Liberec – Královské Vinohrady 6:4 (kon.) | Vítkovice – Jičín 15:3 (kon.) | Tatran – Bohemians 5:6 (po pr.)
Olomouc – Ostrava 5:12 (kon.)
konec
FBS Olomouc
5:12 (1:1, 0:5, 4:6)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota 07.10.2017, 18:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 6. kolo
     
    Třetí třetina ukázala, že domácí ještě dokážou v těžkých momentech zvednout hlavu jenomže na snížení ostravského náskoku to nestačilo. Hosté se díky tomuto výsledku udrží v nejlepší pětce extraligy, Olomouc naopak zůstane i nadále bez jediného bodu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:07:21)
     
    Střely na branku celkově: Olomouc – 33, Ostrava – 56
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 16, Ostrava – 21
     
    Nejlepší hráčky utkání: Lucie Cholinská (Olomouc) – Eliška Jurečková (Ostrava)
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí mančaft přece jen dosáhne na ještě menší pozitivní prvek. Po rychlém vpádu Mandátové do brankoviště Ostravy se z dorážky prosadila MARTA HORÁČKOVÁ. Dupčáková u byla mimo osu branky. Asistence: Petra mandátová.
     
    59:01
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava si dopřává ještě jednu odměnu. Krásnou kombinaci na jeden dotyk dokončila v gólovou tečku, když si došla přesně k pravé tyči. přesunující se Franková byla znovu jako v celém průběhu zápasu bezmocná. Asistence: Nela Škopková.
     
    58:37
    Cholinská ukázala krásnou techniku hole, když se dostala přes dvě soupeřky a ještě dokázala dostat míček směrem na branku. Hudáková ovšem byla bez problému připravena.
     
    57:41
    Hudáková zkoušela přidat další branku, jenomže proti byla Pařízková, která dokázala střelu vyrazit do rohu hřiště. Hanačky se ještě snaží o nemožné.
     
    56:37
    Olomoucká hra je po time-outu dost neorganizovaná, což nahrává jen Ostravě. Domácí defenzíva už jen s velkým vypětím sil čelí soupeřkám, únava je na většině hráček jen od pohledu vidět.
     
    55:52
    Domácí kouč Petr Dadej si celkem oprávněně vyžádal oddechový čas!
     
    55:52
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava je v laufu! Jedenáctou branku si po rychlém vyjetí z rohu připsala talentovaná PAULÍNA HUDÁKOVÁ, jejíž ránu z rohu nad nohu Franková nedokázala chytit. Asistence: Nela Kapcová.
     
    54:36
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Domácí jsou nadále v krizi. Ostrava si dělá ze soupeřem prakticky co chce, což jen potvrzuje její desátá branka. NELA KAPCOVÁ se dokázala nejenže zorientovat, ale i otočit na střelu, čímž Frankové nedala sebemenší šanci na reakci. Asistence: Paulína Hudáková.
     
    53:36
    Mandátová s Šablaturovou ukazovaly, že dokáží vytvořit zajímavou možnost na branku, jenomže v této chvíli jim nebylo přáno. Jurečková si obě střely pohlídala a odclonila je.
     
    52:45
    Ostravská dominance nekončí, hosté jsou prakticky všude dříve než Olomouc. I nadále ovšem platí, že využití nabídnutých šancí je od FBC mizivé.
     
    51:39
    Kotzurová nebyla daleko dalšímu brankového zásahu! Její bomba z první totiž trefila břevno olomoucké branky, Hanačky se v této chvíli brání jen tak tak.
     
    50:37
    Ostrava právě vstřelila branku!
    V této chvíli už je spravedlnost dokonána! Hanačky kapitulovaly po brejku MARKÉTY VRLÍKOVÉ, který byl tak rychlá, že sama střelkyně už šla prakticky jen na Frankovou. Olomoucké brankařce následně udělala jednoduchou kličku, která byla nicméně cestou k brance. Asistence. Eliška Jurečková.
     
    49:39
    Olomouckým hráčkám se stále daří ukazovat, proč by s nimi měla domácí špička počítat. Jedna krásnější akce za druhou sice zvedá diváky ze sedadel, brankou ovšem nekončí. Olomouc má obrovskou dávku štěstí.
     
    48:52
    Ostrava si vybírá oddechový čas!
     
    48:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucké florbalistky ještě nic nevzdávají. Po rychlém přesunutí míčku na pravé křídlo se dostala do dobré střelecké pozice TEREZA REIMEROVÁ, která se již tváří tvář Dupčkové nemýlila. Ostrava vede už jen o čtyři branky. Asistence: Barbora Pařízková.
     
    48:29
    Cholinská prošla přímo až do rohu ostravské poloviny, čímž dostala obránkyně hostí pod tlak. Denisa Kotzurová (BGR) to nevydržela a sekla mladou soupeřku po hokejce. Logicky přichází i trest.
     
    47:26
    Mandátová mohla něco vytáhnout ze svého střeleckého kalibru, jenže nedokázala trefit míček. To Pastušková si už střeleckou pozici našla, jenomže proti ní byla naopak Franková s fantastickým zákrokem. Olomouc se musí i nadále stále bránit.
     
    46:36
    Olomouc si nedokáže prakticky přihrát na dva metry, neboť Ostrava má většinu jejích přihrávek v rozehrávce. Hra se tak logicky v této chvíli odehrává na polovině Olomouce, Franková je taktéž v obrovské permanenci.
     
    45:26
    Hanačky pokračují ve své zlepšené hře, jenomže Ostrava začíná také znovu ožívat. Franková tak musela naposledy napnout všechny síly proti střele Kotzurové, což se jí nakonec s velkým štěstím povedlo. Domácí však čelí tlaku i nadále.
     
    44:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucké florbalistky jsou v laufu. V této chvíli dokázala JITKA OHÁŇKOVÁ zrychlit neuvěřitelně rychle svůj start na míček, čímž se dostala až před ostravskou brankou. Na Dupčákovou tentokrát platilo i jednoduché nahození, které se kvůli zmatku na brankovišti dostalo do sítě. Asistence: Tereza Reimerová.
     
    43:44
    Domácím se postupně daří vzedmout z tlaku Ostravanek, jenže šance na vstřelení branek už nepřicházejí. Naposledy tak Pavlíková pálila z velké vzdálenosti jen těsně nad.
     
    42:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácím se přece jen daří vzedmout ostravskému náporu. Lichnové se zdařilo vyvézt míček z vlastní půlky a po rychlé nahrávce na LUCII CHOLINSKOU už mohla i ona slavit druhou domácí branku. Dupčáková byla na ránu z první krátká. Asistence: Barbora Lichnová.
     
    41:27
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostravská kanonáda nekončí! Spektakulární akce na jeden dotyk ukázala, jak dokáží hráčky hostí přehrávat své soupeře. Olomouc se v obranné fázi nedokázala dostat k Ostravankám, čehož využila NELA KAPCOVÁ ke střele do poloprázdné brány. Asistence: Andrea Pastušková.
     
    40:27
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Tomuto by slušel by název kolotoč. Olomouc už vůbec neví, kde jí hlava stojí, neboť Ostravanky jsou v naprosté dominanci. Tentokrát si dokonce ANDREA PASTUŠKOVÁ mohla dovolit otočku v předbrankovém prostoru a střelu, proti které byla Franková logicky krátká. Asistence: Paulína Hudáková.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina byla ukázkou, jak se dokáže tým během jediné přestávky postarat o obrovský pokles formy. Ostrava se i díky dlouhé přesilovce dostala až do pětibrankového náskoku, čímž potvrzuje, že první třetina byla jen náhodou. Třetí třetina bude pokračovat v cca 19:21.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Mandátová se ještě pokoušela těsně před koncem druhé třetiny dostat ke střelbě, jenže její snaha neskončila úspěšně. Dupčáková byla na zemi dostatečně rychle.
     
    38:36
    Olomouci se nedaří dostat ani v plném počtu na soupeřovu polovinu, ostravské soupeřky totiž ukazují velikou taktickou vyspělost, což se projevuje jednoduchou defenzivní prací v zónách. Hanačky jsou naprosto bezmocné.
     
    37:44
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A je tu další přesilovkový zásah! Necelou minut před návratem Lichnová dokázali hosté doplácat poskakující balónek ze bezmocnou Frankovou, která nicméně rezignovala až na dorážku DENISY KOTZUROVÉ. Ostrava už vede o pět branek. Asistence: Nela Škopková.
     
    36:13
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté se přece jen prosazují! Olomoucké florbalistky už nezvládly neuvěřitelný pres ostravských florblistek a obdrželi už celkově pátou branku NELA KAPCOVÁ si dokázala najít prostor před Frankovou a jen jemným nastavením hole procpala míček do branky. Asistence: Andrea Pastušková.
     
    35:44
    Ostravské hráčky jsou zatím v přesilovce ve velké pohodě. Hudáková teď svojí střelou zátahem trefila dokonce tyč! Domácí hráčky už tempo protivníka pomaličku nestíhají.
     
    Dnešní utkání sleduje 81 diváků.
     
    34:36
    Hosté sice mají přesilovku, jenomže zatím si nedokáží vypracovávat větší šance. Olomoucká defenzivní zeď zatím moc míčků na Frankovou totiž nepouští.
     
    33:30
    Pro Olomouc přichází obrovská komplikace, Barbora Lichnová (OLO) potvrdila svou pověst agilní florbalistky a za svůj agresivní nájezd do bránící soupeřky si vysloužila pětiminutový trest za hrubost.
     
    32:36
    Ostravská dominance a hegemonie na palubovce nekončí, obrovský tlak na domácí hráčky totiž i nadále pokračuje. Olomoucká defenzíva čelí snahám soupeře o zvýšení náskoku jen s velkým sebezapřením.
     
    31:20
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A je tu další branka! Těsně poté, co se dostala Cholinská na palubovku, se z rychlého brejku po levém křídle dostala ke střelbě ANDREA PASTUŠKOVÁ, jejíž rána příklepem byla nad síly Frankové. Asistence: Paulína Hudáková.
     
    30:37
    Ostravské florbalistky se sice snaží dostávat do střeleckých příležitostí, jenže své situace často překombinovávají. Franková tak zatím čelí snahám hostí o zvýšení vedení.
     
    29:11
    Ostrava se také dostane k početní výhodě, Lucie Cholinská (OLO) je vyloučena za faul na střílející hráčku, které nadzvedla hokejku.
     
    28:45
    Zuzaníková zkusila otestovat pozornost Frankové ranou z velké vzdálenosti, jenže olomoucká brankařka i přes menší problémy dokázala udržet míček pod svou kontrolou. Ostrava pokračuje dále v presu.
     
    27:03
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté jsou v ráži! Po dlouhém, vytrvalém tlaku se do pozice na ose hřiště dostala NELA ŠKOPKOVÁ, jejíž rána z první nenalezla odpověď v podobě zákroku Frankové. Olomouc tentokrát fatálně zaspala v obraně. Asistence: Markéta Režnarová.
     
    26:38
    Ostravankám se velmi často daří Olomoucké obrat o míček naprosto triviálním způsobem. Domácí hráčky totiž při rozehrávce nedokáží čelit tlaku hostí, což se projevuje zejména častými chybami. Hanačky se dostávají samy pod tlak.
     
    25:02
    Pastušková byla tou hráčkou, jíž se dostalo privilegia zakončit ostravský brejk. Rychlost však v tomto případě byla nad kvalitou, což se prokázalo při její střelbě. Franková se sice nestačila přesunout, míček ovšem letěl vysoko nad.
     
    24:11
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Vše je dle starých pořádků! Olomouc ze hřiště jakoby úplně zmizela, čehož využívá ostravský tým k obratu. ELIŠKA JUREČKOVÁ dokázala projít do předbrankového prostoru, kde se prezentovala přesnou střelou pod víko. Rychle vyjetá Franková ani skluzem nohou nedokázala střele zabránit. Asistence: Karin Vavrečková.
     
    23:13
    Káčová parádně vystřelila ze střední vzdálenosti, jenže prostor šibenic měla Franková výborně pokrytý. Olomouc se pro tuto chvíli ubránila, jenomže tlak hostí začíná kulminovat.
     
    22:41
    Kapcová ukázala, jak dokáže být Ostrava nebezpečným mančaftem. Střelou a následnou dorážkou pořádně brankářku Frankovou protáhle, ta si připsala dva veledůležité zákroky.
     
    21:32
    Škopková se sice rozhodla k rychlé střele tahem, nicméně tento záměr moc úspěchu nezískal. Velmi pozorné Hanačky ráně zabránily, tlak na Frankovou ovšem vůbec neklesá.
     
    20:25
    Olomouc je sice tím aktivnějším celkem, prozatím však nedokáže nalézat v ostravské obraně okénka kterými by mohla procházet do šancí. Hosté jsou v defenzívě po přestávce velice pozorní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla dost překvapivý průběh. Olomouc se neprezentovala odevzdaným výkonem, který mnohé odhady očekávaly, ba naopak v mnoha případech svého soupeře přehrávaly. Ostrava se jakoby nedokázala dostat do tempa, což se projevovalo hlavně v nemožnosti vypracovat si gólovku. Velmi otevřená druhá třetina startuje v cca 18:40.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 12, Ostrava – 15
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Kajfoszová se sice rozhodla střílet z výběhu, proti tomuto záměru ovšem důrazně vystoupila domácí obrana. Hanačky se v této chvíli velmi pozorně brání, procpat se před Frankovou je takřka nadlidský výkon.
     
    18:45
    Paulína Hudáková poprvé ukázala své zázračné schopnosti, za které ji ještě v dresu komety Spíšská ves vynášela odborná veřejnost do nebes. Po chybě v domácí rozehrávce se sice dostala ke střele, jenomže trefila jen spoluhráčku. Domácí si mohou oddechnout.
     
    17:05
    V době, kdy se Rozenbergová dostává zpět do hry, si Ostrava připisuje obrovský pres na domácí defenzívu. Klepání na soupeřovu hradbu zatím vůbec nevychází, snaha zatím vychází naprázdno.
     
    16:17
    Kapcová už je zpět ve hře, Ostravu tak čeká logicky možnost přesilové hry.
     
    15:38
    Mandátová s Horáčkovou svou obrovskou šanci neproměnily, o což se zapříčinila dobrým postavením brankářka Dupčáková. Stejnou měrou všem od inkasování zachránila vlastní tým i franková, která chytila tutovku Káčové na brankové čáře.
     
    15:00
    Domácí hráčky se opravdu kuriózně připravili o početní výhodu, po špatném střídání si půjde odsedět menší trest Veronika Rozenbergová (OLO).
     
    14:17
    Olomouc se dostane k první přesilovce v zápase, Nela Kapcová (BGR) si za faul na polovině hřiště vysloužila trest za blokování hole.
     
    13:23
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté vstávají z popela! I přesto, že v posledních minutách byli pod velkým tlakem Olomouce se dokázalo FBC z ojedinělé šance dostat k vyrovnání. Po přečíslení si našla ELIŠKA JUREČKOVÁ místo, odkud už vstřelení branek bývá formalita. Rána nad rameno Frankové byla nechytatelná. Asistence: Alena Zuzaníková.
     
    12:35
    Šablaturová se snažila svým výpadem po levém křídle otevřít jednu půlku defenzivního prostoru Ostravy, jenomže docílila toho mnohem více. Její dobře mířený pokus nad nohu Dupčákové ovšem do branky nespadl, brankařka hostí předvedla perfektní zákrok.
     
    11:06
    Cholinská je zatím jako přízrak! Na co sáhne, to smrdí brankou v síti soupeře. Tentokrát už mířila přímo do blafáku, jenomže Dupčáková ji v poslední chvíli vyrazila míček z čepele. Ostrava si může pořádně oddechnout.
     
    10:18
    Olomouc je zatím překvapivě aktivnějším týmem na palubovce. Ostrava se zatím prakticky nedokáže dostat do větší příležitosti, její tlak totiž ne a ne vyvrcholit gólovkou.
     
    09:52
    Pastušková se nebezpečně otočila kolem své osy, což byl velmi dobře vymyšlený krok. Rána zápěstím jí nicméně nevyšla, do trajektorie míčku ještě vložila nohu Pařízková, což míček odclonilo do rohu.
     
    08:44
    Cholinská se znovu ukázala jako domácí talent, když si prošla po pravém křídle přímo až k ostravské kleci. Ke střele na branku ovšem nakonec nedošla, její pokus mířil těsně nad.
     
    07:30
    Horáčková se snažila vytočit přímo ke střele tahem, jenomže blok soupeřek jí v tom nedovolil. Iniciativy se tak musela chopit Mikulová, která se z poloviny hřišti dokázala trefit mezi tři tyče. Zde už nicméně vládne Dupčáková, jež nedovoluje soupeřkám další naději.
     
    06:36
    Grossová s Káčovou byly těmi střelkyněmi, které se v posledních momentech nejvíce ukázaly před Frankovou. Olomouc má nyní ovšem obrovské štěstí, většina pokusů soupeřek totiž létá mimo brankovou konstrukci.
     
    05:44
    Tlak Ostravy začíná vrcholit! Olomoucké florbalistky jen tak tak stíhají svého soupeře při snaze dostat míček co nejdál od své branky. Hosté jsou nicméně zatím dost neproduktivní, v této pozici se ještě v sezóně prakticky neocitly.
     
    04:32
    Rybičková se jako zkušená hráčka dostala na osu hřiště přesně ve chvíli, kdy se domácí hráčky stáhly ze svých pozic. Tečovaný pokus sice trefil Frankovou, jenomže dál už domácí branku neohrožoval. Zasáhla totiž zkušená mandátová, jež se dostala na soupeřovu půlku.
     
    03:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To tohle je překvapení! Podobná akce jako před malou chvílí ukázala, že LUCIE CHOLINSKÁ je schopná pálit i ženské kategorii a nepotřebuje k tomu dres juniorské reprezentace. Po hezkém průniku po levém křídle našla přesně místo, kam Dupčáková nemohla dosáhnout, čímž se postarala o svou první branku na domácím půdě. Asistence: Jitka Zacpalová.
     
    02:29
    Podroužková měla obrovské problémy s rozehrávkou, což vyprovokovalo její bývalé spoluhráčky k tlaku. Ostrava se sice dostala k míčku, jenže následně vyprodukovala jen jedinou střelu. Jurečková navíc mířila jen těsně vedle tyče.
     
    01:16
    Lichnová se zkoušela dostat přes blok hostí na půlící čáře, což se jí sice podařilo, další postup už byl ovšem nemožný. Cholinská se tak k míčku nedostává, Olomouc se bude muset vracet na vlastní půlku.
     
    00:22
    Olomoucká florbalistky se hned od začátku třetiny snaží o defenzivní hru, kterou tasí proti hostujícím hráčkám. Ostrava je naopak nažhavená, její útoky začínají nabývat už teď na intenzitě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už přicházejí v rámci slavnostního nástupu na hrací plochu, utkání za malý okamžik začíná.
     
    Úvodní sestavy:

    FBS Olomouc: Franková – Podroužková, Peterková, Pejzlová, Mandátová (C), Mikulová – Lichnová, Pavlíková, Pařízková – Oháňková, Horáčková, Rozenbergová – Šablaturová, Reimerová, Cholinská – Tomanová, Zacpalová.

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (Lišková, Tomšová) – Vavrečková, Rybičková, Kotzurová, Jurečková, Zuzaníková, Grossová, Kajfoszová – Vrlíková, Pastušková, Nela Škopková – Káčová, Šromotová, Režnarová – Kapcová (C), P. Hudáková.

    Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski.
     
    Rozhodčími dnešního utkání jsou Michal Prouza a Petr Rogowski, tedy tradiční extraligová dvojice. Pro oba to bude letos teprve třetí odřízený duel v této soutěži.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    26.02.2017 Ostrava x Olomouc 8:4 (EŽ 2016/17)
    17.11.2016 Olomouc x Ostrava 2:8 (EŽ 2016/17)
    27.02.2016 Olomouc x Ostrava 3:5 (EŽ 2015/16)
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    FBS Olomouc
    01.10.2017 Tatran x Olomouc 5:4
    28.09.2017 Olomouc x Židenice 1:7
    23.09.2017 Liberec x Olomouc 8:7

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    01.10.2017 Bohemians x Ostrava 7:10
    28.09.2017 Ostrava x Chodov 7:8 pr.
    24.09.2017 Vinohrady x Ostrava 0:14
     
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    Ostravské florbalistky se v posledních pár sezónách začínají dostávat do užší špičky. Velkou motivací pro celý velkoklub navíc letos slouží Superfinále konané poprvé v moravskoslezské metropoli. Na přestupovém trhu tak bylo FBC mimořádně aktivní. Ze Spišské Nové Vsi obdrželo balíček 4+1 obsahující zázračná dvojčata Paulínu a Kristýnu Hudákovy nebo trenéra Josefa Gragu, který působí u slovenské reprezentace. Kromě nich dorazilo i zkušené duo z Bohemians, Veronika Rybičková a Timea Patakayová. Pro hráčky, které loni dovedly tým až do semifinále, to znamenalo jediné. Mnohé z nich si už v tom lepším případě nebo je trenérský štáb kouče Jakuba Robenka pustil do okolních klubů. Pro mnohé odchovankyně to byl dost smutný konec jejich snažení o probojování se do extraligového kádru.

    Pro mnohé fanoušky to bylo zklamání, zjištění, že peníze už ovládly i florbal. Síla v kádru se ovšem přece jen neztratila, už na Czech Open se Ostravanky dostaly do semifinále, kde prohrály po skalpu Jižního Města až s Pixbem. Stejnou dominanci ukázaly i v poháru, v lize pak zaváhaly jen dvakrát. V úvodním utkání se nechaly překvapit Pantherkami, když je udolaly až v prodloužení, ve stejné fázi zápasu pak prohrály v napínavé bitvě s Chodovem. Tato bilance a čtvrté místo v tabulce ukazuje jediné, klub už dlouhou dobu nebyl takto silným, kontury účasti v Superfinále tak nejsou vůbec přehnané. Nejpruktivnější hráčkou týmu je slovenské zázračné dítě Kristýna Hudáková s 13 kanadskými body (8+5), čímž vládne i mezi střelkyněmi. V bráně pak má nejlepší čísla v úspěšnosti exolomoucká Veronika Tomšová .
     
    FBS Olomouc
    Hanačky se nacházejí jednoznačně v krizi. I přes výrazné kvantitativní posílení se u Olomouce ovšem už jako tradičně projevilo, že velké změny s sebou nesou i velkou nesehranost. Tým tak sice dostal během letní pauzy doplnění kupříkladu v podobě velezkušené Petry Mandátové, osa týmu ovšem znovu skončila v koši i se seznamem loňských opor. Výsledek to má tento rok ovšem protichůdný než loni. Tehdy se svěřenkyně kouče Petra Dadeje dokonce nakrátko nacházeli na první příčce a dlouhatánská série proher odstartovala až v říjnu, tentokrát je nicméně aktuální situace krizová. Po pěti úvodních kolech má totiž Olomouc nulu na kontě získaných bodů a možná ještě hrozivější skóre 16:50. Hanačky tak drží zatím nelichotivý rekord v počtu obdržených branek.

    Řešení zatím od vedení klubu nepřichází, rozhodující ovšem zřejmě bude pro další směřování týmu příští víkend, kdy čeká FBS utkání na Vinohradech, tedy s tradičním soupeřem z play-down. Právě tam má mančaft znovu z pohledu aktuální situace namířeno, okupuje totiž momentální poslední příčku tabulky. Sobotní utkání bude velmi delikátní záležitost pro trio Karolína Šablaturová, Martina Podroužková a Barbora Lichnová, které ještě loni v kádru Ostravy působili. Právě Lichnová je také mimochodem vedoucí ženou kanadského bodování kabiny (2+2), spolu s Terezou Reimerovou (1+3) mají obě po čtyřech kanadských bodech. Nejlepší střelkyní se třemi góly je pak Jitka Oháňková, v bráně pak má výhradní postavení Martina Franková.
     
    Hezký sobotní večer, i v době probíhajícího florbalového Poháru mistrů pokračuje v tuzemsku kolotoč zápasů s názvem Extraliga žen. V rámci 6. kola základní části si pro diváky připravila i moravské derby mezi Olomoucí a Ostravou. Utkání startuje v 18:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 4. Cholinská (Zacpalová), 43. Cholinská (Lichnová), 45. Oháňková (Reimerová), 49. Reimerová (Pařízková), 60. Horáčková (Mandátová) – 14. Jurečková (Zuzaníková), 25. Jurečková (Vavrečková), 28. Nela Škopková (Režnarová), 32. Pastušková (P. Hudáková), 37. Kapcová (Pastušková), 38. Kotzurová (Nela Škopková), 41. Pastušková (P. Hudáková), 42. Kapcová (Pastušková), 51. Vrlíková (Jurečková), 55. Kapcová (P. Hudáková), 56. P. Hudáková (Kapcová), 60. Vrlíková (Nela Škopková)


    FBS Olomouc: Franková – Podroužková, Peterková, Pejzlová, Mandátová (C), Mikulová – Lichnová, Pavlíková, Pařízková – Oháňková, Horáčková, Rozenbergová – Šablaturová, Reimerová, Cholinská – Tomanová, Zacpalová.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (Lišková, Tomšová) – Vavrečková, Rybičková, Kotzurová, Jurečková, Zuzaníková, Grossová, Kajfoszová – Vrlíková, Pastušková, Nela Škopková – Káčová, Šromotová, Režnarová – Kapcová (C), P. Hudáková.

    Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski

    Diváci: 81
    thejrc.org