostřední blízkosti branky se prosadil DOMINIK ARNOŠT, který naprosto perfektně využil zmatků před brankou Mladé Boleslavi. Asistence: Štěpán Čech.
     
    46:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté skládat zbraně jen tak nehodlají, v Malé hale je znovu vyrovnáno. Druhý kotouč za Švehlákova záda posílá MICHAEL SCHULZ, jehož rána z kruhu se od betonu brankáře Sparty odrazila přímo do sítě. Asistence: David Dobša, Peter Novák.
     
    45:37
    Houška po přejezdu hranice útočného pásma neváhal a z velké vzdálenosti vyslal směrem na branku projektil. Nemířil ale úplně přesně, jeho prudká rána jen orazítkovala mantinel za brankou.
     
    44:29
    Výpad Sparty vpřed zastavuje jasné postavení mimo hru, po kratičké pauze tak proběhne vhazování u mladoboleslavské modré čáry.
     
    43:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se po velkém boji zvládli usadit v útoku a následně otáčejí skóre utkání. Z pravého kruhu pro vhazování za brankáře doklepl kotouč DOMINIK ARNOŠT a posílá tak domácí poprvé v zápase do vedení. Asistence: Štěpán Čech.
     
    42:00
    Sparta se snaží vrátit do útoku, přes pevnou obranu lvů jde však prostoupit jen stěží. Domácím se v ní dosud nepodařilo najít skulinu, která by jim umožnila přesunout se vpřed.
     
    40:33
    Jako první se ve třetí třetině vrhli do útoku hosté, ke střele na branku se ale nedostali. Dusil nemusel vůbec zasahovat, dopředu nyní míří hráči Boleslavi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:08.
     
    Druhá dvacetiminutovka se nesla ve znamení pražské Sparty, která se měla téměř celou třetinu navrch a díky přesné střele Vojtěcha Kropáčka se jí podařilo i srovnat. Do třetí třetiny tak půjdeme za stavu 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Aktuálně sledujeme vyrovnanou a agresivní podívanou, ani jeden tým nenechává soupeři ani centimetr ledu zadarmo. Střelu na branku už ve druhé části pravděpodobně neuvidíme.
     
    37:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Únik na druhé straně už je úspěšný, je vyrovnáno! Dusil nezvládl zastavit střelu VOJTĚCHA KROPÁČKA z levého kruhu. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    37:38
    Jelínek se dostal do úniku, na poslední chvíli jej ale zneškodnil Matěj Flídr a zabránil mu tak ve střele. Hráč Mladé Boleslavi následně nezvládl dobrzit a srazil se v brankovišti s gólmanem Sparty.
     
    36:03
    Atmosféra na ledě houstne, oba týmy hrají v posledních minutách o poznání agresivněji než předtím. Sudí zatím nechávají hře volný průběh a nevylučují, ač by za některé zákroky klidně mohli.
     
    35:17
    Hosté se usadili před brankou až v samotném závěru přesilovky, jejich krátká kombinace ve střelu na branku nevyústila. Sparta se zvládá bránit bez větších obtíží.
     
    33:52
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Alexandr Vorobjev – 2 min., podražení).
     
    33:37
    Švehlák se musí hodně nudit. Brankář Sparty už dlouhou dobu nečelil žádnému pokusu opozice, jeho kolega na druhé straně ledu má teď plné ruce práce.
     
    32:09
    Prymula obehrál dva hráče Boleslavi a nabil na kruh jednomu z jeho spoluhráčů, který následnou střelou orazítkoval mantinel za brankou Mladé Boleslavi.
     
    31:08
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (David Sýkora – 2 min., držení protihráče).
     
    30:47
    Vytouch chtěl nahrát před branku připravenému Jakubu Najmanovi, nabídka se však zastavila o brusli jednoho z bránících borců soupeře. Dusil tak mohl zůstat v klidu.
     
    29:30
    Hosté po delší době vystrčili drápky. Na konci jejich krátké kombinace stál připravený Jakub Šípek, který z pravého kruhu rozvlnil boční síť domácí svatyně. Ke gólu teď lvi neměli daleko.
     
    27:38
    Vorobjov vybídl perfektní přihrávkou ke střele Obadala, rána forvarda Sparty se následně zastavila až o Dusilovu vyrážečku. Boleslav si momentálně neví na ledě rady, dobrý výkon předvádí jen její brankář.
     
    26:20
    Sparta nyní hraje prim a snaží se gólmana soupeře překonat ze všech možných úhlů, ten ale stále ne a ne povolit. Vůbec bych se nedivil, kdyby si z dnešního utkání nakonec odnesl čisté konto.
     
    25:22
    Ke střele z kruhu se nyní dostal Jíří Obadal, jehož projektil zamířil přímo do výstroje připraveného Dusila. Brankář hostů je dnes ve formě a krotí jeden sparťanský pokus za druhým.
     
    24:13
    Sparťané se dostali do přečíslení dva na jednoho, Kropáček se místo střely rozhodl nahrát Arnoštovi a ten se pokusil zasunout puk mezi tyč a beton mladoboleslavského gólmana. Dusil zakončení zastavil betonem.
     
    23:11
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matouš Najman – 2 min., faul kolenem).
     
    22:45
    Momentálně se hraje hlavně ve středním pásmu, ani jednomu celku se nedaří na delší dobu prorazit před gólmana soupeře. Týmy teď nepůsobí úplně sehraně.
     
    21:37
    Štěpán Čech si neohroženě najel na pravý kruhu a odtud vyslal na Dusila pozemní střelu, jenž gólman Mladé Boleslavi vykryl betonem. Lvi tak stále vedou o jednu branku.
     
    20:38
    Sparta se na malou chvíli ohřála v útočném pásmu, velmi rychle však pro sebe vybojoval kotouč Jakub Šípek a obratem jej poslal na druhou stranu kluziště.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:26.
     
    První třetina je v holešovické Malé hale u konce, Boleslav vede 1:0 díky trefě Jakuba Šípka z třinácté minuty. Hosté měli většinu dvacetiminutovky více ze hry a jejich náskok je tak zasloužený.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Matěj Jelínek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:18
    Třetina se dohrává v domácí třetině kluziště, Spartě už zdánlivě docházejí síly. Boleslav stále hraje prim, jejich soupeř už potřebuje přestávku.
     
    17:13
    Švecova rána se od brusle jednoho z bránících Sparťanů odrazila přímo na beton připraveného Švehláka. O malou chvíli později se z mezikruží ozval Michael Schulz, gólman domácích nyní neprožívá úplně bezstarostné chvíle.
     
    16:05
    Najman se vrací na led, Boleslav ani ve druhé přesilovce v dnešním utkání nezvládla ohrozit gólmana Pražanů. Momentálně je hra přerušena, po krátké pauze se bude vhazovat v domácím pásmu.
     
    15:00
    Bruslaři se usadili před brankou soupeře, jenže ke střele na branku se přes pevnou defenzívu Sparty dosud nedostali. Bránící čtveřice na ledě teď odvádí skvělou práci.
     
    14:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jakub Najman – 2 min., podražení).
     
    13:46
    Pražané se snaží na inkasovanou branku nějak odpovědět, mladoboleslavští hráči však stále kontrolují hru a nepouští domácí do větších šancí.
     
    12:42
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté byli v posledních minutách aktivnější a povedlo se jim převahu v poli přetavit v úvodní gól! Obrana Sparty se úplně rozpadla, v chaosu před brankou se nejlépe zorientoval JAKUB ŠÍPEK a ten jen usměrnil puk za Švehláka. Asistence: Andrej Moravčík.
     
    11:33
    Libor Švec ve středním pásmu ukázkově odstavil od pryže Matouše Najmana, Mladá Boleslav se tak na malou chvíli dostala k puku. Krátkou dobu poté ale o něj vlastní nepřesností znovu přichází.
     
    10:06
    Na hranici brankoviště teď kuli pikle Čermák s Vasilevem, Štěpán Švehlák se ale zvládl v nepřehledné situaci zorientovat včas a zastavit puk klouzající mezi tři tyče. Hra je přerušena.
     
    09:08
    Hra se přelévá ze strany na stranu, puk mění majitele poměrně často. Střel je momentálně k vidění naprosté minimum, oba gólmani tak prožívají docela klidné chvíle.
     
    07:51
    Prymula si bere ve vlastním pásmu kotouč na hůl a míří dopředu, Sparta má šanci se vrátit před Dusila. Povede se jim zatím stoprocentního gólmana bruslařů nějak zaskočit?
     
    06:42
    Pražané se drží v pásmu soupeře, hokejisté Mladé Boleslavi se snaží ke kotouči dostat jen marně. Domácí mají momentálně znatelnou převahu, pravidelně ostřelovat Dusilovu klec se jim však nedaří.
     
    05:38
    Švehlák zlikvidoval ránu Miroslava Vasileva z bezprostřední blízkosti brankoviště dobře položeným betonem, stav dnešního utkání je tak stále bezbrankový.
     
    04:28
    V rohu za mladoboleslavskou svatyní se odehrála dlouhá bitva o kotouč, ze které nakonec odjeli šťastnější hráči hostů. O malou chvíli později si však pryž pro sebe opět přivlastnili domácí.
     
    03:24
    Burešovo nahození od modré vyrazil Dusil vyrážečkou do rohu kluziště a připisuje si tak do statistik první zákrok. Sparťané se drží v útoku.
     
    02:20
    Boleslav se poprvé usadila v pásmu soupeře, nicméně pevná obrana Pražanů jim nepovoluje se dostávat do lepších střeleckých příležitostí.
     
    01:25
    Domácí se zatím zvládají bránit s přehledem, Bruslaři toho v početní výhodě dosud moc kloudného nevymysleli.
     
    00:45
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (František Gajdoš – 2 min., sekání).
     
    00:38
    Jako první se vpřed vydali hosté, jejich výpad byl ale sparťanskou defenzívou velmi rychle rozebrán. Švehlák vůbec nemusel zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává hráče do středového kruhu, jdeme na to!
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, za malý moment začínáme. Oba týmy jsou momentálně seřazeny na modrých čarách.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Švehlák (Míčán) – Bureš, Najman, Tůma, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Kropáček, Obadal, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch.

    BK Mladá Boleslav: Dusil (Rylich) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Šípek, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Švec, Moravčík, Jelínek.

    Rozhodčí: Hornáček – Karda, Kučera.
     
    Aktuální tabulka ELSD – sk. B

    1. Sparta – 7 Z, 5-0-1-1, 16 bodů
    2. Slavia – 8 Z, 2-3-1-2, 13 bodů
    ---------------------------------------
    3. Ml. Boleslav – 7 Z, 3-1-2-1, 13 bodů
    ---------------------------------------
    4. Liberec – 7 Z, 2-1-2-2, 10 bodů
    5. Letňany – 7 Z, 0-1-0-6, 2 body
     
    Bruslařům se povedlo nasbírat bodů 13, v tabulce jim momentálně patří třetí příčka. Spartě mají rozhodně co vracet – v prvním vzájemném střetnutí v letošním ročníku totiž Pražané na jejich ledě uspěli 4:2.

    Poslední tři utkání
    5. října: Mladá Boleslav – Liberec 2:3sn.
    30. září: Letňany – Mladá Boleslav 3:4
    23. září: Mladá Boleslav – Slavia 4:3

    Nejproduktivnější hráči
    Jakub ŠÍPEK – 7 Z, 8 bodů (4+4)
    Andrej MORAVČÍK – 7 Z, 8 bodů (3+5)
    David DOBŠA – 6 Z, 6 bodů (3+3)

    Brankářské statistiky
    Matěj RYLICH
    – 282 min. | 91,2% úsp. | prům. 2,13
    Adam MUSIL
    – 89 min. | 89,7% úsp. | prům. 4,04
    David MAŠEK
    – 64 min. | 90,6% úsp. | prům. 2,81
     
    Sparta vstoupila do nového ročníku velmi slušně, po sedmi odehraných utkáních má na kontě 16 bodů a vede celou skupinu B. Dosud poznala příchuť porážky dvakrát, z toho jen jednou po základní hrací době.

    Poslední tři zápasy
    6. října: Slavia – Sparta 1:3
    29. září: Sparta – Liberec 5:0
    22. září: Mladá Boleslav – Sparta 2:4

    Nejproduktivnější hráči
    Patrik PRYMULA – 7 Z, 11 bodů (7+4)
    Dominik ARNOŠT – 6 Z, 8 bodů (3+5)
    Štěpán ČECH – 7 Z, 8 bodů (3+5)

    Brankářské statistiky
    Jan MIČÁN
    – 423 min. | 91,0% úsp. | prům. 2,70
     
    Krásné odpoledne! Jeden den po vítězství v derby nad Slavii jdou mladí sparťané opět do akce, tentokrát jim v cestě za body budou stát starší dorostenci Mladé Boleslavi. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:45.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 38. Kropáček (Pšenička), 44. Arnošt (Čech), 48. Arnošt (Čech), 59. Arnošt (Pika) – 13. Šípek (Moravčík), 47. Schulz (Dobša, Novák)


    HC Sparta Praha: Švehlák (Míčán) – Bureš, Najman J., Tůma, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – Najman M., Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Kropáček, Obadal, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch.
    BK Mladá Boleslav: Dusil (Rylich) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Šípek, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Švec, Moravčík, Jelínek.

    Rozhodčí: Hornáček – Karda, Kučera
    thejrc.org