Brno – Slovácko 2:1 (kon.) | Zlín – Jihlava 2:1 (kon.) | Olomouc – Jablonec 0:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Teplice 2:2 (kon.) | Liberec – Dukla Praha 3:0 (kon.) | Karviná – Slavia 0:2 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
2:2 (1:1)
FK Teplice
Sobota 14.10.2017, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům české kopané! V rámci desátého kola je dnes na programu hned šest zápasů, my se v tomto online přenosu zaměříme na souboj, v němž trápící se FK Mladá Boleslav přivítá FK Teplice. V Adidas Aréně je úvodní výkop naplánován na 17:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladá Boleslav už několik let patří k širší špičce české fotbalové scény, v posledních sezonách jí vždy patřilo místo v elitní čtyřce. Letos se ale Středočechům vůbec nedaří, po devíti odehraných kolech je totiž se ziskem pouhopouhých sedmi bodech nalezneme až na čtrnácté příčce. V úvodních pěti kolech sice Uhrinova družina neměla úplně příznivý los, když se střetla s oběma pražskými S, ovšem i tak byl jeden získaný bod propadákem. Po výhrách nad Brnem a Slováckem to vypadalo, že se celek z města automobilů vrací do ztracené pohody, poslední dvě kola ale opět nedopadla ideálně.

    V posledním zářijovém mači totiž mladoboleslavští fotbalisté nestačili na zatím bezchybného lídra z Plzně. Nepovedl se jim především vstup do zápasu, po čtrnácti minutách totiž prohrávali o dvě branky a náskok svého soupeře už smazat nedokázali. V nadcházejících osmi duelech se bude Dušan Uhrin ml. muset obejít bez ruského útočníka Komličenka, který si odpykává trest za faul loktem na Davida Limberského. Doposud poslední utkání odehráli Středočeši na půdě Jablonce, kterému podlehli 1:3, o jedinou trefu se postaral Golgol Mebrahtu. Nechme se překvapit, zda partě okolo kapitána Matějovského pomohla reprezentační pauza.
     
    FK Teplice

    S působením v loňském ročníku mohli být v Teplicích velmi spokojeni. Severočeši až do samého závěru bojovali o čtvrtou pozici, která zajišťovala účast v předkolech Evropské ligy, nakonec se jim to ale nepodařilo právě na úkor Mladé Boleslavi, ta totiž posbírala o jeden bod více. V této sezoně si svěřenci Daniela Šmejkala vedou o poznání lépe než jejich dnešní soupeř, po devátém kole se díky zisku dvanácti bodů drží na sedmém místě, jako jeden z mála celků první poloviny tabulky ale mají pasivní skóre. Vstup do sezony se Teplickým celkem povedl, z prvních pěti kol totiž posbírali osm bodů, jedinou porážku zaznamenali hned v úvodním kole proti Slavii.

    Následovaly výhry nad Duklou Praha a Jihlavou a remízy s Jabloncem a Ostravou, hned ve třech z těchto mačů se Šmejkalova družina navíc zvládla třikrát prosadit. V následujících třech duelech už to tak pozitivní nebylo, žlutomodří nevstřelili ani jednu branku a získali jen bod za bezbrankovou remízu na půdě Bohemians. Ani doposud poslední mač proti Liberci se pro Teplice nevyvíjel dobře, když soupeře už v sedmé minutě poslal do vedení Potočný. Severočechům se ale povedl obrat, který v závěru dokonal zkušený Jan Rezek.
     
    Poslední vzájemné utkání

    27.2. 2017 – FK Mladá Boleslav:FK Teplice 1:1

    Branky: 23. Nečas – 64. Červenka (Hora)

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Mareš – Vukadinovič, Magera (C) (84. Matějovský), Nečas (74. Jánoš) – Chramosta (69. Železník)

    FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevakovič (C), Kučera – Fillo (82. Vošahlík), Hora, Urma (46. Nivaldo) – Vaněček (58. Červenka)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, J. Rada – Přikryl, Matějovský (C), Chramosta – Mebrahtu.
    Náhradníci: Jedlička – Levin, Mareš, Takács, Magera, Fabián, Komličenko.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob (C) – Král, Kučera – Fillo, Trubač, Hyčka – Vaněček.
    Náhradníci: Šeda – Suchan, Vošahlík, Soungole, Urma, Žitný, Červenka.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Dušan Pospíšil, Adam Horák.
     
    Hlavní rozhodčí, kterým dnes bude Emanuel Marek, právě přivádí oba celky na travnatou plochu. Utkání mezi Mladou Boleslaví a Teplicemi tak za pár okamžiků začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Emanuel Marek právě foukl do píšťalky, utkání desátého kola naší nejvyšší fotbalové soutěže mezi Mladou Boleslaví a Teplicemi tak může začít – pojďme na to! Rozehrávky se ujali hosté, kteří nastupují ve žlutých dresech, naopak družina trenéra Uhrina bude hrát v bílém.
     
    2
    Ihned po rozehrávce si na polovině hřiště balon vyměnili Trubač s Kučerou, druhý jmenovaný poté hledal napravo si nabíhajícího Martina Filla, toho měl ale pohlídaného pozorný Jiří Fleišman.
     
    3
    O chvíli později si na Králův bochánek naběhl Tomáš Vondrášek, jehož pokus o centr stačil Fleišman tečovat pouze na roh. Ten se ale hostům nevydařil, Krobův centr na přední tyč do bezpečí odklidil Tomáš Přikryl.
     
    4
    Tepličtí zatím hrozí výhradně po pravé straně. Stronati sice odzbrojil Filla, poté ale příliš dlouho váhal s odkopem a byl obrán o balon. Na to konto Trubač uvolnil na hranici šestnáctky čekajícího Vaněčka, ten si ale nedokázal poradit s Chalušem.
     
    5
    Poprvé se směrem vpřed vydala i Mladá Boleslav. Individuální průnik Jana Chramosty skončil pokusem o centr, který na roh odvrátil Tomáš Vondrášek. Po rozehrávce kopu od praporku se k hlavičce dral Stronati, zakončení mu ale nedovolil Šušnjar.
     
    6
    Po vyhraném souboji ve středu hřiště se domácí vydali do zajímavého protiútoku. Ten táhl Jakub Rada, jenž se nakonec místo přihrávky na některého ze svých kolegů rozhodl pro střelu, mezi tři tyče ale nezacílil.
     
    7
    Pěkná akce domácích! Po sérii přihrávek přišlo roztažení hry pro Jiřího Fleišmana, na jehož pas ve vápně naběhl Golgol Mebrahtu. Boleslavský útočník se neukvapil a sklepl pro z druhé vlny si sbíhajícího Radu, ten ale znovu nemířil přesně.
     
    8
    Souboj s Vondráškem neodhadl Tomáš Přikryl vůbec dobře, když místo balonu nakopl svého soupeře do hrudi. Opodál stojící rozhodčí Marek neměl na vybranou, žlutá karta je udělena naprosto oprávněně.
     
    9
    Stronati zvládl rozehrávku i pod náporem atakujícího Vaněčka, míče se ve středu hřiště ujal Marek Matějovský. Na jeho skákavou nabídku si za obranu soupeře sbíhal Chramosta, sprinterský souboj k balonu ale lépe zvládl brankář Diviš.
     
    10
    Po faulu na Lukáše Pauscheka rozehráli Středočeši nařízený přímý kop velmi svižně a trochu zaskočili svého soupeře. Přikrylův centr byl Krobem ztečován na rohový kop.
     
    11
    Exekuce rohového kopu se podle očekávání ujal Jakub Rada, který svou nabídku kroutil na přední tyč, tam si ale ve vzduchu nejlépe ze všech počínal Tomáš Vondrášek. Teplice ale přišly o balon a tlak domácích stále pokračuje.
     
    12
    Nakonec z něj ale nevzešlo vůbec nic, domácí si s poctivě bránícím soupeřem nedokázali poradit. Hubínek si několikrát vyměnil míč s Matějovským a pak zkusil oslovit Tomáše Přikryla, přihrávce ale dodal až přílišnou razanci.
     
    13
    Po pěkné kombinaci svěřenců trenéra Uhrina se v šestnáctce téměř osamocen zjevil Golgol Mebrahtu, do jeho jedovatého pokusu ale stačil na poslední chvíli vložit nohu blokující Jeřábek.
     
    14
    Následoval rohový kop, z něj ale domácí nevytěžili nic, když Chramosta promáchl skákavý balon po Matějovského přihrávce. Mladá Boleslav i nadále obléhala vápno svého soupeře a vybojovala další kop od rohového praporku.
     
    15
    Ten už vypadal o poznání nadějněji. Tentokráte se Jakub Rada rozhodl míč zakroutit k zadní tyči, kde jeho centr podskočil brankář Diviš, Matěj Chaluš byl celou situací ale spíše překvapen a nehlavičkoval přesně.
     
    16
    Až nyní se hostům konečně podařilo vysvobodit z boleslavského sevření. Postaral se o to Martin Fillo, jenž byl ve snaze vyvézt kulatý nesmysl do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně faulován nestíhajícím Fleišmanem.
     
    16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí do dnešního utkání vstoupili daleko aktivněji než jejich soupeř, nyní se zcela zaslouženě dostávají do vedení. Před chvíli si ve vzájemném souboji nedovoleně počínal boleslavský obránce, o pár okamžiků později si oba hráči vyměnili role, když Fillo u postranní čáry fauloval Fleišmana. Rozehrávky přímého kopu se ujal Rada, na jehož povedený centr si v šestnáctce naskočil GOLGOL MEBRAHTU a hlavou překonal marně se natahujícího Diviše.
    16. Golgol MEBRAHTU - 1:0
     
    18
    Tepličtí se pokusili přispěchat s téměř okamžitou odpovědí. Daniel Trubač vyhrál důležitý souboj s Hubínkem a poté za obranou soupeře hledal Vaněčka, tomu ale pokus o kličku překazil vracející se Matěj Chaluš.
     
    19
    Poté, co inkasovali vedoucí branku tohoto mače, Tepličtí svého soupeře zatím nepustili k míči. Nikam se ale příliš nehnali, jejich poklidnou kombinaci přerušil až nákop od Šušnjara, Vaněčka ale znovu odzbrojil Chaluš.
     
    20
    V blízkosti středového kruhu si pro faul doslova došel Marek Matějovský. Právě kapitán mladoboleslavského týmu se ujal rozehrávky následné standardní situace, jeho nákop na Tomáše Přikryla ale zneškodnil Jan Krob.
     
    21
    Po souboji s Vondráškem, v němž musel skousnout nepříjemné přišlápnutí pravého kotníku, se z trávníku pár okamžiků nezvedal Jan Chramosta. Ošetření ale nakonec nebylo nutné, boleslavský odchovanec je v pořádku.
     
    22
    Byl to právě Jan Chramosta, kdo si v prostoru levého křídla naběhl na povedený pas z kopačky Jiřího Fleišmana. Následně si ale neporozuměl s Přikrylem, protiakce Teplic vyústila v už několikátý rohový kop tohoto utkání.
     
    23
    Teplice právě vstřelily branku!
    Až do této chvíle se pouze bránily a směrem dopředu byly naprosto neviditelné, nyní se ale Teplice ze své první vážnější šance dočkaly vyrovnání! Exekuce rohového kopu se ujal Tomáš Kučera, jehož centrovaný balon směřoval na přední tyč, kde jej do vlastní sítě nešťastně uklidil TOMÁŠ PŘIKRYL.
    23. Tomáš PŘIKRYL - 1:1
     
    25
    Rohových kopů je v úvodu utkání opravdu požehnaně. Dalšího se po Chramostově nepovedeném průniku ujali domácí a znovu se dostali do zakončení, hlavička Mebrahta ale neměla gólové parametry.
     
    26
    Daniel Trubač si ve středu pole tvrdě vyšlápl na nic netušícího Jakuba Rada. Sudí si jej zavolal na menší popovídání, trest v podobě žluté karty ale hostujícímu záložníkovi neudělil.
     
    27
    Po Vejmolově výkopu vyhrál Mebrahtu hlavičkový souboj se Šušnjarem, díky čemuž posunul balon na za sebou sprintujícího Přikryla. Ten si jej ale v klíčový okamžik příliš předkopl, čehož využil vracející se obránce Jeřábek.
     
    28
    Pasáž, která byla plná nepřesností z obou stran, utnul až Alex Král. Mladý záložník ve žlutém dresu Teplic se povedeně zbavil napadajícího Rady, poté ale celou akci hostí zhatil nepřesným pasem na Martina Filla.
     
    29
    Chramosta se dopustil velice zbytečné ztráty, Severočeši se na to konto vydali do zajímavě vypadajícího protiútoku. Daniel Trubač to možná trochu sobecky vzal na sebe, jeho rána skončila jen u blokujícího zadáka Stronatiho.
     
    30
    Alois Hyčka se z levého křídla dostal až do pokutového území, kde našel volného Vaněčka. K tomu ihned přispěchal Hubínek, teplický útočník se jej zbavil zákrokem na hraně faulu a následně i vypálil, Vejmola ale číhal na správném místě.
     
    31
    Na druhé straně vyslal Mebrahtu pro z pravé strany si nabíhajícího Jana Chramostu, který se v šestnáctce po souboji s Krobem poroučel k zemi, o penaltový zákrok se ale rozhodně nejednalo. Sudí se rozhodl správně.
     
    32
    Následoval dva rohové kopy v podání Středočechů. Ten první za moc nestál, po rozehrávce toho druhého se ale na zadní tyči k hlavičce zkoušel prodrat Matěj Chaluš, plány mu ale na poslední chvíli zmařil Alex Král.
     
    33
    Tepličtí poněkud váhali s rozehrávkou, nakonec vyslal Diviš dlouhatánský balon na útočníka Vaněčka. Ten byl ale ve vzduchu poražen Stronatim, rodící se protiakci Boleslavi pak po jasném faulu přibrzdil Alex Král.
     
    34
    Boleslavští se dostali do poměrně zajímavé šance. Tomáš Přikryl se díky šikovnému naznačení zbavil Jana Kroba, poté poslal do pokutového území vysoký centr, na kterého si seběhl Chramosta. Domácímu fotbalistovi ale nevyšlo zpracování.
     
    35
    Po přihrávce od Stronatiho se podél pravé postranní lajny hbitě protáhl Lukáš Pauschek. Jeho zajímavý centr dokázala teplická obrana odvrátit pouze k Janu Chramostovi, technický pokus boleslavského křídelníka se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    37
    Díky zaváhání Pauscheka a dobré práci Aloise Hyčky měla Šmejkalova družina k dispozici další rohový kop. Centr Tomáše Kučery k překvapení všech doputoval až ke Královi, ten jej ale z první nezvládl umístit mezi tři tyče.
     
    38
    Jakub Rada v souboji rameno na rameno přetlačil Vondráška, načež roztáhl hru na Jiřího Fleišmana. Ten udělal několik rychlých kroků a poté se pokusil o přihrávku pro Chramostu, tomu ale nic nedovolil vracející se Martin Fillo.
     
    39
    Hubínek si v těsné blízkosti vlastní šestnáctky dovolil velice drzou kličku, která mu ale nakonec vyšla. Boleslavští se usadili na útočné polovině, do šestnáctky přilétly dva centry, jejichž adresátem byl Mebrahtu, ten se ale ani jednou k hlavičce neprocpal.
     
    40
    Po Matějovského nákopu dokázal Tomáš Přikryl prodloužit míč na za sebou číhajícího Chramostu, ten ale pro své kolegy zvládl vybojovat jen autové vhazování. Po jeho rozehrávce Menrahtu sklepával Matějovskému, tomu ale zakončení znemožnil Jeřábek.
     
    41
    Jakub Rada vymyslel parádní kolmici pro Jana Chramostu, který měl dostatek času na to, aby se otočil a vypálil. Místo toho ale ještě přihrával Matějovskému, což se mu ukázalo býti osudným.
     
    42
    Teplice přestály další tlak ze strany svého oponenta. Na jeho konci připravil Matějovský palebnou pozici pro Michala Hubínka, do jeho povedené rány ale obětavě padl Alex Král. Protiakce hostí nic nepřinesla, ofenzivním faulem se uvedl Fillo.
     
    43
    Matějovský prováhal ideální moment pro přihrávku, byl ale faulován, a domácí tak alespoň rozehrávali přímý kop. Jakub Rada zakroutil míč do prostoru penaltového puntíku, kde na něj jen těsně nedosáhl Patrizio Stronati.
     
    44
    Chramosta zaspal při návratu do defenzivy, a Vondrášek tak měl spoustu času na rozjetí rychlého brejku v podání Teplic. Hostující obránce si posléze zkoušel narazit s Alexem Králem, celou situaci ale pro Boleslav zachránil Fleišman.
     
    45
    Domácí se mohli těsně před koncem prvního poločasu dostat znovu do vedení, tohle byla opravdu velká šance! Z ostrého úhlu se sám na Diviše řítil Golgol Mebrahtu, díky dobrému zákroku teplického gólmana ale svůj druhý gól v tomto mači zatím nepřidal.
    45. Rada šikovně uvolnil Mebrahta, jeho střelu však Diviš vyrazil
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, ve městě automobilů je skóre zatím nerozhodné 1:1. Vstup do utkání daleko lépe vyšel domácím fotbalistům, kteří podnikali jeden ofenzivní výpad za druhým. V šestnácté minutě už mohla Adidas Aréna slavit, když se po Radově centru hlavou trefil Mebrahtu. Jenže nedlouho nato se do té doby bezzubým Teplicím podařilo srovnat, když po rohovém kopu míč do vlastně sítě poslal Přikryl.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Daniel Soungole.
     
    47
    Druhý poločas může začít, rozehrávky se tentokráte ujali domácí fotbalisté. Ti byli v dosavadním průběhu utkání lepší, měli optický tlak, znovu se ale trápí v koncové fázi svých ofenzivních akcí. Bude tomu tak i ve zbytku zápasu?
     
    47
    Jako první se směrem vpřed vydali svěřenci Daniela Šmejkala, kteří vybojovali rohový kop. Po jeho rozehrávce se málem dostali poprvé v tomto utkání do vedení, proti Jeřábkově ráně z hranice penaltového puntíku se ale parádním zákrokem blýskl Vejmola.
    47. Jeřábek v obrovské šanci napálil míč pouze do Vejmoly
     
    48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš, toto nepsané sportovní pravidlo opět platí, před pár okamžiky nedokázali hosté využít velkou šanci, z následující protiakce navíc inkasovali. Chramosta na levé straně přenechal balon Radovi, na jehož přesný centr si přes obránce naběhl MAREK MATĚJOVSKÝ a špičkou své kopačky prostřelil brankáře Diviše.
    48. Marek MATĚJOVSKÝ - 2:1
     
    49
    Hostům se nelíbil způsob, jakým domácí kapitán dosáhl vstřelené branky, dle jejich názoru se Matějovský dopustil nebezpečnou hrou vysokou nohou. Nejhlasitěji protestoval brankář Diviš, který byl odměněn žlutou kartou.
     
    51
    Na trávníku se po předchozím sporném momentu poněkud přitvrdilo. Fillo si díky parádní stahovačce položil napadajícího Chaluše, poté nahrával Vaněčkovi, tomu ale zakončení na poslední chvíli znemožnil Stronati.
     
    52
    Jakub Rada se opět pasoval do role nahrávače, když balon servíroval mezi obránci soupeře si sbíhajícího Chrfamostu, toho ale dále nepustil ve skluzu zasahující Jeřábek.
     
    53
    Teplické inkasovaná branka zdravě naštvala, v Mladé Boleslavi jsme málem znovu měli srovnáno. Po pravé straně se až do pozice pro centr prodral Martin Fillo, na jehož nabídku si seběhl Vaněček, zamířil ale těsně vedle bližší tyče Vejmolovy pokladnice.
     
    54
    Jan Krob se ukázkově zbavil napadajícího Přikryla, poté se rozhodl pro přenesení hry na pravý kraj hřiště, kde si nabíhal Fillo. Jeho pas byl ale příliš prudký a pro fantoma jarní části loňské sezony nedostižitelný.
     
    55
    Teplice se znovu drží u balonu a kombinují na vlastní polovině. Krob tentokráte nehodlal riskovat zbytečnou ztrátu balon, proto celou situaci uklidnil zpětnou nahrávkou na brankáře Diviše.
     
    56
    O chvíli později Kučera nalezl na hranici šestnáctky bojujícího Vaněčka, kterému se i přes nápor ze strany Chaluše podařilo balon posunout k Fillovi. Na něj si ale těsně před šestnáctkou počíhal Matějovský.
     
    57
    Matějovský se díky šikovnému manévru zbavil svého strážce, poté vymyslel pěknou kolmici, na níž si naběhl Mebrahtu. Z jeho přihrávky posléze mohl těžit Přikryl, místo branky ale trefil jen blokujícího zadáka Kroba.
     
    58
    Fleišman si na levé straně parádně narazil s Matějovským, který hodlal to samé podniknout i s Chramostou, tomu ale zpětný pas nevyšel. Rodící se brejk hostí byl zastaven už v jeho zárodku, spolehlivě se totiž vrátil Fleišman.
     
    60
    Následovala klidnější pasáž, při níž se balon díky nepřesnostem přesouval z jedné strany na druhou. Vše ukončilo až Fleišmanovo vystihnutí soupeřovy rozehrávky, protiakci ale zbytečně přibrzdil Matějovský.
     
    61
    Jiří Fleišman je v posledních minutách hodně vidět. Nyní domácí obránce v osobním souboji přetlačil Hyčku, nahrál Radovi, který narýsoval zajímavou kolmici pro Přikryla, tomu ale kličku ke středu nezbaštil Vondrášek.
     
    62
    Rada dokázal přerušit další kombinační snažení Teplic, poté absolvoval několik desítek metrů ve sprintu. Následovala jeho přihrávka pro Matějovského, který vyslal vpřed Chramostu, k němu ale včas dostoupil střídající Soungole.
     
    63
    Sudí nejprve odpustil hraniční zákrok Chaluše na Kučeru, o chvíli později, když Fleišman jasně stáhl k zemi Martina Filla, ale už neměl na vybranou. Hosté tak budou mít k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    64
    Vypadalo to na Martina Filla, nakonec ale exekuce standardní situace padla na Jana Kroba. Teplický kapitán podle očekávání zamířil přes zeď, k zasažení horního růžku Vejmolovy branky mu ale ještě pár decimetrů scházelo.
     
    65
    Po vzdušném souboji s mladíčkem Králem se k zemi poroučel Golgol Mebrahtu, který inkasoval nepříjemný úder loktem do hlavy. Celá situace se ale obešla bez ošetření, vše by mělo být v pořádku.
     
    66
    Po faulu na Kroba rozehráli hosté přímý kop nečekaně svižně, čímž překvapili rozhozenou obranu soupeře. Naštěstí pro Boleslav ale bylo Kučerovo přenesení hry k Fillovi velice nepovedené.
     
    67
    Výtečný zákrok Luďka Vejmoly! Hosté měli k dispozici další přímý kop, z pravé strany hrací plochy poslal míč do šestnáctky Kučera. K hlavičce se přes jednoho z bránících hráčů dostal Fillo, boleslavský gólman ale znovu podržel svůj tým.
    67. Vejmola předvedl fantastický zákrok proti hlavičce Filla
     
    68
    Marek Matějovský dlouho přemýšlel, co s balon provést. Nakonec se rozhodl pro přihrávku na Tomáše Přikryla, ten ale působil příliš staticky a nechal se velice snadno předskočit stoperem Šušnjarem.
     
    69
    Tomáš Kučera se obtočil okolo Hubínka, poté zvedl hlavu a všiml si na levé straně sprintujícího Aloise Hyčky. Ten ale rychlostní souboj s Pauschekem prohrál, domácí bek celou situaci uklidnil zpětnou nahrávkou na brankáře Vejmolu.
     
    70
    Vondrášek sklepl míč pro Martina Filla, který nastartoval své pověstné turbo a nechal za sebou Chramostu. Poté si balon přehodil na levačku, jeho přízemní nabídka ale přistála Vaněčkovi pouze na patách.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Marek Matějovský (FK Mladá Boleslav).
     
    72
    Tepličtí jsou v posledních minutách jasně lepší, Boleslav opět vypadla z tempa. Dobrou práci opět odnesl Fillo, který byl ve snaze odcentrovat k Vaněčkovi úspěšnější. Hostující útočník sklepl pro z druhé vlny si nabíhajícího Kučeru, jeho dělovku ale zablokoval Chaluš.
     
    73
    Alois Hyčka si na pravém křídle neporozuměl s Kučerou, Boleslavští se na to konto mohli vydat do nadějně vypadající protiakce. Nenaložili s ní ale vůbec dobře, Přikryl místo individuálního postupu vpřed nepřesně přenesl hru k Chramostovi.
     
    74
    Hra se přerušuje. Ve vzdušném souboji se totiž hlavami velice nepříjemně srazili Pauschek s Vaněčkem, k oběma jsou přivolání zdravotníci. Nakonec to ale vypadá, že jak domácí zadák, tak hostující útočník budou schopni pokračovat.
     
    75
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Ladislav Takács.
     
    76
    Hubínek zákrokem na poslední chvíli stačil zastavit další rodící se brejk hostujícího celku. Na to konto bývalý záložník Bohemians nalezl Mebrahta, na jehož oblouček si seběhl Tomáš Přikryl, přes Kroba se ale do šestnáctky neprobojoval.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 2 477 diváků.
     
    78
    Obrovská šance, která mohla rozhodnout o vítězi tohoto utkání! Teplická obrana zcela zapomněla na volného Mebrahta, který se řítil na Diviše. V šestnáctce ještě obešel jednoho z protivníků, jeho pokus ale hostující gólman parádně lapil.
    78. Únik Mebrahta zvýšení náskoku pro domácí nepřinesl
     
    78
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Alex Král, přichází Marek Červenka.
     
    80
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Tomáš Fabián.
     
    81
    Alois Hyčka se na útočné polovině zamotal ve vlastních kličkách, těžit z toho mohl čerstvý Ladislav Takács. Ten se rozhodl pro dlouhý pas za obranu na Mebrahta, domácímu útočníkovi ale balon stačil ukopnout Šušnjar.
     
    82
    Tohle zavánělo vyrovnávacím gólem. Jan Krob je proslulý díky svým nebezpečným centrům levačkou, jeden takový teď předvedl divákům v Adidas Aréně. K hlavičce se snažil dostat Vaněček, těsně před ním ale míč vyboxoval Vejmola.
     
    82
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Alois Hyčka, přichází Jan Vošahlík.
     
    84
    Přikryl si počíhal na z druhé vlny si nabíhajícího Pauscheka, jenže balon mu předložil pouze na paty, a domácí obránce tak nemohl centrovat ihned. I tak se mu to nakonec povedlo, ve vápně si ale nejlépe vedl Jeřábek.
     
    85
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Golgol Mebrahtu, přichází Lukáš Magera.
     
    86
    Rada ve snaze odhlavičkovat míč do bezpečí namazal Soungolemu, ten ale s nadějnou možností nedokázal naložit ideálně. Protiakci na to konto odstartoval Rada, jenž roztáhl hru na Přikryla, toho ale dále nepustil Krob.
     
    87
    Po faulu na Přikryla měli Boleslavští k dispozici přímý kop. Jakub Rada vyslal do šestnáctky jakýsi střílený centr, s jehož vyboxováním měl brankář Diviš nemalé problémy, nakonec ale přeci jen byl úspěšný.
     
    88
    Málem bylo definitivně rozhodnuto! Přikrylova přihrávka byla sice nepřesná, Fabián se ale pro balon vrátil, poté zvedl hlavu a poslal jej přesně do běhu Lukáši Magerovi, ten ale ve skluzu zacílil těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    89
    Teplice ještě neskládají zbraně. Po Vošahlíkově pasu se okolo Pauscheka hodlal prosadit Jan Krob, slovenský obránce ale přispěchal s včasným blokem, díky němuž balon odrazil na rohový kop. Dočkají se hosté vyrovnání?
     
    89
    Teplice právě vstřelily branku!
    Je tomu skutečně tak, pár okamžiků před závěrečným hvizdem se Teplicím podařilo srovnat, znovu se hosté dokázali prosadit po rohovém kopu! Lví podíl na této trefě má centrující Kučera, jehož nabídka doputovala k v šestnáctce opomenutému TOMÁŠI VONDRÁŠKOVI a ten se z bezprostřední blízkosti nezmýlil.
    89. Tomáš VONDRÁŠEK - 2:2
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty.
     
    90+1
    Střídající Fabián s Magerou, kteří hru uvadající Boleslavi alespoň lehce oživili, si nyní narazili míč na pravé straně. Poté druhý jmenovaný hledal Přikryla, tomu v souboji s Krobem ale scházely potřebné síly.
     
    90+2
    Konec zápasu.

     
    Utkání je u konce a je jasné, že Mladá Boleslav se ani dnes nevrátí do ztracené pohody, s Teplicemi totiž před vlastními fanoušky pouze remizovala 2:2. První poločas se odehrál v režii domácích fotbalistů, které poslal do vedení Golgol Mebrahtu, nedlouho nato ale hosté srovnali zásluhou vlastní branky Tomáše Přikryla.

    Druhá půle byla vyrovnanější a nabídla daleko atraktivnější fotbal s řadou šancí. Nejprve se proti Jeřábkovi zaskvěl Vejmola, z následné protiakce Boleslavi vrátil vedení Marek Matějovský. Šmejkalovu družinu inkasovaný gól paradoxně nakopl, domácí ale držel brankář Vejmola. O vítězství Středočechů mohl pár minut před koncem rozhodnout Mebrahtu, jeho individuální průnik ale gólem neskončil. V závěru přišla pro Uhrinovi svěřence pořádná rána, když po rohovému kopu srovnal Tomáš Vondrášek.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:5.
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše. Děkuji za pozornost a přeji Vám příjemný zbytek víkendu. (18:59:20)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 16. Mebrahtu (J. Rada), 48. Matějovský (J. Rada) – 23. Přikryl (vla.), 89. Vondrášek (Kučera)

    Karty:   8. Přikryl (MBL), 71. Matějovský (MBL) – 49. Jakub Diviš (TEP)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:5.
    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, J. Rada – Přikryl, Matějovský (C) (75. Takács), Chramosta (80. Fabián) – Mebrahtu (85. Magera).
    Náhradníci: Jedlička – Levin, Mareš, Takács, Magera, Fabián, Komličenko.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob (C) – Král (78. Červenka), Kučera – Fillo, Trubač (46. Soungole), Hyčka (82. Vošahlík) – Vaněček.
    Náhradníci: Šeda – Suchan, Vošahlík, Soungole, Urma, Žitný, Červenka.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Dušan Pospíšil, Adam Horák

    Diváci: 2477
    ocianews.com