Dijon – PSG 1:2 (kon.) | Caen – Angers 0:2 (kon.) | Guingamp – Rennes 2:0 (kon.)
Lille – Troyes 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Méty 3:1 (kon.) | Toulouse – Amiens 1:0 (kon.)
konec
Lille OSC
2:2 (1:1)
ESTAC Troyes
Sobota 14.10.2017, 20:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Po reprezentační pauze se rozbíhají ligové soutěže a francouzská Ligue 1 není výjimkou. V devátém kole přivítá Lille před domácím publikem Troyes.
     
    ESTAC Troyes

    Troyes muselo v minulé sezoně bojovat ve druhém nejvyšší soutěži. Po třetím místě v Ligue 2 se utkalo v baráži s Lorientem a po vítězství 2:1 a bezbrankové remíze se po roce vrátilo do nejprestižnější francouzské soutěže.

    A nevstoupilo do nového ročníku vůbec zle. V úvodních osmi kolech vybojovalo Troyes hned jedenáct bodů a drží se v první polovině tabulky. Poslední dva zápasy před reprezentační pauzou vyzněly lépe právě pro tým ze středu Francie. Nejprve si přivezlo tři body ze stadionu Met. Následně v domácím prostředí poradilo se Saint-Étienne. Velkým problémem je pro Troyes disciplína. Poslední tři zápasy se neobešly bez udělené červené karty.
     
    Lille OSC

    Lille se v minulém ročníku Ligue 1 pohybovalo v klidném středu tabulky a nakonec zakončilo sezonu na jedenácté pozici. Po sedmi dokončených zápasech v novém ročníku je to s Lille mnohem horší. Po vydařeném prvním utkání na domácí půdě, kdy Lille rozneslo 3:0 Nantes přišel výrazný výkonnostní propad. Od té doby totiž Lille nevyhrálo. Navíc vstřelilo jen jednu branku! Před reprezentační pauzou se Lille vydalo na stadion Amiensu. Lille dostal do vedení již v patnácté minutě Fode Ballo Touré, ale při oslavách se s fanoušky hostujícího týmu utrhla zábrana na tribuny a utkání muselo být nejprve přerušeno a poté také předčasně ukončeno a o jeho pokračování se bude teprve rozhodovat.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    23.01. 2016 Lille – Troyes 1:3
    21.11. 2015 Troyes – Lille 1:1
    28.10. 2015 Lille – Troyes 2:1
    22.07. 2015 Lille – Troyes 1:0
    27.07. 2013 Lille – Troyes 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Edgar Ié, Amadou (C), Alonso Mujica – Bissouma, Mendes, Benzia, Ballo-Touré – El Ghazi, Pépé, Araújo.
    Náhradníci: Kouakou – Mendyl, Soumaré, Maia, Pollet, Ponce, Faraj.

    ESTAC Troyes: Samassa – Cordoval, Vizcarrondo, Hérelle, Ch. Traoré – Khaoui, Bellugou, Dingomé – Pelé, Niane, Darbion (C).
    Náhradníci: Zelazny – Ben Saada, Confais, Deplagne, Giraudon, Grandsir, Suk Hjun-Čun.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Grosbost, Viala.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalisté Troyes rozehráli první polovinu dnešního střetnutí. Netrvalo to však dlouho a Niane ztratil balon a do útoku se hnal domácí celek. Bissouma si však nepohlídal ofsajdovou hranici a také o míč přichází.
     
    3
    První střela zápasu. Dingomé se opřel do míče po přihrávce Pelého. Dělovka z dobrých dvaceti metrů jde ale vysoko nad branku.
     
    4
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Troyes jde velmi rychle do vedení. Po nenápadné akce na pravé straně Pelého přiletěl do vápna přesný centr. Na přední tyči svedl souboj Niane s Amadouem. Míč ale propadl až ke kapitánovi Troyes a STÉPHANE DARBION uklidil míč do odkryté branky. Maihnan neměl nárok na zásah.
    4. Stéphane DARBION - 0:1
     
    6
    Domácí se pokoušejí o rychlé vyrovnání, ale to se jim příliš nedaří. Ještě před vápnem ztratil balon nabíhající Pépé. Na druhé straně centroval zleva Dingomé, ale Niane se k míči neprotlačil.
     
    7
    Po vstřelené brance se pokouší Troyes lehce uklidnit hru. To se podařilo kolmou nahrávkou na Pelého, který podržel balon a vybojoval autové vhazování.
     
    9
    Hosté se stále drží na útočné polovině. Už to vypadalo, že Niane vybojuje rohový kop, ale v poslední fázi souboje si pomohl faulem.
     
    10
    Také domácí Lille nebylo daleko od gólu. Z levé strany přilétl před Samassovu branku střílený centr. Pépé se sice dostal k hlavičce, ale míč nasměroval jen nad břevno.
     
    11
    Lille se stále nemůže prodrat ani na útočnou polovinu. Až nyní se to podařilo El Ghazimu, který našel Pépého. Útočník z Pobřeží Slonoviny však balon proti přesile neudržel.
     
    12
    Tvrdý skluz předvedl Edgar Ié. Hosté tak měli k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Adama Niane nakonec pálil přes zeď, ale těsně minul levou tyč Maignanovy branky.
     
    13
    Lille právě vstřelilo branku!
    Vůbec poprvé se domácí prokombinovali až do blízkosti pokutového území. El Ghazi měl na pravé straně spoustu prostoru pro přesný pas do vápna. Do prostoru mezi obránce a brankáře si naběhl LUIZ ARAÚJO, který už neměl problém umístit míč do poloprázdné branky.
    13. Luiz ARAÚJO - 1:1
     
    15
    Vizcarrondo se provinil proti pravidlům a domácí tak mohou pokračovat v útoku rozehrávkou z klidové pozice.
     
    16
    Počáteční tlak Troyes je pryč. Domácí jsou aktivnějším týmem a snaží se o rychlé zvrat zápasu. Benzia ale tentokrát nepřesně přihrál a to útoku se hnali hosté. Pelé však nedokázal zpracoval přihrávku do běhu.
     
    17
    Troyes se snaží uklidnit hru, ale to se vůbec nepodařilo. Naopak téměř zadarmo se dostal až do šestnáctky Araújo. Střelec první branky ještě cpal míč pod sebe, ale spoluhráče nenašel.
     
    19
    Dlouhá pobídka na Pépého nebyla přesná. Útočník Lille ale ještě zabojoval, udržel míč na hrací ploše, ale poté ho vytlouká Traoré a hosté budou stejně rozehrávat.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry je stav nerozhodný. Lille se dostalo do tlaku, vstřelilo branku na 1:1 a nyní se snaží přidat další. Z velké dálky pálil Banzia a Samassa musel předvést povedený zákrok.
     
    21
    Rohový kop se ale domácím nevyvedl podle představ. Hérrele se vyšplhal nejvýše a s přehledem odhlavičkoval míč ze svého vápna.
     
    22
    Mamadou Samassa musel být znovu ve střehu. Dlouhou přihrávku měl zachytit El Ghazi, ale míč propadl až k brankáři Troyes.
     
    23
    Na pravé straně ukázal rychlé nohy El Ghazi. Ve velké rychlosti však nedokázal usměrnit centr do pokutového území a míč končí daleko za brankou.
     
    25
    Po divokém úvodu utkání se nyní tempo hry výrazně snížilo. Ani jeden z týmů nechce udělat zbytečnou chybu.
     
    26
    Domácí se pustili do napadání a vzešel z toho zisk míče. El Ghazi vyslal do vápna průnikovou přihrávku na Pépého, ale útočník Lille už nedokázal střílet ani přihrávat.
     
    27
    Bryan Pelé chtěl získat míč, skluzem se pustil do rozehrávajícího soupeře, ale místo zasáhnutí balonu vytrhl velký kus trávníku.
     
    28
    El Ghazi nestíhal unikajícího Khaouiho a musel ho zatáhnout za dres. Hosté měli k dispozici volný přímý kop, který ale zakončil jen nepřesnou hlavičkou Niane.
     
    29
    El Ghazi je v úvodu zápasu velmi aktivní, stále se cpe k míči. Nyní ještě Nizozemec přihrával pod sebe a Pépé z první střílel jen nad hostující branku.
     
    30
    Po půlhodině hry se dostal k balonu Anwar El Ghazi. Jeho přešlapovačky dokázala zbrzdit dvojice bránících hráčů Troyes. Je z toho však rohový kop pro domácí.
     
    31
    Od rohového praporku centroval právě El Ghazi. Nacvičený signál po přetaženém centru zakončoval tvrdou střelou Mendes jen do náruče hostujícího brankáře.
     
    32
    Opět vedl domácí celek přes pravou stranu, kde ordinuje El Ghazi. Po další zblokovaném centru přišel nepřesný rohový kop hráčů Lille.
     
    33
    Benzia zastavil rychlý protiútok hostů jen za cenu faulu. Troyes se tak po dlouhé době mohl podívat na útočnou polovinu. Pelé však nezpracoval dlouhý pas a míč mají znovu domácí.
     
    35
    Zničehonic se opřel do balonu hostující Niane. Jeho dělovka z první našla jen bránícího Amadoua. Maignan může být protentokrát v klidu.
     
    36
    Také na druhé straně přišla střela ze střední vzdálenosti. Araújo pálil levačkou z dobrých třiceti metrů daleko od branky hostujícího celku.
     
    37
    Postupná kombinace domácích hráčů skončila na kopačce Hérreleho, který dokázal přečíst přihrávku Mendese na El Ghaziho.
     
    38
    Překvapit brankáře se pokusil téměř od poloviny hřiště hostující Khaoui. Jeho lob se však mezi tři tyče nevešel.
     
    39
    El Ghazi si pomohl při souboji o balon lehkým přistrčením, rozhodčí byl však blízko, vše viděl a píská nedovolený zákrok.
     
    40
    Pépé se pokusil projít s míčem až do pokutového území. Tam se poroučel na zem, ale bez většího kontaktu s protihráčem. Rozhodčí nechal pokračovat ve hře, ale Pépé se stále nezvedal a nakonec jsou povoláni lékaři.
     
    41
    První poločas míří ke svému závěru. Pépé se zvedl z trávníku a vypadá to, že by měl zůstat ve hře. Útočník Lille musí pochopitelně za postranní lajnu.
     
    43
    Lille drží míč na kopačkách a už nejspíše jen čeká na konec prvního poločasu. Ani hosté se již neženou k balonu stejně jako v úvodu zápasu.
     
    44
    Minutu před pauzou se objevil u balonu na levém kraji Ballo-Touré. Byl sice přistrčen tak, že spadl na zem, ale faul se nepíská ani v tomto případě.
     
    45
    Ještě jedna možnost pro domácí celek. Benzia centroval z volného přímého kopu do pokutového území. Tam byla ale výrazná převaha hráčů Troyes.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Bleskový vstup do zápasu hostujícího celku zužitkoval v první branku již ve čtvrté minutě Stéphane Darbion. Hostující kapitán si našel prostor v pokutovém území a po centru Pelého dokázal skvěle z blízkosti dostat míč do sítě. Po třinácti minutách se poprvé v utkání dostali hráči Lille do delší kombinace a ta hned skončila gólem. El Ghazi, nejaktivnější hráč první půle, centroval do vápna a na zadní tyči zakončil Luiz Araújo. Od té doby už tempo utkání jen klesalo. Oba týmy stabilizovaly hru a do další větší šance se nedostaly.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupilo rozehrávkou Lille. Domácí se ihned přestěhovali na útočnou polovinu. Bissouma byl na pravé straně, ale přes Cordovala se k centru nedostal.
     
    48
    Také Troyes se poprvé ve druhé půli dostalo do útoku. Bellogou však nepřesně přihrál a celá akce skončila ještě před vápnem.
     
    49
    Po tvrdém střetu zůstal ležet na trávníku hostující Dingomé. Domácí však pokračovali v útočné akce, kterou nakonec zakončil nepřesnou střelou zpoza vápna Benzia.
     
    50
    Po odraženém míči z nepřesného centru pálil z velké dálky kapitán Lille Ibrahim Amadou. Domácí stoper našel svou střelou jen diváky ve dvacáté řadě.
     
    51
    První žlutá karta zápasu. Dingomé šel do zcela zbytečného skluzu, místo míče trefil jen nohu protihráče a je za to potrestán.
     
    52
    Domácí se hnali do útoku hned ve třech hráčích. Araújo však nepřesně přihrál do strany a celou akci tak zazdil. Míč končí až za brankovou lajnou.
     
    53
    Střet při hlavičkovém souboji odnesl Pépé a hostující Vizcarrondo. Oba hráči se ale z trávníku rychle zvedli a může se pokračovat.
     
    54
    Lille je v úvodu druhé půle aktivnějším týmem. Nyní musel až Hérrele hasit centr z pravé strany. Následně se ale proti pravidlům provinil Benzia a hosté si mohou odpočinout od bránění.
     
    56
    Troyes se po dlouhé době dostalo až do pokutového území domácího celku. Na levém kraji chtěl ještě přihrávat před branku Khaoui, ale jeho pas byl zblokován. Následný rohový kop se hostům už vůbec nevyvedl.
     
    57
    Hosté se ale udrželi v blízkosti šestnáctky Lille. Cordoval to však již překombinoval, přihrávkou našel jen kopačku připraveného Alonsa.
     
    58
    Zajímavý centr přiletěl před Samassa z levé strany. Hostující obrana však neměla tolik práce, protože ve vápně byl v domácím dresu jen Pépé.
     
    59
    Tvrdý faul předvedl u středové čáry také hostující Khaoui. Rozhodčí odpískal faul, ale žlutou kartu neudělil.
     
    60
    Po hodiny hry je stav stále vyrovnaný. Po parádní přihrávce za obranu a dostal až ke střele Araújo, ale střelec první branky už byl ve velkém úhlu a Samassa nepřekvapil.
     
    61
    El Ghazi si udělal kličku do středu trávníku, z dalšího kroku ihned pálil na branku. Míč se lehce otřel o bránícího hráče, ale rozhodčí teč neviděl a bude se tak jen rozehrávat.
     
    63
    Postupný útok Lille nikam nevede. Domácí si posouvají míč ze strany na stranu, ale až do vápna se nemohou dostat.
     
    64
    Naopak na druhé straně šli dva útočníci proti jedinému obránci. Amadou dokázal rozhodit Nianeho, ten upadl, ale faul se nepíská ani v tomto případě.
     
    65
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Bryan Pelé, přichází Aloïs Confais.
     
    66
    Domácí obrana musela řešit nebezpečný náběh za posledního hráče. Střídající Confais si ale nepohlídla ofsajdové postavení a musí míč odevzdat.
     
    67
    Už vypadalo, že by se mohl dostat domácí Pépé do zakončení. Skvěle si naběhl do vápna, ale míč mu uskočil od nohy a Samassa u něj byl dříve. Při snaze ještě zasáhnout balon trefil Pépé kopačkou Samassu do hlavy a vidí žlutou kartu.
     
    68
    Pépé se znovu hnal za balonem. Tentokrát zastoupil Samassu v obranné činnosti bránící Amadou.
     
    69
    El Ghazi si to namířil do vápna proti třem protihráčům. Když už bylo jasné, že balon ztratí, tak se pokusil ještě vymodlit pokutový kop, ale na to mu rozhodčí neskočil.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Charles Traoré (ESTAC Troyes).
     
    71
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yassine Benzia, přichází Ezequiel Ponce.
     
    72
    Druhý poločas zatím příliš fotbalové krásy nenabídl. Většinu času jsou u balonu domácí hráči, ale do větších šancí se ne a ne dostat.
     
    73
    El Ghazi se připomněl na trávníku. Jeho hlavička ze záklonu šla ale jen vedle pravé tyče hostující branky. Samassa mohl být v klidu.
     
    75
    Cordovalův centr zblokoval Alonso, Cordoval se ještě dostal jednou k balonu, ale druhý pas do vápna už byl úplně nepřesný.
     
    76
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí strhávají skóre na svou stranu! Nicolas Pépé čaroval s míčem na levé straně, poté se přesunul více ke středu, přistrčil míč THIAGU MENDESOVI, který parádní střelou k pravé tyči poslal Lille do vedení. Mamadou Samassa se sice natahoval za balonem, ale nedokázal ho vyrazit.
    76. Thiago MENDES - 2:1
     
    77
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Saif-Eddine Khaoui, přichází Samuel Grandsir.
     
    79
    I po vstřelené brance zůstávají domácí v mírném tlaku. Prudký pas do vápna si pohlídal brankář Troyes.
     
    80
    Pépé bojoval v pokutovém území proti dvěma soupeřům. Nevedl si vůbec zle, podržel balon, ale poté už nepřidal potřebnou přihrávku na nabíhajícího Araúja.
     
    81
    Boj o balon u středového kruhu zvládl nejlépe domácí Ponce. Střídající fotbalista ukázal, že má nejvíce sil a získal tak pro Lille balon.
     
    82
    Troyes se nemůže vymanit z tlaku. Nyní se dostal do dobré střelecké pozice na levém kraji Araújo, ale brazilský útočník dvou druhou dnešní trefu nepřidal.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Zdá se, že už Troyes nemá sílu na to, aby ještě dokázalo zdramatizovat konec utkání.
     
    84
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Stéphane Darbion, přichází Chaouki Ben Saada.
     
    85
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Thiago Maia.
     
    86
    Hostující obrana začíná riskovat. Nyní ještě dokázal poslední bránící hráč Oswaldo Vizcarrondo zablokovat unikajícího Pépého.
     
    87
    Faulem si pomohl na středové lajně Ponce a hosté se mohou dostat po dlouhé době na útočnou polovinu. A nebyli daleko ani od ohrožení branky. Niane však v dobré pozici volil místo střely přihrávku.
     
    88
    Troyes se přece jenom dostává k závěrečnému tlaku. Po kombinaci ve středu hřiště přišla přihrávka na levý kraj, kde však v souboji ztratil balon Grandsir.
     
    89
    Ani Araújo už nemá tolik síly. Střelec první branky měl jasně míč u kopačky, poté se ale poroučel k zemi po nepříjemném podklouznutí.
     
    90
    Zkušeně to nyní udělal Edgar Ié. S napadajícím útočníkem si pohrál, skvěle ho obešel a poté mohl snadno rozehrát na nabíhajícího El Ghaziho.
     
    90+1
    Pokutový kop pro Troyes! Ié navíc dostává za faul v pokutovém území červenou kartu.
    90+1. Červená karta
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Ve třetí minutě nastavení je srovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil ADAMA NIANE. Útočník z Mali nic nevymýšlel, tvrdě se opřel do balonu a střelou k levé tyči srovnává stav v úplném závěru zápasu na 2:2.
    90+3. Adama NIANE - 2:2
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:12.
     
    Zápas začal velmi zostra. Již ve čtvrté minutě zápasu poslal Troyes do vedení kapitán týmu Stéphane Darbion. Lille ale dokázalo rychle srovnat, když se ve třinácté minutě prosadil Luiz Araújo. Od té doby ale tempo hry výrazně klesalo. Až s koncovkou zápasu se začalo znovu zvedat. Hru rozproudil gól, kterým poslal Lille do vedení Mendes, který pálil skvěle zpoza pokutového území k pravé tyči. Domácí ale nezvládli závěru. Ibrahim Amadou fauloval v šestnáctce a ve třetí minutě nastavení vyrovnal z pokutového kopu Adama Niane. Lille bylo blízko druhé výhře v sezoně, ale nakonec bere do tabulky jen bod. (21:56:33)

    Vít Schück

    Branky: 13. Araújo (El Ghazi), 76. Mendes (Pépé) – 4. Darbion (Pelé), 90+3. Niane (pen.)

    Karty:   67. Pépé (LIL) – 51. Dingomé (TRY), 70. Ch. Traoré (TRY)   90+1. Edgar Ié (LIL)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:12.
    Lille OSC: Maignan – Edgar Ié, Amadou (C), Alonso Mujica – Bissouma, Mendes (85. Maia), Benzia (71. Ponce), Ballo-Touré – El Ghazi, Pépé, Araújo.
    Náhradníci: Kouakou – Mendyl, Soumaré, Maia, Pollet, Ponce, Faraj.

    ESTAC Troyes: Samassa – Cordoval, Vizcarrondo, Hérelle, Ch. Traoré – Khaoui (77. Grandsir), Bellugou, Dingomé – Pelé (65. Confais), Niane, Darbion (C) (84. Ben Saada).
    Náhradníci: Zelazny – Ben Saada, Confais, Deplagne, Giraudon, Grandsir, Suk Hjun-Čun.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Grosbost, Viala
    thejrc.org