Toronto – NY Rangers 8:5 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 6:1 (kon.)
Florida – Tampa 5:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 1:2 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Nashville 4:0 (kon.)
Carolina – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Dallas 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 5:1 (kon.)
Arizona – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
8:5 (5:2, 0:3, 3:0)
New York Rangers
Neděle 08.10.2017, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:
    Filip Chytil – 0 bodů – 0+0 – 4:59 na ledě
    Ondřej Pavelec – 38:34 na ledě – 15 zákroků – 87,5% úspěšnost (04:14:33)
     
    Dnešní duel tedy máme za sebou a opravdu, byl to šílený zápas. Do třetí periody se vstupovalo za stavu 5:5, ale poslední třetině patřila nakonec domácím – za ty dal vítězný gól Tyler Bozak, následně přidali branky ještě Komarov a Kadri, kteří tak stanovili konečnou podobu výsledku na málo vídaných 8:5. Toronto tak má po dvou zápasech 4 body za dvě výhry, New York naopak po úvodní prohře s Carolinou na první bod čeká.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Zápas už se jenom dohrává ve středním pásmu, hosté už se k ničemu nedostanou a Toronto tak bude mít po dvou zápasu nové sezóny dvě výhry.
    58:30 Nazem KADRI - 8:5
     
    58:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak teď už mohu napsat, že je hotovo, protože domácí vedou už o tři banky! NAZEM KADRI se dostal k puku kousek za modrou čárou, rychlou kličkou se vyhnul bekovi a následně dokázal z mezikruží zacílit přesně k tyči branky bezmocného Ondřeje Pavelce. Asistence: Patrick Marleau a Leo Komarov.
     
    58:15
    Leafs se nikam netlačí a spíše využívají přesilovku k hlídání výsledku.
     
    57:18
    A navíc si na konci duelu domácí zahrají přesilovku, Ryan McDonagh si pomohl hákováním a Rangers tak už mají pouze teoretickou šanci.
     
    57:09
    Hosté opět hrají s prázdnou brankou, ale nemohou se dostat do tlaku, Toronto poměrně s přehledem vyhazuje a vypadá to, že se ubrání.
     
    56:16
    Pavelec ale musí zpět do branky, protože hosté pod tlakem rozehráli na zakázané uvolnění a hra se tak přesunuje do jejich obranného pásma.
     
    55:59
    Hosté hrají v šesti a už čtyři minuty před koncem tak odvolávají gólmana!
     
    55:35
    A zasahovat musel i Andersen, který šel rychle na led a dokázal pod betonem schovat nahození Nashe, hra je tedy přerušena.
     
    55:04
    Kadri a Marleau mířili do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný se ale k puku nakonec těsně nedostal a obrana Rangers si tak tentokrát poradila.
     
    54:19
    A následně Komarov marně stíhal pas od Riellyho, který tak doklouzal až na zakázané uvolnění, hra se tedy vrací před branku Toronta.
     
    54:04
    Po Grabnerově pasu pod sebe se dostal k zakončení Kevin Hayes, jeho střela ale mířila přímo Andersenovi do náruče a ten tak bez potíží zasáhl a přerušil hru.
     
    53:10
    A tento tlak domácích končí tím, že Smith musel kotouč vyhodit pouze na zakázané uvolnění – Babcockova parta tak směřuje za druhou výhrou z úvodních dvou duelů.
     
    52:39
    Po delší době se dostali domácí také do útočného pásma a tam kontrolují vývoj zápasu, Hyman ale svůj pokus před bloky nedostal a Pavelec tak práci neměl.
     
    51:45
    I nadále je o něco aktivnější hostující New York, ovšem Hayes si vylámal zuby na dobrém obranném zákroku Carricka – na druhé straně pak byl v ofsajdu Martin a hra je tak přerušena.
     
    50:56
    Rangers se ještě snaží s duelem něco udělat a tlačí se dopředu, ovšem Zuccarellův pokus skončil pouze těsně mimo.
    49:52 Leo KOMAROV - 7:5
     
    49:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hotovo asi ještě není, ale zdá se, že domácí jsou hodně blízko výhře! Auston Matthews parádním pasem vyslal Nylandera do úniku a švédský rychlík sice překonal Pavelce, ovšem zamířil pouze do tyčky! Následně tu byl ale připravený LEO KOMAROV, který pohodlně uklidil kotouč do prázdné klece! Asistence: William Nylander a Auston Matthews.
     
    49:12
    První oslabení ještě ani neskončilo a Kevin Hayes je dalším vyloučeným – ten je potrestán za sekání.
     
    48:35
    Vesey nakonec po dobré obranné práci dokázal puk backhandem vyhodit mimo pásmo, takže Rangers mají možnost vystřídat.
     
    47:42
    Po Kadriho akci se dostal k dorážce Bozak, který měl skoro odkrytou branku, jenže Pavelec se velice dobře přesunul a za pomoci helmy puk vytěsnil nad!
     
    47:17
    Rangers si vyžádali challenge a jelikož se tato snaha ukázala jako lichá, přichází vyloučení za zdržování hry – to si jde odsedět Kreider.
    47:17 Tyler BOZAK - 6:5
     
    47:17
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí si nakonec berou své vedení zpět a opět mají blíže k výhře! Leafs se dostali do velkého tlaku a zamkli Rangers v jejich třetině – Gardiner se dostal k puku za brankou, přihrál ho do nebezpečného prostoru na TYLERA BOZAKA a ten ho pohotově uklidil za záda Ondřeje Pavelce! Asistence: Jake Gardiner a Mitchell Marner.
     
    46:34
    Další protiútok táhl Marleau, který dal pod sebe na Kadriho a ten dokázal celou akci dotáhnout ke střele, ovšem už byl v úhlu a Pavelec tak neměl moc práce.
     
    46:13
    Po výtečné práci Nylandera se dostal ke střele z druhé vlny Rielly, který se do puku opřel z první, ale trefil pouze prostředek branky a Pavelec si připsal další zásah.
     
    45:19
    Rosén se dostal ke střele od modré čáry, ta mu sice poměrně sedla, ale nakonec trefila pouze blokujícího Skjeiho do brusle.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    44:46
    Teď byl Shattenkirk ve vlastním pásmu pod velkým tlakem a tak puk pouze vyhodil na zakázané uvolnění, hra se tedy po delší době opět přesune před Pavelce.
     
    43:49
    Domácí Maple Leafs se ale stále spíše brání, nemohou se na delší dobu dostat z vlastní obranné třetiny a Andersen tak stále musí být v permanenci.
     
    42:52
    Buchnevich se hnal do protiútoku, puk si ale špatně navedl a tak skončil mimo střeleckou pozici, takže ho beci na poslední chvíli zastavili.
     
    41:58
    Toronto vstoupilo do rozhodující periody velice zle a zatím se nemůže vůbec dostat ke své hře, hosté jsou lepším týmem a k vítězné brance mají o hodně blíže.
     
    41:05
    Po obrovské minele Gardinera na modré čáře jel na Andersena sám Nash, dánský brankář ale dokázal betonem na poslední chvíli jeho pokus vyrazit za branku!
     
    40:24
    Po vyhraném bully se dostal před Andersena Miller, který zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale dánský gólman mu puk doslova sebral z hokejky! Parádní zákrok lapačkou!
     
    40:19
    Třetí třetinu začali domácí nepřesným pasem Marleaua, který poslal puk až na zakázané uvolnění a hra se tak přesune před Andersena.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhé třetině se začíná od začátku, protože domácí své tříbrankové vedení z té první prohospodařili. Postupně se totiž dokázali prosadit Zibanejad, Staal i Zuccarello, kteří tak srovnali průběžný stav a poslední perioda tak bude velice otevřená. Ve druhé třetině si několik dobrých zákroků připsal také Ondřej Pavelec, který tak zatím drží nulu na svém kontě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Toronto se na konci třetiny dostávají do převahy a snaží se z ní něco vytěžit, naopak Rangers se hodně zatáhli. Pavelec tak musel zasáhnout proti van Riemsdykovi a jeho střelu musel vyrážet vedle!
     
    38:28
    Vesey teď velice dobře bojoval o puk v útočném pásmu a nakonec ho i získal, jeho nahození ale branku soupeře minulo!
     
    37:37
    A domácí teď vyhodili puk pouze na zakázané uvolnění, takže se budou muset bránit ve stejném složení odpočaté formaci Rangers.
     
    37:05
    Po konci přesilovky čelil New York přečíslení, do kterého jel van Riemsdyk, který ale svou tvrdou střelu poslal pouze za pomoci teče nad!
     
    36:02
    Zach Hyman po velice dobré práci dokázal vyhodit puk z vlastního pásma a oba týmy tak střídají, Rangers mají ještě minutu přesilovky.
     
    35:25
    První nahození přesilovky propadlo až k Andersenovi, který tak neměl velký problém s tím, aby ho ukryl pod lapačkou – hra je přerušena.
     
    35:00
    A Toronto je v dalších problémech, na trestnou lavici je poslán Mitch Marner, který odpyká týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Domácí dnes nemají dobrá oslabení, ubrání se tentokrát?
     
    34:49
    A pochopitelně, velká výhoda je teď na straně hostů – Zibanejad teď jel zcela sám na Andersena a jen díky jeho parádnímu zákroku lapačkou je stav stále nerozhodný!
    34:06 Mats ZUCCARELLO - 5:5
     
    34:06
    Rangers právě vstřelili branku!
    No a najednou je srovnáno! Po pasu od Millera se dostal ke střele od modré čáry Staal, který ho poslal přesně do nebezpečného prostoru, kde stál MATS ZUCCARELLO – ten ho zvládl tečovat pod břevno a srovnává tak skóre tohoto šíleného zápasu! Asistence: Marc Staal a Jonathan Tanner Miller.
     
    33:59
    Teď je hra přerušena díky tomu, že Hyman si stáhl puk vysokou holí a bude se tak vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    33:01
    Rangers jsou ale i nadále nebezpeční a snaží se znovu dostat do šance, teď ale akci Hayese přerušil ofsajd, do kterého se vystavil Grabner.
    32:14 Marc STAAL - 5:4
     
    32:14
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak toto začíná být zajímavé a domácí už skoro ztrácí svoje čtyřbrankové vedení, které je rázem jen jednobrankové! Hosté hráli v šesti, protože měli signalizovanou výhodu, Marner navíc přišel o hůl a Rangers toho využili – nahození Zuccarella dokázal před brankou tečovat MARC STAAL, který tak dostal puk za zcela zmateného Andersena, který toho opět moc neviděl. Asistence: Mats Zuccarello a Ryan McDonagh.
     
    31:55
    Na druhé straně ujel všem Dominic Moore, který si jel pro svůj druhý gól zápasu i sezóny, ale jeho povedený pokus vyrazil Ondřej Pavelec za branku!
     
    31:07
    Vesey se po pasu od Grabnera dostal do dobré šance, následně dorážel Haye a dánský gólman Andersen se musel pořádně ohánět, aby puk vyrazil mimo!
     
    30:19
    Maple Leafs se snaží znovu získat převahu na svou stranu, v posledních vteřinách se tak nastěhovali do pásma a pokoušejí se zaměstnat Pavelce.
     
    29:11
    Hodně tvrdě složil ve středním pásmu Hainseyho Miller a byl to čistý zákrok, takže se domácí bek musí zvedat a hraje se dál.
     
    28:35
    Domácí se snaží dostat zpět do převahy, ale Rangers jsou teď na koni – do dalšího protiútoku se dostal Nash, který ale pálil doprostřed branky a Andersen lapil.
    27:43 Mika ZIBANEJAD - 5:3
     
    27:43
    Rangers právě vstřelili branku!
    A hosté jsou ve hře, protože prohrávají pouze o dvě branky! Po dobré kombinaci se dostal do volného prostoru MIKA ZIBANEJAD, který perfektně využil toho, že Andersenovi opět clonil Kreider a poslal puk z levého kruhu k tyčce! Asistence: Kevin Shattenkirk a Mats Zuccarello.
     
    26:57
    Po dobré šanci Matthewse přišel kontr hostů a ten musel zastavit za cenu faulu William Nylander, který svého soupeře přibrzdil sekáním.
     
    26:32
    A drobný tlak nakonec utnul po Zibanejadově nahození Andersen, který zalehl puk a po komerční pauze se tak bude vhazovat.
     
    26:05
    V posledních minutách se dostává New York o něco více do hry, ale další šance z toho nejsou – Maple Leafs brání poměrně dobře a zatím to na hosty stačí.
     
    25:11
    První střela třetiny pro hosty přišla až teď, ale Skjeiho pokus Andersen v klidu vyrazil – následně se ale dostal do daleko větší šance Zuccarello, dánský gólman ale pohotovým reflexem vyrazil nad!
     
    24:19
    I na konci přesilovky měli domácí několik dobrých šancí, ale van Riemsdyk nakonec ani nedokázal zakončit a Rangers se tak v této početní nevýhodě ubrání.
     
    23:42
    Nylander křížným pasem vyzval Matthewse, který to zkusil z voleje, ovšem na bližší tyč se parádně stačil přemístit Pavelec, který puk schoval do své výstroje!
     
    23:17
    Toronto zatím má v přesilové hře dobrý tlak a je nebezpečné, zatím se ale nepodařilo dostat puk za záda Pavelce, který svůj tým ve druhé třetině drží.
     
    22:23
    Je tu další vyloučení proti hostům, na trestnou lavici zamíří obránce Brady Skjei, který se provinil podražením Matthewse.
     
    22:15
    Matthews geniální zadovkou vyslal Nylandera, kterého vychytal Pavelec! Následně americký mladík dorážel akci, kterou sám začal, ale trefil pouze výstroj vracejícího se gólmana Rangers!
     
    21:19
    Další ránu od modré vypustil Zajcev, který je dnes opravdu při chuti, trefil ale pouze prostředek branky a Pavelec byl opět na místě.
     
    20:42
    A první pořádný zákrok si Pavelec připsal hned záhy, když se snažil puk tečovat Matthews a následně dorážet Hyman, ovšem český gólman střelu zastavil!
     
    20:01
    Po hororové první třetině se na led už nepodívá Henrik Lundqvist, v brance ho pro zbytek zápasu nahradí při svém soutěžním debutu Ondřej Pavelec.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Naprosto šílenou první třetinu máme za sebou a viděli jsme v ní hned sedm branek! Domácí šli rychle do vedení, když se tečí prosadil Moore, ale Rangers vzápětí srovnali po dorážce Millera. Toronto si ale vzalo vedení zpět a prosadilo se hned čtyřikrát za sebou! Postupně se trefil z úniku Hyman, po individuální akci Gardiner, střelou od modré Zajcev a z prostoru brankoviště Nylander. Skóre pak na konci periody už pouze korigoval přesilovkovým gólem obránce Shattenkirk.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:37 Kevin SHATTENKIRK - 5:2
     
    19:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nakonec je ještě sníženo, protože se k puku dostal po pasu Zuccarella KEVIN SHATTENKIRK, který ihned pálil – a jelikož před Andersenem byl "zaparkovaný" Kreider, puk bez další teče skončil až za zády bezmocného dánského gólmana! Asistence: Mats Zuccarello a Chris Kreider.
     
    19:17
    První vyloučení vidíme i proti domácímu celku, držením protihráče se provinil ruský bek Nikita Zajcev a míří na trestnou lavici.
     
    18:44
    Leo Komarov se dostal po zbytečné ztrátě obrany Rangers do kontru a zkusil střelu, tentokrát se ale Lundqvist nenechal zaskočit a sklapl betony včas.
     
    18:09
    Zajcev poslal hodně jedovatou střelu na Lundqvista, který ji vyrazil – následně štěstí zkoušel ještě Gardiner, švédský gólman ale tentokráte puk pro jistotu schoval do lapačky. Následně provokativně domácím fandům ukázal kotouč ve své výstroji a ti ho za to odměnili ironickým potleskem.
    17:19 William NYLANDER - 5:1
     
    17:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Henrik Lundqvist se dívá na lavičku, protože tato třetina se pro něj stává noční můrou. Hyman dokonale udržel puk za brankou, následně ho poslal do brankoviště a byť se švédský gólman po puku natahoval, WILLIAM NYLANDER u něj byl dříve, takže ho mohl pohodlně poslat do sítě! Asistence: Zach Hyman a Connor Carrick.
     
    16:45
    Hayes se probojoval do pásma, ale Rangers se stále nemohou dostat do pořádné šance – nahození hostujícího hráče skončilo pouze za brankou a tam ho sebral pouze Rosén.
     
    15:51
    Ke střele se po otočce okolo branky dostal Chytil, jeho slabý pokus ale trefil pouze beton Andersena a Rielly následně puk odklidil do bezpečí.
     
    14:55
    Hra se přesunula do obranného pásma Maple Leafs, ovšem Andersen moc práce nemá, obrana před ním funguje velice dobře.
    13:59 Nikita ZAJCEV - 4:1
     
    13:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tato třetině domácích vychází zatím parádně! Kadriho dorážka nejprve trefila pouze tyčku, ale poté akce pokračovala – Hainsey vydoloval puk za brankou, ten se následně dostal na modrou na hůl NIKITY ZAJCEVA a ruský bek čistou střelou našel mezeru mezi betonem a paží Lundqvista. Asistence: Ron Hainsey a Nazem Kadri.
     
    13:15
    Oba celky už hrají ve stejném počtu hráčů a Rangers se snaží něco vymyslet v útočné třetině, ovšem střela Shattenkirka pouze zaduněla o zadní plexisklo.
     
    12:29
    Druhá přesilovka Toronta už ale není tak nebezpečná, domácí se nemohou usadit v útočném pásmu a Zajcev teď o pozici v něm úplně přišel, když nezpracoval puk.
     
    11:07
    Navíc budou hosté pokračovat v oslabení, na trestnou lavici je poslán také za držení Mats Zuccarello.
    11:07 Jake GARDINER - 3:1
     
    11:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilovka nakonec přeci jen je využita a domácí vedou už o dvě branky! JAKE GARDINER si troufl na průnik z hloubi vlastního pásma, prošel obranou soupeře jako nůž máslem a na konci celé akce zakončil naprosto přesnou střelou k tyči – Lundqvist bez šance. Bez asistence.
     
    10:35
    Marner ale následně vyhnal Maple Leafs z pásma, protože nepřesně nahrával na modrou Riellymu – oba celky tedy střídají a domácí to zkusí znovu.
     
    10:10
    Po nahození Riellyho se snažil dotlačit z dorážky puk za čáru Marner, ovšem Lundqvist se zapřel o svoji tyčku a i proti několika pokusům soupeře se udržel – skóre se tak nemění!
     
    09:44
    A Rangers navíc půjdou do oslabení, prvním vyloučeným zápasu je Kevin Shattenkirk – ve vlastním pásmu si totiž podržel Martina.
     
    09:15
    Zuccarello se sice dostal k puku, ovšem už byl na ledě moc dlouho a tak ho pouze nahodil do středního pásma – hosté trochu vypadli z role a v posledních minutách se jen brání.
     
    08:28
    Do další tutové šance se dostala dvojice Marner-van Riemsdyk, první jmenovaný ale pálil nad a ten druhý pro změnu ztroskotal na výtečném Lundqvistovi, který v posledních minutách drží Rangers ve hře!
     
    07:58
    Na druhé straně se z kontru dostal trochu překvapivě do velké šance Gardiner, který pálil z pravého kruhu a málem dostal puk za Lundqvista, ten ovšem nakonec puk ztečoval za branku!
     
    07:21
    Miller a Hayes velice dobře vykombinovali obranu Toronta a nakonec nabili McDonaghovi, který prověřil Andersena – ten jeho střelu vykopl betonem do bezpečí.
     
    06:42
    Před Andersena se dostal zcela osamocený Vesey, který se následně pokoušel puk vyšťourat, což se mu málem povedlo – dánský gólman ale udržel kotouč před čárou a hra je přerušena!
     
    06:24
    New York se opět snaží zaktivnit hru a rychle odpovědět, ovšem Kreider nedokázal nahození Hayese tečovat a následně McDonaghův tečovaný pokus končí mimo ledovou plochu. Bude se vhazovat.
    05:34 Zach HYMAN - 2:1
     
    05:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    ZACH HYMAN jel na Lundqvista a ten ho parádně vychytal – po lapsu obrany Rangers ale ten samý hráč jel na branku soupeře znovu zcela sám, dal švédskému veteránovi kličku a dokázal puk poslat za jeho záda do poloodkryté branky! Asistence: William Nylander.
     
    05:08
    Hra se trochu uklidnila a oba celky se střídají v držení puku, Nylander zkusil střelu z dálky, ale jeho krajan v brance soupeře puk dokázal vykopnout.
    03:42 J. T. Miller - 1:1
     
    03:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ale nakonec je velice rychle srovnáno a Rangers jsou zpátky ve hře! Puk na Andersenovu branku poslal Kreider, dánský gólman jeho střelu sice velice dobře vyrazil, ale puk si našel nejrychleji JONATHAN TANNER MILLER, který ho dokázal svým tělem usměrnit do odkryté sítě! Asistence: Chris Kreider a Kevin Hayes.
     
    03:25
    Rangers se snaží odvětit tlakem, ale domácí se velice dobře brání a tak se Chytilova formace nezmohla na víc, než několik nahození mimo Andersenovu branku.
    02:30 Dominic MOORE - 1:0
     
    02:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo poměrně rychlé a Toronto jde po necelých třech minutách do vedení! Po dobré práci Martina nahodil puk do skrumáže před brankou Zajcev a jeho pokus zvládl tečovat DOMINIC MOORE – ten ho nakonec umístil tak šikovně pod břevno Lundqvistovy branky, že švédský gólman neměl nárok na zásah! Asistence: Nikita Zajcev a Matt Martin.
     
    01:55
    New York se ze začátku hlavně brání a je zatažený ve vlastním pásmu, střela Hainseyho ale branku minula a následný pokus jeho obranného parťáka Riellyho také cíl nenašla.
     
    01:07
    Teď se pro změnu dostalo do prvního tlaku Toronto, Marner zakončoval celou akci, ale jeho ránu zablokoval Zuccarello – následně nahodil puk Rielly, ale Lundqvist neměl problém.
     
    00:35
    Jako první se dostali do útočné třetiny hráči Rangers, puk nahodil do nebezpečného prostoru Staal, ale Zajcev si poradil dobře a dokázal tak první útok soupeře odvrátit do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Čekají nás ještě národní hymny Kanady i Spojených států amerických – celá hala tedy povstala a chystá se uctít jeden z národních symbolů.
     
    Představeni byli i členové domácího realizačního týmu, na led postupně přicházejí i hráči Rangers, takže za chvíli začínáme.
     
    Na led právě přicházejí hráči domácího Toronta, kteří jsou vítáni publikem v Air Canada Centre – na začátek duelu si ještě nějakých pár minut počkáme.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, C. Rosén, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Marleau, Kadri, Komarov – M. Martin, D. Moore, Co. Brown.

    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal, DeAngelo – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash, Chytil, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Vesey, Desharnais, Carey.

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Driscoll, Barton.
     
    Utkání se proti plánovaném začátku, jak už je to v NHL tradicí, o něco zpozdí. Na ledě Toronta navíc probíhá úvodní ceremonie, protože Maple Leafs hrají první domácí duel sezóny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Statistky gólmanů:

    Toronto Maple Leafs
    Frederik Andersen – 1 zápas – 94,6% úspěšnost zákroků – 2 inkasované branky

    New York Rangers
    Henrik Lundqvist – 1 zápas – 88% úspěšnost zákroků – 3 inkasované branky
     
    Nejlépe bodující hráči obou celků:

    Toronto Maple Leafs
    1-2. Auston Matthews – 3 body (1+2)
    1-2. James van Riemsdyk – 3 body (1+2)
    3. Patrick Marleau – 2 body (2+0)
    4-5. Mitch Marner – 2 body (1+1)
    4-5. Nazem Kadri – 2 body (1+1)

    New York Rangers
    1. Mika Zibanejad – 2 body (2+0)
    2-4. – Mats Zuccarello – 1 bod (0+1)
    2-4. – Kevin Shattenkirk – 1 bod (0+1)
    2-4. – Pavel Buchnevic – 1 bod (0+1)
     
    Dobrý den, vítám Vás u nočního přenosu z kanadsko-americké NHL! Proti sobě se od 1:00 našeho času postaví Toronto Maple Leafs a New York Rangers.

    Domácí Toronto Maple Leafs vkročili do sezóny naprosto snově a po jednom odehraném zápase jsou na prvním místě Atlantické divize i Východní konference. Javorovým listům k tomu pomohla vysoká výhra 2:7 na ledě Winnipegu – perfektní výkon podali především gólman Andersen, mladá hvězda Matthews a veterán Marleau. Právě Marleau se prosadil v tomto duelu dvakrát, po jedné trefě pak přidali Matthews, Nylander, Marner, van Riemsdyk a Kadri.

    Hostující New York Rangers do sezóny naopak vkročil velice zle – po prvním duelu je tento tým na předposledním místě jak Metropolitní divize, tak Východní konference. Za tímto postavením stojí poměrně překvapivá domácí prohra s Coloradem, které vyloupilo Madison Square Garden po výsledku 2:4. Za domácí se dvakrát prosadil Mika Zibanejad, ale na body to přesto nestačilo.
    Experti NHL.cz mluví o nové sezóně!

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. D. Moore (N. Zajcev, M. Martin), 6. Hyman (W. Nylander), 12. Gardiner, 14. N. Zajcev (Hainsey, Kadri), 18. W. Nylander (Hyman, C. Carrick), 48. Bozak (Gardiner, Marner), 50. Komarov (W. Nylander, Matthews), 59. Kadri (Marleau, Komarov) – 4. J. T. Miller (Kreider, K. Hayes), 20. Shattenkirk (Zuccarello, Kreider), 28. Zibanejad (Shattenkirk, Zuccarello), 33. M. Staal (Zuccarello, McDonagh), 35. Zuccarello (M. Staal, J. T. Miller)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, C. Rosén, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Marleau, Kadri, Komarov – M. Martin, D. Moore, Co. Brown.
    New York Rangers: H. Lundqvist (21. Pavelec) – McDonagh, Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal, DeAngelo – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash, Chytil, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Vesey, Desharnais, Carey.

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Driscoll, Barton
    thejrc.org