Liberec – Královské Vinohrady 6:4 (kon.) | Vítkovice – Jičín 15:3 (kon.) | Tatran – Bohemians 5:6 (po pr.)
Olomouc – Ostrava 5:12 (kon.)
konec
FBS Olomouc
5:12 (1:1, 0:5, 4:6)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota 07.10.2017, 18:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 6. kolo
     
    Třetí třetina ukázala, že domácí ještě dokážou v těžkých momentech zvednout hlavu jenomže na snížení ostravského náskoku to nestačilo. Hosté se díky tomuto výsledku udrží v nejlepší pětce extraligy, Olomouc naopak zůstane i nadále bez jediného bodu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:07:21)
     
    Střely na branku celkově: Olomouc – 33, Ostrava – 56
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 16, Ostrava – 21
     
    Nejlepší hráčky utkání: Lucie Cholinská (Olomouc) – Eliška Jurečková (Ostrava)
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí mančaft přece jen dosáhne na ještě menší pozitivní prvek. Po rychlém vpádu Mandátové do brankoviště Ostravy se z dorážky prosadila MARTA HORÁČKOVÁ. Dupčáková u byla mimo osu branky. Asistence: Petra mandátová.
     
    59:01
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava si dopřává ještě jednu odměnu. Krásnou kombinaci na jeden dotyk dokončila v gólovou tečku, když si došla přesně k pravé tyči. přesunující se Franková byla znovu jako v celém průběhu zápasu bezmocná. Asistence: Nela Škopková.
     
    58:37
    Cholinská ukázala krásnou techniku hole, když se dostala přes dvě soupeřky a ještě dokázala dostat míček směrem na branku. Hudáková ovšem byla bez problému připravena.
     
    57:41
    Hudáková zkoušela přidat další branku, jenomže proti byla Pařízková, která dokázala střelu vyrazit do rohu hřiště. Hanačky se ještě snaží o nemožné.
     
    56:37
    Olomoucká hra je po time-outu dost neorganizovaná, což nahrává jen Ostravě. Domácí defenzíva už jen s velkým vypětím sil čelí soupeřkám, únava je na většině hráček jen od pohledu vidět.
     
    55:52
    Domácí kouč Petr Dadej si celkem oprávněně vyžádal oddechový čas!
     
    55:52
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava je v laufu! Jedenáctou branku si po rychlém vyjetí z rohu připsala talentovaná PAULÍNA HUDÁKOVÁ, jejíž ránu z rohu nad nohu Franková nedokázala chytit. Asistence: Nela Kapcová.
     
    54:36
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Domácí jsou nadále v krizi. Ostrava si dělá ze soupeřem prakticky co chce, což jen potvrzuje její desátá branka. NELA KAPCOVÁ se dokázala nejenže zorientovat, ale i otočit na střelu, čímž Frankové nedala sebemenší šanci na reakci. Asistence: Paulína Hudáková.
     
    53:36
    Mandátová s Šablaturovou ukazovaly, že dokáží vytvořit zajímavou možnost na branku, jenomže v této chvíli jim nebylo přáno. Jurečková si obě střely pohlídala a odclonila je.
     
    52:45
    Ostravská dominance nekončí, hosté jsou prakticky všude dříve než Olomouc. I nadále ovšem platí, že využití nabídnutých šancí je od FBC mizivé.
     
    51:39
    Kotzurová nebyla daleko dalšímu brankového zásahu! Její bomba z první totiž trefila břevno olomoucké branky, Hanačky se v této chvíli brání jen tak tak.
     
    50:37
    Ostrava právě vstřelila branku!
    V této chvíli už je spravedlnost dokonána! Hanačky kapitulovaly po brejku MARKÉTY VRLÍKOVÉ, který byl tak rychlá, že sama střelkyně už šla prakticky jen na Frankovou. Olomoucké brankařce následně udělala jednoduchou kličku, která byla nicméně cestou k brance. Asistence. Eliška Jurečková.
     
    49:39
    Olomouckým hráčkám se stále daří ukazovat, proč by s nimi měla domácí špička počítat. Jedna krásnější akce za druhou sice zvedá diváky ze sedadel, brankou ovšem nekončí. Olomouc má obrovskou dávku štěstí.
     
    48:52
    Ostrava si vybírá oddechový čas!

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 4. Cholinská (Zacpalová), 43. Cholinská (Lichnová), 45. Oháňková (Reimerová), 49. Reimerová (Pařízková), 60. Horáčková (Mandátová) – 14. Jurečková (Zuzaníková), 25. Jurečková (Vavrečková), 28. Nela Škopková (Režnarová), 32. Pastušková (P. Hudáková), 37. Kapcová (Pastušková), 38. Kotzurová (Nela Škopková), 41. Pastušková (P. Hudáková), 42. Kapcová (Pastušková), 51. Vrlíková (Jurečková), 55. Kapcová (P. Hudáková), 56. P. Hudáková (Kapcová), 60. Vrlíková (Nela Škopková)


    FBS Olomouc: Franková – Podroužková, Peterková, Pejzlová, Mandátová (C), Mikulová – Lichnová, Pavlíková, Pařízková – Oháňková, Horáčková, Rozenbergová – Šablaturová, Reimerová, Cholinská – Tomanová, Zacpalová.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (Lišková, Tomšová) – Vavrečková, Rybičková, Kotzurová, Jurečková, Zuzaníková, Grossová, Kajfoszová – Vrlíková, Pastušková, Nela Škopková – Káčová, Šromotová, Režnarová – Kapcová (C), P. Hudáková.

    Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski

    Diváci: 81
    thejrc.org