Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Jihlava – Letňany 6:1 (kon.)
Žďár n/S – Liberec 3:5 (kon.) | Třinec – HK MD Šumperk 4:5 (kon.) | Vítkovice – Přerov 5:3 (kon.)
HC Plzeň – K. Vary 7:1 (kon.) | Technika Brno – Warriors Brno 3:2 (po pr.) | Č. Budějovice – Pardubice 6:3 (kon.)
Havířov – Vsetín 7:0 (kon.) | Sparta – Ústí n/L 6:3 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 6:1 (kon.)
Třemošná – PZ Kladno 2:1 (kon.) | Slavia – Kladno 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (4:0, 1:3, 1:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Čtvrtek 12.10.2017, 17:30 • Malá hala, Praha-Holešovice • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 8. kolo
Partner:
     
    Dohráno! Mladší dorost pražské Sparty v holešovické Malé hale dnes potvrdil roli favorita a i přes menší komplikace si do tabulky připisuje další tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:29:53)
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Pražané jsou v útoku jako přikovaní, stále se jim ale nedaří skórovat. Je pravda, že za momentálních okolností je to moc mrzet nemusí.
     
    58:54
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Tot – 2 min., podražení).
     
    58:17
    Sparťané se snaží skórovat ještě jednou a momentálně jsou pevně usazeni v pásmu soupeře. Slovan se snaží puku zmocnit jen marně.
     
    57:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se dvě minuty a jednačtyřicet sekund před koncem prosazují a pravděpodobně už definitivně rozhodují o vítězi dnešního zápasu. Autorem šesté branky Sparty je MICHAL VÁGNER. Asistence: Adam Mácha.
     
    Dnešní utkání sleduje 42 diváků.
     
    55:25
    Jako blesk z čistého nebe se před Liemannem ocitl Karel Pavlíček, jehož zakončení vykryl připravený domácí brankář vyrážečkou. Do konce základní hrací doby zbývají zhruba čtyři a půl minuty.
     
    54:12
    Hráči hostujícího celku se v posledních několika minutách nezmohli na nic jiného, než na pouhé výhozy kotouče ven z vlastního obranného pásma. Za modrou čáru se už nějakou dobu nepodívali.
     
    53:00
    Zemchenkov pro sebe ukořistil puk a z prostoru mezi modrou čarou a kruhem vypálil, rána z voleje klec Slovanu úplně minula. Sparta zůstává v útoku i nadále.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Klobouček – 2 min., faul kolenem).
     
    51:42
    Hokejisté Sparty jsou stále aktinější, pořád se jim ale nedaří překonat skvělého Mazourka. Ten se od svého tragického představení v první třetině hodně polepšil a momentálně drží svůj tým.
     
    49:47
    Domácí tlačí a snaží se si snad definitivně pojistit zisk tří bodů z dnešního utkání, obrana Ústí však odvádí skvělou práci a vůbec soupeře nepouští blízko ke své svatyni.
     
    48:01
    Jaroš byl ve střední třetině odstaven od puku o něco větším Hamplem, domácí hráči si ale volný puk berou velmi rychle zpět a snaží se prorazit za útočnou modrou.
     
    47:05
    Mazourek se teď musí v brankovišti hodně otáčet, obrana před ním mu příliš nepomáhá. Gólmanovi Slovanu se daří všechny zakončení Sparty vykrýt.
     
    45:44
    Po zakončení Adama Máchy z kruhu zavládl před ústeckou brankou naprostý chaos, ve kterém se nakonec nejrychleji zorientoval hostující gólman. Sparta tak stále vede "jen" o dva góly.
     
    44:00
    Rána Viktora Weise z mezikruží se od jednoho z bránících Pražanů odráží až do ochranné sítě nad domácí brankou. Po krátké pauze se tak bude vhazovat ve sparťanské třetině ledu.
     
    42:45
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Přerušení zatím bylo v poslední části naprosté minimum, rozhodčí hře nechávají volný průběh.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Krupička (Bláha, Mácha), 9. Kubánek, 15. Kubánek, 15. Vágner (Guryevskiy), 34. Kubánek, 58. Vágner (Mácha) – 21. Pavlíček (Weis), 26. Tot (Šrámek, Gašpar), 31. Pavlíček (Weis, Kloubouček)


    HC Sparta Praha: Liemann (Sluka) – Hamara, Truhlář, Bláha, Zemchenkov, Procházka, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Mácha, Adamec, Krupička, Jaroš, Potůček, Broš, Slavíček, Vítů, Vitouch, Vágner.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Mazourek (Tuček) – Němec, Jarábek, Vlach, Klobouček, Koštoval, Kylíšek, Polata – Tot, Šrámek, Kaše, Gašpar, Čermák, Konopásek, Weis, Pavlíček, Hampl.

    Rozhodčí: Velčovský – Kučera, Nekvapil

    Diváci: 42
    thejrc.org