Toronto – NY Rangers 8:5 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 6:1 (kon.)
Florida – Tampa 5:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 1:2 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Nashville 4:0 (kon.)
Carolina – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Dallas 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 5:1 (kon.)
Arizona – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Nashville Predators
Neděle 08.10.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:25
    Jevgenij Malkin dostal dvě minuty za sekání a Predators si v závěru zápasu zahrají přesilovou hru.
     
    52:27
    Ryan Reaves a hostující Scott Hartnell ještě vyfasovali na cestu deset minut za nesportovní chování.
     
    52:27
    Ryan Reaves inkasoval dvě plus dvě minuty za hrubost a tresty jsou na obou stranách naprosto stejné.
     
    52:27
    Scott Hartnell u mantinelu vysokou holí atakoval Jevgenije Malkina, kterému po tvrdém nárazu spadla helma – 2 minuty vysoká hůl a 2 minuty hrubost. Ryan Reaves se chystal srovnat třetího hráče Preds, ale tentokrát příležitost nedostal. Rozhodčí ho zkrotili.
     
    51:44
    Scott Wilson v blízkosti levé tyče krásně zakončoval bekhendem, Juuse Saros ale střelu mířící ke vzdálenější pravé tyči skvěle vyrazil levým betonem! Těžký zákrok brankáře Preds.
     
    48:19
    Matt Murray skvělým zákrokem vychytal Austina Watsona a po chybě Predators na útočné modré čáře se řítil sám na bránu Phil Kessel, který z mezikruží střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu, Juuse Saros ale lapačkou puk fantasticky sklepl k ledu a poté ho přikryl!
     
    46:23
    Trestná lavice se začíná plnit! Sidney Crosby ihned po vhazování v útočném pásmu atakoval seknutím Viktora Arvidssona a poté ještě přišel krosček do jeho zad. Hostující útočník si to pochopitelně nenechal líbit a okamžitě se po něm ohnal. Viktor Arvidsson nakonec dostal dvě minuty za sekání, zatímco Sidney Crosby a Jake Guentzel shodně za krosček. Hraje se 4 na 4.
     
    46:20
    Miika Salomäki dostal dvě minuty za držení a Penguins si po reklamní přestávce zahrají přesilovou hru.
     
    44:48
    Filip Forsberg si v blízkosti levé tyče rychle hodil puk z forhendu na bekhendem, Mattu Murrayho ale z blízkosti překonat nedokázal! Puk mimo.
     
    43:22
    Sidney Crosby dostal dvě minuty za nesportovní chování poté, co se snažil pomstít za tvrdý hit.
     
    42:49
    Cody McLeod dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    42:49
    Ryan Reaves srovnal u hrazení Codyho McLeoda, kterého posledním úderem pravačkou poslal k ledu! Cody McLeod dostal naloženo a kromě pětiminutového trestu dostal 10 minut za nesportovní chování.
     
    41:01
    Penguins mohli vzápětí znovu skórovat, jejich střelu z úhlu ale na přední pravé tyči Juuse Saros vyrazil maskou! Fantastický zákrok.
    40:33 Olli MÄÄTTÄ - 4:0
     
    40:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby se v pravém rohu útočného pásma otočil s pukem a parádní zpětnou diagonální přihrávkou naslepo našel na vrcholu levého kruhu pro vhazování OLLIHO MÄÄTTU, který si puk zpravoval a poté parádní ránou s příklepem vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Asistence: Sidney Crosby a Bryan Rust.
     
    38:27
    Yannick Weber byl vyloučen na dvě minuty za držení a Pens si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    32:59
    Phil Kessel dostal ihned po třetím gólu dvě minuty za podražení a Preds si zahrají druhou přesilovou hru.
    32:52 Ryan REAVES - 3:0
     
    32:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Olli Määttä na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, kterou RYAN REAVES holí na úrovni horní tyče tečoval, a puk po jeho doteku zamířil přesně mezi betony Juuseho Korpisala! Penguins vedou již 3:0. Asistence: Olli Määttä a Carter Rowney.
     
    32:43
    Greg McKegg si najel před bránu na nahození Carla Hagelina na levém křídle od modré čáry a zády k bráně puk mezi nohama skvěle tečoval, Juuse Saros ale dokázal zareagovat a přerušil hru! Fantastická reakce a zákrok brankáře Preds.
     
    30:11
    Craig Smith byl zřejmě hráčem, který na vrcholu mezikruží napřáhl zápěstím ke krásné střele mířící pod horní tyč. Matt Murray ale maskou vyrazil puk do ochranné sítě! Reklamní brejk.
    Pěstní souboj! Ryan Reaves a Austin Watson se do sebe pustili

     
    23:22
    Ryan Reaves a Austin Watson shodili rukavice a pustili se do sebe! Větší ránu měl domácí útočník Ryan Reaves, který pravačkou Austina Watsona bez helmy několikrát zasáhl. Oba borci dostali pět minut za bitku.
     
    19:00
    Carter Rowney se před bránou ujal volného puku a zády k bráně přihrál na střelu Tomovi Kühnhacklovi, jenže útočník Pens zamířil z blízkosti pouze do náruče Juuseho Sarose!
     
    16:39
    Nick Bonino našel krásnou přihrávkou zpoza brány mezi kruhy pro vhazování najíždějícího Coltona Sissonse, který bez přípravy napálil puk do hrudi Matta Murrayho! Brankář Pens si připsal další skvělý zákrok, po kterém přerušil hru. Predators se zatím marně snaží prosadit.
     
    14:51
    Roman Josi napřáhl na vrcholu pravého kruhu k prudké střele s příklepem, kterou na bližší tyči zablokoval klečící Ian Cole, a puk ho zřejmě zasáhl do obličeje! Na ledě se objevila krev.
     
    14:35
    Predators předvedli parádní zámek a před bránou se ocitl po přihrávce ze strany v obrovské šanci Scott Hartnell, jenže bez přípravy mířil pouze do hrudi Matta Murrayho!
     
    13:16
    Brian Dumoulin dostal dvě minuty za držení a Nashville si zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase.
    10:57 Jake GUENTZEL - 2:0
     
    10:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Brian Dumoulin na levém křídle vystřelil z kruhu pro vhazování zápěstím a Juuse Saros skvěle zasáhl betonem. Před bránou se ho poté snažili z blízkosti překonat Sidney Crosby a Bryan Rust, ani jeden z hráčů Penguins ho ale mezi betony prostřelit nedokázal a ujala se až dorážka JAKEA GUENTZELA, který zvýšil do odkryté brány na 2:0! Asistence: Bryan Rust a Sidney Crosby.
     
    09:58
    Pontus Åberg se protáhl před bránu, jenže už byl příliš blízko brány a Matt Murray ho vychytal! Skvělý a důležitý zákrok.
     
    09:33
    Fanoušci v PPG Paints Areně sledovali kostku nad ledem, na které probíhalo video s Nickem Boninem zvedajícím Stanley Cup nad hlavu. Následoval obrovský potlesk a poděkování!
     
    07:07
    A opět na opačnou stranu! Olli Määttä vypálil od modré čáry a puk mířil těsně nad ledem k pravé tyči, Juuse Saros ale fantasticky zasáhl levým betonem a puk vyrazil mimo!
     
    04:21
    Justin Schultz rozehrával na levé straně obranného pásma Penguins vkleče a napadající Scott Hartnell ho zezadu fauloval. Dvě minuty podražení. Pittsburgh vede 1:0 a nyní má navíc přesilovou hru.
     
    02:34
    Predators vyvolali před bránou Matta Murrayho obrovský závar a brankář domácího celku měl co dělat, aby dvě nebo tři střely soupeře z mezikruží dokázal v dolní části brány vyrazit!
    01:06 Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    01:06
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Carl Hagelin před střídačkami převzal puk a na levém křídle uvolnil Phila Kessela, který počkal na vrcholu kruhu pro vhzování, až mu ze druhé vlny najede na přihrávku JEVGENIJ MALKIN, po níž ruský bohatýr napřáhl od modré čáry bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem a vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Penguins vedou 1:0. Asistence: Phil Kessel a Carl Hagelin.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 2. Malkin (Kessel, Hagelin), 11. Guentzel (Rust, Crosby), 33. Reaves (Määttä, Rowney), 41. Määttä (Crosby, Rust)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Niemi) – Dumoulin, Letang (A), Cole, J. Schultz, Määttä, Hunwick – Guentzel, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Kessel – S. Wilson, McKegg, Sheary – Kühnhackl, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Irwin, Ekholm (A), P. K. Subban, Y. Weber, Bitetto – F. Forsberg, Johansen (A), Arvidsson – Hartnell, Järnkrok, Åberg – Sissons, Bonino, C. Smith – C. McLeod, Watson, Salomäki. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Brian Pochmara. Čároví: Ryan Daisy, Michel Cormier

    Diváci: 18645
    thejrc.org