Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mohuč – Hamburg 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – RB Lipsko 2:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:3 (1:2)
RB Lipsko
Sobota 14.10.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je to tak. Lipsko slaví, na lavičce hostů vypuklo obrovské nadšení. Sledovali jsme naprosto úžasný fotbalový zápas, který nabídl neskutečnou podívanou. Viděli jsme skoro vše, dvě penalty, krásné góly, hru deset na deset. Diváci si zkrátka nemohli stěžovat.

    Dortmund se snažil, byl aktivní, ale stačilo to pouze na snížení. Domácí tak poprvé v sezóně prohrávají, ovšem nemají se za co stydět. Předvedli skvělý výkon, ale dnes se prostě i štěstí usmálo na úspěšnější Lipsko. (20:26:51)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:6.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 7:5.
    Fauly: 16:19.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Lipsko se osvobodilo a vybojovalo vhazování na polovině soupeře. Zdá se, že je rozhodnuto.
     
    90+4
    Götze zkusil vrátit oražený míč do ohně, ale jeho hlavička neměla potřebný směr, ani razanci k tomu, aby mohlo dojít k ohrožení brány.
     
    90+3
    Lipsko se podívalo na polovinu soupeře, kde dokázalo nastřádat několik cenných vteřin. Teď už se však musí zase rychle vracet.
    90+2. Skvělá šance ke snížení
     
    90+2
    Obrovská šance Dortmundu! Aubameyang se dostal do zakončení tváří v tvář Gulácsimu, ale trefil jen brankáře. K míči se ještě dostal Jarmolenko, ale trestuhodně netrefil branku!
     
    90+1
    Ofsajd překazil útočné snažení Dortmundu a první z pěti minut nastavení rozehraje Red Bull volným kopem, se kterým logicky vůbec nespěchá.
     
    90
    Začíná poslední minuta řádné hrací doby. U míče jsou domácí a snaží se z vlastní poloviny vymyslet nějaký kloudný útočný výpad, jenž by jim zajistil vyrovnání dnešního napínavého utkání.
     
    89
    Lipsko brilantně brání a získalo další vhazování na polovině hřiště. Dortmundu se nedaří najít recept na těsné dostupování hráčů.
     
    88
    Hostům se podařilo odkopnout míč a co víc, Poulsen navíc vybojoval vhazování na polovině soupeře. To znamená další šetření času.
     
    87
    Zámek Borussie je evidentní, Red Bull ale ještě vyztužil obranné řady a bude velmi zajímavé sledovat, zdali to povede k udržení náskoku.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Sabitzer, přichází Willi Orban.
     
    86
    Lipsko velmi dobře napadá a znemožňuje tak Dortmundu vymýšlet útočné výpady, které by jim přinesly šanci na vyrovnání.
     
    85
    Začíná posledních pět minut řádné hrací doby. Vzhledem ke kartám a penaltám však můžeme očekávat dlouhé nastavení zápasu.
     
    84
    K míči se dostal velmi aktivní Jarmolenko, ovšem jeho zakončení si pohlídal brankář Lipska a přerušil mu tka jeho možnou radost.
     
    83
    Demme (RBL) se připojuje do dlouhého zástupu potrestaných hráčů za své zatažení kousek před vápnem. Zajímavý volný přímý kop pro domácí.
     
    82
    Další centr do vápna Lipska nebyl úspěšný a následné pokračování hry bylo přerušeno čárovým rozhodčím, který správně odhalil ofsajdové postavení Aubameyanga.

    Michal Janoštík

    Branky: 4. Aubameyang, 64. Aubameyang (pen.) – 10. Sabitzer (Halstenberg), 25. Y. Poulsen (Bruma), 49. Augustin (pen.)

    Karty:   48. Bürki (DOR), 72. M. Götze (DOR) – 15. Keïta (RBL), 31. Bernardo (RBL), 54. Ilsanker (RBL), 83. Demme (RBL)   56. Ilsanker (RBL)   47. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 16:19.
    Borussia Dortmund: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan (46. Weigl) – M. Götze, Şahin (46. Pulisic), G. Castro – Philipp (51. Bartra), Aubameyang, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta (46. Demme), Kampl – Sabitzer (86. Orban), Bruma – Augustin (65. Laimer), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Demme.

    Rozhodčí: Aytekin – Foltyn, Beitinger
    thejrc.org