Liberec – Královské Vinohrady 6:4 (kon.) | Vítkovice – Jičín 15:3 (kon.) | Tatran – Bohemians 5:6 (po pr.)
Olomouc – Ostrava 5:12 (kon.)
konec
FBS Olomouc
5:12 (1:1, 0:5, 4:6)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota 07.10.2017, 18:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Extraliga žen • 6. kolo
     
    59:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí mančaft přece jen dosáhne na ještě menší pozitivní prvek. Po rychlém vpádu Mandátové do brankoviště Ostravy se z dorážky prosadila MARTA HORÁČKOVÁ. Dupčáková u byla mimo osu branky. Asistence: Petra mandátová.
     
    59:01
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava si dopřává ještě jednu odměnu. Krásnou kombinaci na jeden dotyk dokončila v gólovou tečku, když si došla přesně k pravé tyči. přesunující se Franková byla znovu jako v celém průběhu zápasu bezmocná. Asistence: Nela Škopková.
     
    55:52
    Domácí kouč Petr Dadej si celkem oprávněně vyžádal oddechový čas!
     
    55:52
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava je v laufu! Jedenáctou branku si po rychlém vyjetí z rohu připsala talentovaná PAULÍNA HUDÁKOVÁ, jejíž ránu z rohu nad nohu Franková nedokázala chytit. Asistence: Nela Kapcová.
     
    54:36
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Domácí jsou nadále v krizi. Ostrava si dělá ze soupeřem prakticky co chce, což jen potvrzuje její desátá branka. NELA KAPCOVÁ se dokázala nejenže zorientovat, ale i otočit na střelu, čímž Frankové nedala sebemenší šanci na reakci. Asistence: Paulína Hudáková.
     
    51:39
    Kotzurová nebyla daleko dalšímu brankového zásahu! Její bomba z první totiž trefila břevno olomoucké branky, Hanačky se v této chvíli brání jen tak tak.
     
    50:37
    Ostrava právě vstřelila branku!
    V této chvíli už je spravedlnost dokonána! Hanačky kapitulovaly po brejku MARKÉTY VRLÍKOVÉ, který byl tak rychlá, že sama střelkyně už šla prakticky jen na Frankovou. Olomoucké brankařce následně udělala jednoduchou kličku, která byla nicméně cestou k brance. Asistence. Eliška Jurečková.
     
    48:52
    Ostrava si vybírá oddechový čas!
     
    48:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucké florbalistky ještě nic nevzdávají. Po rychlém přesunutí míčku na pravé křídlo se dostala do dobré střelecké pozice TEREZA REIMEROVÁ, která se již tváří tvář Dupčkové nemýlila. Ostrava vede už jen o čtyři branky. Asistence: Barbora Pařízková.
     
    48:29
    Cholinská prošla přímo až do rohu ostravské poloviny, čímž dostala obránkyně hostí pod tlak. Denisa Kotzurová (BGR) to nevydržela a sekla mladou soupeřku po hokejce. Logicky přichází i trest.
     
    47:26
    Mandátová mohla něco vytáhnout ze svého střeleckého kalibru, jenže nedokázala trefit míček. To Pastušková si už střeleckou pozici našla, jenomže proti ní byla naopak Franková s fantastickým zákrokem. Olomouc se musí i nadále stále bránit.
     
    44:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucké florbalistky jsou v laufu. V této chvíli dokázala JITKA OHÁŇKOVÁ zrychlit neuvěřitelně rychle svůj start na míček, čímž se dostala až před ostravskou brankou. Na Dupčákovou tentokrát platilo i jednoduché nahození, které se kvůli zmatku na brankovišti dostalo do sítě. Asistence: Tereza Reimerová.
     
    42:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácím se přece jen daří vzedmout ostravskému náporu. Lichnové se zdařilo vyvézt míček z vlastní půlky a po rychlé nahrávce na LUCII CHOLINSKOU už mohla i ona slavit druhou domácí branku. Dupčáková byla na ránu z první krátká. Asistence: Barbora Lichnová.
     
    41:27
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostravská kanonáda nekončí! Spektakulární akce na jeden dotyk ukázala, jak dokáží hráčky hostí přehrávat své soupeře. Olomouc se v obranné fázi nedokázala dostat k Ostravankám, čehož využila NELA KAPCOVÁ ke střele do poloprázdné brány. Asistence: Andrea Pastušková.
     
    40:27
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Tomuto by slušel by název kolotoč. Olomouc už vůbec neví, kde jí hlava stojí, neboť Ostravanky jsou v naprosté dominanci. Tentokrát si dokonce ANDREA PASTUŠKOVÁ mohla dovolit otočku v předbrankovém prostoru a střelu, proti které byla Franková logicky krátká. Asistence: Paulína Hudáková.
     
    37:44
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A je tu další přesilovkový zásah! Necelou minut před návratem Lichnová dokázali hosté doplácat poskakující balónek ze bezmocnou Frankovou, která nicméně rezignovala až na dorážku DENISY KOTZUROVÉ. Ostrava už vede o pět branek. Asistence: Nela Škopková.
     
    36:13
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté se přece jen prosazují! Olomoucké florbalistky už nezvládly neuvěřitelný pres ostravských florblistek a obdrželi už celkově pátou branku NELA KAPCOVÁ si dokázala najít prostor před Frankovou a jen jemným nastavením hole procpala míček do branky. Asistence: Andrea Pastušková.
     
    35:44
    Ostravské hráčky jsou zatím v přesilovce ve velké pohodě. Hudáková teď svojí střelou zátahem trefila dokonce tyč! Domácí hráčky už tempo protivníka pomaličku nestíhají.
     
    33:30
    Pro Olomouc přichází obrovská komplikace, Barbora Lichnová (OLO) potvrdila svou pověst agilní florbalistky a za svůj agresivní nájezd do bránící soupeřky si vysloužila pětiminutový trest za hrubost.
     
    31:20
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A je tu další branka! Těsně poté, co se dostala Cholinská na palubovku, se z rychlého brejku po levém křídle dostala ke střelbě ANDREA PASTUŠKOVÁ, jejíž rána příklepem byla nad síly Frankové. Asistence: Paulína Hudáková.
     
    29:11
    Ostrava se také dostane k početní výhodě, Lucie Cholinská (OLO) je vyloučena za faul na střílející hráčku, které nadzvedla hokejku.
     
    27:03
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté jsou v ráži! Po dlouhém, vytrvalém tlaku se do pozice na ose hřiště dostala NELA ŠKOPKOVÁ, jejíž rána z první nenalezla odpověď v podobě zákroku Frankové. Olomouc tentokrát fatálně zaspala v obraně. Asistence: Markéta Režnarová.
     
    24:11
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Vše je dle starých pořádků! Olomouc ze hřiště jakoby úplně zmizela, čehož využívá ostravský tým k obratu. ELIŠKA JUREČKOVÁ dokázala projít do předbrankového prostoru, kde se prezentovala přesnou střelou pod víko. Rychle vyjetá Franková ani skluzem nohou nedokázala střele zabránit. Asistence: Karin Vavrečková.
     
    22:41
    Kapcová ukázala, jak dokáže být Ostrava nebezpečným mančaftem. Střelou a následnou dorážkou pořádně brankářku Frankovou protáhle, ta si připsala dva veledůležité zákroky.
     
    15:38
    Mandátová s Horáčkovou svou obrovskou šanci neproměnily, o což se zapříčinila dobrým postavením brankářka Dupčáková. Stejnou měrou všem od inkasování zachránila vlastní tým i franková, která chytila tutovku Káčové na brankové čáře.
     
    15:00
    Domácí hráčky se opravdu kuriózně připravili o početní výhodu, po špatném střídání si půjde odsedět menší trest Veronika Rozenbergová (OLO).
     
    14:17
    Olomouc se dostane k první přesilovce v zápase, Nela Kapcová (BGR) si za faul na polovině hřiště vysloužila trest za blokování hole.
     
    13:23
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté vstávají z popela! I přesto, že v posledních minutách byli pod velkým tlakem Olomouce se dokázalo FBC z ojedinělé šance dostat k vyrovnání. Po přečíslení si našla ELIŠKA JUREČKOVÁ místo, odkud už vstřelení branek bývá formalita. Rána nad rameno Frankové byla nechytatelná. Asistence: Alena Zuzaníková.
     
    03:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To tohle je překvapení! Podobná akce jako před malou chvílí ukázala, že LUCIE CHOLINSKÁ je schopná pálit i ženské kategorii a nepotřebuje k tomu dres juniorské reprezentace. Po hezkém průniku po levém křídle našla přesně místo, kam Dupčáková nemohla dosáhnout, čímž se postarala o svou první branku na domácím půdě. Asistence: Jitka Zacpalová.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 4. Cholinská (Zacpalová), 43. Cholinská (Lichnová), 45. Oháňková (Reimerová), 49. Reimerová (Pařízková), 60. Horáčková (Mandátová) – 14. Jurečková (Zuzaníková), 25. Jurečková (Vavrečková), 28. Nela Škopková (Režnarová), 32. Pastušková (P. Hudáková), 37. Kapcová (Pastušková), 38. Kotzurová (Nela Škopková), 41. Pastušková (P. Hudáková), 42. Kapcová (Pastušková), 51. Vrlíková (Jurečková), 55. Kapcová (P. Hudáková), 56. P. Hudáková (Kapcová), 60. Vrlíková (Nela Škopková)


    FBS Olomouc: Franková – Podroužková, Peterková, Pejzlová, Mandátová (C), Mikulová – Lichnová, Pavlíková, Pařízková – Oháňková, Horáčková, Rozenbergová – Šablaturová, Reimerová, Cholinská – Tomanová, Zacpalová.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (Lišková, Tomšová) – Vavrečková, Rybičková, Kotzurová, Jurečková, Zuzaníková, Grossová, Kajfoszová – Vrlíková, Pastušková, Nela Škopková – Káčová, Šromotová, Režnarová – Kapcová (C), P. Hudáková.

    Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski

    Diváci: 81
    thejrc.org