Juventus – Lazio 1:2 (kon.) | AS Řím – Neapol 0:1 (kon.)
konec
AS Řím
0:1 (0:1)
SSC Neapol
Sobota 14.10.2017, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    V rámci 8. kola budeme společně sledovat velký šlágr, který bude hostit Stadio Olimpico. Právě v tomto stánku bude tamní AS Řím hostit průběžného lídra ligové tabulky Neapol.
     
    AS Řím

    Vlci mají v posledních týdnech dobrou formu. Na jejich kontě svítí totiž 5 výher v řadě. A ta poslední byla velmi cenná, neboť se jednalo o výhru na půdě posíleného AC Milán 2:0 (Džeko, Florenzi). Celkově AS zatím prohrál v probíhající sezóně pouze 1x na domácím hřišti s Interem 1:3. Od té doby však trenér Di Francesco složil obranu, která pracuje výborně v čele s brazilským brankářem Alissonem. Lodivod AS bude mít však večer problémy se sestavou. Mimo hru je Schick, Defrel a také nově Strootman a El Shaarawy. Poslední dva jmenovaní si přivodili zranění na reprezentačních srazech. Zastaví ambiciózní AS rozjetou Neapol?

    Poslední zápasy: V, V, V, V, V.
     
    SSC Neapol

    Rozjetá Neapol dychtí potom, aby letos sesadilo z ligového trůnu Juventus. A zatím své ambice naplňuje, neboť ze sedmi zápasů 7x vyhrála se skóre 25:5! Útočné trio ve složení Insigne – Mertens – Callejón doslova září a dělá všem obranám velké problémy. A letos to svěřencům trenéra Sarriho opravdu jde, neboť hrají živý fotbal, při kterém se hra přelévá rychle ze strany na stranu. Nicméně pro soupeře Neapole většina útočných akcí končí na výtečně hrající obraně. Následné "smrtící" útoky zmíněného tria končívají brankami. A hostí přicestovali do Věčného města v plné síle. Doma zůstal pouze opět dlouhodobě zraněný útočník Milik.

    Poslední zápasy: V, V, V, V, V.
     
    Vzájemné zápasy

    V loňské sezóně nebylo ve vzájemných duelech domácí hřiště výhodou. Nejprve dobyli Římané půdu Neapole 3:1 (Džeko 2x, Salah – Koulibaly), aby stejnou mincí odpověděla Neapol na hřišti AS v poměru 2:1 (Mertens 2x – Strootman). Jak dopadne vzájemné střetnutí tentokrát? Zajímavé bude sledovat především útočný souboj mezi Džekem a Mertensem. Tedy dva elitní kanonýry Serie A. Oba si musí střežit obezřetně obě obranné řady.
     
    Bude rozjetá Neapol pokračovat ve své spanilé jízdě Serií A? Nebo ji AS Řím obere o první body? Sledujte společně s námi ligový šlágr a nic podstatného Vám neunikne. Úvodní výkop v Římě je ve 20:45.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Alisson – Kolarov, Juan Jesus, Manolas, Peres – Nainggolan, De Rossi (C), Pellegrini – Perotti, Džeko, Florenzi.
    Náhradníci: Skorupski, Lobont – Ünder, Gerson, H. Moreno, Karsdorp, Antonucci, Gonalons, Castán, Fazio.

    SSC Neapol: Reina – Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Hysaj – Hamšík (C), Jorginho, Allan – L. Insigne, D. Mertens, Callejón.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Rui, P. Zieliński, Rog, Ounas, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, Giaccherini, Chiricheş, Leandrinho.

    Rozhodčí: Rocchi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Rocchi právě zahájil očekávaný šlágr mezi AS a Neapolí. Pojďme si ho společně pomocí onlajn přenosu užít.
     
    2
    Hosté kombinují napříč hrací plochou, ale soupeř jeho postupnou rozehrávku pohotově stínuje.
     
    4
    Neapol ukázala svoji sílu v držení míče na útočné polovině. Řada krátkých, ale svižných narážeček, zvýšený pohyb, obrana AS se dnes jistě nudit nebude.
     
    5
    Kolarov oslavil křižným centrem rozběhnutého Florenziho, jehož pobídka do pokutového území zůstala na zádech jednoho z obránců.
     
    6
    Domácí fotbalisté se zatím nemohou vůbec dostat k míči. Neapol zažívá povedený vstup do zápasu.
     
    9
    Peres se poctivě vrátil s rozběhnutým Callejónem, který nakonec nedokázal odcentrovat do vápna na volné spoluhráče.
     
    10
    Mertens prokličkoval mezi trojicí soupeřů, jenže poté poslal míč vysoko na tribunu. Domácí příznivci odpovídají bouřlivým pískotem. Dnes je celkově v Římě solidní návštěvnost, která se stará o kvalitní fotbalové prostředí.
     
    12
    Perésův průnik končí rohovým kopem pro AS. Všichni hlavičkáři se tak přesouvají do vápna Neapole.
     
    14
    Poprvé o sobě dává v zápase výrazněji vědět také AS Řím. To zlepšilo pohyb a díky tomu se také dostává do zajímavých pozic. Nejprve odvrátila hostující obrana nebezpečný centr, poté zase zastavila na poslední chvíli průnik Nainggolana. A díky tomu se také probouzejí domácí fanoušci.
     
    15
    Rána z kopačky Nainggolana byla zblokována dobře postaveným stoperem Koulibalym!
     
    17
    Nyní se hra odvíjí ve středu hrací plochy, kde oba týmy svádějí tvrdé souboje o míč.
     
    19
    Pohledná akce hostů končí v rukavicích brankáře Alissona. Ten pokryl nebezpečnou střelu Mertense, která k jeho štěstí směřovala pouze do míst, kde se v tu chvíli nacházel.
     
    20
    Neapol právě vstřelila branku!
    Nešťastný moment pro AS, šťastný naopak pro Neapol! Po zmatcích v pokutovém území si odražený míč našel LORENZO INSIGNE, který si poté ve vyložené šanci věděl rady a poslal míč za bezmocného brankáře AS!
    20. Lorenzo INSIGNE - 0:1
     
    22
    Nainggolnův centr zůstal bez odezvy, neboť se domácí hráči vydali v malém počtu vpřed. Obrana hostí si tak vše v pohodě pohlídala.
     
    24
    Perotti otálel s centrem tak dlouho, až ho o míč připravil důrazný Ghoulam. Neapol tak opět míří směrem vpřed.
     
    26
    Ani nadvakrát nepropašoval aktivní Nainggolan míč do vápna soupeře, a tak musí pelášit zpět, aby pomohl svým spoluhráčům.
     
    28
    Peres odvedl velký kus práce, když obešel Hysaje, jenže jeho průnik nedokázal zužitkovat Džeko. Jeho hlavička ze záklonu směřovala daleko od branky.
     
    Sudí Rocchi nechává na svůj vkus hru příliš plynout a pouští i spoustu drobných faulů.
     
    32
    Džeko přeběhl s míčem na kopačce půl hřiště a poté předložil míč odcentrování na Perottiho. Tomu se dnes však nedaří a to také potvrdil svým nepřesným centrem. Ten se stal jen lehkou kořistí pro brankáře Reinu.
     
    35
    Po zásahu Florenziho se také hosté dočkají prvního rohového kopu.
     
    35
    Nacvičený signál zakončil hlavou Insigne. Jeho pokus byl ale tak slabý, že nečinil žádné problémy brankáři AS.
     
    36
    Výborný průnik zakončený jedovatou střelou předvedl hbitý Mertens. Jeho pokus vytěsnil na rohový kop reflexivním zákrokem Alisson! Pěkný fotbalový moment.
     
    38
    AS Řím kombinuje na útočné polovině, kde hledá postupnou cestu před brankáře Reinu. Neapol však výtečně brání a kombinaci svého soupeře aktivně napadá.
     
    41
    Džeko si vybil zlost na Albiolovi a může být rád, že jeho počin nevyhodnotil sudí za žlutou kartu.
     
    43
    Za záchranou brzdu musel při protiútoku AS zatáhnout Jorginho a to i za cenu žluté karty. Taktický faul po kterém nebude jistě kárán od svého trenéra.
     
    44
    Mertens zůstává po souboji s Jesusem na zemi a drží se za rameno. Lékařský tým hostů tak bude mít plné ruce práce.
     
    45
    Sudí Rocchi bude společně s kolegy nastavovat pouze jednu minutu.
     
    45+1
    Moc nechybělo a po rychlé kombinaci se řítil zcela sám na branku Insigne. Na poslední chvíli ale zasáhl skluzem Manolas, který hosty připravil o nadějnou příležitost.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, ve kterém jsme viděli jednu branku. Tu si na svůj účet připsal Insigne, ke kterému se v pokutovém území šťastně odrazil míč a on si s ním poté věděl rady. Celkově se však hraje vyrovnané utkání, ve kterém se oba týmy střídají v dominanci. Druhý poločas bude pokračovat od cca 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Při jednom z obranných zákroků to ve vápně AS zavánělo rukou a také to nyní reklamují hráči Neapole. Sudí Rocchi však nechává po krátké diskuzi s pomezním pokračovat ve hře.
     
    49
    Ačkoliv měl Džeko možnost přihrát lépe postaveným spoluhráčům, vzal to na sebe a vystřelil. Jenže k jeho smůle nasměroval svůj pokus pouze vysoko nad branku.
     
    52
    Na hřišti se přitvrzuje, ale žlutý trest dostává až domácí De Rossi. Zaplněnému hledišti se to samozřejmě nelíbí.
     
    54
    Hosté vybojovali míč po sérii odrazů, ale rychlý protiútok pokazil nepřesnou kolmicí Mertens.
     
    56
    Perotti napřáhl ze střední vzdálenosti, jenže svým pokusem ohrozil pouze podavače míčů.
     
    57
    Manolas se skácel k zemi, a tak mohl v postupu vpřed pokračovat Mertens. Jenže ten svoji střelu nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Navíc klíčový bek AS Manolas vypadá na střídání.
     
    59
    Je to tak. Manolas už míří do kabin a do hry se připravuje Fazio.
     
    59
    Pěkná kombinace hostů další brankou nekončí! Hamšík totiž svůj pokus z hranice penalty nasměřoval pouze do dobře postaveného Alissona.
     
    59
    Avizované střídání je tady. Zraněného Manolase nahradí na hřišti Fazio.
     
    62
    Domácí se nemůžou dostat do vyložené příležitosti. Nutno ocenit, jak Neapol dobře a svědomitě brání.
     
    63
    Ve velmi dobré pozici nedokázal Perotti najít své lépe postavené spoluhráče. Dnes to není jeho zápas.
     
    65
    Pellegriniho sražený centr málem zapadl za Reinova záda. To by byl šťastný gól, ale naštěstí pro Neapol se tak nestalo. Pokud nechce AS přijít o cenné body, musí svůj výkon rapidně zlepšit. Naopak Neapol hrají v poklidu.
     
    68
    AS zatím chybí moment překvapení, nebo rychlejší přechod směrem vpřed. Zatím to domácím vůbec nejde. Nutno ale podotknout, že hosté brání skvěle a je těžké přes jejich obranný val projít.
     
    70
    Perotti vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    71
    Z ničeho nic se dostal k hlavičce uvnitř vápna Fazio, který orazítkoval po zásahu Reiny tyč! Největší šance AS!
     
    72
    Střídání na obou stranách. V domácím dresu se představí špílmachr Ünder, který nahradí Florenziho. Na druhé straně oživý hru Zielinski, jenž nahradí Hamšíka.
     
    73
    Vzápětí další střídání na straně hostů. Hřiště opouští Jorginho, do hry se naopak podívá Diawara.
     
    74
    Peresův průnik končí rohovým kopem pro AS. Škoda, z takové situace se mohlo vytěžit daleko více.
     
    75
    Rychlý protiútok Neapole končí v náručí pozorného brankáře Alissona. Podobné situace s postupem času uvidíme čím dál častěji. AS musí začít hrát trochu vabank.
     
    77
    Perotti si vykoledoval přímý volný kop před pokutovým územím. To bude nadějná příležitost pro domácí.
     
    78
    Poslední střídání Di Francesca. Hřiště opouští Pellegrini, opačným směrem míří Gerson.
     
    79
    V rychlostním souboji Fazio nestíhal, a tak poslal Mertense k zemi. To vše za cenu žluté karty.
     
    81
    Džeko je v útoku stále příliš osamocený. Dnes AS výrazně chybí hráči jako El Shaarawy nebo dříč Strootman.
     
    82
    Vyčerpaného Callejóna nahradí v závěru zápasu Rog.
     
    83
    Kolarov vybojoval pro domácí po individuální akci rohový kop.
     
    84
    Džekova hlavička olízla břevno!
     
    86
    AS Řím na vyrovnání příliš času nezbývá. Co ještě vymyslí domácí trenér Di Francesco?
     
    88
    Hosté v pohodě hlídají těsný náskok a domácí se nemohou dostat k souvislému náporu. To vše v 88. minutě, kdy se zápas pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci.
     
    89
    Závar v pokutovém území Neapole končí dalekým odkopem stopera Koulibalyho. AS ještě o bod zabojuje.
     
    90
    Za svůj tvrdý zákrok vidí Ghoulam žlutou kartu.
     
    90+2
    Hosté tahají čas a nikam se již neženou. Šlágr kola zřejmě rozhodne jediná branka.
     
    90+4
    Poslední dvě minuty z nastaveného času zbývají do konce utkání. S míčem na kopačkách kombinuje na útočné polovině AS.
     
    90+5
    Křižný centr se snesl až k nohám Ündera, který svůj pokus nasměroval pouze do dobře postaveného Reiny!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Šlágr kola je u konce. Rozhodl jej jedinou brankou Insigne, a tak Neapol i nadále pokračuje ve své jízdě Serií A! Po zaváhání Juventusu si navíc naspřádala na čele tabulky náskok. AS dnes tahal od začátku za kratší konec provazu a z pohledu Neapole se jedná o zasloužené vítězství. A to je z dnešního zápasu vše. Děkuji za pozornost a někdy opět u Serie A. (22:41:47)

    Petr Král

    Branky: 20. L. Insigne

    Karty:   52. De Rossi (ASR), 79. Fazio (ASR) – 43. Jorginho (NEA), 90. Ghoulam (NEA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:9.
    AS Řím: Alisson – Kolarov, Juan Jesus, Manolas (59. Fazio), Peres – Nainggolan, De Rossi (C), Pellegrini (78. Gerson) – Perotti, Džeko, Florenzi (72. Ünder).
    Náhradníci: Skorupski, Lobont – Ünder, Gerson, H. Moreno, Karsdorp, Antonucci, Gonalons, Castán, Fazio.

    SSC Neapol: Reina – Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Hysaj – Hamšík (C), Jorginho (73. Diawara), Allan – L. Insigne, D. Mertens, Callejón (82. Rog).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Rui, P. Zieliński, Rog, Ounas, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, Giaccherini, Chiricheş, Leandrinho.

    Rozhodčí: Rocchi
    thejrc.org