Barys – Kunlun 4:3 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Vladivostok 1:3 (kon.)
Čeljabinsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Jekatěrinburg – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 3:1 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Sobota 14.10.2017, 14:00 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou! (16:25:41)
     
    Dohráno! Metallurgu se po bídné první části povedlo se vzpamatovat a otočit v následujících čtyřiceti minutách stav utkání, dnes proti Viťazu vítězí 3:1! Hosté se v Magnitogorsku neprezentovali úplně špatným výkonem, na body to ale nestačilo.
     
    Československá stopa
    Jan Kovář (MET) – 0+0, 0 střel, ice time 14:20
    Roman Horák (CEC) – 1+0, 4 střely, ice time 20:34
    Vojtěch Mozík (CEC) – 0+0, 3 střely, ice time 20:37
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 37 – 43
    Zblokované střely: 9 – 7
    Vhazování: 32 – 25
    Trestné minuty: 18 – 22
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/6
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Zápas se dohrává v podolské třetině ledu, o vítězi je velmi pravděpodobně rozhodnuto...
     
    59:01
    Sergej Mozjakin prudkou ranou z vysokého úhlu strhl Saprykinovi helmu z hlavy, rozhodčí okamžitě přerušují hru. Hostující gólman je v pořádku a bude v zápase pokračovat.
     
    58:07
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Alexej Semjonov – 2 min., hákování).
     
    57:17
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jaroslav Chabarov – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Roman Horák – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    57:17
    Jaroslav Chabarov a Roman Horák se do sebe pustili v domácím pásmu, výměna názorů skončila remízou! Rozhodčí od sebe oba aktéry, které pravděpodobně už v dnešním utkání neuvidíme, roztrhli ještě dříve, než bylo rozhodnuto o vítězi.
     
    56:20
    Hra se přelévá ze strany na stranu, oba týmy v závěru poslední dvacetiminutovky hraní na plný plyn. Viťaz se snaží aspoň snížit, zatímco domácí si chtějí definitivně pojistit své vítězství.
     
    55:00
    Po střele jednoho z hráčů Podolsku zvoní horní tyč magnitogorské brány, domácí teď měli z pekla štěstí! Gól hostů by mohl závěr zápasu pořádně zdramatizovat...
     
    Dnešní utkání sleduje 6 650 diváků (87,33% kapacity).
     
    53:29
    Snaha se hostujícímu celku rozhodně nedá upřít, jenže hokejisté Metallurgu jsou stále všude o vteřinu dřív a zatím se naprosto s přehledem zvládají bránit před podolskými pokusy o vstřelení kontaktní branky.
     
    52:26
    Kulagin proklouzl až před magnitogorské brankoviště, přes dotěrného obránce soupeře se však nakonec k zakončení nedostal. Košečkin tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    51:06
    Kratičká série přihrávek se obešla bez střely na branku, domácí se velmi rychle dostali k puku a okamžitě jej vyhodili ven ze svého pásma. Hosté jsou dnes v početní výhodě naprosto bezzubí.
     
    50:05
    Domácí se okamžitě osvobozují, Podolsk se musí pro puk vrátit až za svou vlastní svatyni. Na vyrovnání už hostujícímu celku moc času nezbývá, pokud chtějí pomýšlet na body, budou muset hodně přidat...
     
    49:40
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., podražení).
     
    49:22
    Viťaz má ponechanou výhodu, bude se vylučovat. Jeho hráči se usazují před soupeřovou svatyní a rozjíždějí kombinaci.
     
    47:56
    Timkin pálil ze prakticky identické pozice jako chvilku před ním Osala, strážce podolské svatyně tentokrát musel vytasit lapačku. Hosté pomalu ale jistě přestávají s domácími držet krok.
     
    47:23
    Slabší nahození Oskara Osaly z kruhu poslal Igor Saprykin hokejkou za branku, kde si volný puk přivlastňují hráči Viťazu. Ti se tak mohou znovu pokusit přesunout před Košečkina.
     
    46:30
    Metallurg se dvakrát po sobě rychle osvobozuje, Podolští budou muset na tréninku na přesilovkách ještě trochu zapracovat. Zatím se jim v ní nepodařilo vymyslet nic moc kloudného.
     
    45:13
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., krosček).
     
    44:44
    Momentálně se hraje hlavně v domácí části ledové plochy, hosté se snaží na zásah Osaly nějak odpovědět. Vůbec se jim to ale nedaří, defenzíva Metallurgu se od první třetiny hodně zlepšila a vůbec je nepouští blíže před Košečkina.
     
    43:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí rozšiřují svůj náskok na dvě branky, s šancemi Podolsku to začíná vypadat špatně! Z vysokého úhlu se teď prosadil finský forvard OSKAR OSALA, jehož rána propadla Saprykinovi mezi betony a doklouzala přímo do hostující svatyně – 3:1. Asistence: Ilja Berestennikov, Anton Šenfeld.
     
    43:26
    Vyglazov nahazuje kotouč za domácí branku a znovu je tak odpískáno zakázané uvolnění. Hře stále něco chybí, ani jeden tým momentálně nepůsobí dvakrát sehraně.
     
    42:30
    Podolští se po nepřesné přihrávce dopouští icingu, hra se tak po kratičké pauze vrátí zpět do jejich třetiny. Vhazovat se bude po pravé straně hostující branky.
     
    41:25
    Úvod třetí třetiny je poněkud ospalý, zajímavější šance na ledě k vidění nejsou. Oba týmy se po patnácti minutách strávených v kabinách na ledě zřejmě ještě musí pořádně rozkoukat.
     
    40:22
    Mozjakin chtěl nahrát do středního pásma Kosovovi, jenž si ale nezvládl nabídku zpracovat včas a výpad Metallurgu tak končí ještě dříve, než pořádně začal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:41.
     
    Prostřední perioda už vyzněla lépe pro Magnitogorsk, kterému se povedlo díky zásahům Jaroslava Chabarova a Jevgenije Birjukova otočit stav zápasu a do třetí třetiny tak půjde s jednobrankovým náskokem. Viťaz se však v závěru části začínal herně zvedat a je tak klidně možnén, že domácím v posledních dvaceti minutách ještě pořádně zavaří.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 23 – 28
    Zblokované střely: 5 – 6
    Vhazování: 22 – 14
    Trestné minuty: 10 – 16
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:05
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Gólman Podolsku nakonec pod neustávajícím náporem kapituluje, Metallurg v samotném závěru druhé třetiny otáčí skóre! Jaroslav Chabarov našel na opačné straně ledu volného JEVGENIJE BIRJUKOVA, který si vyjel na kruh a následně vymetl vzdálenější horní roh soupeřovy svatyně. Asistence: Jaroslav Chabarov, Matt Ellison.
     
    38:40
    Fantastický Saprykin musel znovu do akce, Dronovův pokus z pravé strany chytá do lapačky. Hra je následně přerušena, čeká nás komerční přestávka.
     
    37:37
    Podolsk se v závěru druhé třetiny vrací do zápasu, momentálně je na ledě dravějším celkem a nic nenechává svému soupeři bez boje. Magnitogorsk tak v útočné třetině nemá moc prostoru pro kombinování.
     
    35:53
    Košečkin si vyjel za vlastní branku a rozehrál kotouč dopředu, čímž svým spoluhráčům výrazně usnadnil návrat do útočného pásma. Nakonec však vyšla jeho snaha vniveč, jelikož výpad Metallurgu byl velmi rychle rozebrán.
     
    34:36
    Maskovaný muž v hostující brance má ve statistikách další úspěšný zákrok, tentokrát musel čelit projektilu Bobrjašova z velké vzdálenosti. Ten se mu povedlo vykrýt dobře položeným betonem.
     
    33:22
    O slovo si nyní z mezikruží řekl Sergej Mozjakin, ani on však na hbitého brankáře Viťazu nevyzrál. Igor Saprykin v posledních minutách hodně drží svůj tým, Magnitogorsk má na ledě jasnou převahu.
     
    31:44
    Schausova rána z prostoru mezi modrou čarou a kruhem zamířila přímo do betonu připraveného Saprykina. K volnému kotouči se následně nejrychleji dostal jiný domácí hráč a atak Metallurgu tak může pokračovat dál.
     
    31:03
    Série magnitogorských přihrávek zatím ve střelu nevyústila, domácí stále čekají na ideální příležitost zahrozit. Hráči Podolsku se snaží ke kotouči dostat, zatím však jen marně.
     
    30:39
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Igor Golovkov – 2 min., držení hole).
     
    29:43
    V rohu za domácí brankou probíhá dlouhá tahanice o kotouč. Těžko říct, kdo si jej nakonec z chumlu odveze, jelikož situace je dost nepřehledná.
     
    28:16
    Viťaz je pevně usazen v útoku a snaží se si vzít ztracený náskok zpět, jenže, jak už bylo níže avizováno, přesnost teď momentálně není úplně jeho silnou stránkou. Košečkin už nějakou dobu nemusel vůbec zasahovat.
     
    26:52
    Domácí se zvládají bránit bez větších obtíží, už několikrát se jim povedlo vyhodit kotouč ven z jejich pásma. Když už se Podolsku poštěstí a dopracuje se ke střele, velmi pravděpodobně zamíří mimo branku.
     
    25:27
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jaroslav Kosov – 2 min., krosček).
     
    25:27
    Atmosféra na ledě houstne, po přerušení vznikla před brankovištěm Metallurgu dost agresivní strkanice, do které bylo zapojeno hned několik hráčů z obou celků. Velmi pravděpodobně se bez vyloučení neobejdeme.
     
    23:50
    Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, atak Magnitogorsku střídá protiútok Podolsku a naopak. Dosud poslední střelu zápasu měl na svědomí Chabarov, který z modré čáry těsně minul levou tyč soupeřovy branky.
     
    22:17
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Mozjakin si vyjel s kotoučem na hokejce za soupeřovu branku a nahrál na kruh připravenému JAROSLAVU CHABAROVOVI, který ranou z první zasáhl Saprykinovu vyrážečku. Odtud se puk odrazil vysoko nad branku a dopadl za záda podolského brankáře, odkud doskákal za brankovou čáru – 1:1. Asistence: Sergej Mozjakin, Jaroslav Kosov.
     
    20:56
    Magnitogorsk se osvobozuje, z jeho oslabení už zbývá ukrojit několik posledních sekund. Zdá se, že ho přežije bez inkasované branky.
     
    20:18
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Timkin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Maxim Afinogenov – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Afinogenovův dvouminutový trest odpyká Dmitrij Moisejev.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:50.
     
    První třetina je v Areně Metallurg u konce, do kabin odchází o něco šťastnější hráči Podolsku. Ti po úvodních dvaceti minutách vedou o jeden gól, který vstřelil český útočník Michal Horák. Jejich náskok je zasloužený – po většinu dějství měli více ze hry a využívali obrovských děr v soupeřově obraně.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 11 – 16
    Zblokované střely: 4 – 2
    Vhazování: 12 – 5
    Trestné minuty: 6 – 2
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Na konci dlouhé kombinace Podolsku stál připravený Nikulin, jehož ráně z kruhu nastavil strážce magnitogorské svatyně do cesty beton. Do konce úvodní části zbývá jen něco málo přes třicet sekund.
     
    18:57
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Igor Grigorenko – 2 min.).
     
    17:55
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách moc nesvědčí ani jednomu týmu, nesledujeme zrovna dvakrát záživnou pasáž zápasu. Hra obou celků je teď poznamenaná celou řadou nepřesností.
     
    17:00
    Podolsk je momentálně aktivnějším celkem na ledě a snaží se za Košečkina poslat další kotouč, hbitý gólman je ale vždy připraven jejich pokusům čelit. Stav je tak stále 0:1 z pohledu Metallurgu.
     
    16:36
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Vladislav Kaletnik – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Alexandr Pankov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    15:52
    Domácí po delší době zamkli svého soupeře v jeho pásmu a nějakou dobu ostřelovali Saprykinovu klec, všechny jejich pokusy ale gólman Viťazu zneškodnil bez větších komplikací.
     
    14:34
    Po Kopejkinově ráně z kruhu domácí gólman raději podržel kotouč a přerušil tak na nějakou dobu hru. Po krátké pauze se bude vhazovat po jeho levici.
     
    13:09
    Výkon domácí obrany je nyní naprosto žalostný, hosté se ke kleci dostávají až překvapivě snadno. Zatím posledním, kdo zkusil vedení Podolsku rozšířit, byl Maxim Afinogenov. Jeho střelu z kruhu vykryl Košečkin lapačkou.
     
    12:15
    Protiútok Viťazu byl velmi rychle zneškodněn, Birjukov posílá přihrávkou z rohu kluziště jednoho ze svých spoluhráčů do útoku. Uvidíme, co domácí vymyslí tentokrát...
     
    10:59
    V Areně Metallurg panuje od úvodního gólu hrobové ticho, ochozy se z něj zřejmě ještě budou nějakou dobu vzpamatovávat. Více ze hry má mometnálně Metallurg, jenže se mu stále nedaří prorazit před hráče Podolsku k bráně.
    08:54 Roman HORÁK - 0:1
     
    08:54
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení, a to díky hodně zvláštnímu gólu! Český útočník ROMAN HORÁK si najel do útočného pásma po levém křídle a poté, co mu jeden z beků Magnitogorsku doslova uhnul z cesty, zakončil z hranice brankoviště přímo mezi betony domácího gólmana. Asistence: Arťom Švec-Rogovoj, Jurij Pautov.
     
    08:08
    Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, přičemž velmi mírnou převahu mají nyní na ledě domácí. Těm se nedaří vyzrát na zatím skvělou defenzívu soupeře.
     
    06:44
    Magnitogorsk rozjel v útočném pásmu krátkou kombinaci, která vyústila ve střelu Jevgenije Timkina z modré čáry. Útočník Metallurgu nemířil moc přesně, jeho projektil minul hostující branku o dobrý metr.
     
    06:10
    Na druhém konci ledové plochy se teď ranou z bezprostřední blízkosti brankoviště blýskl Alexandr Kulagin, letící pryž následně mizí ve výstroji hbitého Košečkina. Následuje komerční přestávka.
     
    05:42
    Ihned po vypršení podolské přesilovky se dopředu vydal Matt Ellison, jehož rána z kruhu se od Saprykinovy vyrážečky odrazila vysoko do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    05:16
    Hosté se snaží na delší dobu usadit před Košečkinovou svatyní, před pevnou defenzívu Metallurgu se jim to však vůbec nedaří. Gólman Magnitogorsku zatím nemusel v oslabení čelit ani jediné střele.
     
    04:07
    Oskar Osala si na začátku vlastního oslabení udělal krátký výlet do soupeřovy třetiny ledu, nesehraná obrana Viťazu jej zneškodnila až na poslední chvíli. Podolští se následně dostávají k volnému puku a míří vpřed.
     
    03:46
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jan Kovář – 2 min., vražení na hrazení).
     
    02:41
    Schaus chtěl rozehrát kotouč dopředu, jenže jeho přihrávka vůbec nenašla původního adresáta a puk tak doklouzal až na druhý konec ledové plochy. Odpískán icing, vhazovat se bude po levici Vasilije Košečkina.
     
    01:22
    Viťaz je konstantně na puku, soupeře k němu vůbec nepouští. Defenzíva Metallurgu se však vzpamatovala a neopouští podolské hráče do lepších střeleckých pozic. Košečkin tak může být relativně v klidu.
     
    00:20
    Před Košečkinovou brankou vznikla dost nepřehledná situace, domácí obrana první sekundy zápasu dost podcenila. Připravený gólman nakonec zvládl akci uhasit, jednoduché to ale neměl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymna dohrála, sudí se už pomalu přesouvá do středového kruhu, aby svolal první lajny k prvnímu buly. Jdeme na věc!
     
    Domácí už vyjíždí ven na led, kde na ně hráči Viťazu už dávno čekají. Halou ještě zazní ruská hymna, po které už nebude začátku utkání nic stát v cestě.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, v Magnitogorsku je vše připraveno pro dnešní duel. Do úvodního vhazování zbývá zhruba deset minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – J. Birjukov (A), Pivcakin, Dronov, Schaus, S. Těreščenko, Chabarov, Bobrjašov – Mozjakin (C), I. Grigorenko, Jan Kovář (A) – Ellison, Timkin, Osala – Švyrjov, Kaletnik, De. Kazionov – Šenfeld, Berestennikov, Platonov – Kosov.

    HC Viťaz: Saprykin (M. Birjukov) – Mozík, Golovkov, A. Semjonov (C), Burström, S. Romanov, Pautov, Voronkov, P. Lukin – A. Nikulin, Afinogenov (A), Makejev – Kopejkin (A), D. Sjomin, Pankov – Horák, Vyglazov, Švec-Rogovoj – Kulagin, Rissanen, Moisejev.

    Rozhodčí: Beljajev, Olenin – Lazarev, Savenkov.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V MIN. ROČNÍKU

    25. 1. 2017: Podolsk – Magnitogorsk 3:2
    25. 11. 2016: Magnitogorsk – Podolsk 5:4
     
    HC VIŤAZ
    22 Z, 7-1-3-11, 26 bodů (skóre 57:62)

    Klub z moskevského předměstí se zatím celou sezónu krčí pod hranicí postupu do play-off, aktuálně jej najedeme na desátém místě v Západní konferenci. Na osmý Čerepovec mu schází pět bodů, případná výhra nad Metallurgem by mu tedy mohla hodně pomoct. V poslední době se mu ale příliš nedaří, momentálně se veze na tři zápasy dlouhé vlně porážek. Zvládne dnes smolnou sérii utnout?

    Nejproduktivnější hráči
    Maxim AFINOGENOV – 20 Z, 19 bodů (10+9)
    Alexej MAKEJEV – 21 Z, 14 bodů (8+6)
    Arťom ŠVEC-ROGOVOJ – 22 Z, 10 bodů (3+7)

    Brankářské statistiky
    Michail BIRJUKOV
    – 719 min. | 92,4% úsp. | prům. 2,59
    Igor SAPRYKIN
    – 542 min. | 91,9% úsp. | prům. 2,77
    Anton TODYKOV
    – 59 min. | 92,9% úsp. | prům. 2,02
     
    METALLURG MAGNITOGORSK
    7. místo ve Východní konferenci
    20 Z, 8-3-3-6, 33 bodů (skóre 59:55)

    Dosavadní výkony Metallurgu v letošním ročníku jsou hluboko pod očekáváním, Magnitka je zatím jedním z největších zklamání sezóny. Loňský vicemistr se momentálně drží na sedmém místě v tabulce Východní konference, na kontě má celkem třiatřicet bodů. Aktuálně se však nachází v dobré formě, z posledních pěti odehraných utkáních vyhrál hned čtyři. Uvidíme, zda-li se mu dnes povede na nedávné úspěchy navázat a proti Viťazu zvítězit.

    Nejproduktivnější hráči
    Sergej MOZJAKIN – 20 Z, 21 bodů (11+10)
    Matt ELLISON – 19 Z, 16 bodů (7+9)
    Tomáš FILIPPI – 20 Z, 16 bodů (6+10)
    Jan KOVÁŘ – 20 Z, 16 bodů (6+10)

    Brankářské statistiky
    Ilja SAMSONOV
    – 636 min. | 91,8% úsp. | prům. 2,55
    Vasilij KOŠEČKIN
    – 577 min. | 90,9% úsp. | prům. 2,70
     
    Krásné odpoledne! Magnitogorský Metallurg dnes vstupuje do druhé třetiny základní části, na svém ledě přivítá celek z Podolsku. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 23. Chabarov (Mozjakin, Kosov), 40. J. Birjukov (Chabarov, Ellison), 44. Osala (Berestennikov, Šenfeld) – 9. Horák (Švec-Rogovoj, Pautov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – J. Birjukov (A), Pivcakin, Dronov, Schaus, S. Těreščenko, Chabarov, Bobrjašov – Mozjakin (C), I. Grigorenko, Jan Kovář (A) – Ellison, Timkin, Osala – Švyrjov, Kaletnik, De. Kazionov – Šenfeld, Berestennikov, Platonov – Kosov.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (M. Birjukov) – Mozík, Golovkov, A. Semjonov (C), Burström, S. Romanov, Pautov, Voronkov, P. Lukin – A. Nikulin, Afinogenov (A), Makejev – Kopejkin (A), D. Sjomin, Pankov – Horák, Vyglazov, Švec-Rogovoj – Kulagin, Rissanen, Moisejev.

    Rozhodčí: Beljajev, Olenin – Lazarev, Savenkov

    Diváci: 6 650
    thejrc.org