NY Rangers – St. Louis 1:3 (kon.) | Carolina – Columbus 1:2 (po pr.) | Montreal – Chicago 1:3 (kon.)
Nashville – Philadelphia 6:5 (kon.) | Dallas – Detroit 4:2 (kon.) | Vegas – Arizona 5:2 (kon.)
Vancouver – Ottawa 2:3 (1:2 po s.n.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
Středa 11.10.2017, 01:10 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:29 Sonny MILANO - 1:2
     
    64:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nedáš? Dostaneš! SONNY MILANO se ujal odraženého kotouče, prchl osamocen na branku Darlinga, kterého si vychutnal bekhendovou kličkou a následným pověšením kotouče pod víko! Krásně provedená hokejová klasika. Bez asistence.
     
    64:23
    Sebastian Aho měl na hokejce rozhodnutí, ale minul klec hostí, neboť mu kotouč sjel z hole!
     
    61:01
    Mohlo být rozhodnuto! Pas před odkrytou klec dostával Staal, ale byl hákován Panarinem a Hurricanes si zahrají přesilovou hru!
    58:35 Jeff SKINNER - 1:1
     
    58:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Obrovskou minelu v hostující obraně dokázali domácí potrestat! Špatné vyhození jednoho z bránících hráčů sebral JEFF SKINNER a svou pozici tváří v tvář hostujícímu brankáři zakončil střelou mezi betony! Bez asistence.
     
    57:45
    Domácí v šesti bez brankáře.
     
    57:20
    Teräväinen dostával přihrávku před branku z pravé strany, ale nedokázal poslat puk do branky!
     
    55:44
    Teuvo Teräväinen Dostal zpětnou přihrávku na levý kruh, ale svou střelou pouze vyzval gólmana hostí k ukázkovému semaforu!
     
    53:56
    Jordan Staal spálil obrovskou tutovku! Domácí forvard dostal přihrávku před branku Bobrovskije, vypálil, ale bohužel pro fanoušky domácích trefil jen rameno brankáře Jackets.
    50:01 Sonny MILANO - 0:1
     
    50:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    A máme tu první gól utkání! SONNY MILANO prokázal svou chytrost, když po střele do zadního hrazení dokázal vzít kotouč a ze záporného úhlu jej poslat o beton brankáře Darlinga do branky! Asistence: Oliver Bjorkstrand, Nick Foligno.
     
    45:35
    Obrovská šance Panarina brankou nekončí! Na ruského forvarda zívala odkrytá klec, ale hostující útočník trefuje pouze tyč!
     
    45:16
    Dahlbeck sekl Savarda přes jeho nástroj a zamezil mu ve skórování, inkasuje tak dvě minuty za sekání.
     
    42:47
    Scott Darling pod drtivým tlakem hostujících hráčů! Brankář domácího celku si musí připadat jako na střelnici, několik nebezpečných ran na něj vyslali hokejisté modrokabátníků, ale ani jednu nepustil strážce domácí branky za svá záda.
     
    37:29
    Savard nahazoval kotouč na Darlingovu klec, kam dojížděl Atkinson. Darling zazmatkoval a kotouč zůstal ležet před ležícím brankářem domácích. První u kotouče byl Savard, jehož pokus o přehození skončil na ležícím brankáři a nakonec se podařilo obraně včas zasáhnout a přerušit hru.
     
    31:21
    Pozor! Calvert vyhodil kotouč ven ze hřiště a rozhodčí se aktuálně radí zda-li to bylo bez teče či s tečí jednoho z domácích.
     
    31:18
    Atkinson si neodppustil seknutí Kuakkanena před hokejku s musí si jít odpykat dvě minuty za sekání.
     
    29:28
    Chyby domácího forvarda málem využil Pierre-Luc Dubois, který se hnal osamocený na brankáře Darlinga, toho prověřil ránou k bližší tyči a domácí gólman odolal!
     
    24:01
    Jordan Staal zahákoval svého soupeře a zaslouženě si bude muset odpykat dvě minuty za hákování.
     
    17:56
    Brett Pesce si u hrazení přidržel Panarina a jeho prohřešek neunikl rozhodčím. TI jej posílají na dvě minuty na trestnou lavici za držení.
     
    14:33
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 2 min., vražení na hrazení).
     
    13:02
    Fantastický zákrok Darlinga! Milano dostal přihrávku do dobré pozice na pravý kruh. Rozhodl se hledat spoluhráče na druhé straně, kterým byl Markus Hännikäinen, ten si mohl vybrat kam zamíří, ale jeho ránu zastavuje nádherným semaforem domácí gólman!
     
    11:47
    Velké šance na obou stranách! Nejprve po pasu zpoza branky promáchl Josh Anderson a kotouč mířil ven z pásma. Za vyhozeným kotoučem se hnal Jeff Skinner, který měl ke kotouči fyzicky blíže, ale obránce Jones se natáhl a svou holí mu kotouč na poslední chvíli vypíchl
     
    10:33
    Carlsson nebezpečně vypálil od modré čáry a ačkoli Darling kotouč viděl, tak jej promáchnul a jen díky tomu, že Carlsson nemířil přesněji je skóre stále 0:0!
     
    09:59
    Matt Calvert se dostal na levém kruhu k odraženému kotouči, měl dost času zamířit, ale Scott Darling stále drží čisté konto. Patrně největší šance dosavadního průběhu utkání.

    Kryštof Severa

    Branky a nahrávky: 59. Skinner – 51. Milano (Bjorkstrand, N. Foligno), 65. Milano


    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, Hanifin, Faulk, H. Fleury, Dahlbeck – E. Lindholm, J. Staal, Aho – T. Teräväinen, V. Rask, Williams – Skinner, D. Ryan, Kuokkanen – Nordström, Krüger, B. McGinn.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, G. Carlsson – Panarin, N. Foligno, Atkinson – Calvert, Dubinsky, J. Anderson – Dubois, Wennberg, Bjorkstrand – Milano, Sedlák, Hännikäinen.

    Rozhodčí: Walsh, Sutherland – Nowak, Shewchyk
    thejrc.org