Toronto – NY Rangers 8:5 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 6:1 (kon.)
Florida – Tampa 5:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 1:2 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Nashville 4:0 (kon.)
Carolina – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Dallas 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 5:1 (kon.)
Arizona – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
8:5 (5:2, 0:3, 3:0)
New York Rangers
Neděle 08.10.2017, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:30 Nazem KADRI - 8:5
     
    58:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak teď už mohu napsat, že je hotovo, protože domácí vedou už o tři banky! NAZEM KADRI se dostal k puku kousek za modrou čárou, rychlou kličkou se vyhnul bekovi a následně dokázal z mezikruží zacílit přesně k tyči branky bezmocného Ondřeje Pavelce. Asistence: Patrick Marleau a Leo Komarov.
     
    57:18
    A navíc si na konci duelu domácí zahrají přesilovku, Ryan McDonagh si pomohl hákováním a Rangers tak už mají pouze teoretickou šanci.
     
    55:59
    Hosté hrají v šesti a už čtyři minuty před koncem tak odvolávají gólmana!
    49:52 Leo KOMAROV - 7:5
     
    49:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hotovo asi ještě není, ale zdá se, že domácí jsou hodně blízko výhře! Auston Matthews parádním pasem vyslal Nylandera do úniku a švédský rychlík sice překonal Pavelce, ovšem zamířil pouze do tyčky! Následně tu byl ale připravený LEO KOMAROV, který pohodlně uklidil kotouč do prázdné klece! Asistence: William Nylander a Auston Matthews.
     
    49:12
    První oslabení ještě ani neskončilo a Kevin Hayes je dalším vyloučeným – ten je potrestán za sekání.
     
    47:42
    Po Kadriho akci se dostal k dorážce Bozak, který měl skoro odkrytou branku, jenže Pavelec se velice dobře přesunul a za pomoci helmy puk vytěsnil nad!
     
    47:17
    Rangers si vyžádali challenge a jelikož se tato snaha ukázala jako lichá, přichází vyloučení za zdržování hry – to si jde odsedět Kreider.
    47:17 Tyler BOZAK - 6:5
     
    47:17
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí si nakonec berou své vedení zpět a opět mají blíže k výhře! Leafs se dostali do velkého tlaku a zamkli Rangers v jejich třetině – Gardiner se dostal k puku za brankou, přihrál ho do nebezpečného prostoru na TYLERA BOZAKA a ten ho pohotově uklidil za záda Ondřeje Pavelce! Asistence: Jake Gardiner a Mitchell Marner.
     
    41:05
    Po obrovské minele Gardinera na modré čáře jel na Andersena sám Nash, dánský brankář ale dokázal betonem na poslední chvíli jeho pokus vyrazit za branku!
     
    40:24
    Po vyhraném bully se dostal před Andersena Miller, který zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale dánský gólman mu puk doslova sebral z hokejky! Parádní zákrok lapačkou!
     
    37:05
    Po konci přesilovky čelil New York přečíslení, do kterého jel van Riemsdyk, který ale svou tvrdou střelu poslal pouze za pomoci teče nad!
     
    35:00
    A Toronto je v dalších problémech, na trestnou lavici je poslán Mitch Marner, který odpyká týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Domácí dnes nemají dobrá oslabení, ubrání se tentokrát?
     
    34:49
    A pochopitelně, velká výhoda je teď na straně hostů – Zibanejad teď jel zcela sám na Andersena a jen díky jeho parádnímu zákroku lapačkou je stav stále nerozhodný!
    34:06 Mats ZUCCARELLO - 5:5
     
    34:06
    Rangers právě vstřelili branku!
    No a najednou je srovnáno! Po pasu od Millera se dostal ke střele od modré čáry Staal, který ho poslal přesně do nebezpečného prostoru, kde stál MATS ZUCCARELLO – ten ho zvládl tečovat pod břevno a srovnává tak skóre tohoto šíleného zápasu! Asistence: Marc Staal a Jonathan Tanner Miller.
    32:14 Marc STAAL - 5:4
     
    32:14
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak toto začíná být zajímavé a domácí už skoro ztrácí svoje čtyřbrankové vedení, které je rázem jen jednobrankové! Hosté hráli v šesti, protože měli signalizovanou výhodu, Marner navíc přišel o hůl a Rangers toho využili – nahození Zuccarella dokázal před brankou tečovat MARC STAAL, který tak dostal puk za zcela zmateného Andersena, který toho opět moc neviděl. Asistence: Mats Zuccarello a Ryan McDonagh.
     
    31:55
    Na druhé straně ujel všem Dominic Moore, který si jel pro svůj druhý gól zápasu i sezóny, ale jeho povedený pokus vyrazil Ondřej Pavelec za branku!
    27:43 Mika ZIBANEJAD - 5:3
     
    27:43
    Rangers právě vstřelili branku!
    A hosté jsou ve hře, protože prohrávají pouze o dvě branky! Po dobré kombinaci se dostal do volného prostoru MIKA ZIBANEJAD, který perfektně využil toho, že Andersenovi opět clonil Kreider a poslal puk z levého kruhu k tyčce! Asistence: Kevin Shattenkirk a Mats Zuccarello.
     
    26:57
    Po dobré šanci Matthewse přišel kontr hostů a ten musel zastavit za cenu faulu William Nylander, který svého soupeře přibrzdil sekáním.
     
    25:11
    První střela třetiny pro hosty přišla až teď, ale Skjeiho pokus Andersen v klidu vyrazil – následně se ale dostal do daleko větší šance Zuccarello, dánský gólman ale pohotovým reflexem vyrazil nad!
     
    23:42
    Nylander křížným pasem vyzval Matthewse, který to zkusil z voleje, ovšem na bližší tyč se parádně stačil přemístit Pavelec, který puk schoval do své výstroje!
     
    22:23
    Je tu další vyloučení proti hostům, na trestnou lavici zamíří obránce Brady Skjei, který se provinil podražením Matthewse.
     
    22:15
    Matthews geniální zadovkou vyslal Nylandera, kterého vychytal Pavelec! Následně americký mladík dorážel akci, kterou sám začal, ale trefil pouze výstroj vracejícího se gólmana Rangers!
     
    20:42
    A první pořádný zákrok si Pavelec připsal hned záhy, když se snažil puk tečovat Matthews a následně dorážet Hyman, ovšem český gólman střelu zastavil!
     
    20:01
    Po hororové první třetině se na led už nepodívá Henrik Lundqvist, v brance ho pro zbytek zápasu nahradí při svém soutěžním debutu Ondřej Pavelec.
    19:37 Kevin SHATTENKIRK - 5:2
     
    19:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nakonec je ještě sníženo, protože se k puku dostal po pasu Zuccarella KEVIN SHATTENKIRK, který ihned pálil – a jelikož před Andersenem byl "zaparkovaný" Kreider, puk bez další teče skončil až za zády bezmocného dánského gólmana! Asistence: Mats Zuccarello a Chris Kreider.
     
    19:17
    První vyloučení vidíme i proti domácímu celku, držením protihráče se provinil ruský bek Nikita Zajcev a míří na trestnou lavici.
    17:19 William NYLANDER - 5:1
     
    17:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Henrik Lundqvist se dívá na lavičku, protože tato třetina se pro něj stává noční můrou. Hyman dokonale udržel puk za brankou, následně ho poslal do brankoviště a byť se švédský gólman po puku natahoval, WILLIAM NYLANDER u něj byl dříve, takže ho mohl pohodlně poslat do sítě! Asistence: Zach Hyman a Connor Carrick.
    13:59 Nikita ZAJCEV - 4:1
     
    13:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tato třetině domácích vychází zatím parádně! Kadriho dorážka nejprve trefila pouze tyčku, ale poté akce pokračovala – Hainsey vydoloval puk za brankou, ten se následně dostal na modrou na hůl NIKITY ZAJCEVA a ruský bek čistou střelou našel mezeru mezi betonem a paží Lundqvista. Asistence: Ron Hainsey a Nazem Kadri.
     
    11:07
    Navíc budou hosté pokračovat v oslabení, na trestnou lavici je poslán také za držení Mats Zuccarello.
    11:07 Jake GARDINER - 3:1
     
    11:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilovka nakonec přeci jen je využita a domácí vedou už o dvě branky! JAKE GARDINER si troufl na průnik z hloubi vlastního pásma, prošel obranou soupeře jako nůž máslem a na konci celé akce zakončil naprosto přesnou střelou k tyči – Lundqvist bez šance. Bez asistence.
     
    10:10
    Po nahození Riellyho se snažil dotlačit z dorážky puk za čáru Marner, ovšem Lundqvist se zapřel o svoji tyčku a i proti několika pokusům soupeře se udržel – skóre se tak nemění!
     
    09:44
    A Rangers navíc půjdou do oslabení, prvním vyloučeným zápasu je Kevin Shattenkirk – ve vlastním pásmu si totiž podržel Martina.
     
    08:28
    Do další tutové šance se dostala dvojice Marner-van Riemsdyk, první jmenovaný ale pálil nad a ten druhý pro změnu ztroskotal na výtečném Lundqvistovi, který v posledních minutách drží Rangers ve hře!
     
    07:58
    Na druhé straně se z kontru dostal trochu překvapivě do velké šance Gardiner, který pálil z pravého kruhu a málem dostal puk za Lundqvista, ten ovšem nakonec puk ztečoval za branku!
     
    06:42
    Před Andersena se dostal zcela osamocený Vesey, který se následně pokoušel puk vyšťourat, což se mu málem povedlo – dánský gólman ale udržel kotouč před čárou a hra je přerušena!
    05:34 Zach HYMAN - 2:1
     
    05:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    ZACH HYMAN jel na Lundqvista a ten ho parádně vychytal – po lapsu obrany Rangers ale ten samý hráč jel na branku soupeře znovu zcela sám, dal švédskému veteránovi kličku a dokázal puk poslat za jeho záda do poloodkryté branky! Asistence: William Nylander.
    03:42 J. T. Miller - 1:1
     
    03:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ale nakonec je velice rychle srovnáno a Rangers jsou zpátky ve hře! Puk na Andersenovu branku poslal Kreider, dánský gólman jeho střelu sice velice dobře vyrazil, ale puk si našel nejrychleji JONATHAN TANNER MILLER, který ho dokázal svým tělem usměrnit do odkryté sítě! Asistence: Chris Kreider a Kevin Hayes.
    02:30 Dominic MOORE - 1:0
     
    02:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo poměrně rychlé a Toronto jde po necelých třech minutách do vedení! Po dobré práci Martina nahodil puk do skrumáže před brankou Zajcev a jeho pokus zvládl tečovat DOMINIC MOORE – ten ho nakonec umístil tak šikovně pod břevno Lundqvistovy branky, že švédský gólman neměl nárok na zásah! Asistence: Nikita Zajcev a Matt Martin.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. D. Moore (N. Zajcev, M. Martin), 6. Hyman (W. Nylander), 12. Gardiner, 14. N. Zajcev (Hainsey, Kadri), 18. W. Nylander (Hyman, C. Carrick), 48. Bozak (Gardiner, Marner), 50. Komarov (W. Nylander, Matthews), 59. Kadri (Marleau, Komarov) – 4. J. T. Miller (Kreider, K. Hayes), 20. Shattenkirk (Zuccarello, Kreider), 28. Zibanejad (Shattenkirk, Zuccarello), 33. M. Staal (Zuccarello, McDonagh), 35. Zuccarello (M. Staal, J. T. Miller)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, C. Rosén, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Marleau, Kadri, Komarov – M. Martin, D. Moore, Co. Brown.
    New York Rangers: H. Lundqvist (21. Pavelec) – McDonagh, Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal, DeAngelo – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash, Chytil, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Vesey, Desharnais, Carey.

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Driscoll, Barton
    thejrc.org