Toronto – Chicago 4:3 (po pr.) | Tampa – Washington 4:3 (po pr.) | Edmonton – Winnipeg 2:5 (kon.)
Anaheim – Calgary 0:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Winnipeg Jets
Úterý 10.10.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Nikolaj Ehlers (WPG) (3 + 1)
    Connor Hellebuyck (WPG) (37 zásahů)
    Darnell Nurse (EDM) (0 + 1) (05:48:42)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 39

    Winnipeg Jets: 43

     
    Je konec utkání, v němž jsme viděli celkem sedm branek a hodně zajímavých momentů. Winnipeg Jets nakonec poráží Edmonton Oilers 5:2, Stíhačky předčily Olejáře v základní hrací době poprvé od roku 2015, takže si mohou oddechnout. A co hlavně, pro hosty jde o první výhru nové sezóny. Hvězdou utkání se stal jednoznačně dánský útočník Nikolaj Ehlers, jenž zkompletoval hattrick a navrch ještě přidal asistenci. Jeho formace dnes fungovala bravurně. Edmontonští sice ve druhé periodě srovnali na 2:2, jenže pak zase duel rychle ztratili. V poslední části už žádná branka nepadla. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.

     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Ještě jeden zásah Connora Hellebuycka, ale tohle zakončení z dálky pro něj nebylo vůbec těžké.
    58:46 Nikolaj EHLERS - 2:5
     
    58:46
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    O hvězdě tohoto zápasu není vůbec žádný pochyb, teď už vůbec ne! Winnipeg Jets využívají přesilovou hru a dánský útočník NIKOLAJ EHLERS završuje těsně před koncem třetí třetiny hattrick. Forvard Jets dostal nádhernou přihrávku na pravou stranu, Cam Talbot neměl šanci se stihnout přesunout. Je jasné, že dnes všechny body ze zápasu odnese hostující družina. Asistence: Mark Scheifele, Blake Wheeler.
     
    58:20
    Laine ztratil puk za brankou Talbota, pak se Edmonton osvobodil vyhozením aspoň do středního pásma. Winnipeg teď ale nemusí vyhození mrzet.
     
    57:48
    Winnipeg podle očekávání nikam nespěchá, v klidu rozehrává za svou klecí a čeká, až se bude moci dobře rozestavit v útočném pásmu.
     
    57:35
    Cesta za vyrovnáním se Edmontonu nyní hodně vzdaluje. Yamamoto totiž dostává dvě minuty za hákování a jeho celek bude hrát skoro do konce třetí třetiny v oslabení.
     
    57:25
    Znovu kombinace Scheifeleho a Ehlerse, avšak bez lepší koncovky.
     
    57:00
    Scheifele posílal z levého rohu puk mezi kruhy Wheelerovi. Ale kapitán hostujícího týmu nestihl vypálit, někdo mu v tomto z domácích hráčů zabránil.
     
    56:39
    Jets vyhazují na zakázané uvolnění, teď bylo na ledě až moc živo, na obou stranách.
     
    56:10
    Connor McDavid na druhé straně vybídl ke skórování Benninga, ale ten ve vyložené tutovce netrefil prostor mezi betony Connora Hellebuycka.
     
    55:35
    Nikolaj Ehlers opět útočí na hattrick. Klefbom udělal chybu, Ehlers vystihl jeho rozehrávku a málem se vytáhl na Talbota. Ten těsně vyrazil kotouč nad sebe.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 33. Draisaitl (McDavid, Maroon), 34. Nugent-Hopkins (Nurse) – 9. Scheifele (D. Kulikov), 17. D. Kulikov (Ehlers, Wheeler), 37. Ehlers (Trouba, Hellebuyck), 38. Ehlers (Wheeler, Scheifele), 59. Ehlers (Scheifele, Wheeler)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Russell, Benning, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Slepyšev – J. Jokinen, R. Strome, Kassian – Pakarinen, Letestu, Yamamoto.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Byfuglien, D. Kulikov, Trouba, Enström, T. Myers – Ehlers, Scheifele, Wheeler (C) – Perreault, Little, Laine – Matthias, Lowry, Petan – B. Tanev, Copp, Daňo.

    Rozhodčí: O'Rourke, Rank – Mach, Rody

    Diváci: 18 347
    thejrc.org