Ath. Bilbao – Sevilla 1:0 (kon.) | Getafe – Real Madrid 1:2 (kon.) | Alavés – Real Sociedad 0:2 (kon.)
Atlético – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:2 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 14.10.2017, 18:30 • Estadio Mendizorrotza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:22:21)
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:7.
     
    Je konec! Hosté nakonec dokázali ovládnout toto nudné utkání a po dvou brankách z poslední patnáctiminutovky berou všechny tři body. Alavés dnes nepředvedl nic světoborného, podobně si počínal také San Sebastian, který ale dokázal hned dvakrát skórovat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    O vítězi utkání se zdá být rozhodnuto. Vypovídá o tom také herní projev domácích, kteří se stále nemohou prokousat k zakončení.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Rubén Duarte (Deportivo Alavés).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Sergio Canales.
     
    88
    Llorente dokázal zachytit dalekonosný nákop hrudí, následně ve spolupráci se svými kolegy pošetřil cenné vteřinky.
     
    87
    Bojan nahrál Kataiovi, který se dokázal prodrat kolem Josého. Druhý jmenovaný v souboji upadl, dle sudího to ale bylo v rámci pravidel.
     
    86
    Míč rozehrál hostující brankář Rulli, který s rozehrávkou pochopitelně nikam nespěchal. Jeho kolegové ho napodobili pozvolnou kombinací.
     
    85
    O vítězi utkání se zdá být rozhodnuto. Domácí stále nejsou schopni vytvořit si něco nebezpečného, naopak hosté jsou ve varu.
    81. Aritz ELUSTONDO - 0:2
     
    81
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    A rázem je to o dvě branky. Prieto dokázal přízemní přihrávkou najít ARIZE ELUSTONDA, jeho kostrbatá střela zaplula přesně k tyči.
     
    80
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Daniel Torres, přichází Bojan Krkić.
     
    79
    Alavés to bude mít nyní hodně těžké. Do konce utkání zbývá necelých deset minut, navíc tato branka může mít fatální následky.
     
    78
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jenom dostávají do vedení! MIKEL OYARZABAL si počínal na hranici šestnáctce na přihrávkou, po které zacílil přesně ke vzdálenější tyči.
     
    78
    První kontakty s míčem má za sebou Januzaj, který operoval na pravém křídle. Belgický křidelník pouze otřel balón o nohy protihráče.
     
    77
    Real Sociedad zahrával osmý rohový kop, ten ale dopadl stejně, jako všechny předchozí. Poté ještě z velké dálky pálil Zubeldía, avšak hodně nepovedeně.
     
    76
    Willian José si naskakoval na dlouhý balón, který sice stačil sklepnout, poté ho ale hned doběhla obrana soupeře. Alavés se žene na druhou stranu...
     
    75
    Odriozola tentokráte neuspěl v souboji jeden na jednoho, jeho celek ale bude ještě vhazovat. K autu se postaví tentýž hráč.
     
    74
    O územní převaze hostujících hráčů vypovídá také statistické vyjádření držení míče. To říká, že San Sebastian má balón na kopačkách sedmašedesát procent času.
     
    73
    Naopak hosté se už hodně dlouhou dobu nedostali k ničemu nebezpečnému. Nyní to středem hřiště zkouší Illarramendi.
     
    72
    Domácí celek vhazoval poblíž rohového praporku, poté se k míči dostal Pedraza, od kterého nakonec šel balón za postranní čáru.
     
    71
    Do konce utkání zbývá necelých dvacet minut. Hosté stále mají mírnou územní převahu, která zatím nikam nevede.
     
    70
    Už se zdá být všechno vpořádku, po více než minutovém ošetření se pokračuje ve hře. Llorente se zdá být připraven pokračovat.
     
    69
    San Sebastian zahrával standardní situaci z hlouby pole. Po jednom ze soubojů ulehl na zem Llorente, který bude potřebovat také lékařské ošetření.
     
    68
    S blížícím se koncem utkání nenabírá toto utkání aktivnější spád. Stále sledujeme poměrně pomalé tempo, které je chudé o velké příležitosti.
     
    67
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Adnan Januzaj.
     
    66
    Čtvrtý roh Deportiva Alavés mířil na hranici malého vápna, kde si pro míč seběhl Rulli. Ten v souboji ještě utrpěl menší bolístku.
     
    65
    José si dokázal ideálně zpracovat balón, poté ale nedokázal uspět proti dvojici protihráčů. Na druhé straně zasáhl Odriozola, domácí budou kopat rohový kop.
     
    64
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ibai Gómez, přichází Carlos Vigaray.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Álvaro Medrán, přichází Aleksandar Katai.
     
    63
    Za postranní čárou se nám připravuje hned dvojí střídání domácího celku. Uvidíme, jestli toto osvěžení přinese něco aktivnějšího.
     
    59
    Ani hosté se nedokázali prosadit z rohového kopu. Nadýchaný míč totiž stačil odhlavičkovat vracející se Ely. Střet hodně těžce nese Juanmi.
     
    58
    Se střelami se nám snad roztrhl pytel. Tentokráte se hezkou ránou prezentoval Pedraza, jehož přízemní jedovka minula vzdálenější tyč o půl metru.
     
    57
    Na druhé straně se s míčem otočil José a poté vypálil přímo na Pacheca. Táhlá střela opět neměla patřičné parametry, brankář střelu vklidu kryl.
     
    56
    Z úctyhodné vzdálenosti to ještě zkusil velezkušený García, jehož projektil neměl šanci na úspěch. Rulli bude vykopávat od své branky.
     
    55
    Ani další rohový kop domácích nepřinesl nic zajímavého, na přední tyči totiž odvrátil centr tuším, že Elustondo.
     
    54
    Světe div se, tato střela byla celkově druhou na branku. O tu první se postaral také San Sebastian, domácí tak na první přesné zakončení stále čekají.
     
    53
    Odpovědnost na sebe nakonec vzal Willian José, který dokázal obstřelit zeď, jeho pokus ale skončil přímo v rukavicích Pacheca.
     
    52
    Po Garcíově faulu budou hosté zahrávat přímý kop zhruba z pětadvaceti metrů. Proti bude Pacheco se čtyčlennou zdí.
     
    51
    Illarramendi si to namířil až k blízkosti šestnáctky, kde adresoval přihrávku Josému. Brazilský forvard pouze posunul balón na Juanmiho.
     
    50
    Oyarzabal se dokázal prosmýknout kolem Garcíi, následně ale slibně rozjetý průnik zabrzdil přihrávkou na vlastní polovinu.
     
    49
    Alavés rozehrával další rohový kop, který se ani tentokráte nesetkal s úspěšnou realizací. Domácí se tak vracejí zpět s nepořízenou.
     
    48
    Alavés začal hodně aktivně, z levé strany to zkoušel Munir, který nakonec nedokázal procedit balón na své spoluhráče.
     
    47
    Hlavní sudí odstartoval druhý poločas, úvodní rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství nenabídlo žádný hurá fotbal, naopak jsme sledovali hodně nezáživný poločas, který byl velmi chudý na fotbalové momenty. Nejblíže úvodní trefě byli hosté, Juanmiho pokus ale skončil jen těsně vedle branky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Diego Llorente (Real Sociedad San Sebastian).
     
    44
    Stále to samé. Odriozola dokázat uspět v souboji, následný centr ale poslal přímo na hlavu Maripána. Hosté pokračují s držením míče.
     
    43
    Hra se nám stále odvíjí mezi oběma šestnáctkama a o hezkých akcích není ani vidno.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli bude také něco nastaveno.
     
    38
    Odriozola se dostal k míči na hranici ofsajdu, následný centr pod sebe ale odvrátil Torres. Rohový kop pro změnu přistál na hlavě připraveného Alexise.
     
    37
    Nuda, nuda, šeď, šeď. Dnešní utkání je zatím opravdu nezáživné, neboť sledujeme stereotypní hru uprostřed hrací plochy.
     
    36
    Deportivo nyní trochu vyrovnalo hru a také předvedlo pár velmi slušných momentů. Centrovaný balóny do šestnáctky byly pokaždé odvráceny.
     
    35
    K rozehrávce se postavil Ibai, který to zkoušel dloubáčkem za zeď. Špatné řešení, které navíc volalo po přímé střele na bránu.
     
    34
    Rodrigues si pomohl v souboji s Munirem nedovoleným zákrokem a domácím se tak naskýtá slušná palebná pozice z přímého kopu.
     
    29
    Také domácí si přichystali první loženku. Elustondo naprosto propadl na pravé straně, k míči se tak dostal Pedraza, jenž přihrával pod sebe na Munira. Bývalý hráč Barcelony úplně přestřelil branku.
     
    28
    Ani tentokráte se Oyarzabalovi nepodařilo najít hlavu žádného ze svých kolegů, i tak se hosté alespoň ujmou autového vhazování.
     
    27
    Svojí připravenost prokázal také Maripán, který si na malém vápně počíhal na centr z kopačky Rodriguese. Další rohový kop pro hosty.
    26. Juanmi pálil těsně vedle.
     
    26
    Zničeho nic slušná šance! Juanmi napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů a jeho technická střela jen o vlásek minula branku.
     
    25
    Juanmi si dokázal narazit s Illarramendim, poté ale k němu přispěchal Ely, jenž zablokoval jeho pokus o zakončení. San Sebastian začíná pořádně svírat svého soupeře.
     
    24
    Zákrok na hranici pravidel předvedl Duarte, jenž doslova zahodil rychlonohého Oyarzabala. Píšťalka hlavního sudího ale zůstala němá.
     
    23
    Zatím jsme svědky spousty centrovaných balónů. Právě jeden z nich vyslal do šestnáctky Alfonso, na jeho nadýchaný bochánek ale nedokázal Munir doskočit.
     
    22
    Willian José dostal spoustu času na střelu, kterou nakonec pouze otřel o padajícího Elyho. Těžiště hry se nám přeneslo na opačnou stranu.
     
    21
    Rozehrávku si vzal na starost Oyarzabal, který sice nalezl Prieta, jenomže hostující zkušený záložník nedokázal vůbec zakončit.
     
    20
    Odriozola si to po pravém křídle namířil až k šestnáctce, kde byl jeho pokus o centr sražen za brankovou čáru. Hosté se ujmou rohového kopu.
     
    19
    Sledujeme poměrně hluchou pasáž utkání, které nenabízí žádné kloudné momenty. U míče se střídají oba celky.
     
    14
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Oyarzabal, který po souboji s Alfonsem skončil na zemi. I přesto bude Alavés rozehrávat standardku.
     
    13
    Stále čekáme na nějakou kloudnější akci. Série krátkých přihrávkách nikam nevedla a tak Duarte se ujme autového vhazování.
     
    12
    Domácí se jen ojediněle dostávají k hracímu předmětu. Naopak hosté se kombinací přibližují k pokutovému území svého protivníka.
     
    11
    Velmi chytře to zamýšlel Oyarzabal, který si všiml Juanmiho náběhu. Myšlenka byla taková, že mladičký křidelník zkoušel přenést hru právě na druhého jmenovaného, který se k míči nakonec vůbec nedostal.
     
    10
    S míčem se pomazlil také znuděný brankář Rulli, který ihned rozehrál zpět do strany. Ve středu hrací plochy nyní režíruje hru Illarramendi.
     
    9
    Jeden z domácích se dopustil před vlastní šestnáctkou laciné ztráty balónu, San Sebastian se ale nedokázal dostat ani k zakončení.
     
    8
    Územní převahu mají zatím hosté, kteří se ale s míčem plácají v oblasti středového kruhu. Nyní je míč na kopačcce Elustonda.
     
    7
    Na druhé straně ještě zastihl Ibai míč na hrací ploše, který ihned cpal před branku. Tam byl u balónu jako první brankář Rulli.
     
    6
    Po zablokované střele směřoval míč ke vzdálenější tyči, kde si ale v osobním souboji pomáhal Juanmi Rukama. Je pískán útočný faul.
     
    5
    Od postranní čáry odcentroval velmi dobře Rodrigues, balón z jeho kopačky pouze proskákal pokutovým územím.
     
    4
    Také hosté se poprvé podívali k šestnáctce svého soupeře. Z levé strany ale neuspěl Juanmi, San Sebastian ale zůstává u míče.
     
    3
    Deportivo si hned v úvodních vteřinách vybojovalo první roh. Nadýchaný centr se stáčel k bližší tyči, kde nakonec zasáhl jeden z hostů.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, úvodní slovo si vzali domácí. Ti budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco – Alexis, Ely, Maripán, R. Duarte – D. Torres, García (C) – I. Gómez, Medrán, Pedraza – Munir.
    Náhradníci: Sivera – Vigaray, Katai, Krkić, Santos, Wakaso, Pina.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, A. Elustondo, Rodrigues – Prieto (C), Illarramendi, Zubeldia – Oyarzabal, José, Juanmi.
    Náhradníci: Ramírez – Januzaj, Pardo, Canales, Bautista, de la Bella, Navas..
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Na druhé straně stojí o dost lépe rozjetý San Sebastian, tedy celek, který v letošní sezónu zlobí nejednu obranu soupeře. Hostující tým dnešního utkání zatím zaobírá osmou pozici, avšak to díky špatné formě z posledních utkání. Real Sociedad se naposledy radoval z vítězství před necelým měsícem, od té doby následuje čtyřzápasová šňůra bez výhry.
     
    Deportivo Alavés

    Fotbalisté Alavésu jsou po loňské velmi dobré sezóně za očekáváním. Není se čemu divit, v letošním ročníku momentálně okupují až předposlední příčku, což pocítil trenér Luise Zubeldía, jenž byl po pouhých čtyřech zápasech vyhozen. Ani příchod nového trenéra zatím neplní očekávání představensta klubu, nicméně v minulém zápase se zrodila první výhra. Alavés je zároveň druhým nejhůře střílejícím celkem soutěže, doposud se ze vstřeleného gólu radoval pouze třikrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělské liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Deportivo Alavés a Real Sociedad San Sebastian.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 78. Oyarzabal, 81. A. Elustondo

    Karty:   90+1. R. Duarte (DAL) – 44. D. Llorente (RSC)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:7.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Alexis, Ely, Maripán, R. Duarte – D. Torres (80. Krkić), García (C) – I. Gómez (64. Vigaray), Medrán (64. Katai), Pedraza – Munir.
    Náhradníci: Sivera – Vigaray, Katai, Krkić, Santos, Wakaso, Pina.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, A. Elustondo, Rodrigues – Prieto (C), Illarramendi, Zubeldia – Oyarzabal (89. Canales), José, Juanmi (67. Januzaj).
    Náhradníci: Ramírez – Januzaj, Pardo, Canales, Bautista, de la Bella, Navas.
    thejrc.org