Toronto – New Jersey 3:6 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Colorado – Boston 6:3 (kon.)
Anaheim – NY Islanders 3:2 (kon.) | Los Angeles – Calgary 3:4 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:4 (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Calgary Flames
Čtvrtek 12.10.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Touto informací se s vámi loučím. Některým z vás přeji příjemné snění, těm dalším příjemný začátek čtvrtka. Hezký den! (07:37:45)
     
    Ještě vám dlužím jednu informaci. Dnešní premiéru Jaromíra Jágra v dresu Calgary sledovalo v Los Angeles celkem 18 320 diváků.
     
    Vítěznou premiéru si tak připsal Jaromír Jágr, který strávil na ledě 13 minut a 38 vteřin. Během nich se do statistik nezapsal, ale rozhodně se neztratil. Při svém prvním startu byl velmi aktivní, dokázal držet krok a několikrát udělal vítr před brankou Jonathana Quicka.

    Ačkoliv nebodoval, kromě své třetí formace ho trenér Glen Gulutzan nasadil i v elitním útoku a při přesilových hrách. Zatímco česká legenda i přes dobrý výkon nebodovala, zářil pro změnu Michael Frolík.

    Druhý kladenský rodák nejprve pěkným gólem zvýšil na 2:0, a pak si připsal chytrou přihrávku u vyrovnávací trefy Calgary. Během zápasu si s ním notoval zejména Matthew Tkachuk, u jehož druhé branky v utkání český hráč asistoval a několikrát s ním nebezpečně kombinoval na útočné polovině.
     
    Československá stopa v utkání:

    Jaromír Jágr (CGY) 0+0, 0 střel na branku, čas na ledě 13:38.

    Michael Frolík (CGY) 1+1, 3 střely na branku, čas na ledě 16:30.
     
    Hvězdy utkání

    1. Dustin Brown (LAK) 2+1
    2. Anže Kopitar (LAK) 1+1
    3. Matthew Tkachuk (CGY) 2+0
     
    Hvězdy zápasu jsou bodově zasloužené, ale možná poněkud zvláštní. Třetí místo si bezpochyby zaslouží Matthew Tkachuk z Calgary, ale druhé místo obsadil domácí Anže Kopitar a dvougólový Dustin Brown.

    Všichni tři jsou mezi hvězdami zaslouženě, jen sám osobně bych zvolil pořadí trochu jinak. Za mě by v něm určitě nechyběl Mike Smith, protože Calgary může za vítězství vděčit zejména jemu.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 45 – 37
    Přesilové hry: 0/5 – 1/6
    Vhazování: 53 % – 47 %
    Zablokované střely: 9 – 20
    Hity: 19 – 26
     
    Calgary tedy vítězí potřetí v sezoně, leč bylo po většinu zápasu pasivnějším a bránícím týmem. Dělba bodů je ale zasloužená, po parádní akci vybojoval bonusový bod Sean Monahan, který tak může slavit.
     
    Konec zápasu.
    61:02 Sean MONAHAN - 3:4
     
    61:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Fantastická tečka za utkáním! Rychlý protiútok Flames vedl po levé straně SEAN MONAHAN a dal puk do druhé vlny T.J. Brodiemu. Obránce hostů ho okamžitě posunul do pravé strany na hůl Johnnyho Gaudreaua, jenž si počkal, až mu mladý parťák najede před branku a po přesné přihrávce Sean Monahan jen doklepl pul do sítě – 3:4! Asistence: Johnny Gaudreau, T.J. Brodie.
     
    60:53
    Po prvním přerušení se opět přerušuje a vhazuje po levici hostujícího brankáře.
     
    60:19
    První střelecký pokus prodloužení přišel z dílny Jeffa Cartera, jehož pokus nenadělal hostujícímu brankáři problémy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Statistiky po 3. třetině

    Střely na branku: 45 – 36
    Přesilové hry: 0/5 – 1/6
    Vhazování: 53 % – 47 %
    Zablokované střely: 9 – 18
    Hity: 19 – 26
     
    Ve třetím dějství už další branka nepadne. Po dlouhé době tak ve vzájemném utkání uvidíme prodloužení. Za to Los Angeles vděčí dvěma gólům Dustina Browna, na jehož trefy zareagoval jen Matthew Tkachuk. Nutno přiznat, že lví podíl na bodovém zisku Flames má brankář Mike Smith, který svůj tým několikrát podržel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 36. Kopitar (Muzzin, D. Brown), 41. D. Brown (Doughty, Iafallo), 42. D. Brown (Forbort) – 4. Tkachuk (Backlund, Giordano), 8. Frolík (J. Gaudreau, Monahan), 51. Tkachuk (D. Hamilton, Frolík), 62. Monahan (J. Gaudreau, Brodie)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty (A), Forbort, Folin, Muzzin, Fantenberg, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, J. Carter (A), Pearson – Cammalleri, Kempe, Andreoff – Lewis, N. Shore, Clifford.
    Calgary Flames: M. Smith – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Bartkowski – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Stajan, T. Glass.

    Rozhodčí: F. St. Laurent, G. Rank – B. Murphy, B. Mills.

    Diváci: 18 320
    ocianews.com