Třinec – Chomutov 4:3 (po pr.) | Zlín – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Litvínov – Pardubice 0:1 (0:1 po s.n.)
konec
HC Olomouc
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 08.10.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina nepřinesla prořídlému olomouckému stadionu ani jednu branku, což jen ukázalo, že domácí mančaft dnes soupeři neměl šanci konkurovat. Olomoucká hra se Boleslavi prakticky po celý zápas nedokázala rovnat, což bude mít ale celkem zásadní vliv na tabulku. Boleslav si bezesporu udrží páté místo, leč Hanáci se od nejvyšších příček zřejmě ještě více vzdálí. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (19:15:06)
     
    Nejlepší hráči utkání: Roman Vlach (Olomouc) – Jan Hanzlík (Mladá Boleslav)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 29, Mladá Boleslav – 20
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 14, Mladá Boleslav – 8
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Boleslav je už v této fázi utkání naprosto dominantní, neboť svému soupeři ani nepouští puk. Hanáci se už ovšem také nestačí dostávat ke kombinaci, výsledek zápasu je pro obě strany už víceméně jasnou záležitostí.
     
    58:58
    Na olomoucké zdramatizování se už asi diváci nedočkají, Vilém Burian (OLO) se totiž po buly neudržel a za sekání dostává menší trest. Počty na ledě se vyrovnají.
     
    Dnešní utkání sleduje 4012 diváků.
     
    58:42
    Kouč Venera ještě zkouší něco se zápasem udělat, vybírá si tudíž oddechový čas.
     
    58:42
    Boleslav bude čelit před koncem ještě jednomu těžkému momentu, Pavel Musil (MBL) si totiž po faulu na unikajícího protivníka musí odsedět trest za podražení.
     
    57:13
    Klepiš se Žejdlem vedli boleslavské přečíslení tří proti jednomu, jenže špatné přihrávky jsou důvodem, proč z této tutovky hosté nevytěžili zhola nic. Druhý jmenovaný totiž nedokázal ani vystřelit.
     
    56:24
    Lec si to už mířil na olomouckou klec, jenže plnou parou vzad také pádil Burian. Domácí si mohou pořádně oddechnout, tohle zavánělo velkou gólovkou.
     
    55:47
    Boleslav je na malou chvíli znovu pod tlakem olomoucké ofenzivní hordy, což se také potvrdilo předchozím icingem. Žádnou šanci však kohouti vyprodukovat nedokáží, hosté se tak ani o výsledek nemusí strachovat.
     
    54:48
    Burian s Strapáčem dokázali pořádně zvýšit tep Maxwellovi, když na několikrát testovali jeho pozornost dorážkami z před brankoviště. Někteří fanoušci už se radovali z branky, podle všeho však toto duo nastřelilo jen tyč.
     
    54:05
    Knotek sice dostal pukem do hlavy po nahození Hrdinky, avšak zdá se, že by měl být v pořádku. I nadále se totiž zapojuje do hry a nevyžaduje ani střídání.
     
    53:44
    Procházka si prošel přes levé křídlo a zkusil se dostat do lepší střelecké pozice, jenomže rána na bližší tyč cesta ke gólu nebyla. Konrád si tento prostor pohlídal a kotouč ukryl do lapačky.
     
    52:34
    Domácí jsou nyní dost dezorientovaní, neboť si prakticky neumějí nahrát na dva metry. Pro Bruslaře to je dost výhodná situace, neboť se prakticky hraje jen ve středním pásmu. Kohouti jsou psychicky dole.
     
    51:18
    Maxwell byl v posledních sekundách pod větší permanencí, avšak ani to nepřinutilo boleslavského strážce brankoviště ke kapitulaci. Z olomoucké strany měl nejzajímavější pokus Ondrušek, jenže tečovaná střele nakonec zapadla vedle branku.
     
    50:38
    Hanákům se ani nadále moc nedaří prokousávat se defenzívou Boleslavi. bruslařský klub totiž většině ofenzivních manévrů dokáže předcházet důslednou poziční hrou, Kohouti tak tahají za kratší provaz zápasu.
     
    49:31
    Akce hostí po ose Lenc-Valský-Pacovský byla dokonale sehraná a přesná, jenže posledně jmenovanému rána příklepem moc nevyšla. Konrád na puk letící od modré čáry dokázal reagovat a zkrotit jej betonem, čímž kotouč dostal do rohu kluziště.
     
    48:15
    Skladaný si počkal, až mu Ondrušek pošle spadený puk z horních pater stadionu, jenže jeho rána bez přípravy odezvu ve statistikách nenašla. Maxwell ji stačil vyrazit levým betonem mimo tři tyče.
     
    47:34
    Olomoucká snaha o vyrovnání, či spíše o zdramatizování se sice neztrácí, ale v činy se proměnit nedokáže. Boleslav je momentálně mnohem více v herní pohodě, což prospívá i její obraně.
     
    46:23
    Domácím se v těchto okamžicích nedaří dostat přes střední pásmo, Hanáci jsou v rozehrávce už dost bezradní. Olomoucká ofenzíva nestačí v mnoha ohledech na své protivníky ve stejných pozících.
     
    45:35
    Boleslavským se daří bez větších problémů držet si soupeře od těla a pozornou taktickou hrou nenechávat kohouty střílet. Naposledy však neuspěli, Laš totiž mohl pálit z první. I tentokrát byla ale ve střehu Maxwell, jeho zákrok vyrážečkou byl znovu úspěšnějším.
     
    44:45
    Pabiška s Urbanem se už už dostávali do brejku, jenomže v jejich záměru je nenechal pokračovat Škůrek. Rychlým přesunutím hry tak docílil opačného efektu. Burian se sice při svém přečíslení dostal ke střelbě, ale narazil na beton Maxwella.
     
    43:31
    Jakub Galvas se pokusil protlačit puk okolo mantinelu až k brance, jenomže Skladaný na tento záměr nebyl připraven. Hosté se tak mohli dostat do rychlejšího brejku, z něj ovšem Klepiš pálil mimo olomouckou klec.
     
    42:14
    Domácí mančaft je i nadále v tlaku, neboť produkuje jednu rána na branku za druhou. Maxwell je však v brance připraven zdá se na všechno, prozatím totiž nedovolil soupeři jedinou sekundu pochybností. Hosté svou defenzívu také vyztužili větší bojovností.
     
    41:55
    Holec měl možnost využít zaváhání Maxwella a poslat puk do branky ve chvíli, kdy se mladoboleslavský brankář teprve snažil zachraňovat celou situaci. Olomoucký forvard ale zaspal, dorážka z úhlu mu tak nevyšla.
     
    40:28
    Maxwellovi se povedlo přihrát přímo až na Lence ve středním pásmu, jenomže hokejistovi s reprezentačními záseky se z akce nic vytěžit nepodařilo. Olomoucká obrana si soupeře pohlídala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 8, Mladá Boleslav – 5
     
    Druhá třetina už ukázala, že oba celky dokáží hrát velmi pohledný hokej. Jako první se nicméně radovali v této periodě hosté, kteří využili špatný herní projev Olomouce k navýšení svého vedení. A to oprávněně, domácí se sice vzmohli ke snížení na rozdíl jediné branky, jenomže trefa necelých třicet vteřin před sirénou potvrdila, že Mladá Boleslav je dnes jednoznačně lepším týmem. Závěrečné vyvrcholení zřejmě padne ve třetí třetině, která startuje přibližně v 18:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:34 Radan LENC - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:34
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak tohle je studená sprcha pro Kohouty! Zkušený obránce Hanzlík dokázal zachytit velmi nepovedené vyhození olomouckých beků, čímž se stačil zorientovat a přesně přihrát na RADANA LENCE. Jeho rána byla tak překvapivá, že Konrád ani na puk nereagoval. Asistence: Jan Hanzlík.
     
    38:27
    Domácí mančaft se sice snaží o otevřenější hru, prozatím to ovšem žádný účinek de facto nemá. Akce do hloubky obranné třetiny Boleslavi jsou totiž prakticky okamžitě rázně ukončeny. Hosté se začínají dostávat znovu ke své převaze.
     
    37:15
    Knotek se snažil prodloužit pas z obrany na své spoluhráče v ofenzívě, zatím však tato snaha moc nevychází. Hosté se dokáží dostatečně rychle stáhnout.
     
    36:37
    Mráz se dostával do rychlého protiútoku, jenomže v poslední moment mu ujel kotouč z čepele. Maxwell tak může puk bez většího tlaku vzít po lapačku a nechat svůj tým vystřídat.
     
    35:57
    Hanáci jsou jako vyměnění, Boleslav teď má velké problémy s bráněním vlastního brankoviště, ve kterém se teď Kohouti rozhodli rozbít tábor. Hostující obranná třetina teď jimi nebyla prakticky po celou minutu opuštěna.
    34:31 Jan EBERLE - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci je Maxwell překonán. Po rychlém brejku nabyl Vlach na střelu na mezikruží JANOVI EBERLEMU, kterému rána sedla na sto procent. Bomba do šibenice byla pro Maxwella nechytatelná. Asistence: Roman Vlach, Lukáš Galvas.
     
    34:05
    Tak toto musí Kohouty velmi mrzet! Ondrušek celé přečíslení tří proti jednomu ještě zkoušel korunovat nahrávkou do prázdné branky, jenže Knotek v rozhodující moment selhal. Maxwell předvedl zákrok z říše snů!
     
    33:18
    Sundher se dostal po dlouhé době k první větší tutovce svého týmu. Po jeho střele z rychlého průniku boleslavskou defenzívou však předvedl výborný zákrok Maxwell. Rychle vykopnutý beton zabránil v dokončení celé akce ke gólové tečce.
     
    32:42
    Mladá Boleslav má nyní na ledě velkou hegemonii, prakticky ve většině soubojů jsou její hráči o krok dříve. Kohouti se sice snaží o odpor, ten je ale stále více marnější. Hosté jsou kvalitativně více vepředu.
     
    31:34
    I domácí se zkouší ukazovat znovu trochu v lepším světle. Burian se pokoušel proměnit velmi nepřehlednou situaci před Maxwellem v kontaktní branku, jenže puk se k němu odrazil příliš pozdě. Boleslavští beci už poloprázdnou branku vykryli.
     
    30:44
    Holíkova formace je aktuálně ve velké útočné převaze, domácí jejím výpadům čelí jen s velkým vypětím sil. Prozatím však tyto snahy na soupeře platí, v útoku to nicméně stále vázne.
     
    29:34
    Domácí družstvo je velké herní krizi, jejich soupeř jej tak bez sebemenších problémů dokáže přehrávat ve většině herních činností, což se projevuje i na světelné tabuli. Olomouci teď nefunguje prakticky nic.
    28:18 Dominik PACOVSKÝ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:18
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté potvrzují aktuálně větší hokejovou převahu! Po další domácí minele se dostal do rychlého protiútoku DOMINIK PACOVSKÝ, jenž se zvládl proplést mezi dvěma beky a ještě propálit betony vyjetého Konráda. Olomoucký brankář byl na rychlou kličku krátký. Asistence: Jakub Valský, Jan Hanzlík.
     
    27:15
    Na obou stranách bitevního pole to teď u branky pořádně zahučelo, nejprve se zajímavou ranou od modré prezentoval Lukáš Galvas, aby z okamžitého přečíslení jen těsně minul olomouckou klec Petr Holík. Oba brankáři teď měli z pekla štěstí.
     
    26:51
    Buc vypálil na soupeřovu bránu z velkého úhlu, jenomže na Maxwella to mělo překvapivě velký účinek. Ránu se však brankáři hostů podařilo vytěsnit maskou ven, Mladá Boleslav si tak může pořádně oddychnout.Šance to byla znovu veliká.
     
    25:11
    Hosté se dostali k zajímavé možnosti! Tomáš Knotek poslal krásný pas na Valského, jenomže příjemce přihrávky s ní nenaložil moc vhodně. Střela k tyči totiž nebyla pro Konráda nijak těžká, dokázal se totiž v blesku přesunout.
     
    24:26
    Mladá Boleslav si teď nerozuměla v obraně, výsledkem této hrubky je jejich první icing v zápase.
     
    23:51
    Olomouck elitní formace měla tendenci zvýšit pres na hosty v jejich chvíli při rozehrání, což se také setkalo s účinkem. Knotek sice získal puk, jenomže následně přesunul těžiště hry zpět dozadu. Domácí mají k dispozici chvíli na uklidnění.
     
    22:46
    Ani jedné straně souboje se nedaří momentálně pořádně vystřelit na bránu, naposledy sice natlačil puk před Konráda Urban, ale domácí nezaskočil. Šance byla o pár sekundách ukončena rázným zákrokem beků.
     
    21:26
    Maxwell má kuráže na rozdávaní! I pod hrozbou nepřesné rozehrávky odvezl kotouč zpoza brány až na brankoviště, odkud už se mu povedlo překonat olomoucké napadající útočníky. Akce to však byla divácky atraktivní, stačila milimetrová nepřesnost a hosté by inkasovali.
     
    20:28
    Mladá Boleslav hned od začátku zkouší na své protivníky vytrvalý a vysoký presink, jenže tentokrát to Hanáky moc nefunguje. Olomoucká defenzíva zvládla tentokrát rozehrát i pod tlakem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 7, Mladá Boleslav – 7
     
    První třetina přinesla ze začátku dost ospalý hokej, což se projevovalo hlavně na počtu šancí a vyložených tutovek. Těch by dokázal pozorný divák napočítat na prstech jedné ruky, z nichž jedna byla i jediná branka této periody. Právě trefa Petra Holíka trochu rozpumpovala dění, avšak i nadále pokračoval lehce zpomalený tón. Druhá třetina ovšem nabízí zajímavou zápletku, pokračujeme přibližně v 17:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Orsava si ještě těsně před koncem první periody ozkoušel pozornost Konráda, avšak žádná slabá chvilka se u slovenské brankářské jedničky nekonala. Puk po ráně příklepem dokázal zkrotit vyrážečkou a přidržet pod výstrojí. Vhazování tak proběhne znovu v olomoucké obranné třetině.
     
    18:48
    Musil dělal svým presinkem a napadáním velké problémy domácí obraně Hanáků, což málem vykrystalizovalo ve druhou branku hostů. Konrád však závar v předbrankovém prostoru nakonec zvládl, Olomouc má možnost na zkonsolidování.
     
    17:17
    Vyrůbalík se dostal po přehrání obrany hostí k palbě do plných, avšak na Maxwella ani on nevyzrál. Brankář Mladé Boleslavi vytáhl proti přízemní bombě pravý mantinel, kterým odrazil puk do bezpečí. Žádný dorážející se navíc před brankovištěm neobjevil.
     
    16:03
    Hostům se podařilo znovu vyhodit puk z vlastní třetiny, Procházka se navíc vrací znovu na led. Přesilovka Olomouce logicky končí.
     
    15:06
    Škůrek byl prvním kohoutem, který se rozhodl k palbě na bránu během vlastní přesilovky. Jeho pumelice z modré ovšem bránu netrefuje, puk se vznesl asi met nad horní tyčku.
     
    14:03
    Martin Procházka (MBL) se stává prvním vyloučeným hráčem Mladé Boleslavi, Olomouc se tak po dlouhém dožadování dočká přesilovky. Důvodem je faul v rohu, který byl vyhodnocen jako držení.
     
    13:38
    Domácí se sice snaží dostávat do střeleckých pozic, zatím však je jejich úspěšnost dost mizivá. Svěřenci Patrika Augusty prozatím ukazují parádní taktickou vyspělost, v defenzivní fázi jsou nepřekonatelní.
     
    12:48
    Eminger se rozhodl ke střelbě z první, což mohlo mít pro domácí fatální následky. Bývalý hráč Sparty však svá mířidla nakonec dostatečně neupravil, puk sklouzl po horní síťce na zdaní mantinel.
     
    11:15
    Domácí jsou nyní v menším tlaku, když se dokážou po delší časový úsek udržet na polovině soupeře. Žádný z pokusů a závarů však brankou neskončil. Hlavně Houdek může dost litovat, jeho střele chybělo k dopadnutí do sítě pár milimetrů.
     
    10:24
    Právě jeden z velkých brejků hostů mohl skončit druhou brankou, Martin Procházka nabil krásně na hůl Pabiškovi, jenomže druhý jmenovaný odpovědnost nezvládl. Konrád mu jeho ránu vyrazil betonem.
     
    09:39
    Domácí hokejisté jsou nastalou situací opticky zaskočeni, neboť jejích rozehrávka postrádá dostatečnou přesnost. Boleslavští tak nemají moc problémů se ziskem odražených puků a rychlých přečíslení.
    08:55 Petr HOLÍK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:55
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla parádní přesilovková trefa! Těsně před návratem Lukáše Galvase se dostal puk ke kapitánu Klepišovi. Právě zkušenost tohoto ostříleného borce rozhodla, neboť si pár vteřinek počkal a poslal kotouč přesně na hokejku najíždějícího PETRA HOLÍKA. Konrád se už proti ráně exzlínského forvarda nestačil přesunout. Asistence: Jakub Klepiš, Matěj Stříteský.
     
    07:48
    Hosté se sice snaží kombinovat v blízkosti Konráda, zatím však mají velké problémy s udržením puku na vlastních hokejkách. Povětšinou se tak hra odehrává ve středním pásmu nebo za Maxwellovou bránou.
     
    06:57
    Lukáš Galvas (OLO) se při bránění ve vlastní obranné třetině neudržel a poslal soupeře vražením zezadu na led, Boleslav čeká díky trestu za nedovolené bránění první přesilovka zápasu.
     
    06:28
    Laš se během okamžiků, kdy by na stadionu mohlo být díky protestu domácího kotle proti nařízení hokejového svazu slyšet i spadnutí špendlíku na zem, rozhodl k palbě z první. Němeček mu nicméně okamžitě v tomto záměru zabránil clonou, puk tak končí v ochranné síti.
     
    05:42
    Houdek se zčistajasna rozhodl ke střelbě, čímž pořádně Maxwella dostal do tempa. Jeho rána sice nakonec letěla o notný kus vedle boleslavské klece, palba olomouckého beka ovšem potvrdila, že hosté se musí nyní vypořádávat s velkým presem soupeře. Obrana Bruslařů však stále celkem pospolitě drží.
     
    04:03
    Hned po vyřknutí jedné teze můžeme celý výrok znegovat. Hosté se totiž nachomýtli k první větší tutovce, když Lenc natlačil puk před Konráda, kde bylo najednou pořádně rušno. Olomouckému golmanovi totiž puk vypadl před sebe, což mělo za následek dvě dorážky Hanzlíka. Slovenský strážce brankoviště nicméně obě ustál.
     
    03:48
    Od obou celků je prozatím úvod utkání dost oťukávací, neboť jsme prozatím neviděli ani jednu větší šanci. Olomouc i Mladá Boleslav hrají aktuálně ze zabezpečených obran bez zbytečných riskantních manévrů.
     
    02:24
    Domácí jsou i nadále mírně aktivnější, důkazem toho budiž rychlá kombinace ve středním pásmu, po které byl do volného prostoru poslán Ostřížkem Holec. Olomoucký forvard se také rozhodl ihned pro střelbu, jenže na Maxwella nevyzrál. Mladoboleslavský golman jeho pokus zkrotil lapačkou.
     
    01:10
    Burian se rozhodl pro střelbu ihned po překročení modré čáry, jenomže právě vzdálenost od brány byla proti němu. Přízemní pokus Maxwella ani nedonutil nijak zasahovat, puk proletěl metr vedle tyče a trefil zadní mantinel.
     
    00:25
    Olomouc se hned od začátku snaží o ofenzivní forčeking a kombinaci, prozatím však tato taktika nevychází. Její soupeř je zatím velmi dobře připraven po fyzické stránce, což celou situací mění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba mančafty už jsou na ledě, za malý okamžik začínáme!
     
    Ledová plocha je už naposledy upravena, za malou chvíli se na led podívají i samotní aktéři tohoto duelu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Sundher, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – Buc, Mráz, Ostřížek – Rác.

    BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot – P. Musil, P. Holík, Lenc (A) – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Hlavatý, Ondráček.
     
    Rozhodčími dnešního utkání jsou Robin Šír a Matěj Sýkora, na čarách pak budou působit pánové Marek Hlavatý a Jiří Ondráček.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    22.01.2017 Olomouc x Ml. Boleslav 2:4 (TELH 16/17)
    09.12.2016 Ml. Boleslav x Olomouc 4:3 pr. (TELH 16/17)
    23.10.2016 Olomouc x Ml. Boleslav 2:1 (TELH 16/17)
    Naposledy si Boleslav poradila se Zlínem.

    Bláznivá oslava Brandona Maxwella ???????? #CCMhockey #CCMgoalie #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    06.10.2017 Pardubice x Olomouc 1:2 pr.
    01.10.2017 Olomouc x Sparta 2:3 pr.
    29.09.2017 Třinec x Olomouc 3:4 náj.

    BK Mladá Boleslav
    06.10.2017 Mladá Boleslav x Zlín 4:1
    01.10.2017 Mountfield x Mladá Boleslav 2:1
    29.09.2017 Mladá Boleslav x Litvínov 2:0
     
    BK Mladá Boleslav
    Celý bruslařský klub prodělal během léta mnoho změn. Z Mladé Boleslavi se stal mančaft kormidlovaný syny slavných otců. Patrik Augusta a Luděk Bukač mladší by měli pozvednout barvy klubu znovu tam, kam by měl dle finančních možností patřit. Tedy mezi první šestku. Nepovedená loňská sezóně způsobila mnohé hráčské přesuny, které vedly primárně k omlazení a provzdušnění kádru. Nicméně sezóna to zatím nijak bombastická od Mladé Boleslavi není, z deseti zápasů si totiž připsala jen čtyři výhry, a to nad Kometou, Pardubicemi, Litvínovem a naposledy nad Zlínem. Nutno ovšem dodat, že v dalších v dalších třech zápasech získali po bodu, což dohromady posunulo mančaft až na pátou příčku extraligové tabulky. I po vyřknutí této teze je ovšem nutné přidat i další část pravdy. Letos je tabulka zatím extrémně vyrovnaná, i po deseti kolech totiž mezi Boleslavskými a dvanáctým Libercem jen tříbodový rozdíl. Aktuální pořadí je tak stále dost zkreslující.

    Co se hráčského pohybu v kabině týče, naposledy to pořádně zahučelo. V městě aut totiž zakotvil Petr Holík, muž, který se jen kvůli zranění neprobojoval na letošní mistrovství světa a jenž ještě donedávna snil o angažmá v ruském Čerepovci. Po vypadnutí sestavy ale zamířil zpět do Čech, leč nejpřekvapivější na celé situaci je, že místo do domovského Zlína do středních Čech. Právě on ovšem vyhnal až do čtvrté lajny bruslaře par excellence Martina Látala. Jeho další směřování bude spojeno s Hradcem králové, kam ho klubové vedení pustilo na hostování.

    Co se produktivity týče, nejlépe je na tom mentálně Lukáš Žejdl s devíti kanadskými body (2+7). Boleslavským střelcům však vládne někdo jiný, neboť Jakub Orsava má na kontě ještě o čtyři branky více – tedy šest. To kapitán a megastar Boleslavi Jakub Klepiš si prozatím připsal zatím jen tři branky a dvě asistence. Jako brankářská jednička pak spoluhráče drží Brandon Maxwell s 93,18% úspěšností zákroků.
     
    HC Olomouc
    Hanáci zažili na zažili pořádný horor. Úvodní dvě kola sice prohráli, ovšem co přišlo na řadu v úterý 12. září se asi mnoha fanouškům zapíše velmi nadlouho do paměti. Olomouc totiž utržila na ledě plzeňských Indiánů varovný debakl 0:10. Něco, co by si mnozí hráči nepředstavovali ani v nejčernějších nočních můrách. Nicméně právě tento zápas byl možná stimulem, který svěřencům kouče Zdeňka Venery možná zachránil sezónu. Kohouti byli dlouhou dobu "na odstřel", jejich hra v přípravě i na začátku sezóny neměla extraligové parametry. od té doby se ovšem jako mávnutím proutků pohnuly ledy, neboť se týmu začalo pomaličku dařit sbírat body.

    Hned po ostudné desítce totiž porazili s nulou na kontě Liberec i Litvínov a v dalších utkáních naznačovali, že by nemuseli být pouze otloukánky české nejvyšší soutěže. Hlavně v domácích zápasech ovšem mají velké problémy s udržováním nadějného výsledku, a to zejména v průběhu třetích třetin. Místo devíti bodů tak z utkání s Hradcem Králové, Zlínem a Spartou vydolovali jen body dva. Letos ovšem Hanáci překvapují i na soupeřově půdě, což dlouhou dobu nebývalo zvykem. V součtu čtyři body z Třince a naposledy z ledu pardubického Dynama jsou součásti čtyřzápasové série, ve které se Olomouc dokázala vyvarovat duelu bez zisku bodové odměny. Ve vyrovnané tabulce to nicméně nestačí na lepší než jedenácté místo, kde má Mora stejný bodový zisk jako Zlín a Liberec. Důkazem velké našlapanosti letošní sezóny je nicméně fakt, že na elitní pětku má manko pouze tří bodů.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je momentálně zástupce elitní formace Jan Knotek se dvě brankami a pěti asistencemi. Na záda mu však šlape František Skladaný s šesti body (2+4). Mezi top střelce se však řadí jiní, Marek Laš a Vilém Burian mají po čtyřech zásazích do sítí soupeřů. V bráně pak zatím neochvějně vládne Branislav Konrád, který má však i kvůli desetibrankovému debaklu relativně nízkou úspěšnost zásahu (88,12 %).
     
    Hezký nedělní podvečer, po jednodenní přestávce pokračuje nabitý program Tipsport Extraligy hned šesticí napínavých a nervy drásajících utkání. Jedním z nich bude i duel týmy ze středu tabulky, tedy Olomoucí a Mladou Boleslaví. Utkání startuje v 17:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 35. Eberle (R. Vlach, L. Galvas) – 9. P. Holík (Klepiš, Stříteský), 29. Pacovský (Valský, Hanzlík), 40. Lenc (Hanzlík)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Sundher, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – Buc, Mráz, Ostřížek – Rác.
    BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot – P. Musil, P. Holík, Lenc (A) – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Hlavatý, Ondráček

    Diváci: 4012
    thejrc.org