Třinec – Chomutov 4:3 (po pr.) | Zlín – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Litvínov – Pardubice 0:1 (0:1 po s.n.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Piráti Chomutov
Neděle 08.10.2017, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Přeji hezký zbytek neděle! (17:35:47)
     
    Nejlepší hráči:

    Martin Adamský (1+1) – Ivan Huml (2+0).
     
    Utkání končí, z výhry po prodloužení se radují domácí Oceláři! Hráči s drakem na hrudi v nastaveném čase dokázali využít početní výhodu po Valachově faulu, rozhodující trefu si připsal Martin Růžička.
     
    Konec zápasu.
    62:59 Martin RŮŽIČKA - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    62:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další střelu MARTINA RŮŽIČKY už Laco zastavit nedokázal, Oceláři se radují z dvoubodového vítězství! Hrňa přihrál mezi kruhy Marcinkovi, jehož střelu z voleje ještě Laco vyrazil. Puk se ale odrazil k MARTINOVI RŮŽIČKOVI, který dorazil kotouč do sítě! Bez asistence.
     
    62:47
    Oddechový čas pro domácí.
     
    62:47
    Neskutečný Ján Laco! Slovenský brankář v chomutovském dresu doslova ukradl gól Martinovi Růžičkovi, který mohl dorážet kotouč z bezprostřední blízkosti do odkryté branky! Laco ale tygřím skokem zastavil Růžičkův pokus a udržel svůj tým ve hře!
     
    62:05
    Oceláři se velmi rychle vrátili do útočné třetiny, Laco pak musel likvidovat střelu Doudery od modré čáry. Hostující brankář pouze vyrazil kotouč před sebe, dorážející Marcinka s Hrňou poté zastavil hlavní rozhodčí pro postavení v brankovišti.
     
    61:49
    Hrňa nezvládl souboj s Humlem, hosté odpálili kotouč k Hrubcově brance.
     
    61:40
    Akce domácích končí faulem Juraje Valacha, který za Lacovou brankou podrazil Polanského. Oceláři mají k dispozici přesilovku čtyř proti třem.
     
    61:27
    Ani útok Chomutova neměl dlouhého trvání. Adamský získal kotouč u své modré čáry, spolu s Polanským může jít do útočné třetiny.
     
    61:00
    Oceláři zavezli kotouč do útočné třetiny, za Lacovou brankou ale nic kloudného nevymysleli. Na druhou stranu jdou hosté.
     
    60:32
    Vondrka obral o puk Douderu, pak si ale nerozuměl s Flemmingem. Sudí signalizovali ofsajd, u kotouče jsou domácí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Statistiky třetí třetiny (zápasu):

    Střely na branku: 15:5 (33:16),
    střely mimo: 9:1 (27:5),
    zblokované střely: 1:4 (11:12),
    hity: 3:1 (10:8),
    vhazování: 13:13 (36:34).
     
    Třetí třetina nabídla divácky nejatraktivnější hokej, fanoušci ve WERK ARENĚ viděli čtyři branky. Domácí se nejprve po krásné akci Martina Adamského dostali do vedení, hosté ale dvěma trefami Ivana Humla otočili skóre zpět na svou stranu. Do závěrečné sirény ale Pirátům vedení nevydrželo, v signalizované výhodě se z předbrankového prostoru prosadil Jiří Polanský.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, po krátké úpravě ledu přijde na slovo pětiminutové prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    Marcinko s Rákosem nevyužili přihrávek do předbrankového prostoru, na druhé straně Hrubcovu branku netrefil Vondrka.
     
    59:10
    Snažení domácích hráčů končí střelou Milana Doudery a zákrokem Laca. Na hostujícího brankáře ještě dotíral Marcinko, sudí ale situaci rychle uklidnili.
     
    58:48
    Hra pokračuje, do konce třetiny zbývá minuta. Martin Růžička zavezl kotouč do útočné třetiny, Oceláři drží pásmo.
     
    58:09
    Za domácí brankou zůstal ležet nejproduktivnější obránce soutěže Vladimír Roth. Ten se za doprovodu klubových lékařů odebral na střídačku, nevypadá ale vůbec dobře.
     
    57:50
    Na druhé straně se do šance dral Koblasa, jeho pokus ale trefil jen připraveného Hrubce.
     
    57:36
    Marcinko dlouho držel kotouč na své holi, slovenský forvard jej poté přenechal Martinu Růžičkovi. Třinecký útočník objel branku, připravil si puk do správné pozice, pak ale trefil jen nejbližšího bránícího hráče.
     
    56:46
    Atraktivní závěr utkání, které sleduje 4 595 diváků, pokračuje. Hrubec musel znovu zasahovat, nebezpečně jej ohrožoval Sklenář.
    56:16 Jiří POLANSKÝ - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno, Oceláři se po inkasované brance dostali do neskutečného tlaku, který přetavili v třetí branku! Hráči s drakem na hrudi v signalizované výhodě rozebrali chomutovskou defenzívu, Vladimír Roth poslal přesný pas do předbrankového prostoru, odkud Laca propálil JIŘÍ POLANSKÝ! Asistence: Vladimír Roth, Martin Růžička.
    55:22 Ivan HUML - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští si berou zpět své vedení a necelých pět minut před koncem třetí třetiny jsou blíže k vítězství! Čároví rozhodčí nejprve k nelibosti domácích zrušili signalizaci zakázaného uvolnění, toho hosté využili ke vstřelení třetí branky. Petr Koblasa adresoval přesný pas na IVANA HUMLA, který z mezikruží propálil bezmocného Hrubce! Asistence: Petr Koblasa, Juraj Valach.
     
    54:54
    Cienciala projel s kotoučem do útočného pásma, po kombinaci s Irglem pak připravil palebnou pozici pro Hrňu. Ten mohl pálit z první, kotouč mu ale sjel z čepele.
     
    53:54
    Tři střely domácích, tři úspěšné zákroky Laca. Na hostujícího brankáře to zkoušeli Adámek, Rákos a Musil, ani jeden z třineckých hráčů ale nemířil natolik přesně, aby poslal kotouč mimo Lacův dosah.
     
    53:12
    V hostující třetině se nepohodli Linhart s Adamským, domácí tak přišli o útočnou třetinu. Od červené čáry ale kotouč za Lacovu branku nahodil Roth, domácí tak měli dost času, aby vyklidili pásmo a znovu si sebrali puk. Akce nakonec skončila Adamského pasem na Polanského, puk ale skončil jen u Laca.
     
    52:41
    Hostující brankář zasahuje také proti akci další formace domácího týmu, o kterou se postarala čtvrtá řada. Chmielewski ani Ondřej Kovařčík ale Laca nepřekonali. Komerční přestávka.
     
    52:11
    Oceláři se bleskurychle vrátili do útočné třetiny, akci třetí třinecké formace střelou z levého kruhu pro vhazování zakončil Doudera. Laco byl připraven.
     
    51:41
    Rychlou Hrňovu střelu z mezikruží do nohy schytal jeden z bránících hráčů, Piráti poté mohli do akce vyslat Vondrku, hostující kapitán ale ztratil kotouč ze svého dohledu, když se puk kutálel po hraně mantinelu. Kotouč se proto stal snadnou kořistí pro Adámka.
     
    51:18
    Adámek s Marcinkem nakonec připravili palebnou pozici pro Hrňu, ten ale dostal kotouč na bekhend, proto jej pouze sklepl pro Martina Růžičku. Útočník Ocelářů střílel jen do Lacovy lapačky.
     
    50:26
    Martin Růžička chtěl využít pravidla o hybridním icingu, když už se třinecký forvard dostával za chomutovskou obranu, tak lehce zakopl. Sudí ale nakonec icing nepíská, hra pokračuje v pásmu Pirátů.
     
    49:22
    Michal Kovařčík vyslal do akce Arona Chmielewského. Polský útočník šel sám proti jednomu obránci, hostující bek ale svou situaci zvládl a zastavil průnik domácího útočníka.
     
    48:41
    Rychlý přechod hostí přes střední pásmo končí střelou z vrcholu kruhu pro vhazování a Hrubcovým zákrokem.
     
    48:24
    Martin Růžička získal kotouč ve středním pásmu, do útočné třetiny chtěl vyslat Marcinka. V chomutovském pásmu se ale zdržel Rákos, který vystavil své spoluhráče do ofsajdu.
    47:45 Ivan HUML - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme opět srovnáno, druhá branka Chomutova přišla jako blesk z čistého nebe! První střela Pirátů na branku v této periodě skončila v síti, IVAN HUML získal kotouč u útočné modré čáry, ze zápěstí pak vyslal prudký projektil kolem nohou bránícího hráče, Hrubec byl bezmocný! Bez asistence.
     
    47:23
    Chmielewski ve středním pásmu získal kotouč, poté jej přenechal Michalu Kovařčíkovi. Třinecký útočník v pásmu Chomutova namazal svému bratrovi, Ondřej Kovařčík ale trefil jen připraveného Laca.
     
    46:59
    Lauko u útočné modré čáry tečoval Slovákovo vyhození, kotouč ale skončil v ochranné síti. Vhazovat se bude ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    46:21
    Ocelářům se málem povedla stejná akce jako při Adamského trefě, Irgl, kterého do sóla chtěl vyslat Roth, ale neměl rychlost a velmi rychle přišel o kotouč.
     
    45:45
    Hostující brankář zastavil další pokus Martina Růžičky, hosté poté odpálili kotouč na zakázané uvolnění. Unavená pětice Chomutova tak musí zůstat na ledové ploše.
     
    45:21
    První formace Ocelářů drží kotouč v pásmu Chomutova, Laco ale zatím nemusel zasahovat.
     
    44:38
    Další velká šance pro domácí celek, Martin Růžička pálil z vrcholu kruhu pro vhazování, Laco zasáhl ramenem.
    44:23 Martin ADAMSKÝ - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to byla blesková akce domácích Ocelářů, Třinečtí se ujímají vedení! MARTIN ADAMSKÝ dostal přesný pas mezi bránící dvojici Chomutova, v sólu prostřelil Laca mezi rukou a betonem! Asistence: Lukáš Krajíček, Jiří Polanský.
     
    44:15
    Kotouč se ze středního pásma odrazil mimo hrací plochu, vhazování ve středovém kruhu.
     
    43:40
    Oceláři jsou aktivnějším týmem v úvodních minutách závěrečné periody, Laco musel dávat pozor při pokusech obou bratrů Kovařčíků. Chomutovský gólman našel puk v lapačce.
     
    42:54
    Irgl následně zavezl kotouč do pásma Chomutova, z levé strany se mu také povedlo ohrozit brankáře Laca. Stav zůstává neměnný.
     
    42:21
    Roth nedokázal zastavit Koblasu při průniku do útočné třetiny, povedlo se to až Irglovi, který u Hrubcovy branky zastoupil Rotha.
     
    41:52
    Martin Růžička protečoval puk do útočného pásma, poté, spolu s Hrňou, jej chtěl vybojovat proti trojici bránících hráčů. Puk se nakonec odrazil mimo hrací plochu, vhazovat se bude před Lacem.
     
    40:45
    Svačina zpoza branky hledal najíždějícího Adamského, pas na třineckého útočníka ale hostující bránící dvojice zastavila. Chomutovští dostali hru do středního pásma.
     
    40:19
    Laco se s Mrázkem nepohodl za svou brankou, hosté odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu):

    Střely na branku: 11:8 (18:11),
    střely mimo: 12:1 (18:4),
    zblokované střely: 3:1 (10:8),
    hity: 3:2 (7:7),
    vhazování: 12:12 (23:21),
    trestné minuty: 0:4 (2:8).
     
    Skončila druhá dvacetiminutovka zápasu, skóre se hnulo na obou stranách, na multimediální kostce WERK ARENY ale stále svítí nerozhodný stav. Hosté se nejprve trefou mladíka Jakuba Lauka dostali do vedení, Lauko využil Poletínovu práci v rohu kluziště a z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Hrubce. Oceláři odpověděli po deseti minutách, Vladimír Roth se natlačil před Laca a bekhendem zavěsil pod horní tyč. Oceláři poté měli k dispozici ještě dvě přesilové hry, ani jednu ale nezužitkovali.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:46.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:06
    Poslední minuta druhé třetiny, do velké šance se řítil Martin Adamský. Třinecký rychlík se už už dostával za bránícího hráče, Slovák ale v poslední chvíli odpálil puk do bezpečné vzdálenosti.
     
    38:52
    Dva nepřesné pasy na Rotha, v obou případech puk skončil ve středním pásmu.
     
    38:17
    Laco zastavil Hrňovo nahození a chtěl rychle poslat puk mimo vlastní obranné pásmo. Kotouč se ale zastavil u Hrni, který udržel hru v útočné třetině domácích.
     
    38:00
    Oceláři nezahájili přesilovku dobře, hosté poslali kotouč do středního pásma.
     
    37:42
    Oceláře čeká další přesilová hra, na trestnou lavici usedl Marek Tomica, který u hrazení sestřelil Davida Ciencialu. Tomica si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    37:28
    Doudera s Ciencialou ohrožovali Laca, hostující brankář si s oběma střeleckými pokusy bez problémů poradil.
     
    36:41
    Oceláři pálil na branku ze všech pozic, ani jednou se jim ale nepovedlo trefit zařízení. Jen chvíli poté, co se potrestaný Flemming vrátil na led, musel úřadovat Hrubec, z bezprostřední blízkosti jej ze vzduchu ohrožoval Vladimír Růžička! Domácí brankář odolal.
     
    35:54
    Oceláři pokračují v přesilovkovém tlaku, kombinace na jeden dotek došla od Rotha přes Hrňu až k Martinovi Růžičkovi, třinecký útnočník ale z první netrefil branku.
     
    35:16
    Oceláři nadále drží útočné pásmo, Polanského střelu z mezikruží Laco vyrazil betonem. Nevedlo se ani Irglovi, který z kruhu pro vhazování trefil lapačku hostujícího brankáře.
     
    34:51
    Oceláři s velkými problémy udrželi kotouč v útočném pásmu, Irgl poté pálil vedle branky.
     
    Oceláři mají přesilovou hru, na trestnou lavici usedl Brett Flemming, který u modré čáry podrazil Erika Hrňu.
     
    34:00
    Zakázané uvolnění Ocelářů.
    33:43 Vladimír ROTH - 1:1
     
    33:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři srovnávají krok! Marian Adámek vyslal do útočné třetiny Martina Adamského, ten zabrzdil u modré čáry a přenechal kotouč Vladimíru Svačinovi. Třinecký útočník objel branku, od hrazení poslal kotouč na druhou stranu, kde číhal VLADIMÍR ROTH! Obránce Ocelářů si nabruslil do brankoviště, po bekhendové kličce poslal kotouč pod horní tyč chomutovské branky! Asistence: Vladimír Svačina, Martin Adamský.
     
    33:02
    Rákos přišel v útočném pásmu o puk, hosté se mohli vydat do rychlé protiakce. Ta ale skončila jen lehkým nahozením na třineckou branku, Hrubec schoval puk ve své lapačce.
     
    32:48
    Oceláři opět vrátili kotouč do chomutovského pásma, Laco jej raději ukryl ve své lapačce. Vhazovat se bude po jeho levé ruce po komerční přestávka.
     
    32:21
    Čtvrtá formace domácích držela kotouč v útočném pásmu, k ohrožení Lacovy branky se ale nedostala. Na druhou stranu to pak zkoušel Koblasa, kterého u modré čáry zastavil Linhart.
     
    31:47
    Za třineckou brankou zůstal ležet David Skokan, hra je přerušena. Hostující útočník vypadá dost otřeseně, na střídačku mu museli pomoci jeho spoluhráči.
     
    31:27
    V další šanci se ocitli Irgl s Ciencialou, ani jeden z třineckých útočníků ale nedokázal trefit branku.
     
    30:37
    Oceláři přenesli hru na druhou stranu kluziště, puk se po několika nečekaných odrazech dostal za Lacovu branku, kde operoval Jiří Polanský. Třinecký útočník si počkal na nájezd Vladimíra Svačiny do předbrankového prostoru a chtěl mu adresovat puk, přihrávka ale byla příliš prudká!
     
    29:38
    V akci opět první chomutovská formace, Vladimír Růžička od modré čáry hledal najíždějícího Vondrku. Přihrávka ale nebyla přesná, Hrubec vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    29:11
    Sklenář posunul kotouč pro Růžičku, ten si ale nepřišel na bránícího Rotha. Domácí obránci se pak ale nedohodli a málem připravili ideální střeleckou pozici pro Vondrku. Hrubec ale byl pozorný a ukryl puk ve své lapačce.
     
    28:13
    Irgl v útočném pásmu obral o puk Lauka, z jeho a Musilovy práce pak mohl těžit Cienciala. Ten ale ještě zpětným pasem hledal Irgla, hosté ale tento úmysl vystihli a zastavili kotouč.
     
    27:26
    Kotouč opustil hrací plochu, hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    27:19
    Hra nabrala na pořádném tempu, Oceláři měli další obrovskou šanci ke skórování! Laco pouze vyrazil Adamského střelu od modré před své brankoviště, na jeho vrcholu hlídkoval Jiří Polanský! Útočník Ocelářů ale nedokázal zasunout kotouč za záda ležícího brankáře Chomutova!
     
    26:31
    Marcinko chytře z rohu kluziště hledal v předbrankovém prostoru stojícího Rákose, Laco si ale pas domácího útočníka pohlídat a zablokoval letící přihrávku.
     
    25:54
    Laco vyrazil Rothovu střelu, prudce letící puk trefil jednoho z hlavních rozhodčích. Hra je přerušena, vhazovat se bude v útočném pásmu domácích.
     
    25:50
    Hosté po Irglově akci odpálili kotouč na zakázané uvolnění, čímž umožnili čtvrté domácí formaci delší pobyt v útočném pásmu. Kovařčíci chtěli připravit střeleckou pozici pro Chmielewského, Laco ale byl opět připraven.
     
    25:10
    Zbyněk Irgl prolétl středním pásmem jako uragán a vydal se do blízkosti Lacovy branky! Třinecký útočník mohl ještě zvolit pas na najíždějícího Hrňu, Irgl to ale vzal do svých rukou a málem se mu povedlo překvapit hostujícího brankáře střelou z ostrého úhlu! Laco však dokázal zastavit Irglův pokus!
     
    24:18
    Adámek s Musilem nedokázali zastavit pronikajícího Sklenáře, hostující útočník nakonec vymyslel palebnou pozici pro Vladimíra Růžičku, jehož střela ale Hrubce nijak nevystrašila.
    23:18 Jakub LAUKO - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští se po chybě domácích ve středním pásmu a následně i rohu kluziště dostali do vyložené střelecké pozice, kterou přetavili v úvodní branku zápasu! Michal Poletín v rohu kluziště obral o puk Martina Růžičku, poté jej namazal zcela nehlídanému JAKUBU LAUKOVI! Hostující mladík měl dostatek času a prostoru, aby mohl poslat puk do horního rohu Hrubcovy branky! Asistence: Michal Poletín.
     
    22:43
    Michal Kovařčík se podél pravého hrazení dral do střelecké pozice, třineckému mladíkovi však scházela rychlost. Kousek před brankou Kovařčíkovi sebral puk Buchtela.
     
    22:23
    Oceláři zastavili řádění první chomutovské řady v blízkosti Hrubcovy branky, domácí pak šli do rychlé protiakce. Tu ale zastavil hvizd sudího na modré čáře, Hrňova přihrávka totiž byla v pásmu pomaleji, než rozjetý Irgl.
     
    21:49
    Nadějně se rodící akci Chomutova u Hrubcovy branky zastavil Roth, který zablokoval Koblasův pas na volného Poletína.
     
    21:02
    Vše změnil Krajíček, který do hry naskočil ze střídačky. Kapitán Ocelářů pálil po Marcinkově pasu, Laco byl připraven.
     
    20:45
    První formace Ocelářů drží kotouč v útočné třetiny, k další střele se ale zatím nedostala.
     
    20:12
    V první útočné akci druhé třetiny se ocitli domácí Martin Růžička s Tomášem Marcinkem. První jmenovaný dostal pak na levou stranu útočné třetiny, svou střelou ale trefil jen Lacovu lapačku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku: 7:3,
    střely mimo: 6:3,
    zblokované střely: 7:7,
    hity 4:5,
    vhazování: 11:9,
    úspěšnost vhazování: 55% : 45%,
    trestné minuty: 2:4.
     
    Skončila první dvacetiminutovka zápasu, skóre zůstalo bezbrankové. Oba soupeři měli v první třetině k dispozici přesilové hry, ani jedna ale využita nebyla. Piráti sice v závěrečných minutách dostali Tomečkem kotouč za Hrubcova záda, gól ale nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:51.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:05
    Poslední minuta první třetiny, Oceláři hrají v plném počtu. Pirátům se ještě v závěru přesilovky povedlo usadit v útočném pásmu, Hrubce ale nijak neohrozili.
     
    18:25
    Linhart zachytil nepřesnou rozehrávku Humla, obránce Ocelářů pak poslal kotouč do chomutovské třetiny. Tam dobře forčekovali Rákos s Adamským, hosté přišli o cenné vteřiny.
     
    18:06
    Chomutov dostal kotouč za Hrubcova záda, rozhodčí ale branku neuznává pro postavení hostujícího hráče v brankovišti!
     
    17:30
    Oceláři od vhazování nenechali hostům ani chviličku času si připravit kombinaci, Cienciala s Rothem nakonec sebrali Pirátům kotouč a odpálili jej za Lacovu branku.
     
    17:04
    Po kratší mezihře ve středním pásmu, kdy se ani jednomu z týmů nepovedlo dostat do třetiny soupeře, si hosté zahrají početní výhodu. Martin Růžička to trochu přehnal v souboji o kotouč, odsedí si proto dvě minuty.
     
    16:00
    Chomutovští poslali kotouč do útočné třetiny, Huml s Vondrkou ale nedokázali přetlačit trojici bránících hráčů. Chomutovští poté sice vybojovali puk zpět, stalo se tak ale již za modrou čarou. Ofsajd.
     
    15:16
    Další střela domácích, další úspěšný blok hostů. Hrňa mohl pálit z voleje, ani on ale nedokázal obstřelit bránícího hráče.
     
    14:22
    Další Marcinkova pobídka pro Rákose, domácí útočník tentokráte nedokázal trefit skákající kotouč. Daniel Rákos nakonec udržel puk na své holi, objel s ním branku a z otočky opět pálil, trefil ale pouze nohy nejblíže postaveného hráče hostí.
     
    13:50
    Marcinko vyhrál buly čistě, z voleje hned pálil Rákos. Jeho pokus ale do ochranné sítě srazil Mrázek.
     
    13:47
    Polanský s Ondřejem Kovařčíkem bojovali o kotouč v rohu hostující třetiny, Piráti zde ale byli v převaze, puk proto skončil na jejich holích. Ale ne na dlouho, hosté jej poté poslali na icing.
     
    12:40
    Ihned po buly mohl pálit Vladimír Růžička, střela mu ale nesedla a puk skončil u Doudery. Ten jej poté rozehrál na rozjetého Adamského, ani třineckému útočníkovi se ale akce nepovedla. Adamský přišel o puk před útočnou modrou čárou.
     
    12:19
    Chomutovu se povedlo přenést hru do třineckého pásma, Vondrka pak na pravé straně připravil střeleckou pozici pro Juraje Valacha. Hostující obránce pálil z první, Hrubec našel kotouč na své hrudi. Komerční přestávka.
     
    11:45
    Kotouč dvakrát v krátkém časovém rozmezí opustil hrací plochu, především ve druhém případě, kdy kotouč do hlediště odpálili hosté, se Oceláři mohutně dožadovali dalšího trestu pro Piráty. Sudí ale vylučovat nebudou.
     
    11:28
    Martin Růžička držel v útočném pásmu kotouč, poté jej přenechal Adámkovi, který pálil od modré čáry. Jeho střela ale k Lacovi nedoputovala. Kotouč se však odrazil k Rákosovi, který už Laca donutil k zákroku.
     
    11:05
    Na druhé straně se do kotouče od modré čáry opřel Slovák, jeho pokus ale byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    10:50
    Čtvrtá formace domácích držela kotouč v útočné třetině, hrálo se ale pouze v pravém rohu chomutovského pásma. Laco nemusel zasahovat.
     
    10:10
    Početní výhoda domácích je u konce, v jejím závěru se Adamskému nepovedl pokus od modré čáry.
     
    09:31
    Oceláři se s menšími potíži vrátili do útočné třetiny, kde drží kotouč ve své moci a vymýšlejí, jak s ním naložit. Laco ale zatím nemusel zasahovat.
     
    08:37
    Martin Růžička dlouho držel kotouč ve své moci, pak přes Rotha vyzval ke střele Hrňu. Ten pálil z první, Laco vyrazil puk betonem. Hosté se poté osvobodili.
     
    08:08
    Na jedné straně se Vondrkovi nepovedlo projít kolem bránícího Rotha, na straně druhé pak ztroskotal Irgl. V případě domácího útočníka se ale jednalo o faul, nedovoleně ho totiž zastavil Ondřej Dlapa. Přesilovka pro Oceláře.
     
    07:41
    Další pokus o přechod chomutovského celku do útočné třetiny končí ve středním pásmu, hlavní rozhodčí odpískal přihrávku rukou. Komerční přestávka.
     
    07:04
    Tomeček sebral v útočném pásmu Linhartovi kotouč, poté jej připravil do střelecké pozice pro najíždějícího Mrázka. Hostující bek pálil bez přípravy, trefil ale pouze Hrubcovy betony.
     
    06:16
    Kovařčíkům ze čtvrté třinecké formace se povedlo propasírovat kotouč do útočné třetiny, kde za ním spěchal Martin Růžička. Útočníkovi Oceláři ale chyběla rychlost, u puku byli nejrychleji hostující obránci.
     
    05:31
    Piráti se po delší době usadili v útočném pásmu, k žádnému střeleckému pokusu se však nedostali. Obránci hostujícího celku si přihrávali u modré čáry, kotouč nakonec jednomu z nich přeskočil hůl a skončil na domácí střídačce.
     
    04:45
    Chomutovu se dvakrát nepovedl přechod přes modrou čáru, Oceláři pak skončili již ve středním pásmu.
     
    04:22
    Do rozestoupené chomutovské obrany se vrhal Hrňa, za modrou ale chtěl zadovkou najít své spoluhráče, puk ale poslal jen na chomutovské hole.
     
    04:07
    Martin Růžička si u modré čáry vyměnil kotouč s Vladimírem Rothem, první jmenovaný poté střílel zápěstím. Jeho pokus ještě přizvedl Marcinko, puk ale skončil jen v ochranné síti. Buly ve středním pásmu.
     
    03:44
    Krajíček s Martinem Růžičkou poslali kotouč do útočné třetiny, pro najíždějícího Rákose ale byl puk příliš prudký. Kotouč nakonec doputoval až k Lacovi, hostující brankář jej raději schoval v lapačce.
     
    02:58
    Piráti jsou kompletní, Ocelářům jejich první početní výhoda příliš nevyšla. Slezané se v druhé polovině přesilovky nedokázali prosadit do útočné třetiny, jejich poslední pokus zastavil ofsajd.
     
    02:19
    Adamský nabral rychlost, s kotouče projel přes střední pásmo, z brankové čáry pak chtěl najít najíždějícího Irgla. Přihrávka mu ale nesedla, Laco si ale musel u své tyče dávat velký pozor, aby puk nezajel do branky.
     
    01:42
    Domácí hokejisté drží kotouč v útočném pásmu, dlouho si však pouze jen přihrávali. Od modré to pak dvakrát zkoušel Martin Růžička, ani jeden jeho pokus ale k Lacovi nedošel. Hosté se osvobodili.
     
    01:17
    Hrňa pálil od modré, před Lacem hlídkoval Marcinko. Oba třinečtí útočníci si vylámali zuby na hostujícím brankáři.
     
    00:55
    Uvidíme první početní výhodu zápasu. Jakub Sklenář u střídaček nedovoleným způsobem zastavil rozjetého Svačinu, hostující útočník obdržel dvě minuty za podražení.
     
    00:26
    Oceláři se nedohodli v rozehrávce a poslali kotouč na zakázané uvolnění. Hra se přesouvá k Hrubcově brance.
     
    00:18
    Úvodní buly utkání pro Oceláře. Hráči s drakem na hrudi chtěli rychle rozehrát první útočnou akci, nepohlídali si však postavení na modré čáře a signalizace čárového sudího jejich postup zastavila. Na druhé straně se podobně vedlo také Chomutovu, zde již rozhodčí přerušil hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou na ledě, utkání začne za pár okamžiků!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Lauko, Koblasa – Chrpa, Chlouba, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Zbyněk Kubičík – Josef Špůr, David Klouček.

    Oceláři bojují na špičce tabulky ???????? #CCMhockey #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se nedělní soupeři potkali v březnu letošního roku, kdy se utkali v rámci čtvrtfinále play-off. Oceláři, kteří do série vstoupili v roli favorita, nedokázali zdolat houževnatý Chomutov, hráči s drakem na hrudi zakončili pouť minulým ročníkem extraligy v šestém zápase právě na ledě chomutovských Pirátů. Slezanům se povedl vstup do utkání, kdy po trefách Petružálka, Rákose a Adamského vedli o dvě branky. Domácí ale v dalších minutách otočili zápas na svou stranu a slavili postup do semifinále.


    24. března 2017: Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec 5:3 (1:3, 2:0, 2:0).

    Branky a nahrávky: 12. Skokan (V. Růžička, Kämpf), 29. Mrázek (Raška), 40. Skokan, 44. Poletín (Flemming, Huml), 59. Rutta (Koblasa, Kämpf) – 10. Petružálek (Netík, Kreps), 17. Rákos (Krajíček, Kreps), 17. Adamský (Kane).

     
    Piráti Chomutov

    Minulá sezona byla z pohledu chomutovského celku velmi vydařená. Piráti se přes předkolo prokousali až do semifinále, kde nestačili na liberecké Bílé Tygry. Po úspěšné sezóně se tým ze severu Čech musel vypořádat s několika odchody. Mezi nejvýznamnější ztráty patří přestup beka Jana Rutty a útočníka Davida Kämpfa, oba šli zkusit své štěstí za oceán, oba šli do týmu Chicago Blackhawks. Chomutov celkem opustilo deset hráčů.


    K Pirátům naopak přišlo sedm hokejistů. Z Plzně obránce Slovák, z Karlových Varů útočník Tomeček. K dalším příchozím patří obránci Rašner (z OLO), Grman (Žilina) a Kadeřávek (Znojmo), útočné řady pak posílili Havel (Sparta) a Rob (České Budějovice). Vedení chomutovského celku se nakonec povedlo udržet svou největší hvězdu Michala Vondrku, kterému klub dlužil finanční prostředky.


    S pozměněným kádrem se Chomutovu povedl vstup do nového ročníku velmi dobře. Piráti zvítězili v úvodních pěti duelech, v deseti kolech tým kouče Vladimíra Růžičky nebodoval jen dvakrát, a to doma s Plzní a Hradcem Králové v posledním kole. „Viděli jsme vyrovnané utkání s minimem šancí. Byla velká škoda, že jsme po našich chybách v obranném pásmu inkasovali hned potom, co jsme se dostali do vedení. Na konci druhé třetiny jsme měli dvě zbytečná vyloučení, která hosté potrestali. Snažili jsme se utkání zkorigovat, ale bohužel se nám to povedlo jenom na 2:3. Hradec si to poté pohlídal,“ řekl asistent Petr Martínek po posledním zápase.


    Poslední zápas Chomutova

    6. října 2017: Piráti Chomutov – Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:0, 1:1, 1:2).

    Branky a nahrávky: 25. Slovák (Mrázek, Vondrka), 50. Poletín (Valach) – 26. Pláněk (Koukal, Vopelka), 41. Köhler (Gregorc, Bednář), 45. Koukal (Bednář, Pavlík).

    Sestava Chomutova v posledním zápase: Laco – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Růžička, Sklenář – Koblasa, Lauko, Poletín – Tomeček, Chlouba, Chrpa.

     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři v pátečním kole na svém ledě hostili pražskou Spartu, šlágr kola dopadl pro hráče s drakem na hrudi výborně. Družina kapitána Lukáše Krajíčka zdolala Pražany v poměru 4:1 a zastavila sérii dvou proher v řadě za sebou. Získané tři body posunuly Oceláře na třetí příčku tabulky, o skóre před jejich nedělního soka.


    “Nám pomohly dvě rychlé branky, náš nástup byl výborný. Sparta od druhé třetiny přidala, vytvořila si šance, ty ale končily v náručí Šimona Hrubce, který dnes podal skvělý výkon. Nám se pak povedlo odskočit v přesilovce, ve třetí třetině jsme přidali další gól a utkání si již pohlídali. Mrzí nás ale inkasovaná branka, Hrubec by si čisté konto zasloužil. Děkuji klukům, speciálně těm mladším hráčům, kteří byli v zápase hodně vidět a postarali se o dnešní vítězství,“ liboval si Václav Varaďa po cenném vítězství.


    Svěřence trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny v neděli čeká další domácí duel, jednoduchý zápas to zcela jistě nebude. Pod Javorovým se utkají tabulkoví sousedé, které dělí jen skóre, dá se očekávat atraktivní bitva. “Bude to těžký zápas. Chomutov je výborný tým, my do zápasu musíme nastoupit stejně, jako proti Spartě. Myslím, že to bude dobré,“ věří David Cienciala.


    Poslední zápas Ocelářů

    6. října 2017: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

    Branky a nahrávky: 2. Cienciala (Hrňa, Irgl), 6. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Doudera), 29. Roth (Martin Růžička, Polanský), 50. Adamský (Svačina, Krajíček) – 57. Forman (Říčka, Černoch).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

     
    Hezké hokejové odpoledne z Třince! Tipsport extraliga v neděli pokračuje svým jedenáctým kolem, třetí Oceláři Třinec na svém ledě přivítají třetí tým tabulky – Piráty Chomutov. Utkání hraně ve WERK ARENĚ startuje v 15 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 34. Roth (Svačina, Adamský), 45. Adamský (Krajíček, Polanský), 57. Polanský (Roth, Martin Růžička), 63. Martin Růžička – 24. Lauko (Poletín), 48. Huml, 56. Huml (Koblasa, Valach)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.
    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Lauko, Koblasa – Chrpa, Chlouba, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Zbyněk Kubičík – Josef Špůr, David Klouček
    thejrc.org