Toronto – NY Rangers 8:5 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 6:1 (kon.)
Florida – Tampa 5:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 1:2 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Nashville 4:0 (kon.)
Carolina – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Dallas 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 5:1 (kon.)
Arizona – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
8:5 (5:2, 0:3, 3:0)
New York Rangers
Neděle 08.10.2017, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:
    Filip Chytil – 0 bodů – 0+0 – 4:59 na ledě
    Ondřej Pavelec – 38:34 na ledě – 15 zákroků – 87,5% úspěšnost (04:14:33)
     
    Dnešní duel tedy máme za sebou a opravdu, byl to šílený zápas. Do třetí periody se vstupovalo za stavu 5:5, ale poslední třetině patřila nakonec domácím – za ty dal vítězný gól Tyler Bozak, následně přidali branky ještě Komarov a Kadri, kteří tak stanovili konečnou podobu výsledku na málo vídaných 8:5. Toronto tak má po dvou zápasech 4 body za dvě výhry, New York naopak po úvodní prohře s Carolinou na první bod čeká.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Zápas už se jenom dohrává ve středním pásmu, hosté už se k ničemu nedostanou a Toronto tak bude mít po dvou zápasu nové sezóny dvě výhry.
    58:30 Nazem KADRI - 8:5
     
    58:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak teď už mohu napsat, že je hotovo, protože domácí vedou už o tři banky! NAZEM KADRI se dostal k puku kousek za modrou čárou, rychlou kličkou se vyhnul bekovi a následně dokázal z mezikruží zacílit přesně k tyči branky bezmocného Ondřeje Pavelce. Asistence: Patrick Marleau a Leo Komarov.
     
    58:15
    Leafs se nikam netlačí a spíše využívají přesilovku k hlídání výsledku.
     
    57:18
    A navíc si na konci duelu domácí zahrají přesilovku, Ryan McDonagh si pomohl hákováním a Rangers tak už mají pouze teoretickou šanci.
     
    57:09
    Hosté opět hrají s prázdnou brankou, ale nemohou se dostat do tlaku, Toronto poměrně s přehledem vyhazuje a vypadá to, že se ubrání.
     
    56:16
    Pavelec ale musí zpět do branky, protože hosté pod tlakem rozehráli na zakázané uvolnění a hra se tak přesunuje do jejich obranného pásma.
     
    55:59
    Hosté hrají v šesti a už čtyři minuty před koncem tak odvolávají gólmana!
     
    55:35
    A zasahovat musel i Andersen, který šel rychle na led a dokázal pod betonem schovat nahození Nashe, hra je tedy přerušena.
     
    55:04
    Kadri a Marleau mířili do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný se ale k puku nakonec těsně nedostal a obrana Rangers si tak tentokrát poradila.
     
    54:19
    A následně Komarov marně stíhal pas od Riellyho, který tak doklouzal až na zakázané uvolnění, hra se tedy vrací před branku Toronta.
     
    54:04
    Po Grabnerově pasu pod sebe se dostal k zakončení Kevin Hayes, jeho střela ale mířila přímo Andersenovi do náruče a ten tak bez potíží zasáhl a přerušil hru.
     
    53:10
    A tento tlak domácích končí tím, že Smith musel kotouč vyhodit pouze na zakázané uvolnění – Babcockova parta tak směřuje za druhou výhrou z úvodních dvou duelů.
     
    52:39
    Po delší době se dostali domácí také do útočného pásma a tam kontrolují vývoj zápasu, Hyman ale svůj pokus před bloky nedostal a Pavelec tak práci neměl.
     
    51:45
    I nadále je o něco aktivnější hostující New York, ovšem Hayes si vylámal zuby na dobrém obranném zákroku Carricka – na druhé straně pak byl v ofsajdu Martin a hra je tak přerušena.
     
    50:56
    Rangers se ještě snaží s duelem něco udělat a tlačí se dopředu, ovšem Zuccarellův pokus skončil pouze těsně mimo.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. D. Moore (N. Zajcev, M. Martin), 6. Hyman (W. Nylander), 12. Gardiner, 14. N. Zajcev (Hainsey, Kadri), 18. W. Nylander (Hyman, C. Carrick), 48. Bozak (Gardiner, Marner), 50. Komarov (W. Nylander, Matthews), 59. Kadri (Marleau, Komarov) – 4. J. T. Miller (Kreider, K. Hayes), 20. Shattenkirk (Zuccarello, Kreider), 28. Zibanejad (Shattenkirk, Zuccarello), 33. M. Staal (Zuccarello, McDonagh), 35. Zuccarello (M. Staal, J. T. Miller)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, C. Rosén, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Marleau, Kadri, Komarov – M. Martin, D. Moore, Co. Brown.
    New York Rangers: H. Lundqvist (21. Pavelec) – McDonagh, Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal, DeAngelo – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash, Chytil, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Vesey, Desharnais, Carey.

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Driscoll, Barton
    thejrc.org