Třinec – Chomutov 4:3 (po pr.) | Zlín – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Litvínov – Pardubice 0:1 (0:1 po s.n.)
konec
HC Olomouc
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 08.10.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Na olomoucké zdramatizování se už asi diváci nedočkají, Vilém Burian (OLO) se totiž po buly neudržel a za sekání dostává menší trest. Počty na ledě se vyrovnají.
     
    58:42
    Kouč Venera ještě zkouší něco se zápasem udělat, vybírá si tudíž oddechový čas.
     
    58:42
    Boleslav bude čelit před koncem ještě jednomu těžkému momentu, Pavel Musil (MBL) si totiž po faulu na unikajícího protivníka musí odsedět trest za podražení.
     
    57:13
    Klepiš se Žejdlem vedli boleslavské přečíslení tří proti jednomu, jenže špatné přihrávky jsou důvodem, proč z této tutovky hosté nevytěžili zhola nic. Druhý jmenovaný totiž nedokázal ani vystřelit.
     
    54:48
    Burian s Strapáčem dokázali pořádně zvýšit tep Maxwellovi, když na několikrát testovali jeho pozornost dorážkami z před brankoviště. Někteří fanoušci už se radovali z branky, podle všeho však toto duo nastřelilo jen tyč.
     
    41:55
    Holec měl možnost využít zaváhání Maxwella a poslat puk do branky ve chvíli, kdy se mladoboleslavský brankář teprve snažil zachraňovat celou situaci. Olomoucký forvard ale zaspal, dorážka z úhlu mu tak nevyšla.
    39:34 Radan LENC - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:34
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak tohle je studená sprcha pro Kohouty! Zkušený obránce Hanzlík dokázal zachytit velmi nepovedené vyhození olomouckých beků, čímž se stačil zorientovat a přesně přihrát na RADANA LENCE. Jeho rána byla tak překvapivá, že Konrád ani na puk nereagoval. Asistence: Jan Hanzlík.
    34:31 Jan EBERLE - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci je Maxwell překonán. Po rychlém brejku nabyl Vlach na střelu na mezikruží JANOVI EBERLEMU, kterému rána sedla na sto procent. Bomba do šibenice byla pro Maxwella nechytatelná. Asistence: Roman Vlach, Lukáš Galvas.
     
    34:05
    Tak toto musí Kohouty velmi mrzet! Ondrušek celé přečíslení tří proti jednomu ještě zkoušel korunovat nahrávkou do prázdné branky, jenže Knotek v rozhodující moment selhal. Maxwell předvedl zákrok z říše snů!
     
    33:18
    Sundher se dostal po dlouhé době k první větší tutovce svého týmu. Po jeho střele z rychlého průniku boleslavskou defenzívou však předvedl výborný zákrok Maxwell. Rychle vykopnutý beton zabránil v dokončení celé akce ke gólové tečce.
    28:18 Dominik PACOVSKÝ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:18
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté potvrzují aktuálně větší hokejovou převahu! Po další domácí minele se dostal do rychlého protiútoku DOMINIK PACOVSKÝ, jenž se zvládl proplést mezi dvěma beky a ještě propálit betony vyjetého Konráda. Olomoucký brankář byl na rychlou kličku krátký. Asistence: Jakub Valský, Jan Hanzlík.
     
    26:51
    Buc vypálil na soupeřovu bránu z velkého úhlu, jenomže na Maxwella to mělo překvapivě velký účinek. Ránu se však brankáři hostů podařilo vytěsnit maskou ven, Mladá Boleslav si tak může pořádně oddychnout.Šance to byla znovu veliká.
     
    25:11
    Hosté se dostali k zajímavé možnosti! Tomáš Knotek poslal krásný pas na Valského, jenomže příjemce přihrávky s ní nenaložil moc vhodně. Střela k tyči totiž nebyla pro Konráda nijak těžká, dokázal se totiž v blesku přesunout.
     
    14:03
    Martin Procházka (MBL) se stává prvním vyloučeným hráčem Mladé Boleslavi, Olomouc se tak po dlouhém dožadování dočká přesilovky. Důvodem je faul v rohu, který byl vyhodnocen jako držení.
     
    10:24
    Právě jeden z velkých brejků hostů mohl skončit druhou brankou, Martin Procházka nabil krásně na hůl Pabiškovi, jenomže druhý jmenovaný odpovědnost nezvládl. Konrád mu jeho ránu vyrazil betonem.
    08:55 Petr HOLÍK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:55
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla parádní přesilovková trefa! Těsně před návratem Lukáše Galvase se dostal puk ke kapitánu Klepišovi. Právě zkušenost tohoto ostříleného borce rozhodla, neboť si pár vteřinek počkal a poslal kotouč přesně na hokejku najíždějícího PETRA HOLÍKA. Konrád se už proti ráně exzlínského forvarda nestačil přesunout. Asistence: Jakub Klepiš, Matěj Stříteský.
     
    06:57
    Lukáš Galvas (OLO) se při bránění ve vlastní obranné třetině neudržel a poslal soupeře vražením zezadu na led, Boleslav čeká díky trestu za nedovolené bránění první přesilovka zápasu.
     
    04:03
    Hned po vyřknutí jedné teze můžeme celý výrok znegovat. Hosté se totiž nachomýtli k první větší tutovce, když Lenc natlačil puk před Konráda, kde bylo najednou pořádně rušno. Olomouckému golmanovi totiž puk vypadl před sebe, což mělo za následek dvě dorážky Hanzlíka. Slovenský strážce brankoviště nicméně obě ustál.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 35. Eberle (R. Vlach, L. Galvas) – 9. P. Holík (Klepiš, Stříteský), 29. Pacovský (Valský, Hanzlík), 40. Lenc (Hanzlík)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Sundher, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – Buc, Mráz, Ostřížek – Rác.
    BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot – P. Musil, P. Holík, Lenc (A) – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Hlavatý, Ondráček

    Diváci: 4012
    thejrc.org