Liverpool – Manchester Utd. 0:0 (kon.) | Burnley – West Ham 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 2:1 (kon.)
Manchester City – Stoke 7:2 (kon.) | Swansea – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 1:0 (kon.)
Watford – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
Manchester City
7:2 (3:1)
Stoke City
Sobota 14.10.2017, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (18:01:26)
     
    Dnešní utkání sledovalo na Etihad Stadium 54 128 diváků!
    Kevin De Bruyne dnes opětovně předvedl absolutně fantastický výkon, který ovšem nekorunoval gólem, byť se u něj jednalo o jeho stý zápas v dresu Citizens. O tomto Belgičanovi však ještě hodně uslyšíme.

     
    Reklama na fotbal právě skončila. Manchester City doslova zničil Stoke City 7:2! V prvním poločase se během deseti minut prosadil Gabriel Jesus, Raheem Sterling a David Silva. V závěru poločasu pak snížil Mame Diouf a do šaten jsme šli za skóre 3:1. Hned zkraje druhého poločasu si ovšem vsítil vlastní gól Kyle Walker, jenže psychiku Manchesteru City to vůbec neovlivnilo. Deset minut na to se prosadil znovu Gabriel Jesus, čtyři minuty poté neskutečnou ránou do šibenice navýšil skóre Fernandinho a hned dvě minuty po něm přechytračil Kevin De Bruyne absolutně všechny obránce Stoke City a excelentní přihrávkou vyslal do gólové šance Leroye Saného, který skóroval jesličkami. V 79. minutě pak upravil na konečných 7:2 střídající Bernardo Silva. Gólů bylo vskutku hodně a to jich Manchester City mohl ještě pár přidat. Citizens se tak drží na prvním místě a díky remíze Manchesteru United s Liverpoolem tam zůstávají sami!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Leroy Sané vyslal přihrávku na Ilkaye Gündoğana, který ji však nestačil zpracovat a míč se tak rychle dostal ke Kurtu Zoumovi, který ještě zakládal útok Stoke City. Ten ovšem skončil ofsajdem.
     
    90+2
    Ibrahim Afellay si připisuje první žlutou kartu v tomto zápase, když Leroye Saného až přespříliš držel za dres při pádu na zem.
     
    90+2
    Darren Fletcher o balón přišel a dopředu tak mohl jít Raheem Sterling, kterému přihrával Yaya Touré. Míč ovšem na poslední chvíli zachytila obrana hostí.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Manchester City už pouze kombinuje s míčem a vyčkává na konec zápasu. To nejspíše vyčkává i Stoke City. Hosté si snad už jen přejí neinkasovat osmičku a nějako to doklepat do konce.
     
    89
    Ta se přeměnila na hru kombinační, kdy se do hry tak zapojil i Ederson, který se tak alespoň dotkl míče po delší pauze.
     
    88
    Kyle Walker sice v zápase pokračuje, byť pokulhává. Nicméně o vítězi je rozhodnuto a zápas se už jen dohrává z formality. I tak ale sledujeme ofenzivní hru Citizens.
     
    87
    Bernardo Silva vyslal dopředu Raheema Sterlinga, který ještě vrátil zpátky před šestnáctku Stoke City balón na Davida Silvu. Kapitán domácího celku pálil ovšem mimo.
     
    84
    V zápase se zatím nepokračuje, Kyle Walker zůstává ležet na zemi.
     
    83
    Kyle Walker byl ošklivě faulován Dioufem po zbytečném skluzu. Uvidíme, jestli to rozhodčí ohodnotí nějakou kartou.
     
    82
    Opět byl Raheem Sterling u míče, jenže tentokrát nedokázal projít přes obranu hostujícího Stoke City.
     
    81
    Xherdan Shaqiri se pokoušel rozjet protiútok, jenže nedokázal projít přes Gündoğana, který ihned posílá balón dopředu na Sterlinga.
    79. Bernardo SILVA - 7:2
     
    79
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A rázem je to 7:2! Po přihrávce od Raheema Sterlinga se dostal ke střele BERNARDO SILVA z bezprostřední blízkosti a překonal tak Butlanda posedmé, když se trefil ke vzdálenější tyči – 7:2!
     
    76
    Nicolás Otamendi se postaral o rozehrávku Manchesteru City. Míč se po ní dostal na Yayu Tourého, který pomalu přechází dopředu.
     
    75
    Ilkay Gündoğan získal balón od nepřesné rozehrávky Pieterse a svou kombinací založil nový útok Manchesteru City.
     
    74
    John Stones zastavil rozjíždějící se útok Stoke City a následnou přihrávkou přes Yayu Tourého dostal do šance Leroye Saného. Ten ovšem tentokrát pálil pouze do Kurta Zoumy.
     
    73
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Yaya Touré.
     
    72
    Fabian Delph nestačil doběhnout přihrávku Bernarda Silvy, nicméně ho to moc netrápí. Nás teď čeká střídání.
     
    71
    Manchester City zcela kontroluje dění na hřišti a nikam ani moc nespěchá. Leroy Sané se pokoušel projít přes Sobhiho, jenže neúspěšně. S rozehráním autového vhazování pak taktéž moc nepospíchá.
    Zraněný Benjamin Mendy tweetuje: "Kevin De Bruyne má v jednom zápase více asistencí než většina z nás za celou svoji kariéru."

     
    69
    Dopředu se po přihrávce od Xherdana Shaqiriho zkoušel dostat Ibrahim Afellay, jenže byl odstaven Kylem Walkerem. Ten následnou přihrávkou dává zapomenout na svůj vlastní gól.
     
    68
    Manchesteru City dnes jde dávat dva góly během dvou minut, celkově se jim to dnes povedlo už dvakrát. Aktuálně Citizens pouze kontrolují dění na hřišti a v klidu kombinují.
     
    67
    Střídající Kevin De Bruyne sklidil ohromný potlesk z ochozů po dalším excelentním výkonu. Ani střídající Ilkay Gündoğan však nezaostává a ihned se zapojuje do útočné akce.
     
    66
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Ilkay Gündoğan.
     
    65
    Volný přímý kop zahrával Leroy Sané a míč málem skončil v síti! Balón nakonec pouze lízl boční síť.
     
    64
    Raheem Sterling po přihrávce od Bernarda Silvy se snažil projít do zakončení, jenže byl faulován Ramadanem Sobhim. Nás tak čeká volný přímý kop.
     
    63
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Bernardo Silva.
    62. Leroy SANÉ - 6:2
     
    62
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Destrukce Stoke City pokračuje! Kevin De Bruyne naprosto famózní přihrávkou vyslal dopředu LEROYE SANÉHO, který nasadil Butlandovi housle a vstřelil již šestý gól Citizens – 6:2!
    60. FERNANDINHO - 5:2
     
    60
    Manchester City právě vstřelil branku!
    What a goal! FERNANDINHO obdržel balón od Fabiana Delpha a z pořádné dálky vypálil ostrou ránu přímo do šibenice Butlandovy branky, kde se míč ještě stihl odrazit od břevna pro efekt – 5:2!
     
    59
    Obdržený balón od Fernandinha se snažil zpracovat Gabriel Jesus, jenže byl faulován a míč tak budou domácí pro změnu rozehrávat.
     
    58
    David Silva našel Leroye Saného a ten prudkou přihrávkou vybídl ke střele Kevina De Bruyneho, tomu však na poslední chvíli přeskočil míč jeho pravou nohu.
     
    57
    Fanoušci Manchesteru City začali být rázem hlasitější, ač je u míče Stoke City. Hosté se však drží u balónu na své polovině.
    56. Gabriel JESUS - 4:2
     
    56
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester City však nechce ponechat nic náhodě a vrací si dvoubrankové vedení zpátky! Kevin De Bruyne se rozběhl po křídle a dlouhou přesnou přihrávkou našel GABRIELA JESUSE, který prudkou střelou pod břevno dává svůj druhý gól v dnešním zápase – 4:2!
     
    55
    Thomas Edwards byl sice odnesen z hřiště za potlesku, ten ovšem ale rychle skončil a fanoušci domácí opět skandují a snaží se podpořit své hráče v jejich aktuální cestě k brance Butlanda.
     
    54
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Thomas Edwards, přichází Ramadan Sobhi.
     
    52
    Thomas Edwards očividně nebude moci pokračovat v zápase a během ošetřování a předávání Edwardse na nosítka se připravuje střídání.
     
    51
    Exekuce volného přímého kopu se ujal kapitán domácích David Silva. Jeho rána byla sice rychlá, jenže mířila hodně mimo.
     
    50
    Právě ona srážka byla ohodnocena jako faul na Fernandinha a nás tak čeká volný přímý kop po ošetření Thomase Edwardse.
     
    48
    Vrátit zpátky alespoň to dvoubrankové vedení chtěl ostrou ránou Kevin De Bruyne, jenže jeho střelu Jack Butland dokázal zachytit. Následná akce pak skončila vzájemnou srážkou Fernandinha s Darrenem Fletcherem.
    47. Kyle WALKER - 3:2
     
    47
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Rodí se nám na Etihad Stadium senzační obrat? Thomas Edwards nacentroval do šestnáctky Manchesteru City na hlavu Dioufa, jenže míč se dostal na nohu KYLEA WALKERA právě hlavičkou Dioufa, který si tak omylem vstřelil vlastní gól – 3:2!
     
    46
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Jesé, přichází Ibrahim Afellay.
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Kevin Wimmer, přichází Bruno Martins Indi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Pro Kevina De Bruyneho to je dnes jeho stý zápas v dresu Manchesteru City. Dočká se oslavného gólu? Ve druhé minutě nastavení k němu neměl daleko.

     
    Je za námi v dnešním kole Premier League zatím gólově nejbohatší poločas. Manchester na svého soupeře vlítl a v 17. minutě se dočkal gólu, když se prosadil Gabriel Jesus. O dvě minuty déle ho následoval Raheem Sterling a ve 27. minutě poté vstřelil třetí gól Manchesteru City během deseti minut David Silva. Manchester City i poté kontroloval zápas, Stoke City se dostalo v podstatě jen do jedné šance, kterou však proměnilo, když se ve 44. minutě prosadil Mame Diouf. Tak uvidíme, jak se vyvine druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Šance Kevina De Bruyneho.
     
    45+2
    Kevin De Bruyne získal balón na hranici šestnáctky a ostrou ránou prověřil Jacka Butlanda, který však mladého Belgičana vychytal famózním zákrokem!
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    45
    Z dálky to zkoušel Leroy Sané, Jack Butland byl ale připraven.
    44. Mame DIOUF - 3:1
     
    44
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Tak toto asi čekal málokdo, nicméně Stoke snižuje! K míči se po elegantní patičce od Jesého ve vápně dostal MAME DIOUF, který tak vypálil. Jeho rána byla ještě tečována Fabianem Delphem, což taktéž mělo nejspíše podíl na tom, že zapadla za záda Edersona – 3:1!
     
    43
    A po následné rozehrávce to jsou právě hosté, kdo se snaží jít dopředu. Respektive snažil, jelikož Maxima Choupo-Motinga odstavil John Stones.
     
    42
    Kevin De Bruyne obdržel centr do šestnáctky, jenže balón musel kvůli nátlaku obránců vrátit zpátky. Následně se mu povedlo uvolnit Davida Silvu, jeho střelu ovšem vychytal Jack Butland.
     
    41
    Svým klasickým centrem se pokoušel rozjet útočnou akci Kevin De Bruyne, jenže na míč si stihl vyskočit Jack Butland a celou akci zneškodnit. Při následné rozehrávce ovšem odkopl míč do zámezí.
     
    40
    Což potvrdil Raheem Sterling ostrou ránou z velkého úhlu, se kterou měl nakonec Jack Butland i trochu starosti. Nakonec však balón zpacifikoval a rozehrál na Xherdana Shaqiriho.
     
    39
    Manchester City celému zápasu jasně dominuje a i nadále to potvrzuje. Sice tolik Butlanda teď tolik neohrožuje, nicméně i tak se hraje výhradně u branky hostů.
     
    38
    Raheem Sterling obdržel přesný pas za záda Wimmera a ihned vyběhl do akce. Jeho hypoteticky gólovou šanci však ukončil pomezní sudí odpískáním ofsajdu.
     
    36
    Kevin De Bruyne sváděl dlouho individuální souboj s Edwardsem, až jej nakonec prohrál. Míč tak autovým vhazováním vhodili do hry hosté, jenže o něj instantně přišli.
     
    35
    Po výkopu Edersona, který se tak aspoň po ne zrovna krátké době dostal k míči, se přesouvají domácí opět k brance Jacka Butlanda. Konkrétně David Silva poslal dlouhý centr na Leroye Saného.
     
    34
    John Stones si všiml vyběhnutého Kevina De Bruyneho a dlouhou přihrávku se mu snažil dát míč, nicméně to moc nevyšlo a dopředu šli rychle hosté. Jejich útočné snažení skončilo dalekonosnou střelou Zoumy zcela mimo.
     
    33
    Následně se k míči vrátili domácí a opětovně kontrolují dění na hřišti.
     
    32
    Raheem Sterling byl opět faulován ve středu hřiště. Po volném přímém kopu však Citizens míč ztratili a dopředu si tak nabíhal Mame Diouf na centr Jesého. Hrotový útočník Stoke City ovšem záložníka hostů přestřelil.
     
    30
    Hra byla přerušena po srážce Mame Dioufa s Leroyem Saném. Craig Pawson však toto střetnutí kartou neohodnotil a Manchester tak pomalu pokračuje ve svém nátlaku.
     
    29
    Citizens ani toto však očividně nestačí a derou se dopředu. Po křídle rozjíždí novou akci Fabian Delph.
    27. David SILVA - 3:0
     
    27
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak to byla krásná akce vedoucí ke třetímu gólu Citizens! Leroy Sané přihrál přes celé vápno Raheemu Sterlingovi, který ještě vrátil míč na DAVIDA SILVU a ten dokonal rozebrání obrany hostů. Se zakončením měl sice ve finále trošku problém, ale míč do sítě nakonec dopravil – 3:0!
     
    26
    Nicolás Otamendi zastavil rozjíždějící se útok Stoku a následně přes Fernandinha vyslal do akce Gabriela Jesuse, který se ovšem tentokrát neprosadil přes Kevina Wimmera.
     
    24
    Mame Diouf zastavil přihrávku Johna Stonese na Gabriela Jesuse a dlouhým centrem se snažil vyslat Jesého na Edersona. Balón však hrotového útočníka Stoke City hodně přeletěl.
     
    22
    Míč se ovšem od gólmana Stoke City vrátil zpátky k Citizens, kteří ihned přechází dopředu a rozvíjejí další útočnou akci.
     
    21
    Leroy Sané nedokázal doběhnout dlouhý centr Fernandinha a míč tak ztratil. Jack Butland se ujme výkopu.
     
    20
    Nikoho snad nemůže ani překvapovat, že obě gólové akce začaly u Kevina De Bruyneho. Belgičan aktuálně hraje v životní formě a je radost jej pozorovat.
    19. Raheem STERLING - 2:0
     
    19
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A rázem je to o dva góly! Kevin De Bruyne našel Leroye Saného v bezprostřední blízkosti před Butlandem a ten velmi nesobecky přihrál míč RAHEEMU STERLINGOVI, který měl už jednoduchou práci – 2:0!
    17. Gabriel JESUS - 1:0
     
    17
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Citizens jdou zaslouženě do vedení! Po přihrávce od Kevina De Bruyneho se dostal dopředu Kyle Walker, který si ještě všiml GABRIELA JESUSE. Mladý Brazilec pak už neměl problém dostat míč do sítě – 1:0!
     
    16
    Xherdan Shaqiri přišel o míč a příležitost tak dostal Fernandinho. Středopolař Manchesteru City ovšem mířil vedle svou střelou.
     
    15
    Kyle Walker chytrou přihrávkou vyslal do šance Raheema Sterlinga, který ještě přihrávkou před branku hledal Gabriela Jesuse. Na poslední chvíli se však do celé této akce vložil Kurt Zouma a Jack Butland tak nemusel zasahovat.
     
    14
    Fabian Delph si všiml vyběhnutého Nicoláse Otamendiho ve vápně a snažil se tak o centr. Ten se mu sice povedl, jenže argentinský obránce nedokázal svou hlavičkou trefit branku.
     
    13
    Leroy Sané ani tentokrát nedokázal projít přes obranu Stoke City, Manchester však míč neztratil. Celkově sledujeme předpokládaný obraz hry, Stoke brání a Manchester se snaží útočit.
     
    12
    Po kontaktu s Choupo-Motingem zůstal Raheem Sterling na zemi, nicméně za chvíli se zvedl a pokračoval ve hře. Centrovat na něj mohl hypoteticky Leroy Sané, ten si však nedokázal poradit s Edwardsem.
     
    11
    Do šance se málem dostal Gabriel Jesus. Mladý Brazilec však nedosáhl na poslední chvíli na míč od Raheema Sterlinga a z akce tak sešlo. O pár vteřin déle pálil samotný Sterling, branku však netrefil.
     
    10
    Hosté chtěli patrně trochu zahrozit a tlačili se dopředu, nicméně Mame Diouf svou přihrávkou poslal míč pouze na Johna Stonese, který už jej vrátil k ofenzivnějším hráčům Citizens.
     
    8
    Další šanci dostal Leroy Sané po pasu od Davida Silvy. Jeho střela však nemířila vůbec mezi tři tyče Butlandovy branky.
     
    7
    Xherdan Shaqiri se snažil vymyslet něco ve středu hřiště, eventuálně ještě poslat balón na Jesého. To se mu ovšem nepovedlo a místo toho se dostal k míči Fabian Delph.
     
    6
    K nelibosti fanoušků se chvilku nehrálo, neboť Erik Pieters přišel o botu a musel si ji nazout zpět. Následně však rozehrál, jenže hráči hostujícího Stoke City o míč ihned přišli.
     
    5
    První pořádný pokus zápasu si připsal Raheem Sterling. Jeho ránu však Jack Butland stačil lapit do svých rukavic a následně rozehrát výkopem.
     
    4
    David Silva přenechal Kylu Walkerovi, který dlouhou přihrávkou do běhu chtěl uvolnit Kevina De Bruyneho, jež si nabíhal za Kevina Wimmera. Tato přihrávka však byla poněkud delší.
     
    3
    Erik Pieters zastavil Fernandinhův centr svým tělem, míč se však nedostal do zámezí a dopředu tak mohl jít Stoke. Hosté však u míče moc dlouho nevydrželi.
     
    2
    Manchester City se drží balónu a pomalu zakládá útočnou hru na polovině soupeře. Konkrétně Nicolás Otamendi posílá balón přes Fernandinha dopředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči právě vstupují na trávník Etihad Stadium. Samotné utkání začne za okamžik.
    Spoluhráči vyjadřují podporu zraněnému Mendymu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) – Sterling, Jesus, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Mangala, Danilo, Y. Touré, Gündoğan, B. Silva, Agüero.

    Stoke City: Butland – Edwards, K. Zouma, Wimmer, Pieters – Diouf, D. Fletcher (C), Cameron, Choupo-Moting – Shaqiri – Jesé.
    Náhradníci: Grant – Martins Indi, Adam, Afellay, Sobhi, Berahino, Crouch.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Ian Hussin, Andy Garratt, Andy Madley.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    STOKE CITY

    To Stoke zažívá trochu jiný příběh. Aktuálně se drží s osmi body na třinácté příčce se skórem 7:11. Ze strany hostů tak gólové hody moc očekávány nejsou. I Stoke se utkal s Chelsea, a to sice kolo před Manchesterem. Dnešní hosté však londýnskému celku podlehli 4:0, nicméně v posledním zápase si zlepšili chuť, když porazili Southampton 2:1. Uvidíme, jak se hostům povede dnes na Etihad.
     
    MANCHESTER CITY

    Citizens o gól vedou tabulku anglické nejvyšší soutěže. S devatenácti body a skórem 22:2 jsou první hned nad Manchesterem United, který má taktéž 19 bodů, jenže jeho skóre je 21:2. Svěřenci Pepa Guardioly jsou jedni z aspirantů na titul a to budou chtít dnes jistě potvrdit. V posledním zápase Citizens zavítali do Londýna, kde je čekala Chelsea. Na Stamford Bridge však díky gólu Kevina De Bruyneho zvítězili 1:0.
     
    Po pro fanoušky dlouhé reprezentační přestávce nás opět čeká anglická Premier League. My zamíříme na Etihad Stadium, kde domácí Manchester City přivítá Stoke City. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Karel Janeba

    Branky: 17. Jesus (Walker), 19. Sterling (Sané), 27. Silva (Sterling), 56. Jesus (De Bruyne), 60. Fernandinho (Delph), 62. Sané (De Bruyne), 79. B. Silva (Sterling) – 44. Diouf (Jesé), 47. Walker (Edwards) (vla.)

    Karty:   90+2. Afellay (STK)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne (66. Gündoğan), Fernandinho (73. Y. Touré), Silva (C) – Sterling, Jesus (63. B. Silva), Sané.
    Náhradníci: Bravo – Mangala, Danilo, Y. Touré, Gündoğan, B. Silva, Agüero.

    Stoke City: Butland – Edwards (54. Sobhi), K. Zouma, Wimmer (46. Martins Indi), Pieters – Diouf, D. Fletcher (C), Cameron, Choupo-Moting – Shaqiri – Jesé (46. Afellay).
    Náhradníci: Grant – Martins Indi, Adam, Afellay, Sobhi, Berahino, Crouch.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Ian Hussin, Andy Garratt, Andy Madley

    Diváci: 54 128
    thejrc.org