Brno – Slovácko 2:1 (kon.) | Zlín – Jihlava 2:1 (kon.) | Olomouc – Jablonec 0:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Teplice 2:2 (kon.) | Liberec – Dukla Praha 3:0 (kon.) | Karviná – Slavia 0:2 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
3:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Sobota 14.10.2017, 17:00 • Stadion U Nisy, Liberec • HET liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto atraktivního zápasu už je to všechno. Přeji Vám hezký zbytek sobotního večera. (19:20:49)
     
    Liberec po několika bodových ztrátách slaví výhru bezmála po měsíci a díky tomu se minimálně do zítřka posunul před Spartu na páté místo. Dukla naopak nezvítězila potřetí v řadě a zůstává desátá.
     
    Je dobojováno! Dukla o poločasové přestávce střádala plány na vyrovnání, které pár desítek sekund po změně stran ale přišly vniveč. Mohla za to Graiciarova trefa z 48. minuty, po které Slovan vedl už 2:0. Pražané v dalších minutách začali zlobit, snížit ale nedokázali a v 76. minutě kapitulovali potřetí, když se podruhé v zápase prosadil Milan Kerbr. V samotném závěru Liberec trochu polevil a svěřenci Jaroslava Hynka měli několik výborných šancí, které Tetour, Holenda ani Brandner nevyužili a utkání tak skončilo přesvědčivou výhrou Slovanu 3:0.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V samotném závěru měl na hlavě snížení Patrik Brandner, který využil velkého nedůrazu obranné linie Liberce, ale po skvělém centru Jakuba Podaného v dobré šanci přestřelil branku, která dnes byla pro Duklu zakletá.
     
    90+1
    Rozhodně se nedá mluvit o tom, že by se zápas pouze dohrával. Všichni hráči stále chodí do soubojů naplno.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí prozradil divákům, že se nad rámec druhého poločasu budou nastavovat dvě minuty.
     
    89
    Pozadu nezůstal ani zmíněný Lukáš Vácha, který byl pozdě v souboji a za svůj skluz rovněž dostal napomenutí.
     
    89
    Vácha sklepával míč na Potočného, který vložil ruku do obličeje Miloševiće a vyfasoval žlutou kartu.
    87. Holenda po Kušnírově přihrávce trefil tyč
     
    87
    Ani teď se Dukle nepodařilo snížit! Holenda nejprve pouštěl Brandnerovu přihrávku do strany, odkud mu přihrál Kušnír, jenomže pohotové zakončení urostlého útočníka skončilo na tyči! Míč pak ještě skákal kousek před brankovou čarou, nicméně jako první se k němu dostali obránci Slovanu.
     
    86
    Do odraženého míče se na liberecké útočné polovině opřel Breite, ale z pětadvaceti metrů napálil jen reklamní panely pod tribunou stadionu U Nisy.
     
    85
    Potočný asi měl v úmyslu pálit z velké dálky, jenže Dukla po zemi letící míč do vápna nenechala projít. Pražané se poměrně snadno přesunuli do ofenzivy, jenže Tetourova střela znovu neměla moc dobré parametry a Kolář si připsal další rutinní zákrok.
     
    84
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Matěj Hybš, přichází Radek Voltr.
     
    84
    Právě Daniel Tetour o pár chvil později ve skluzu fauloval i na jeho konto putuje žluté varování.
    83. Tetour vystřelil z úhlu, Kolář dával pozor
     
    83
    Branislav Milošević šikovně zrychlil hru a z první prodloužil jednu z přihrávek do vápna. Tetour tak mohl pálit z dobré pozice, ale zasahujícího Koláře nepřekonal.
     
    82
    Poslední střídání Dukly: Ivana Schranze na posledních deset minut nahrazuje Patrik Brandner.
     
    81
    Vácha to myslel chytře svým nákopem za obranu. Stopeři Dukly však byli pozorní a nenechali zahrozit Pulkraba, který posléze fauloval.
     
    80
    Kušnír to přehnal s důrazem ve vzdušném souboji s Romanem Potočným a rovněž inkasuje od hlavního arbitra žlutou kartu.
    80. Duranovič hlavičkoval těsně vedle brány
     
    80
    Kušnír z pravé strany nacentroval před Koláře. U bližší tyče se k hlavičce dostal nepokrytý Uroš Djuranović, ale míč nevtěsnal mezi tři tyče.
     
    79
    Do hry nastupuje další kmenový hráč pražské Sparty. S devětašedesátkou na dresu přichází Lukáš Vácha, jenž nahrazuje Miloše Bosančiće.
     
    78
    Holenda čistě odstavil jednoho z obránců a zničeho nic byl v nadějném postupu vpřed. Tetour od něj dostal přihrávku do druhé vlny, jenže míč si až moc dlouho rovnal ke střele, kterou zadáci Slovanu zablokovali.
     
    77
    Krásné počasí dnes přilákalo na liberecký stadion 3 929 diváků. Většina z nich bude odcházet domů spokojená.
    76. Milan KERBR - 3:0
     
    76
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po krátkodobém náporu Dukly domácí potřetí udeřili a asi definitivně tak rozhodli o svém triumfu! Potočný zleva parádně nacentroval do ohně, kde našel MILANA KERBRA a ten s menší pomocí Filipa Rady dostal míč do sítě.
     
    76
    Pulkrab se ihned zapojil do hry, když si hrudníkem zpracoval míč a nechal se zfauloval Ostojićem. Ten druhou žlutou sice nedostal, ale i tak bude se spoluhráči čelit standardce z levé strany.
     
    75
    Patnáct minut před koncem poprvé střídá také domácí tým. Při změně dvou talentovaných forvardů nahrazuje Graiciara Matěj Pulkrab.
     
    74
    Sloval nabídnutý přímý kop z kraje velkého vápna ale promrhal. Bosančić z minimálního rozběhu vystřelil pravačkou vysoko nad branku pražského klubu.
     
    73
    Martin Graiciar nastartoval své rychlé nohy a upaloval směrem do vápna. Kousek před jeho hranicí mladého útočníka zfauloval Ostojić a zcela zaslouženě dostal žlutou kartu.
     
    72
    Hybš v souboji o skákající balón fauloval Koreše. Podaný tak mohl poslat nákop do vápna, jenže Jiránkovo zakončení nebezpečné nebylo.
     
    71
    Hráči ve žlutých dresech jsou v těchto chvílích aktivnější a ještě se snaží něco udělat s dvoubrankovým mankem. Po dalším centru tentokrát nevyšla hlavička Ostojićovi a Coufal odkopl míč do bezpečí.
    70. To se dá zahodit?! Koreš se v tutovce šeredně ukopl
     
    70
    Djuranović táhl rychlý brejk hostů. Společně s ním běželi i Holenda s Korešem, který dostal přihrávku, jenže při snaze vystřelit se hodně ukopl a nasměroval balón jen do strany.
     
    69
    Pražanům rozehrávka standardní situace vůbec nevyšla, míč se nedostal ani do pokutového území. Liberec rychle přešel do útoku, jenž skončil na dobrém zákroku Jiránka.
     
    68
    Atakovaný Podaný ještě stihl posunout míč o několik metrů vpřed na Djuranoviće, kterého fauloval Kúdela. Následuje přímý kop Dukly.
     
    67
    Přehlídka nepřesných střel zpoza šestnáctky pokračovala pokusem Ivana Schranze. Ani on však neseřídil mířidla a Kolář místo zákroku jenom odkopává.
     
    66
    Střídající Djuranović vůbec netrefil svůj centr z pravé strany. Míč doletěl do autu a zpět do hry ho pošle domácí kapitán Coufal.
     
    65
    Z velké dálky to razantním kopem zkusil Bosančić, jenže i jeho střele scházela potřebná přesnost.
     
    64
    Coufal nechal projít přetažený centr od Potočného až do zámezí. Tlak Liberce pokračuje standardní situací, kterou vybojoval faulovaný Kerbr.
    63. Rada zaváhal a Coufal mířil do prázdné brány
     
    63
    Rada zachyboval při odkopu a namazal míč přímo na Coufala. Ten se z voleje pokusil trefit prázdnou branku, nicméně obránci Dukly letící míč zablokovali.
     
    62
    Trochu krkolomnou souhru Liberce zakončoval Breite, kterému však vůbec nesedla střela asi z třicetimetrové vzdálenosti. Balón znovu rozvlnil jen ochrannou síť.
     
    61
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Dominik Preisler, přichází Uroš Djuranović.
     
    61
    Breite dostal na pravém křídle přihrávku do běhu od Coufala. Na následný centr do šestnáctky ale nedosáhl nikdo v modrém dresu.
     
    60
    Hraje se ve velmi slušném tempu. Potočný teď na levé straně sice nic nebezpečného nevymyslel, ale Slovan se už znovu dere do ofenzivy.
     
    59
    Kulhánek v roli posledního hráče nenechal nic vymyslet Holendu. Dukla svůj útok zpomalila a bez zakončení přišla o míč.
     
    58
    Přes Bosančiće a Coufala se míč dostal k Ševčíkovi, jehož přetažený centr další z domácích hráčů vrátil do předbrankového prostoru, ale tam byl jen Filip Rada.
    57. Miloševič z dálky těsně přestřelil bránu
     
    57
    Po rohovém kopu ještě přišla střela z delší vzdálenosti, ale Milošević nasměroval balón pár decimetrů nad břevno Kolářovy svatyně.
     
    56
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Štěpán Koreš.
    56. Fantastický Coufal – zblokoval Holendovu gólovou střelu
     
    56
    Rychlý útok Dukly přinesl přihrávku z pravého konce pokutového území. Coufal však výborně padl před zakončujícího Holendu a nenechal projít míč do sítě.
     
    55
    Kerbr poněkolikáté využil volného prostoru a po zasekávačce přenechal míč Bosančićovi, jehož střela z necelých třiceti metrů vyděsila jen diváky na tribuně za brankou Rady.
     
    54
    Kúdela se úplně nedomluvil s Kolářem. Liberečtí si ale poradili s nepříjemným napadáním a přešli do útoku, jenž ztroskotal na nepřesnosti Radima Breiteho.
     
    53
    Sudí přešli zákrok na Ševčíka, díky kterému Pražané znovu zakončili. Holíkovi střela z dálky ale nesedla a Kolář opět zasahovat nemusel.
     
    52
    Breite dostal těžký pas od Kerbra a ztratil míč. Preisler okamžitě zvolil střelu z dálky, která však neprošla přes clonícího Bosančiće.
     
    51
    Kúdela po vhazování z rukou Coufala zvolil zpátečku a dokonce si vypomohl s brankářem Kolářem, jenž zvládl svou hru nohama.
    50. Potočného dělovku Rada vyrazil
     
    50
    Hosté až příliš snadno přišli o balón, se kterým si mnohem lépe počínali Liberečtí. Jmenovitě to byl Potočný, jenž střelou z dálky protáhl tentokrát pozorného Radu.
    48. Martin GRAICIAR - 2:0
     
    48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši krátce po změně stran navyšují vedení! Kerbr dostal až moc času na centr z levé strany. Šťastný střelec MARTIN GRAICIAR snadno přehlavičkoval Podaného a zakončil mimo dosah bezmocného Filipa Rady.
     
    47
    Dukla sice pobyla několik desítek sekund na útočné polovině, ovšem na dostřel branky se nedostala, neboť Podaný došel s míčem do zámezí.
     
    46
    Druhá půle začala žlutou kartou, kterou za zbourání Coufala inkasoval hostující útočník Jan Holenda.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní rozhodčí Milan Matějček nenastavil ani minutu a poslal oba týmy do šaten. S lepší náladou odcházejí fotbalisté Liberce, kteří měli po celý první poločas více ze hry a v pětadvacáté minutě se radovali z vedoucí branky, o kterou se proměněnou penaltou zasloužil Milan Kerbr. Celek z Julisky toho zatím moc nepředvedl, největší šanci měl při Schranzově střele z dálky, kterou Kolář ale zlikvidoval.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Graiciar nebyl v dobré pozici, aby mohl zakončovat po centru z levé autové čáry. Dukla vzápětí o míč rychle přišla, neboť Kerbra šlapákem fauloval Schranz.
     
    44
    Prakticky všichni hráči Dukly teď jsou u Rady, před kterého posílal centr Breite, ale jeden z hostů ho zakopl do zámezí, odkud vhazuje Kerbr.
     
    43
    Radův špatný odkop po malé domů od Jiránka zastavil Kerbr. Potočný ale byl na levé straně pokrytý a Pražané vytlačili domácí tým na jeho vlastní polovinu.
     
    42
    Kušnír nic nevymýšlel a po centru z pravé strany odkopl míč co nejdál to šlo. Na druhé straně pak Kolář dobře přečetl hru a po výběhu mimo šestnáctku dostal balón na tribunu.
     
    41
    Ivan Schranz sice rychle přistoupil k Breitemu, ale toho poslal nedovoleným zákrokem k zemi. Liberec tak pokračuje v postupném založení útoku.
    39. Schranzův gól neplatí, asistent odmával ofsajd
     
    39
    Schranz dokázal dostat míč do branky po nákopu Jiránka, jenže pomezní sudí správně odmával ofsajd, ve kterém byli hned dva útočící hráči Pražanů.
     
    38
    Lukáš Holík se ve středovém kruhu dostal do kleští mezi dva liberecké hráče, kterým byl odpískán faul.
    37. Kerbr se položil do akrobatické střely
     
    37
    Bosančić přenesl těžiště hry na pravou stranu, odkud přišel Coufalův centr, avšak Kerbrův pokus o nůžky nenadělal Radovi žádné starosti.
     
    36
    A další faul, kterým se tentokrát provinil hostující Daniel Tetour. Obětí jeho zákroku se stal Roman Potočný.
     
    35
    Dukla uhlídala tři protihráče, kteří se marně snažili něco vymyslet na levé straně, kde Kerbr nakonec fauloval Holíka.
     
    34
    Podaný sice dostal více prostoru po přihrávce od Tetoura, jenomže jeho střelu zpoza šestnáctky zablokoval Ondřej Kúdela.
     
    33
    Nařízený rohový kop nerozehrál Preisler moc dobře. Je z toho jen další Kušnírův aut z poměrně velké dálky od pokutového území.
    32. Schranzova dalekonosná rána nadělala Kolářovi problémy
     
    32
    Podaný chtěl přenést hru doprava, jenže v tom mu zabránil dobře postavený Hybš. Dukla ale zůstala u míče a Kolář musel zasahovat proti dalekonosné střele Ivana Schranze.
     
    31
    Breite sice našel před vápnem Potočného, ale ten si proti několika obráncům nedokázal zpracovat míč, který se teď opět pohybuje ve středu hřiště.
     
    30
    Liberečtí napadají poměrně vysoko a nedávají hostům potřebný klid k rozehrávce. Kušnír se teď dlouho rozhlíží, aby vhodil míč na některého ze spoluhráčů.
    29. Kerbrovu střelu vyrazil z prázdné brány Kušnír
     
    29
    Breite odcentroval přes Miloševiće a našel za vzdálenější tyčkou Kerbra, jehož zakončení z těžké pozice Radu ale nijak nezaměstnalo, protože míč odkopl Kušnír.
     
    28
    Po zákroku Ostojiće dostali domácí výhodu. Další centrovaný míč ale nenašel nikoho v modrém a propadl až k pravé pomezní čáře.
     
    27
    Kerbr opět odcentroval a defenziva Dukly měla co dělat, aby bez pomoci faulu dostala míč mimo vlastní pokutové území. Slovan se vzápětí sám vrátil až k vlastní brance.
     
    26
    Pokračuje územní převaha Slovanu, který mohl rozehrávat po faulu u středové čáry. Rozehrávající Kulhánek zvolil souhru s brankářem Kolářem.
    25. Milan KERBR - 1:0
     
    25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan jde do vedení! Míč si na penaltový bod postavil MILAN KERBR a vystřelil ze svého pohledu na levou stranu. Rada skákal k opačné tyči a neměl šanci zasáhnout.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Dominik Preisler (FK Dukla Praha).
     
    24
    Penalta pro Liberec! Graiciar byl Preislerem faulován po centru Kerbra a domácí tak mají velkou možnost vstřelit vedoucí branku!
     
    24
    Podaného centr z levé strany nadělal Kolářovi menší problémy. Dukla však nezakončila a nyní se musí rychle vracet s kontrem Slovanu.
     
    23
    Miloš Bosančić převzal přihrávku od Kúdely a rovněž vypálil z dálky. Rada však zasahovat nemusel, neboť míč letěl skoro až ke střeše skromně zaplněného stadionu.
     
    22
    Breite zkusil vystřelit z poměrně velké dálky. Obránce Dukly srazil míč na rohový kop, který rozehrál Potočný na krátko a Liberečtí se vrátili až do středu hřiště.
    15. Potočný vypálil z dálky těsně vedle brány
    14. Tutovka! Potočný promáchl, Coufala vychytal Rada
    9. Potočný poslal nadějný přímý volný kop jen vysoko nad
    7. Breite vystřelil doprostřed brány, Rada neměl problém
     
    1
    Utkání právě začalo.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Kerbr – Kulhánek, Breite, Ševčík, Bosančić, Hybš – Graiciar, Potočný.
    Náhradníci: Hladký – Voltr, Pulkrab, Havelka, Bartl, Vácha, Mikula.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Milošević, Holík, Daniel Tetour – Schranz, Holenda, Preisler.
    Náhradníci: M. Hruška – Koreš, Brejcha, Brandner, Mustedanagić, Mario Holek, Djuranović.

    Rozhodčí: Matějček – Myška, Černý..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky mají ve vzájemných střetnutích vyrovnanou bilanci. Pětkrát slavil úspěch Liberec, pětkrát Dukla. Čtyřikrát utkání vítěze nenašlo. Jak tomu bude tentokrát? To se dozvíme v sobotu, úvodní výkop je naplánován na 17 hodin.
     
    Severočeši jsou aktuálně na šesté pozici tabulky se čtrnácti vybojovanými body. V minulém kole podlehli Teplicím, a to i přestože po povedeném úvodu vedli.

    Naposledy se doma Libereckým proti Dukle zadařilo. V dubnu 2017 vedli brankou Jana Mikuly z jednadvacáté minuty, soupeř sice v 74. minutě vyrovnal gólem Petera Olayinky, ale v závěru strhli tři body na stranu slovanu Kerbr a střídající Kouřil.


    A jak se svěřencům trenéra Jindřicha Trpišovského prozatím daří doma? Jediná výhra přišla v prvním kole proti Zlínu, heroický výkon proti Spartě zajistil bod, stejně jako poslední zápas U Nisy proti Slovácku. Na Plzeň Slovan nestačil poměrem 0:3.
     
    Vstup do soutěže v podání Dukly nebyl ani zdaleka optimální, po dvou kolech měla na svém kontě nula bodů a skóre 1:7. V následujících třech zápasech ale neprohrála, když přehrála Zlín, remizovala s Jabloncem a poté vstřelila dva góly v malém derby Bohemians. Od té doby fotbalisté z hlavního města pravidelně střídají vydařené výkony s porážkami.

    Po neúspěšné přestřelce v Jihlavě, která skončila vítězstvím domácí Vysočiny poměrem 3:2, si na domácím trávníku poradila zásluhou dvou branek Holendy s Baníkem Ostrava. Poté přišel krutý třígólový příděl v Olomouci a v prozatím posledním odehraném kole bod za bezbrankovou remízu s pražskou Spartou. Všechny nepříznivé výsledky Dukly však mají společného jmenovatele.

    Hřiště soupeře. Bývalému armádnímu celku se na nich nedaří a z dosavadních pěti utkáních u soupeřů lze pokládat za úspěch jen remíza v Jablonci a to ještě museli svěřenci trenéra Jaroslava Hynka dotahovat dvougólovou ztrátu. V Liberci navíc naposledy Pražané vyhráli v rámci patnáctého kola ročníku 2013/2014, následovaly dvě remízy a výhra našeho celku.
     
    Dobrý den, vítáme vás u textového přenosu z utkání desátého kola HET ligy. Dnes se proti sobě postaví liberecký Slovan a pražská Dukla.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Michalík

    RR

    Michal Břuchanský

    Branky: 25. Kerbr (pen.), 48. Graiciar (Kerbr), 76. Kerbr (Potočný)

    Karty:   89. Potočný (LIB), 89. Vácha (LIB) – 24. Preisler (DUK), 46. Holenda (DUK), 73. Ostojić (DUK), 80. Kušnír (DUK), 84. Daniel Tetour (DUK)


    FC Slovan Liberec: O. Kolář – Coufal (C), Kúdela, Kerbr – Kulhánek, Breite, Ševčík, Bosančić (79. Vácha), Hybš (84. Voltr) – Graiciar (75. Pulkrab), Potočný.
    Náhradníci: Hladký – Voltr, Pulkrab, Havelka, Bartl, Vácha, Mikula.

    FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Milošević, Holík (56. Koreš), Daniel Tetour – Schranz (82. Brandner), Holenda, Preisler (61. Djuranović).
    Náhradníci: M. Hruška – Koreš, Brejcha, Brandner, Mustedanagić, Mario Holek, Djuranović.

    Rozhodčí: Matějček – Myška, Černý.

    Diváci: 3 929
    thejrc.org