Opava – Poruba 2011 4:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pelhřimov 14:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Nymburk 4:8 (kon.)
Val. Meziříčí – Kopřivnice 3:2 (po pr.) | SHK Hodonín – Šumperk 4:5 (po pr.) | Klatovy – Žďár n/S 5:3 (kon.)
Most – Sokolov 4:1 (kon.) | David Servis – Písek 3:4 (0:1 po s.n.) | Tábor – Kolín 2:3 (po pr.)
Kobra – Bílina 4:6 (kon.) | Vrchlabí – Řisuty 5:3 (kon.) | Trutnov – Děčín 6:4 (kon.)
Jablonec n/N – Dvůr Králové n. L. 6:1 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
4:6 (1:0, 1:3, 2:3)
HC Draci Bílina
Sobota 14.10.2017, 18:00 • ZS HC Kobra Praha • 2. liga skupina Západ • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne vše, u dalších online přenosů na počtenou! (20:22:13)
     
    Dramatická přestřelka třetí třetiny nakonec rozhodla o zaslouženém vítězství Bíliny, která zejména třetí třetinu zvládla daleko lépe a ztrestala chyby domácích.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Draci právě vstřelili branku!
    V samém závěru se chystal Václav Mouček vyjet z brány. Rychle se však vrátil, když se proti němu rozjel VLADIMÍR KÝHOS, který nakonec zavěsil puk do horní části brankoviště. Asistence: Jakub Procházka, Miroslav Polák.
     
    59:09
    Hosté v plném počtu.
     
    58:41
    Domácí v plném počtu.
     
    58:36
    Martin Semrád nastartoval další útok domácích. Ten měl však jepičí život.
     
    58:10
    Kobra se vehementně snaží o vyrovnání. Každou jejich šanci však Draci zbrzdí a vypustí puk na opačný konec hřiště.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Kýhos – 2 min., krosček).
     
    57:09
    Kobra právě vstřelila branku!
    Pražanům se povedlo snížit ztrátu. Chaosu před bílinskou brankou využil TOMÁŠ DOLEŽAL, který poslal puk za Kurakouova záda. Bez asistence.
     
    57:04
    Martin Semrád se pokusil o souhru s Markem Ryzákem, která vedla k další potyčce.
     
    56:48
    Po timeoutu se odhodlala Kobra ke hře bez gólmana.
     
    56:41
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Procházka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tuma – 2 min., hrubost).
     
    56:41
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:41
    Před brankou Kurakoua se schýlilo ke rvačce.
     
    55:48
    Milan Böhm odvážně prokličkoval ve středním pásmu po šířce ledové plochy. Po odhození puku směrem do útočného pásma se jej zmocnili domácí. Ti však byli zachyceni opět v ofsajdu.
     
    55:15
    Luboš Vacek se na hranici brankoviště pokusil o dorážku do Kurakouovy branky. Za ním však stálo několik hostujících hráčů, kterým se povedlo Vacka od kotouče odstrčit.
     
    55:05
    Domácí v plném počtu.
     
    53:56
    Martin Semrád objel nejvzdálenější prostor útočné třetiny, načež vyhodil od mantinelu puk na bránu. Ze strany Kobry se ale nic zásadního v útoku nestalo a hra se opětovně přesunula na druhou stranu.
     
    53:14
    Ani oslabení nebrání Kobře v útočných výpadech. Jejich omezení je ale dáno díky zachycení v ofsajdovém postavení.
     
    53:05
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Doležal – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:02
    Filip Hlinka vyčkával ve středním pásmu na pass z obrany. Před ním však stál Milan Böhm, který kobří rozehrávku zachytil. Záhy však i on přišel o kotouč ve prospěch pražského celku.
     
    50:27
    Bílina se stále tlačí do útočného pásma. Kobře se však daří je vracet zpět. Přesto nápor ze strany Draků nepolevuje.
     
    49:55
    Draci právě vstřelili branku!
    Nájezdem se před branku Moučka dostal JAKUB KOMÍNEK, který z mezikruží prostřelil domácí svatyni. Bez asistence.
     
    48:38
    Krátkého zájezdu puku směrem k Moučkovi využil Martin Semrád, který se jej zmocnil a vyjel na opačný konec kluziště. V koncovce však úspěšný nebyl, tudíž Draci kotouč zachytili a sami se vydali na útočnou výpravu.
     
    47:40
    Další zákrok Vlachaslaua Kurakoua. Musel čelit střele od modré čáry v podání Marka Ryzáka. Střela však byla příliš prudká, Kurakou leží na ledě otřesen.
     
    47:02
    Martin Matějček se snaží dohnat Romana Fučíka, který držel puk u branky Vlachaslaua Kurakoua.
     
    46:32
    Puk, jedoucí přes celou délku kluziště, zastavil Václav Mouček. Ten jej nasměroval zpět, z čehož se následně vyklubalo zakázané uvolnění.
     
    46:00
    Hosté v plném počtu.
     
    45:29
    Obdržený gól opětovně nabudil Kobru k dalšímu útočení. Bílinská obrana však spolehlivě každého z pražských hráčů blokuje a nechce pustit k rozehrávce.
     
    44:49
    Draci právě vstřelili branku!
    Ani v oslabení se Draci nevzdávají. Jako již tradičně v tomto zápase využil postupnou kombinaci svého týmu JAKUB PROCHÁZKA. Asistence: Patrik Zicho.
     
    44:15
    Roman Verbík našel křižným pasem Davida Kellnera, který z první vypálil na Kurakoua. Bílinský gólman však dokázal jeho pokus pro tentokrát zachytit do lapačky.
     
    44:00
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Kýhos – 2 min., podražení).
     
    43:25
    Bílina se natlačila do útočného pásma. Velký vzruch zde však napoprvé nepřinesli, neboť Kobře se podařilo vyhodit puk na icing. Po druhém vhazování před Moučkem se již drží minimálně na úrovni středního pásma.
     
    41:56
    Luboš Vacek se postaral o tvrdé nahození na branku Kurakoua. Nedokázal jej však adresovat přesně na spoluhráče, tudíž Bílina ihned otočila hru směrem k brance Václava Moučka.
     
    41:08
    Pražané se stále tlačí na bránu. Vlachaslau Kurakou tedy musí čelit enormnímu množství střel. Bílinským se ale vydařilo je odvrátit a naopak sami se přesunuli do útoku.
     
    40:25
    Kobra právě vstřelila branku!
    Prakticky ihned z první šance dokázala Kobra vyrovnat. Kombinační akci zakončil do bílinské branky TOMÁŠ DOLEŽAL. Asistence: Jakub Jedlička, Filip Hlinka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    To, co se Drakům nedařilo v první třetině, vyvedlo se nyní. Bílina dokázala proměnit většinu šancí, ke kterým se dostala. Po zásluze tedy po druhé třetině vede, ovšem ani Kobra se nechce vzdát a nadále ukazuje, kdo je na Braníku pánem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    V posledních sekundách načíná Tomáš Doležal rozehrávku od vlastní branky. Kobře se poté podařilo přesunout se k bílinské brance, odkud Draci vyhodili pro pocit většího bezpečí puk na zakázané uvolnění.
     
    38:18
    Kobra se snaží o vyrovnání. K pokusu o střelu se odhodlal Martin Čurda. Kotouč však nedokázal ke Kurakouovi ani dolétnout.
     
    37:32
    Draci právě vstřelili branku!
    Bílina se poprvé v zápase ujímá vedení. Kombinace před brankou Moučka využil k přesnému zakončení JAKUB KOMÍNEK. Asistence: Jakub Procházka, Milan Böhm.
     
    36:58
    Jakub Jedlička se snaží vyjet s pukem z rohu ledové plochy blíže k Kurakouově brance. V sevření jej však drží Pavel Brettschneider, kterému se nakonec podařilo soupeře obrat o puk.
     
    36:14
    Františku Málovi se podařilo uvolnit napětí před vlastní brankou vyhozením kotouče na opačnou stranu. Kobra se však velmi rychle natlačila zpět k brance, dokonce i ke střele. S tou však Kurakou neměl problém.
     
    35:34
    Kobra nechce tento stav zanechat a tlačí se nadále do útoku. Momentálně však nemůže přejít z prostoru za brankou Kurakoua.
     
    34:45
    Draci právě vstřelili branku!
    Máme opět srovnáno. Dalekého vyjetí Václava Moučka využil MYKHAYLO GEVORKIAN, který si jej objel a do prázdné brány bez problémů uklidil puk. Asistence: Zdeněk Petráš, Martin Mical.
     
    34:08
    Roman Fučík nahodil puk ze středního pásma směrem k Moučkovi. V tomto prostoru však nestál žádný z jeho spoluhráčů, proto se Kobře povedlo znovu najet do útoku.
     
    32:56
    Vladimír Kýhos ztratil kotouč, poté co do něj najel Martin Semrád. Kobře se tím pádem povedlo udržet kotouč v útočném pásmu, kde nadále můžou ohrožovat branku Vlachaslaua Kurakoua.
     
    31:32
    Jakub Jedlička nezachytil vysoké nahození Pavla Brettschneidera ve středním pásmu. Bílina se tímto dostala do útoku, dlouho o kotouče se ale neudržela. Hra se tedy opět odehrává před Kurakouem.
     
    30:23
    Jakub Jedlička se v sevření trojice protihráčů za bránou snaží protlačit puk na některého ze spoluhráčů. V této činnosti nebyl úspěšný, naopak Bílině se zadařil vývoz puku ven.
     
    29:09
    Lukáš Tuma chtěl zachytit puk ve středním pásmu, po rozehrávce od vlastní branky. Ten mu však propadl a dostal se na hůl Zdeňka Petráše. Přesto se v útoku nadále drží domácí celek.
     
    28:33
    Po delší době si zákrok připsal i Václav Mouček. Z mezikruží se jej pokusil překonat Patrik Zicho, stál však příliš blízko kobří svatyně, tak měl Mouček celou trajektorii puku pod kontrolou a dokázal jej bez obtíží pokrýt.
     
    27:15
    Kobra se nadále tlačí do útočného pásma. I přes malou chybu, kdy se Lukáši Hrdličkovi podařilo poslat puk do bezpečného prostředni, neopouští Kobra útočné pásmo. Ke střele se však stále nemůže dopracovat.
     
    26:39
    Martin Semrád si najel do pravého kruhu. Odsud vyslal přímou střelu na Vlachaslaua Kurakoua. Ten ji nakonec stáhl náručí k tělu. Došlo tedy ke vhazování.
     
    25:05
    Bílina jakoby byla vykolejena z dosavadní hry. Draci nemohou přejít přes střední pásmo, které blokuje větší množství hráčů pražského celku. Ti také velmi rychle rozehrávají útoky směrem k Kurakouově brance.
     
    24:32
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tlaku také domácí celek využil a podruhé v zápase se ujímá vedení. Teč do Kurakouovy brány srazil MARTIN MATĚJČEK. Asistence: David Kellner.
     
    23:26
    Patrik Zicho velmi rychle projel po křídle zpět k vlastní brance, odkud se pokusil o rozehrávku směrem k Moučkovi. Kobře se však podařilo zablokovat prostor před středním pásmem.
     
    22:45
    I Kobra se natlačila do útoku. První akce proběhla celkem v pořádku, ovšem záhy se Bílině povedlo uvolnit nebezpečí před vlastní brankou. Při dalším nájezdu byla Kobra zastavena v ofsajdu.
     
    21:39
    Draky jakoby vstřelený gól ještě více nabudil, víceméně se již zabydleli v útočném pásmu. Václavu Moučkovi i celé obraně se však zatím daří Dračímu vzdoru čelit.
     
    20:31
    Domácí v plném počtu.
     
    20:31
    Draci právě vstřelili branku!
    Bílině se tento útok zadařil. Velmi rychle zkraje druhé třetiny využívají přesilovku, když puk za Moučkova záda protlačil FRANTIŠEK MÁLA. Asistence: Lukáš Hrdlička, Vladimír Kýhos.
     
    20:08
    V úvodu druhé periody se kotouč dostal k brance Bíliny, odkud se hosté dostali do útoku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Velmi vyrovnaná část hry. Herně byly oba týmy vyrovnané, přesto se k většímu množství šancí dostali hokejisté z Bíliny. Na rozdíl od Kobry však nedokázali žádnou ze šancí proměnit, proto pražský tým vede nejnižším rozdílem po zásluze Jakuba Jedličky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Doležal – 2 min., podražení).
     
    19:21
    V závěrečných minutách první třetiny se Kobra natlačila před branku Bíliny. Ovšem bez slibné šance.
     
    17:57
    Luboš Vacek dokázal těsně před brankovištěm vypíchnout puk Miroslavu Polákovi, který se již napřahoval ke střele. Draci se poté přesunuli do středního pásma, odkud se opětovně pokoušejí o průnik směrem k brance Václava Moučka.
     
    16:50
    Jakubu Verbíkovi se za vlastní brankou nepodařilo zastavit a obrat o puk Martina Micala. Přesto se Kobra nakonec dostala do útočného pásma, ovšem bez výrazného ohrožení branky Vlachaslua Kurakoua.
     
    16:21
    Drakům se povedlo vyhrát vhazování v obranném pásmu a vydat se do přečíslení směrem k Moučkovi. František Mála byl však při průniku zachycen v ofsajdu.
     
    15:16
    Luboš Vacek vypálil od modré čáry zleva přímo na Kurakoua. Jeho střela však postrádala razanci, tudíž gólman Bíliny ji pouze betony vyrazil před sebe.
     
    14:43
    Hosté v plném počtu.
     
    14:27
    Lukáš Jirkovský se za brankou snažil dohnat rozjetého hráče Kobry. K puku se nedostal, přesto jej některý z jeho spoluhráčů poslal mimo nebezpečí vlastní branky až na opačný konec ledové plochy.
     
    14:02
    Kobře se nedaří dostat se od vlastní branky. Pokud na malý moment ano, ze středního pásma jsou velmi rychle vráceni Dračí ofenzivou zpět.
     
    13:03
    Kobra rozjela další útočný čtverec v přesilovce. Bílině se však podařilo kotouč vyhodit až k Moučkovi, kde začíná nový protiútok ze strany Pražanů.
     
    12:43
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Zicho – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:21
    Lukáši Tumovi se nějakým způsobem objevil puk mezi nohami. Sám však zareagoval velmi neobratně, čímž dopustil přenechání puku soupeři.
     
    11:35
    Hosté v plném počtu.
     
    11:30
    Filip Hlinka se pokusil střelou od modré překvapit Vlachaslaue Kurakouova. Mířil však kousek vedle pravé tyčky.
     
    10:57
    Roman Verbík si zajel do středního pásma pro odražený puk. Při cestě zpět však byl zachycen v ofsajdovém postavení.
     
    09:50
    Kobra se v přesilovce natlačila do útočného pásma, kde vytvořila klasický kombinační čtverec. V něm se snaží najít ideální postavení ke střele, což se nepříliš daří, díky Dračímu napadání každé rozehrávky.
     
    09:35
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Gevorkian – 2 min., podražení).
     
    08:58
    Kobra právě vstřelila branku!
    A tento rychlý útok se nakonec Kobře povedl! JAKUB JEDLIČKA si najel do prostoru mezikruží, odtamtud zamířil puk přesně za Kurakouova záda. Asistence: Tomáš Doležal.
     
    08:34
    Jakub Jedlička si díky otočce ve středním pásmu okolo Františka Mály zajistil puk, který poté poslal na Filipa Hlinku.
     
    07:34
    Kobra se snaží vymanit se z obranného pásma. Bílina je však zablokovala na modré čáře a o puk obrala. Přestože se Kobře na malý moment nakonec ven vyjet povedlo, velmi rychle se hra přesunula zpět a Mouček si připsal několik zásahů v řadě.
     
    06:44
    I Kobra se v útoku hlásí o slovo. Kurakou si musel v náporu střely doslova sednout na zem. I tak ji dokázal zachytit.
     
    05:34
    Draci se začali více tlačit na branku Václava Moučka, který si připsal již druhý zákrok v řadě. Žádná z těchto střel však nečinila pro gólmana Kobry přílišný problém.
     
    04:48
    Václav Mouček předvedl parádní zákrok, když zastavil puk po střele Martina Micala z pravého kruhu.
     
    03:52
    Hra se velmi rychle přesouvá na jednu či druhou stranu, ani jeden z týmů se však neodhodlal k takové střele, která by přímo ohrozila jednu či druhou branku.
     
    02:55
    Roman Fučík s Jakubem Procházkou se snaží vymanit kotouč z Kobřího držení nedaleko Odložíkovy branky.
     
    01:26
    Kobra se snaží o rozehrávku z rohu ledové plochy po Moučkově levici. Posléze se jí to vydařilo a vydala se na útočnou výpravu vstříc Dračí brance. Stejně tak rychle se však hra přesunula zpět, což se oboustranně ještě několikrát opakovalo.
     
    00:46
    Miroslav Polák našel před brankou Moučka Františka Málu v ideálním postavení ke střele. Vlivem náporu hráčů Kobry však byl nucen Polák jet za branku. I tak akce skončila s kotoučem v Moučkově náruči.
     
    00:18
    Po úvodní dračí akci se ve vhazování ujala puku Kobra. Ta se velmi rychle přesunula před Odložíka, kterého se pokusila prostřelit. Neúspěšně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Mouček (Bílek) – Semrád, Vacek, Vokurka, Skočovský, Verbík J., Verbík R, Ryzák – Kellner, Jedlička, Slanina, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík, Tůma, Jindra, Doležal, Steiner.

    HC Draci Bílina: Odložík (Kurakou) – Polák, Fryč, Jirkovský, Brettschnaider, Fučík, Zicho – Petráš, Komínek, Procházka, Bohm, Gevorkian, Kýhos, Mical, Mála, Hrdlička, Kopřiva.

    Rozhodčí: Vokřál – Špůr, Tasch.
     
    Vzájemné zápasy v loňském ročníku

    1.10.2016, 5. kolo: Kobra – Bílina 4:2
    12.11.2016, 14. kolo: Bílina – Kobra 6:4
    21.12.2016, 23. kolo: Kobra – Bílina 3:1
    4.2.2017, 32. kolo: Bílina – Kobra 3:5
     
    HC Draci Bílina
    (3-0-1-3, 10 bodů, 8. místo)

    Bílina taktéž nemůže najít cestu k sérii vítězství. Draci si připsali výhru hned v třetím kole proti Řisutům, což byl pro Draky první zápas, neboť utkání proti Trutnovu se dosud nesehrálo. Následně dvakrát vysoko podlehli následným soupeřům Dvoru Králové a Sokolovu. Od té doby čekaly na Draky tři zápasy, z nichž si odvezli hned sedm bodů. Bílina zvítězila nad Letňanami a Jabloncem nad Nisou. Pouze v "podkrušnohorském derby" proti slánskému týmu HC Most podlehla Bílina soupeři 3:4 po samostatných nájezdech.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jakub Komínek (3+1) – 4 body
    Štěpán Štěpánek (0+4) – 4 body
    Jakub Procházka (2+1) – 3 body
    Zdeněk Petráš (1+2) – 3 body
    Milan Böhm (1+2) – 3 body
    Roman Fučík (0+3) – 3 body
     
    HC Kobra Praha
    (3-0-2-3, 11 bodů, 6. místo)

    Pražanům se nedaří najet na vítěznou vlnu. První jej náznak byl ve druhém a třetím kole, kdy Kobra porazila Letňany 5:2 a Most 7:4. Od další výhry však dělily Kobru hned tři zápasy. Než Kobra přehrála vedoucí tým druholigové tabulky z Děčína vysoko 7:4, musela zkousnout porážky od týmů ze severovýchodu Čech Jablonce nad Nisou, Trutnova a Vrchlabí. Což však zatím byly jediné prohry branického celku. Dva jednobodové zisky si Kobra připsala po prohrách v prodloužení či v nájezdech, obě shodně 5:6, hned v úvodním a zatím posledním utkání od Sokolova a Řisut.

    Nejproduktivnější hráči:
    Dominik Novák (3+9) – 12 bodů
    Lukáš Tuma (5+4) – 9 bodů
    Filip Hlinka (4+4) – 8 bodů
    Martin Čurda (3+5) – 8 bodů
    Jakub Jedlička (2+6) – 8 bodů
     
    Zdravím Vás u 10. kola 2. ligy, skupiny západ. V pražském Braníku se proti sobě postaví HC Kobra Praha proti HC Drakům Bílina. Oba týmy dělí od sebe jediný bod a každý z nich se při výhře může posunout v tabulce vpřed. Čeká jistě na nás zajímavé utkání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 9. Jedlička (Doležal), 25. Matějček (Kellner), 41. Doležal (Jedlička, Hlinka), 58. Doležal – 21. Mála (Hrdlička, Kýhos), 35. Gevorkian (Petráš, Mical), 38. Komínek (Procházka, Böhm), 45. Procházka (Zicho), 50. Komínek, 60. Kýhos (Procházka, Polák)


    HC Kobra Praha: Mouček (Bílek) – Semrád, Vacek, Vokurka, Skočovský, Verbík J., Verbík R, Ryzák – Kellner, Jedlička, Slanina, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík, Tuma, Jindra, Doležal, Šteiner.
    HC Draci Bílina: Kurakou (Odložík) – Polák, Fryč, Jirkovský, Brettschnaider, Fučík, Zicho – Petráš, Komínek, Procházka, Bohm, Gevorkian, Kýhos, Mical, Mála, Hrdlička, Kopřiva.

    Rozhodčí: Vokřál – Špůr, Tasch
    thejrc.org