Chomutov – Zlín 1:4 (kon.) | Jihlava – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 7:3 (kon.)
Plzeň – Liberec 5:1 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:0 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 13.10.2017, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční podvečer, vážené fanynky a vážení fanoušci ledního hokeje, vítejte u sledování psaného přenosu z dvanáctého kola Tipsport extraligy! V západočeské Home Monitoring Aréně se proti sobě střetnou celky HC Škoda Plzeň a Bílí Tygři Liberec. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Poslední odehraná utkání

    Škodovka se v posledním odehraném kole představila rovněž na domácím ledě, kdy přivítala úřadujícího mistra z Brna. Indiáni působili již od začátku, první třetina se jim povedla famózně, Západočeši ji vyhráli 3:0. Kometě nešly nohy, a jak podotkl hostující útočník Tomáš Svoboda, o první pauze proběhla v kabině Jihomoravanů bouřka. Škoda na konci úvodní třetiny přišla o gólmana Alexandra Hylák, do branky zamířil Lukáš Sochůrek. Kometa brzo srovnala, poté se skóre ještě měnilo, nakonec vyhráli hosté v prodloužení.

    HC Škoda Plzeň 4:5p HC Kom. Brno
    6. Mertl (D. Kubalík, Stach), 8. Straka (D. Sklenička, Kindl), 12. D. Kubalík (Pulpán), 40. Mertl (P. Kadlec, D. Kubalík) – 22. M. Erat (J. Krejčík), 27. T. Svoboda (L. Čermák, Vincour), 30. V. Němec (Štencel), 43. T. Svoboda (Zaťovič, M. Erat), 61. M. Erat
    __________________________________

    Také Severočeši se ve svém posledním odehraném mači střetli s Brnem, na ledě Komety schytali Tygři nepříjemný debakl, i když v utkání dvakrát vedli. Libereckým se však na ledě soupeřů letos celkově vůbec nedaří, svěřenci kouče Pešána jsou v tabulce venku na posledním místě, nezískali ani jeden bod a jejich skóre je 5:24.

    HC Kom. Brno 7:2 Bílí Tygři Liberec
    18. M. Erat (Zaťovič), 36. Vincour (M. Erat, J. Krejčík), 38. Zaťovič (M. Erat), 42. J. Krejčík (Zaťovič, M. Erat), 44. Haščák (Štencel, Hruška), 45. Haščák (T. Svoboda), 52. V. Němec (Haščák) – 21. Bakoš (Bulíř, Ševc), 26. Ordoš (Plutnar, Vantuch)

    Avšak úplně nejbližší zápas odehráli Bílí Tygři ve středu, když v rámci CHL zavítali na led švýcarského Davosu. Velice omlazená sestava Liberce se proti slavnému týmu držela opravdu statečně, nakonec však všechny tři body vydoloval domácí celek.

    HC Davos 3:2 Bílí Tygři Liberec
    2. Weiser (Walser), 24. Little, 35. Little (Nygren, Egli) – 4. Husa (Psota, Jeník), 56. Teplý
    Miroslav Preisinger před utkáním s Libercem
     
    Bílí Tygři Liberec

    Postavení v tabulce: 12.
    Počet bodů: 12
    Počet vstřelených branek: 19
    Počet inkasovaných branek: 32

    Nejproduktivnější hráč: Michal Bulíř – 6 bodů (2+4)
    Nejlepší střelec: Jelínek, Jánošík a Ordoš – 3 branky
    Nejlepší nahrávač: Bulíř, Pyrochta a Ševc – 4 asistencí
    Nejproduktivnější obránce: Filip Pyrochta – 5 bodů (1+4)
    Nejtrestanější hráč: Martin Ševc – 35 minut
    Nejlepší hráč v bodování +/-: Ladislav Šmíd +2
    Nejhorší hráči v bodování +/-: Filip Pyrochta -10

    Radegast Index: Lukáš Derner (27)

    Gólmani:
    Roman Will – 553 minut / pr. 2,82 | 90,75 %
    Aleš Stezka – 40 minut / pr. 6,00 | 86,67 %
    Brankář Liberce v Plzni nastoupí s novou maskou.

    Roman Will má novou masku made by CCM ???????? #CCMgoalie #CCMhockey #MadeOfHockey (???? @bilitygrilbc)

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    HC Škoda Plzeň

    Postavení v tabulce: 2.
    Počet bodů: 26
    Počet vstřelených branek: 49
    Počet inkasovaných branek: 24

    Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík – 19 bodů (12+7)
    Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 12 branek
    Nejlepší nahrávač: Milan Gulaš a David Stach – 8 asistencí
    Nejproduktivnější obránci: Michal Moravčík – 4 body (1+3)
    Nejtrestanější hráči: Petr Straka – 22 minut
    Nejlepší hráči v bodování +/-: Michal Moravčík (+14)
    Nejhorší hráči v bodování +/: Nikdo není v záporných číslech
    Radegast Index: Michal Moravčík (40)

    Gólman:
    Miroslav Svoboda – 550 minut / pr. 1,96 | 92,65 %
    Alexandr Hylák – 80 minut / pr. 0,00 | 100,00 %
    Lukáš Sochůrek – 42 minut / pr. 7,14 | 80,00 %
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Kindl – Straka, Kracík, Indrák (A) – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Stezka) – Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Kolmann – L. Krenželok (A), P. Jelínek, Jašek – Lakatoš, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Bartovič – J. Vlach, Vantuch, J. Stránský.

    Rozhodčí: Hribik, Hradil – D. Jelínek, Kis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Do sestavy Plzně se vrací gólman Miroslav Svoboda, naopak za Liberecké můžeme očekávat nástup Tylera Redenbacha. Dnešní repríza loňského čtvrtfinále bude mít jistě grády!
     
    Oba cely již nastoupily na ledovou plochu, kapitáni Petr Kadlec a Martin Ševc se zdraví s rozhodčími, utkání za malý okamžik začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je raketový vstup Plzně do utkání! Milan Gulaš se procpal do útočného pásma, indiáni sice o kotouč přišli, ale záhy ho vybojovali, touš se dostal na modrou čáru a MICHAL MORAVČÍK (2+3) propálil všechno, co mu stálo v cestě! Tomáš Mertl perfektně clonil před Willem. Asistence: Jan Schleiss (1+4) a Nick Jones (0+2).
    00:42 Michal MORAVČÍK - 1:0
     
    01:20
    Indiáni už jsou opět nastěhováni v útočném pásmu, Kindl hledal před brankou Kubalíka, ale obrana Liberce byla pozorná, následně puk odpálila.
     
    02:20
    Ihned po přejetí modré čáry pálil Ryan Hollweg, ale byl v těžké pozici, takže branku hostí neohrozil. Tygři zatím bojují s rozehrávkou.
     
    03:15
    Ladislav Šmíd upadl v obranném pásmu, Gulaš nakonec nezakončil, ale poté přišla ještě jedna střela od modré čáry, kterou lapil Will. Buly po jeho pravici.
     
    03:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný tlak Škody končí druhou brankou dnešního utkání! Obrovský kolotoč roztočila okolo Willa druhá formace Plzně, Kubalík, Kindl ani Kadlec hostující defenzivu nepřekonali, nakonec se do prázdné klece prosadil rychlou střelou DAVID STACH (5+8)! Asistence: Denis Kindl (2+6) a Petr Kadlec (0+5).
    03:49 David STACH - 2:0
     
    04:20
    Bílí Tygři jsou i nadále pod tlakem, nyní poslali kotouč jen na zakázané uvolnění. Domácí jim toho zatím moc nedovolují.
     
    04:49
    Nyní se icingu dopustili také indiáni, hra se přesune před Miroslava Svobodu, který si dnes zatím nepřipsal ani jeden zákrok.
     
    05:40
    Hostující tým se v útočném pásmu moc neohřál, na druhé straně chtěl akci založit David Sklenička, ale trefil jen hráče před sebou. Další icing Plzně.
     
    06:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hodně šťastný gól si nyní připisují hostující hráči! MARTIN ŠEVC (1+4) jen tak zničehonic nahodil touš do brankoviště od levého mantinelu, puk prošel mezi betony Svobody, nakonec se dokutálel až do sítě! Bez asistence.
    06:08 Martin ŠEVC - 2:1
     
    06:40
    Ladislav Šmíd (LIB) celou dobu během souboje u mantinelu osekával a krosčekoval Milana Gulaše (PLZ), který se po něm ohnal. Oba hráči inkasují menší tresty a míří na trestnou lavici.
     
    07:45
    Michal Moravčík se ocitl sám za obranou Liberce, ale bekhendem Willa nepřekonal. Na druhé straně Tyler Redenbach tečoval pokus těsně mimo tři tyče.
     
    08:40
    Další střelu si přichystal Lukáš Derner, jenž vypálil ihned po přejetí modré čáry. Miroslav Svoboda puk dobře viděl a nakonec ho ukryl do lapačky.
     
    09:10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neskutečně šťastný gól přichází i na druhé straně! MILAN GULAŠ (8+9) už chtěl jít střídat a nevěděl, co má dělat s pukem. Vypálil od červené čáry, touš mířil na branku hostí a i Willovi propadl zbytečně mezi nohama! Asistence: Peter Čerešňák (0+3) a Lukáš Pulpán (0+4).
    09:10 Milan GULAŠ - 3:1
     
    10:00
    Úvodní třetina je zatím hodně divoká, Liberec už nyní začíná přitvrzovat, rozhodně se nechce se stávajícím stavem spokojit.
     
    10:25
    Lukáš Derner je dnes dosti aktivní směrem dopředu, nyní plácl před brankou do puku, Miroslav Svoboda byl přilepený u tyče a puk znovu zachytil.
     
    10:50
    Rychlík Milan Bartovič si uzmul touš na levé straně, bleskově se dostal do pásma a vypálil švihem k bližší tyči. Domácí gólman dal včas ruku k tělu.
     
    11:29
    Po klidnější pasáži hry vypadl kotouč na domácí střídačku a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    12:38
    Bílí Tygři se osmělili a udrželi se v útočném pásmu, Ladislav Šmíd dvakrát dorážel na Svobodu, ale ani jednou domácího gólmana nepropálil.
     
    13:23
    Jaroslav Kracík krásně zavezl kotouč do obranného pásma Liberce, jeho spoluhráči však záhy o puk přišli. Tygři se snaží dostat dopředu.
     
    13:54
    Ve skvělé pozici byl Miroslav Indrák, kterého našel znovu Kracík, domácí útočník však prudkou přihrávku do prázdné klece nedoklepl.
     
    14:30
    Následně střílel od modré čáry Nick Jones, před bránou tečoval jeho pokus Jan Schleiss, ale nakonec šel puk mimo tři tyče.
     
    15:00
    A ještě jednou byl v akci domácí bek Nick Jones, který si vybruslil do pěkné pozice, dobře vypálil, od výstroje Willa se puk odrazil do ochranné sítě. Po komerční pauze se bude pokračovat.
     
    15:42
    Ryan Hollweg (PLZ) je nyní vyloučen za hrubost. Domácí útočník se ohnal po Stránském, se kterým měl rozepře před brankou Willa.
     
    15:45
    Milan Gulaš hned po buly vyhazuje puk do bezpečí.
     
    15:58
    A následně akce Liberce končí ofsajdem, vhazování ve středním pásmu.
     
    16:20
    Martin Bakoš vypálil z první ale jeho pokus byl hodně nepřesný, Tygři se však stále drží v pásmu.
     
    16:55
    Následně už však domácí kotouč získali a dvakrát ho poslali až k Willovi.
     
    17:42
    Domácí v plném počtu.
     
    18:06
    Jan Schleiss a Milan Gulaš připravili obrovskou šanci pro Tomáše Mertla, který pálil z první, ale Roman Will byl tentokrát skvěle připraven!
     
    18:44
    Na ledě se strhlo několik potyček, nyní se čeká na verdikty rozhodčích.
     
    18:44
    Jaroslav Vlach (LIB) nyní zahodil hokejku a hodně zbytečně a zezadu skočil na Milana Gulaše, jenž před malou chvílí předvedl hit ve středu hřiště. Hostující útočník inkasuje menší trest za hrubost a menší trest za krosček. Tomáš Mertl (PLZ), Miroslav Indrák (PLZ) a Petr Kolmann (LIB) inkasují po dvou minutách za hrubost.
     
    19:46
    Domácí mají přesilovku a zatím se Tygři brání velice dobře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Hodně divoká úvodní třetina je za námi, domácí hráči vedou po dvaceti minutách o dvě branky. První trefu obstaral hned po pár sekundách Michal Moravčík, o tři minuty později zvýšil na 2:0 David Stach. Následně přišly nesmírně šťastné góly, do branky Plzně se trefil Martin Ševc a z poloviny hřiště se trefil i Milan Gulaš.

    Střely po první třetině:

    Plzeň – 13

    Liberec – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 18:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Indiáni si jednu sekundu zahrají přesilovku pět na tři, za podražení inkasuje menší trest Martin Ševc (LIB).
     
    20:51
    Tygři jsou ve čtyřech, od modré čáry střílel Petr Kadlec, jeho pokus Will ukrývá do lapačky.
     
    21:01
    Dominik Kubalík pálil jen do hráčů před sebou, následně hosté vyhazují.
     
    21:23
    Další kotouč vyváží hostující Lukáš Vantuch, domácí se nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    22:10
    Bílí Tygři se znovu osvobozují, domácí hráči málo střílejí.
     
    22:37
    Miroslav Indrák zachytil na modré čáře puk, vypálil, ale hostující hráči srazili puk do ochranné sítě.
     
    22:43
    Hosté v plném počtu.
     
    22:53
    Lukáš Pulpán nahodil kotouč od modré čáry, Miroslav Indrák chtěl dorážet, ale promáchl. Nyní měl Will velké štěstí.
     
    23:35
    Lukáš Derner se bleskově obtočil okolo branky Plzně, následně vystřelil do protipohybu Svobody, ten však včas vytrčil svůj pravý beton.
     
    24:15
    Dominik Lakatoš (LIB) nyní fauloval unikajícího protihráče, bude pykat za hákování.
     
    24:23
    Dominik Kubalík nepřesně přihrával na pravou stranu, po souboji s Vantuchem vypadl puk mimo hřiště.
     
    24:45
    Jan Stránský zahrozil v oslabení, ale s jeho střelou mezi nohy si Miroslav Svoboda poradil.
     
    25:25
    Petr Kadlec napálil jen prvního hráče před sebou, kotouč je ve středním pásmu.
     
    25:50
    Milan Gulaš se po chybě Šmída dostal do palebné pozice, Roman Will zachránil celou situaci betonem.
     
    26:15
    Hosté v plném počtu.
     
    26:57
    Lukáš Krenželok netradičně od modré čáry vypálil puk na domácí klec, ten však nakonec letěl mimo. Tygři jsou i nadále v útočném pásmu.
     
    27:55
    Hostující tým má výhodu a hodně nepříjemně kombinuje v útočném pásmu.
     
    28:13
    Jan Schleiss (PLZ) je vyloučen za vysokou hůl, Bílí Tygři si zkusí zahrát přesilovou hru. Ta začne po komerční pauze.
     
    28:13
    Martin Ševc pálil od modré čáry, Svoboda zasahuje betonem. Následně puk vyhazuje Gulaš.
     
    28:40
    O další osvobození indiáni se postaral Michal Moravčík, Tygři začínají opět od Willa.
     
    29:11
    Lukáš Krenželok nebezpečně tečoval pas Bulíře, nakonec šel puk mimo.
     
    29:26
    Miroslav Svoboda si nyní dovolil velikou parádu, když zachytil puk od modré čáry a ještě ho dokázal vyhodit z pásma.
     
    30:13
    Domácí v plném počtu.
     
    30:50
    Zajímavou šanci měl před brankou Plzně Milan Bartovič, který se nenechal odtlačit a dvakrát ještě puk dorážel. Miroslav Svoboda opět podržel svůj celek.
     
    30:55
    A další pokus si připsal Martin Bakoš, který nejspíš trefil tyč!
     
    31:50
    Liberečtí i po skončení přesilovky dost tlačí na obranu Plzně, ta je zatím pozorná, velice ji pomáhá Miroslav Svoboda.
     
    32:17
    Je tu další komerční přestávka, po ní začne početní výhoda Plzně. Vyloučen je Ladislav Šmíd (LIB) za podražení Jaroslava Kracíka.
     
    32:24
    Petr Kadlec pálil tvrdě od modré čáry, před Willem nedokázal puk dorazit Tomáš Mertl.
     
    32:53
    Indiáni v přesilovce nehrají moc klidně, hostující tým se v pohodě brání.
     
    33:51
    Miroslav Indrák puk podržel na pravé straně, nakonec pálil Peter Čerešňák, ale Roman Will puk s přehledem chytá do lapačky.
     
    34:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni nakonec přesilovku využívají! Pulpán přihrál na pravou stranu, Miroslav Indrák ihned vypálil, Roman Will vyrazil puk jen před sebe a JAROSLAV KRACÍK (3+4) ho bez větších problémů doráží do prázdné klece! Asistence: Miroslav Indrák (1+8) a Lukáš Pulpán (0+5).
    34:13 Jaroslav KRACÍK - 4:1
     
    34:51
    Nick Jones převedl perfektní obranný zákrok, následně chtěl rozehrát na Petra Kodýtka, ale přihrávka byla trochu delší. Icing Plzně.
     
    35:42
    Jan Schleiss (PLZ) je dalším vyloučeným hráčem, provinil se hákováním.
     
    35:55
    Martin Ševc vystřelil do chumlu hráčů, Miroslav Svoboda kotouč vyráží do rohu hřiště.
     
    36:20
    David Sklenička a jeho přesná práce v obraně, puk míří k Willovi.
     
    36:57
    Ryan Hollweg obdržel pas od Preisingera, záhy americký útočník vyhazuje puk do bezpečí.
     
    37:42
    Domácí v plném počtu.
     
    38:15
    Jan Schleiss střílel od modré čáry, jeho pokus však Willa neohrozil. Následně se dopředu dostali Tygři, Miroslav Svoboda při svém zákroku vyrazil bránu ze svého postavení, hra se přerušuje.
     
    38:49
    Jedovatou ránu vypustil Bakoš, puk šel jen těsně nad břevno. Následně se dopředu snaží dostat domácí hráči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    Druhou třetinu vyhráli také domácí hráči, tentokráte 1:0. Oba týmy se během prostřední části trápily v přesilovkách, až nakonec tu jednu využili Západočeši. Pulpán a Indrák připravili pozici pro Jaroslava Kracíka, jenž dorazil kotouč do prázdné branky.

    Střely ve druhé třetině:

    Plzeň – 7

    Liberec – 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Třetí třetina byla rozehrána, hostující tým se hned po vhazování provinil icingem.
     
    40:50
    Denis Kindl se po pasu Kubalíka hnal dopředu, ale stále proti němu přesila, která mu zamezila ve střele.
     
    41:43
    Velký tlak si připravila domácí druhá útočná formace, Tygři se nakonec ubránili a poslali touš do bezpečí.
     
    42:25
    Do útočného pásma se vehnal Milan Bartovič, ale jeho přihrávka nakonec nebyla moc přesná. Po něm to zkusil i Jan Ordoš, domácí gólman zasahuje.
     
    42:48
    Hned po buly pálil Jan Jeník, který dobře prověřil Svobodu, ten včas sklapl své betony k sobě.
     
    43:19
    Pěkně sehraná akce Plzně, David Sklenička pálil od modré, Roman Will zasahuje ramenem. Následně chtěli dorážet Hollweg a Kodýtek, ale k puku se nedostali.
     
    43:44
    Po další snaze Západočechů v útočném pásmu vypadl touš mimo hrací plochu, buly u Romana Willa.
     
    44:15
    Michal Plutnar nyní s přehledem udržel kotouč a poslal dopředu Bakoše, jenž pálil přes obránce. Miroslav Svoboda zasáhl a hráči se okolo jeho klece ještě chvíli kočkovali.
     
    44:36
    David Stach měl po pasu Kubalíka další šanci, ale střela mu ve finální fázi moc nesedla.
     
    45:00
    Peter Čerešňák dlouho míchal s pukem, sjel si až na pravou stranu do střelecké pozice a nakonec vypálil mezi betony. Roman Will včas zasahuje betonem. David Stach následně opouští led v předklonu, chvíli ležel na ledě, ale už je v pořádku.
     
    45:14
    Nick Jones (PLZ) je momentálně vyloučen za sekání. Verdikt se mu ani za mám nelíbil, což dal najevo hlavnímu sudímu, který mu ještě udělil desetiminutový trest.
     
    46:00
    Martin Ševc střílel od modré čáry, domácí hráči srazili puk do rohu hřiště.
     
    46:24
    Tyler Redenbach dorážel další pokus na pravé straně, Miroslav Svoboda je moc pozorný.
     
    46:40
    Indiáni se osvobozují.
     
    47:14
    Domácí v plném počtu.
     
    47:20
    Miroslav Preisinger krásným pasem našel Kodýtka, který se vrátil z trestné lavice, kde odseděl trest Jonese. Domácí útočník střílel do prázdné brány, ale Roman Will neskutečně zasahuje betonem.
     
    48:00
    Je tu icing Liberce, který byl pod velkým tlakem, tak raději poslal touš přes všechny čáry.
     
    48:37
    Další střelu od pravého mantinelu si připsal hostující Lukáš Jašek, domácí obrana zblokovala jeho pokus do ochranné sítě. Po komerční pauze se bude vhazovat u Svobody.
     
    49:27
    Tygři dostanou další šanci v přesilovce, momentálně mají výhodu.
     
    49:35
    Tomáš Mertl (PLZ) inkasuje menší trest za faul kolenem.
     
    49:58
    Domácí se zatím brání velice pozorně a už podruhé vyhazují puk do bezpečí.
     
    50:27
    Výtečně to udělal Dominik Kubalík, který vepředu ušetřil řadu cenných sekund.
     
    50:55
    Petr Kodýtek se také dostal do hry při oslabení a i on odvádí skvělou práci v útočném pásmu.
     
    51:14
    Následně se hra přerušuje, neboť jednoho z hlavních rozhodčích nepříjemně zasáhl kotouč. Sudí byl dlouho v předklonu, ale už je v pořádku, bude se pokračovat.
     
    51:35
    Domácí v plném počtu.
     
    51:59
    Odpočatý Tomáš Mertl se vydal úplně sám dopředu, nakonec svým pasem našel Kracíka, jenž vystřelil z první. Roman Will zasahuje lapačkou.
     
    52:41
    Jaroslav Vlach (LIB) je dalším vyloučeným hráčem, provinil se sekáním. Po komerční přestávce začne přesilovka Plzně.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 113 diváků. Krásná návštěva!
     
    52:41
    Bude to dvou minutová přesilovka Plzně pět na tři! Vyloučen je totiž také Petr Kolmann (LIB).
     
    53:21
    Plzni se zatím příliš nedaří.
     
    53:33
    Dominik Kubalík pálil z první, ale napálil pouze boční síť.
     
    53:46
    Hostující tým se záhy osvobozuje.
     
    54:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jednu sekundu před koncem je přesilová hra indiánů využita! Milan Gulaš tvrdým projektilem vyřadil Willa z provozu, takže DOMINIK KUBALÍK (13+7) mohl v pohodě dorazit touš mezi betony do sítě. V pátek 13. je tu 13. gól pro domácího kanonýra. Asistence: Milan Gulaš (8+9) a Petr Kadlec (0+6).
    54:40 Dominik KUBALÍK - 5:1
     
    55:55
    Petr Straka se dostal za obranu Liberce do samostatného úniku, ale střelou mezi betony se neprosadil.
     
    56:44
    Na ledě se strhla domluvená a férová bitka mezi Ryanem Hollwegem a Janem Stránským! Oba borci si uštědřili několik tvrdých úderů, souboj nakonec vyhrál zkušenější domácí útočník.
     
    56:44
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Ryan Hollweg – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Stránský – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    57:53
    Nyní se hrálo dlouho v útočném pásmu Liberce, hráči zašlápli touš u mantinelu, sudí proto přerušují hru.
     
    58:17
    Senzační zákrok Miroslava Svobody! Ten zneškodnil nájezd Dominika Lakatoše, který bekhendovým blafákem už posílal puk do sítě.
     
    58:54
    Utkání už se za rozhodnutého stavu pouze dohrává, domácí fanoušci se baví a indiáni drží puk na svých holích.
     
    Konec zápasu.
     
    Hodně divoká byla úvodní třetina , domácí hráči vedli po dvaceti minutách o dvě branky. První trefu obstaral hned po pár sekundách Michal Moravčík, o tři minuty později zvýšil na 2:0 David Stach. Následně přišly nesmírně šťastné góly, do branky Plzně se trefil Martin Ševc a z poloviny hřiště se prosadil i Milan Gulaš.

    Druhou třetinu vyhráli také domácí hráči, tentokráte 1:0. Oba týmy se během prostřední části trápily v přesilovkách, až nakonec tu jednu využili Západočeši. Pulpán a Indrák připravili pozici pro Jaroslava Kracíka, jenž dorazil kotouč do prázdné branky.

    V poslední části upravil skóre na 5:1 Dominik Kubalík a stanovil výhru Plzně.

    Střely celkem:

    Plzeň – 33

    Liberec – 26

    Nejlepší hráči utkání:

    Milan Gulaš (Plzeň)

    Ladislav Šmíd (Liberec)

    Z dnešního utkání je to všechno, děkuji za pozornost a přejí krásný víkend. U dalšího přenosu se bude opět těšit Jan Picka. (19:55:42)
    Marken.cz

    Jan Picka

    Branky a nahrávky: 1. Moravčík (Schleiss, Jones), 4. Stach (Kindl, P. Kadlec), 10. Gulaš (Čerešňák, Pulpán), 35. Kracík (Indrák, Pulpán), 55. D. Kubalík (Gulaš, P. Kadlec) – 7. Ševc


    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Kindl – Straka, Kracík, Indrák (A) – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Stezka) – Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Kolmann – L. Krenželok (A), P. Jelínek, Jašek – Lakatoš, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Bartovič – J. Vlach, Vantuch, J. Stránský – Jeník.

    Rozhodčí: Hribik, Hradil – D. Jelínek, Kis

    Diváci: 7 113
    thejrc.org