Toronto – NY Rangers 8:5 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 6:1 (kon.)
Florida – Tampa 5:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 1:2 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Nashville 4:0 (kon.)
Carolina – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Dallas 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 5:1 (kon.)
Arizona – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
po prodl.
Anaheim Ducks
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Philadelphia Flyers
Neděle 08.10.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Wayne Simmonds (PHI) (1 + 0)
    John Gibson (ANA) (34 zásahů)
    Ivan Provorov (PHI) (1 + 1) (06:45:47)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (0 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 14:39)
    Jakub Voráček (PHI) (0 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 17:55)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 23

    Philadelphia Flyers: 37
     
    Máme za sebou utkání, ve kterém jsme viděli dohromady pět branek. Hostující Philadelphia Flyers v zápase dvakrát vedli, ale pokaždé o náskok přišli. Naposledy během třetího dějství, kdy při vlastním oslabení na 2:2 srovnal Kačer Cam Fowler. Duel tak musel za vyrovnaného stavu do prodloužení, které už po několika vteřinách ukončil hostující forvard Wayne Simmonds. Nutno podotknout, že na bodu Anaheimu má velkou zásluhu brankář John Gibson, který svůj mančaft několikrát podržel nad vodou. Phildelphia zároveň ukončila dlouhou sérii porážek v utkáních proti Ducks. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Konec zápasu.
    60:44 Wayne SIMMONDS - 2:3
     
    60:44
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tohle prodloužení netrvalo ani jednu celou minutu. Philadelphia byla velmi trpělivá s prvním zakončením v nastavené pětiminutovce, což se jí nakonec vyplatilo. Hostující útočník WAYNE SIMMONDS vytvořil přečíslení se svým spoluhráčem, načež sám zakončil mezi betony Johna Gibsona. Letci tedy z kalifornského kluziště berou bod navíc, Ducks se musí spokojit s jedním. Asistence: Sean Couturier, Ivan Provorov.
     
    60:28
    Couturier na modré čáře hledal prostor ke střele, pak se ale vrátil do středního pásma, aby ještě hru uklidnil.
     
    60:06
    Na buly si lépe vedli Flyers, kteří už také přemýšlí, jak si v prodloužení vytvořit první lepší šanci.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily, takže uvidíme prodloužení ve třech proti třem. Philadelphia dvakrát v zápase vedla, jenže pokaždé náskok ztratila. Kdo si odnese bod navíc?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:09
    Travis Konecny mohl rozhodnout, jenže John Gibson dnes chytá skvěle, také v tomto případě Anaheim udržel ve hře o výhru.
     
    58:48
    Je jasné, že další branka rozhodne. I proto si nyní Letci dávají záležet s rozehrávkou ve svém pásmu.
     
    58:16
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny, Filppula teď v mnohem větší šanci. U pravé tyče mu chyběl jen kousek, aby poslal Flyers do vedení.
     
    57:47
    Philadelphia to zkouší rychlými přechody přes modrou čáru. Jako teď Filppula, který si najel do šance na levý kruh. Ale byl moc pomalý na to, aby stihl zakončit.
     
    57:20
    Manson nastřelil puk do pásma o zadní mantinel, jako první k němu dojel Silfverberg. Ale nedokázal přesně zakončit, pokus švédského útočníka končí jen v ochranné síti.
     
    57:11
    Nyní už Rickard Rakell v mnohem větší šanci, a to u pravé tyče. Brian Elliott měl co dělat, aby možnost zastavil, ale nakonec sem u to povedlo. Hodně zajímavá situace pro Anaheim.
     
    57:05
    Rickard Rakell hledal zpoza branky Bieksu, jenže ten se do puku opřel moc pozdě.
     
    56:33
    Corey Perry to na druhé straně zkusil sám, ale proti dvěma hokejistům v bílém dresu se neprosadil. Zatím to vypadá, že dnes uvidíme pětiminutové prodloužení.
     
    56:00
    Flyers jsou před koncem třetí třetiny aktivnější. Střelu na branku zkusili Voráček i Giroux, ani jeden z nich ale Gibsona nijak vážně neohrozil.
     
    55:28
    Vermette se po vyhraném buly hnal do útočného pásma za kotoučem, ale nakonec jej nedostihl. Na druhé straně střela beka Gostisbehereho.
     
    55:15
    Ukázkový zákrok Johna Gibsona proti střele Waynea Simmondse. Pokračovat budeme hned poté, co skončí komerční přestávka.
     
    54:40
    Jakub Voráček nahazoval z mezikruží puk na Gibsona a moc nechybělo, aby Couturier šanci přesměroval. Nakonec puk skončil mimo tři červené tyče.
     
    53:58
    Na druhé straně dobrá obranná práce Perryho. Domácí by ale služby zkušeného forvarda potřebovali spíše na druhé straně hrací plochy.
     
    53:33
    Rickard Rakell vzal zodpovědnost na sebe a protáhl se po mantinelu až do zakončení. Jenže ani v tomto případě nedokázal trefit zařízení a selhal.
     
    52:58
    Ondřej Kaše poslal nahrávku za branku na spoluhráče, Silfverberg ale nedokázal puk vrátit do zakončení před brankoviště.
     
    52:24
    Hraje se ze strany na stranu, jenže bez lepších střel. Nyní to jsou Flyers, kdo zbytečně vyhazuje na icing. Vhazovat se tedy bude před Brianem Elliottem.
     
    51:30
    Sanheim vypálil dělovku bez přípravy od modré čáry a některý z útočníků Philadelphie touš tečoval před brankovištěm. Gibson neměl šanci tušit, kam kotouč zamíří.
     
    50:50
    V soubojích u mantinelu se začíná přitvrzovat, ale zatím stále v rámci pravidel, takže rozhodčí nemusí udělovat tresty. Už by to chtělo nějakou šanci.
     
    50:20
    Málem se puk odrazil od jednoho z Letců na hokejku Rasmussena. Domácí útočník však naštěstí pro hosty nedokázal pohotově zakončit.
     
    49:53
    Stejný technický prohřešek proti pravidlům také na druhé straně, teď se ani jednomu celku směrem do útoku nedaří.
     
    49:37
    Anaheim uspěchal svou rozehrávku, vyhazuje pouze na zakázané uvolnění.
     
    49:15
    Weal to zkusil nahozením k zadnímu mantinelu, jenže jeho spoluhráč z formace nedojel puk jako první, takže z toho nebylo pro hosty nic většího.
     
    48:52
    Na hře je vidět, že už nikdo nechce udělat chybu. Proto jsou obránci opatrnější při svých rozehrávkách a útočníci se více zatahují směrem ke své kleci.
     
    48:31
    Nolan Patrick mířil do akce se spoluhráčem, už to pro ně vypadalo nadějně. Jenže pak dvojici Letců zastavil hvizd rozhodčího, provinili se postavením mimo hru.
     
    47:57
    Fowler si najel na přihrávku k modré čáře, pak získal pásmo pro svůj tým. Do zakončení projel následně Rakell, ale ani on netrefil zařízení tak, jak by si představoval.
     
    47:15
    Střela Provorova z dálky nenašla svůj, někdo z domácích hokejistů ji totiž vytečoval do rohu. Pak měli beci Ducks dostatek času na novou rozehrávku.
     
    46:46
    Anaheim se snaží být za každou cenu aktivní, ale zatím mu to nepřináší úspěchu. Když už se dostane do útočného pásma, rychle o kotouč přijde.
     
    46:39
    Je tu první komerční přestávka ve třetím dějství, ještě předtím Philadelphia poslala puk na zakázané uvolnění.
     
    46:18
    Po dlouhé době v útočném pásmu také Anaheim, ale tam si Flyers dobře hlídají všechny mezírky. Teď to bude o každé malé chybičce.
     
    45:42
    A další rána, tentokrát hned po buly střílel obránce MacDonald. Gibson opět připraven zakročit, ač před sebou měl hned dva stínící hráče.
     
    45:39
    Brankář kalifornského týmu přerušuje hru, teď si bude chtít oddechnout, přeci jen musel během početní nevýhody dávat velký pozor na to, co se kolem něj děje.
     
    45:21
    Vermette je zpátky ve hře, Gibson přesto řešil ještě jeden nepříjemně poskakující puk na brankovišti. Anaheim ale zvládl i další oslabení.
     
    44:56
    Už jen poslední vteřiny z vyloučení Vermetteho, až na jednu lepší střelu si Flyers nic velkého nevytvořili.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    44:32
    Beauchemin nyní zachránil svůj tým. Ve velké šanci byl Jakub Voráček, ale obránce Ducks zavčas vyhodil puk pryč. Jinak měli hosté svůj náskok zpět.
    43:40 Cam FOWLER - 2:2
     
    43:40
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jenže pozor, jsou to domácí hráči, kdo se ve vlastním oslabení prosazuje. Ukazuje se, že Philadelphia dnes přesilové hry opravdu nezvládá vůbec dobře. CAM FOWLER našel u levého mantinelu volný kotouč, najel s ním do útočného pásma. Načež vůbec nečekal, napřáhl, opřel se do puku a nekompromisně propálil Briana Elliotta. Hosté tak docela lacino přišlo o své jednobrankové vedení. Jejich přesilovka ale bude samozřejmě pokračovat. Bez asistence.
     
    43:14
    Philadelphia si zahraje další přesilovou hru, Antoine Vermette musí dnes podruhé na trestnou lavici, tentokrát inkasuje menší trest za sekání. Zlepší hosté své početní výhody?
     
    42:57
    John Gibson ukryl do lapačky Leierovo nahození z dálky a pro jistotu přerušil hru. Za pár okamžiků se bude vhazovat před jeho zraky.
     
    42:48
    Hraje se dlouho bez přerušení, takový styl hokeje teď pochopitelně bude vyhovovat hlavně hostům.
     
    42:14
    Travis Konecny nevyzrál na Rasmussena u levého mantinelu, a tak Letci přišli o výhodu útočného pásma. Sledujeme pomalý rozjezd třetí třetiny.
     
    41:46
    První práce v této třetině má tak John Gibson. Puk před něj nějakým způsobem doskákal, americký brankář ve službách Ducks jej pouze vystrčil betonem před sebe.
     
    41:08
    Giroux zkusil zakombinovat s Voráčkem, ale obrana Ducks opět připravena zabránit všemu neštěstí ještě ve středním pásmu. Flyers to tedy musí zkusit znovu.
     
    40:30
    Silfverberg měl také napřaženo na zakončení, jenže kotouč mu podjel pod hokejkou. Domácí fanoušci už se ozývají a hlasitě si žádají vyrovnání.
     
    40:10
    Jako první se ve třetí třetině zmocnili puku domácí, a to po opakovaném buly. Hned se Ondřej Kaše vydal do akce, ale nedokázal zavčas vypálit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za chvíli budeme na startu třetí dvacetiminutovky. Dokáže ještě Anaheim aspoň vyrovnat, nebo si Philadelphia z Kalifornie odveze plný bodový zisk?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 19

    Philadelphia Flyers: 21
     
    Během prostřední části jsme moc šancí neviděli. Až do poloviny druhé třetiny se celky zatahovaly kolem své klece. Udeřil až Sean Couturier z nečekané akce, kdy jej nádherně ke skórování vybídl český útočník Jakub Voráček. Ale stále to je o jedinou branku, takže ve třetím dějství se může stát cokoli. Uvidíme, co celky na poslední periodu připraví.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Ještě Wagnerova šance z úhlu, ale Elliott se zavčas stihl přesunout k pravé tyči.
     
    39:06
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny, ve stejné chvíli na pravém kruhu šance pro Rasmussena. Ani teď si ale útočník Ducks neporadil tak dobře, aby skóroval.
     
    38:25
    Kaše vybízel za brankou Silfverberga, aby šel do zakončení, ale hráč Ducks měl kolem sebe moc bílých dresů na to, aby se mohl individuálně prosadit.
     
    38:03
    Čárový rozhodčí si správně všiml hostujícího ofsajdu, tudíž následuje další buly ve střední třetině hrací plochy.
     
    37:50
    Philadelphii se teď nedaří dostávat přes střední pásmo, Kačeři dobře hlídají modrou čáru.
     
    37:26
    Montourovu střelu někdo z hostujících hokejistů přizvedl do ochranné sítě, čímž pomohl Elliottovi, který jinak tento pokus moc neviděl. Vhazování u branky Flyers.
     
    37:07
    Anaheim je opravdu důsledný u své branky, ale bude potřebovat také šance dopředu. Jednu takovou teď vytvořil Dennis Rassmusen, který ale trefil jen připraveného Elliotta.
     
    36:18
    Obránce MacDonald nahodil puk do útočné třetiny a doufal, že ho jako první dojedou jeho spoluhráči. To se ale nestalo, obrana Ducks tentokrát na svém místě.
     
    35:44
    Po krátké pauze znovu pokračujeme. Vypadalo to, že se bude vylučovat na straně Letců, ale nakonec se hraje v pěti na obou stranách.
     
    35:20
    Flyers jsou mnohem aktivnější než v první polovině tohoto dějství. Aktuálně jim to ale ovoce nenese. Naopak, málem se na druhé straně do šance utrhl Kaše.
     
    34:37
    Na druhé straně dobrá možnost pro Rickarda Rakella, ten ale dnes nemá střelecké štěstí, spálil už několikátou možnost utkání.
     
    34:10
    Flyers navíc pokračují aktivně. Jeden z obránců hostů nahazoval puk na branku a čekal, že jej ještě někdo tečuje. To se naštěstí pro Gibsona nestalo.
     
    33:55
    Je tu komerční přestávka, hned se ale bude pokračovat.
    33:09 Sean COUTURIER - 1:2
     
    33:09
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Gól z čistého nebe, tak by se dala nazvat tato trefa Flyers. Hosté dostali kotouč do útočného pásma, konkrétně Jakub Voráček jej zavezl za klec Johna Gibsona. Tam si český útočník počínal skvěle, zadovkou nádherně vrátil puk před brankoviště na hokejku SEANA COUTURIERA, jenž po ledě překonal ochránce klece Anaheimu. Čeští hráči v tomto zápase zatím skvěle připravují šance pro své spoluhráče, jen co je pravda. Flyers tedy dnes podruhé vedou. Asistence: Jakub Voráček, Claude Giroux.
     
    32:38
    Souboj za brankou Gibsona, ze kterého vyšli lépe hosté. Pak si domácí gólman musel dokonce připsat zákrok po nahození z dálky, i když nešlo o nic těžkého.
     
    32:06
    Philadelphia Flyers hrají v plném počtu. Vypadá to, že přesilové hry dnes nebudou ani pro jeden mančaft tím, co by fungovalo.
     
    31:42
    Ještě Perry hledal z levé strany prostor k zakončení bekhendem, jenže měl kolem sebe dva soupeře a místo na přihrávku žádné.
     
    31:15
    Také Philadelphia hraje své oslabení dobře, což se projevuje na ledě. Další vyhození přes všechny čáry, Anaheim by potřeboval daleko více šancí ke skórování.
     
    30:46
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, v této chvíli už je polovina z trestu Simmondse pryč.
     
    30:25
    Hodně blízko byli domácí vedoucími zásahu, jeden z hokejistů Ducks totiž trefil po ráně z pravého kruhu tyčku zařízení. Nejspíš to byl Corey Perry.
     
    30:00
    Fowler poslal učebnicovou nahrávku po ose na Silfverberga, ale ten přestřelil branku. Jinak by to nejspíš Elliott nestihl.
     
    29:48
    Teď mají ale Ducks šanci dostat se poprvé do vedení. Wayne Simmonds totiž dostává dvě minuty za sekání a bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení ubrání.
     
    29:34
    Budeme v polovině druhé části a prakticky jsme v této třetině ještě neviděli ani jednu lepší střelu na branku. Chris Wagner přišel v šanci o puk.
     
    28:56
    Jordan Weal dobře rozehrával k pravému mantinelu na Fillppulu. Finský útočník ale nestihl vypálit, měl na zádech hned dva dotírající Kačery, kteří jej o kotouč připravili.
     
    28:13
    Nolan Patrick se chystal do útočné třetiny, tam už měl ale spoluhráče v ofsajdu, takže z toho znovu pro Letce nic nebude.
     
    27:49
    Zakázané uvolnění Philadelphie, vlažný hokej nadále pokračuje, jako by si oba celky nechávaly síly až na třetí třetinu. Uvidíme, co se ještě do konce této části pokusí vymyslet.
     
    27:29
    Opět se hraje, zpoza branky zkoušel rozehrávat Holzer. To se mu nakonec povedlo, Ducks ovšem nevyšel přechod do útočného pásma.
     
    27:15
    Následuje první komerční pauza tohoto dějství, za pár okamžiků ale pokračujeme.
     
    27:00
    Domácí jsou v plném počtu, mohou znovu začít myslet na útok. Bylo by to třeba, pokud chceme vidět nějaké šance. Rakell ale také z pravého kruhu přestřelil.
     
    26:35
    Beauchemin se chystá k návratu do hry, Gibson stále bez zákroku v tomto oslabení.
     
    25:52
    Počtvrté vyhozený puk, Anaheim zaslouží za dobře zvládnuté oslabení pochvalu. Flyers se ještě v přesilovce nedostali k žádné střele, ani nepobyli v útočné třetině.
     
    25:20
    A další vyhození až k Elliottově klecí. Tahle početní výhoda zatím není podle představ hostující družiny.
     
    24:51
    Gostisbehere měl napřaženo na střelu z dálky, jenže kotouč minul a Ducks okamžitě vyhodili. Vepředu se Fowler snažil dokonce vytvořit šanci v oslabení.
     
    24:36
    Následuje první vyloučení ve druhé třetině, je z toho další přesilová hra pro Philadelphii. Francois Beauchemin dostává od arbitrů zasloužené dvě minuty za faul kolenem.
     
    24:00
    Weal hledal zpoza branky hokejku Filppuly, jenže ten byl kolem Gibsona dobře obsazený. Vypadá to, že se bude někdo muset prosadit z individuální akce.
     
    23:24
    Ducks se pokusili o rozehrávku z obranné třetiny, ale opět ji pokazili, nakonec z toho je pouze nahození do středního pásma. Už by to chtělo nějakou šanci na jedné či druhé straně.
     
    22:50
    Stále čekáme na první šanci prostřední periody. Když už někdo zaveze puk až před branku, nedokáže klec přesně trefit. Brankáři jsou teď prakticky bez práce.
     
    22:09
    Sanheim na druhé stran zahrozil spíše symbolicky, Gibson puk pouze vyrazil před sebe, zbytek nechal na spoluhráčích z obrany.
     
    21:36
    Zatím se hraje stále bez přerušení. Montour kličkoval u pravého mantinelu, avšak ke střele už nedošlo. Pak sice pálil Bieksa, jenže úplně minul zařízení.
     
    21:08
    Sledujeme poměrně vlažný úvod druhé části. Také Ondřej Kaše chtěl překvapit defenzívu soupeře, jenže neměl proti dvěma hráčům v bílém dresu nikoho do kombinace.
     
    20:30
    Po delší době sledujeme hru v pěti na obou stranách barikády. Manson se zkusil protáhnout mezi kruhy do zakončení, ale obrana Flyers jej včas zastavila.
     
    20:08
    Úvodní vhazování druhé třetiny zvládli lépe domácí, ale hned se jim nepodařilo dostat do šance, chybovali v rozehrávce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pomalu se blíží začátek druhé třetiny. Máme se jistě ně co těšit, zatím sledujeme z obou stran pohledný hokej.
     
    Střely na branku po první třetině

    Anaheim Ducks: 13

    Philadelphia Flyers: 15
     
    Více už se toho v první části nestane. Zatím jsme viděli dvě branky, obě moc pěkné. Nejdříve poslal hosty do vedení obránce Ivan Provorov, aby pak za Ducks vyrovnával Antoine Vermette, a to po luxusní nahrávce Ondřeje Kašeho. Nechme se překvapit, co nám nabídne prostřední dvacetiminutovka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Další vyhození Anaheimu a tohle už by mohlo být pro Ducks do konce první třetiny dobré.
     
    19:06
    Philadelphia hraje klasickou přesilovku pět na čtyři. Nolan Patrick zkusil pálit přes dva bránící hráče, ale jeho pokus skončil hodně vysoko nad brankou.
     
    18:52
    Znovu pohotový Gibson, který zkrotil poskakující kotouč na brankovišti. Teď je gólman Anaheimu klíčovou postavou na ledě.
     
    18:44
    Voráčkova střela ještě k brance nedoletěla, Gostisbehereho už ano. Ale u levé tyčky skvěle zůstal připravený Gibson, který si za výborný zákrok vysloužil potlesk fanoušků.
     
    18:10
    Anaheim vyhazuje kotouč přes všechny čáry, Philadelphia hledá co nejrychlejší cestu zpátky před Gibsona. Zatím ale docela marně.
     
    17:56
    Claude Giroux byl ve svém úniku na branku seknutý Coglianem, a tak si hosté zahrají početní výhodu čtyři na tři, a to těsně před koncem úvodního dějství.
     
    17:16
    Dnes podruhé tedy sledujeme hru čtyři na čtyři, zatím ani jedna strana nikam nespěchá a spíše celky čekají na chybu soupeř. Puk mají na holích domácí.
     
    16:55
    Za předchozí roztržku se bude vylučovat na obou stranách. Tresty dostanou Kevin Bieksa (ANA) a Radko Gudas (PHI), oba podle očekávání za hrubost.
     
    16:55
    Elliott měl co dělat. Bieksa poslal na teč puk Bollovi, který jej přesměroval a málem trefil i prostor v brance. Teď měl brankář Flyers velkou porci štěstěny. Celá akce skončila rozmíškou za brankou.
     
    16:15
    Ducks uklidňují puk před svou brankou a posílají na led čerstvé síly, pak si Bieksa vybruslil k pravému mantinelu, odkud zakončil. Ale bez úspěchu.
     
    15:45
    Hosté dělali co mohli, aby v rohu útočného pásma vybojovali puk, ale obrana Anaheimu je teď hodně důrazná. Ke konci první třetiny se nikomu do velkých šancí moc nechce.
     
    15:16
    Sledujeme méně pohlednou fázi první třetiny. Ani Flyers nebyli přesní, vyhodili přes všechny čáry pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    15:09
    Brian Elliott má kotouč v lapačce, i když ještě mohl rozehrávat, raději nic neriskoval a počkal.
     
    15:04
    Sotva se rozehrálo, opět je kotouč sražený mimo hrací plochu, takže uvidíme nové vhazování ve středním pásmu.
     
    14:51
    Ještě jedna komerční přestávka v této třetině, za chvíli budeme pokračovat.
     
    14:44
    Také Rakell a Cogliano v solidní kombinaci, ta ovšem neskončila střelou. Na druhé straně hrací plochy Gibson raději přerušuje hru, aby nedošlo k dorážkám.
     
    13:50
    Wagner dostával před brankoviště pohlednou nabídku od Rasmussena, ale nedokázal z první puk pověsit pod horní tyčku. Spodní část klece si totiž Elliott dobře hlídal.
     
    13:12
    Oba týmy už hrají v plném počtu, v útočném pásmu je častěji Anaheim, který si po vstřelené brance očividně začal o něco více věřit.
    12:13 Antoine VERMETTE - 1:1
     
    12:13
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla nádherná akce. Anaheim srovnává při hře čtyři na čtyři. Vše začalo u českého útočníka Ondřeje Kašeho, který si zpracoval puk na pravém kruhu a krásně jej nabídl na druhou stranu před polovinu prázdné branky spoluhráči. Tím byl ANTOINE VERMETTE, jenž neměl sebemenší starosti s tím, aby kotouč uklidil za Elliotta. Za tento gól ale zaslouží velkou pochvalu právě Kaše. Máme tedy opět srovnáno. Asistence: Ondřej Kaše, Josh Manson.
     
    11:44
    Montour prověřil Elliotta lehkým nahozením, gólman Philadelphie připraven. Bude se ale za pár okamžiků vhazovat po jeho levé ruce.
     
    11:35
    Flyers si dávají s rozehrávkou na čas, je vidět, že by neradi o své vedení přišli zbytečnou chybou.
     
    11:08
    První trest i pro Letce. Ve vlastním oslabení se dostal do šance domácí hráč, který byl během toho seknutý. Za katr už si odjíždí sednout Gostisbehere. Uvidíme nyní hru čtyři na čtyři.
     
    10:58
    Další zásah Johna Gibsoba. Teď před ním sice projížděla skupinka hráčů, ale i tak pokus Gostisbereho z dálky zkrotil a přerušil hru.
     
    10:43
    Hosté začali přesilovku aktivně, hned po vyhraném buly zakončoval nezvykle z dálky kapitán Giroux. Ale Gibson puk viděl, takže si v klidu střelu pohlídal.
     
    10:35
    Nahození obránce Flyers, po něm se bude vylučovat. A to opět na domácí straně. Dennis Rassmusen dostává od rozhodčích dvě minuty za držení. Takže opět možnost pro hosty.
     
    09:50
    Elliott vytáhl levý beton proti zakončení Silfverberga, ale nebyl to pro hostujícího brankáře moc těžký zásah.
     
    09:30
    Anaheim se samozřejmě snaží odpovědět, ale teď je mírně v útlumu, beze střel.
    08:19 Ivan PROVOROV - 0:1
     
    08:19
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers toho v přesilovce moc nevymysleli, i když si vytvořili jednu obrovskou šanci. Těsně po návratu vyloučeného Vermetteho zpátky na led ale přeci jen udeřili. První gól tohoto ročníku zapsal do statistik obránce IVAN PROVOROV, který obdržel nahrávku někam na levý kruhu. Na tomto místě neváhal, okamžitě pálil z první, načež trefil přesně. Gibson neměl moc šanci reagovat, dost možná skoro nic neviděl. Philadelphia tedy svou první početní výhodu nevyužila, ale skórovala při hře pět na pět. Asistence: Nolan Patrick, Jordan Weal.
     
    07:20
    Neskutečné, co vše je dnes hostující celek schopný neproměnit! Opět zívala před jedním z útočníků Flyers prázdná branka, ale ten ji nepochopitelně nedokázal trefit. Gibson už by to ani náhodou nemohl stihnout, měl spíše štěstí. Pak jej puk trefil.
     
    06:50
    Místo toho je tu ale na druhé straně možnost Cogliana ve vlastním oslabení. Jen tak tak, že Elliott nemusel lovit kotouč ze sítě.
     
    06:28
    Anaheim začíná oslabení vyhozením přes všechny čáry, Letci ale dělají hned vše proto, aby se dostali zpátky do útočné třetiny.
     
    06:18
    Bude se dnes poprvé vylučovat a přesilovku si zahrají Philadelphia Flyers. Na trestnou lavici totiž musí odejít Antoine Vermette za hrubost. Tak uvidíme.
     
    06:06
    Šance však i na druhé straně. Sanheim si udělal prostor kousek za modrou čarou, napřáhl a vypálil. Před Gibsonem ale nikdo nestál, tudíž maskovaný muž Ducks s klidem přerušil hru. Následuje komerční pauza.
     
    05:35
    Montour a jeho velmi dobrá střela z pravého kruhu, která jen o malý kousek minula levou tyčku. Zatím se Ducks moc nedaří v zakončení, ale mají jednoznačně více šancí.
     
    05:20
    A další technický přestupek, nyní zakázané uvolnění Anaheimu.
     
    05:12
    Hra přerušena, jelikož kotouč vypadl mezi diváky, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    05:06
    Také Josh Manson se natlačil nepříjemně do brankoviště soupeře, ani on však se svým zakončením neuspěl.
     
    04:32
    Rasmussen si udělal výlet po pravém mantinelu. On sám sice neuspěl, ale jeho spoluhráči pak před Elliottem udělali pořádný rozruch. Moc nechybělo, aby domácí slavili úvodní trefu.
     
    03:45
    Domácí odjeli vystřídat, to je šance na dobrou rozehrávku pro Letce. Ti ale pochopitelně jako hostující tým moc nikam nespěchají.
     
    03:09
    Ondřej Kaše se snažil před brankovištěm tečovat nahození spoluhráče z obrany, ale nebyl úspěšný. Anaheim tlačí na branku střely prakticky z každého místa na ledě.
     
    02:34
    Na úvod sledujeme hodně ofenzivní hokej, jako by obrany zatím nefungovaly úplně nejlépe. To je samozřejmě dobře pro diváky.
     
    02:10
    Gibson měl co dělat, aby se z rozehrávky za svou klecí vrátil zpět do brankoviště, ale nakonec to zvládl bez inkasování.
     
    01:53
    Také Elliott na druhé straně si musí dávat pozor, nicméně puk nahozený na jeho klec končil vytečovaný do ochranné sítě. Bude se ale vhazovat v pásmu Philadelphie.
     
    01:17
    A tohle byl ještě větší možnost, naprostá tutovka, kterou brankář Ducks zastavil. Mladíček Nolan Patrick dostával luxusní přihrávku před polovinu prázdné branky, ale neprosadil se!
     
    00:48
    Sean Couturier z pozice za levým kruhem zařídil první práci pro Gibsona, který měl co dělat, aby proti nepříjemné střele stihl vytáhnout svůj levý beton.
     
    00:26
    Teď byli navíc Ducks moc uspěchání s rozehrávkou ze zadních pozic, vyhazují pouze na zakázané uvolnění.
     
    00:12
    Jako první se puku na vhazování zmocnili hráči Anaheimu, obránce domácích Manson poslal útočníky do akce. Ale zatím beze střely.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Fowler, Manson, Beauchemin, Montour, Holzer, Bieksa – Cogliano, Rakell, Perry – N. Ritchie, Vermette, Silfverberg – Wagner, Rasmussen, L. Shaw – O. Kaše, D. Grant, Boll.

    Philadelphia Flyers: Elliott (Neuvirth) – Provorov, MacDonald, Gostisbehere, Hägg, Sanheim, Gudas – Giroux, Couturier, Voráček – Weal, Filppula, Simmonds – Weise, Patrick, Konecny – Leier, Laughton, M. Raffl.

    Rozhodčí: Brenk, Jackson – Kovachik, Brisebois.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Philadelphia Flyers pokračují ve svém tripu po Kalifornii, tentokrát se vydají do haly týmu Anaheim Ducks. Oba celky už v nové sezóně poznaly, jak chutná vítězství.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 0)
    Jakub Voráček (PHI) (0 + 3)
    Michal Neuvirth (PHI) (1 odchytané utkání, 2 inkasované góly)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy na sebe naposledy narazily v lednu tohoto kalendářního roku, ale ještě v rámci minulé sezóny. Anaheim Ducks tenkrát Philadelphii porazili 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Anaheim patří k nejlepším týmům základních částí, pokud se podíváme na předchozí ročníky. Ducks tradičně postupují do play-off. Stejné ambice mají také tentokrát, avšak rádi by k tomuto počinu přidali i úspěch ve vyřazovacích bojích. Kalifornská družina odstartovala ročník 2017-18 domácím duelem proti Arizona Coyotes a vyhrála jej po přestřelce 5:4. Jedná se o zatím jediný odehraný zápas Kačerů, dnes se představí podruhé, a to opět před domácími fanoušky. Soupiska Anaheimu přes léto nedoznala velkých změn, hlavní opory zůstaly na svých místech. Klub ale nedávno prodloužil smlouvu s obráncem Joshem Mansonem. Mimo jiné do týmu přišel zkušený gólman Ryan Miller, ten ale zatím zůstává na marodce.

    Statistiky po prvním mači táhne Corey Perry (2 + 1), který je také nejlepším střelcem svého výběru. Podobně dobře si vedou i Andrew Cogliano (1 + 2) a Rickard Rakell (1 + 2).
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Hokejisté Philadelphie v loňské sezóně zůstali mimo pozice pro play-off, a tak by se tentokrát mezi nejlepší osmičku Východní konference rádi podívali. Nečeká je ale nic lehkého, spousta úhlavních rivalů Flyers posílila a svěřenci kouče Hakstola budou mít co dělat, aby se jim vyrovnali. V prvním střetnutí tohoto ročníku si Letci nicméně vedli velmi dobře. Přestože na ledě San Jose Sharks ztratili dvoubrankové vedení, dokázali vzít mač zpátky do svých rukou a nakonec zvítězili výsledkem 5:3. O něco hůře dopadli v Los Angeles, kde nevyzráli na výborně chytajícího Jonathana Quicka. Flyers u Kings padli poměrem 0:2. Jejich trip po Kalifornii pokračuje dnes v Anaheimu, Kačeři rozhodně nedají nic zadarmo.

    Kanadské bodování Philadelphie nyní vede Wayne Simmonds (3 + 0), jenž se v San Jose blýsknul hattrickem. Ale velmi podobně na tom je český útočník Jakub Voráček (0 + 3), který třikrát přihrával nebo obránce Shayne Gostisbehere (0 + 3). Mezi hlavní letní posily Flyers patří brankář Brian Elliott či teprve v červnu draftovaný mladíček Nolan Patrick.
    Experti NHL.cz mluví o nové sezóně!

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 13. Vermette (O. Kaše, Manson), 44. Fowler – 9. Provorov (Patrick, Weal), 34. Couturier (Voráček, Giroux), 61. Simmonds (Couturier, Provorov)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Fowler, Manson, Bieksa, Holzer, Beauchemin, Montour – Cogliano, Rakell, Perry – O. Kaše, Vermette, Silfverberg – Wagner, Rasmussen, L. Shaw – Fiore, D. Grant, Boll.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Neuvirth) – Provorov, MacDonald, Gostisbehere, Hägg, Sanheim, Gudas – Giroux (C), Couturier, Voráček – Weal, Filppula, Simmonds – Weise, Patrick, Konecny – Leier, Laughton, M. Raffl.

    Rozhodčí: Brenk, Jackson – Kovachik, Brisebois

    Diváci: 16 032
    thejrc.org