Opava – Poruba 2011 4:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pelhřimov 14:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Nymburk 4:8 (kon.)
Val. Meziříčí – Kopřivnice 3:2 (po pr.) | SHK Hodonín – Šumperk 4:5 (po pr.) | Klatovy – Žďár n/S 5:3 (kon.)
Most – Sokolov 4:1 (kon.) | David Servis – Písek 3:4 (0:1 po s.n.) | Tábor – Kolín 2:3 (po pr.)
Kobra – Bílina 4:6 (kon.) | Vrchlabí – Řisuty 5:3 (kon.) | Trutnov – Děčín 6:4 (kon.)
Jablonec n/N – Dvůr Králové n. L. 6:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
14:3 (3:1, 7:1, 4:1)
HC Lední Medvědi Pelhřimov
Sobota 14.10.2017, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4000) • 2. liga skupina Střed (ČR) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, dnešní na góly bohatý zápas tímto končí. Za sledování onlajnu děkuje a na počtenou se těší Richard Wagner. (19:16:52)
     
    Třetí třetina se odehrála v poklidném tempu. Domácí mužstvo navýšilo svůj náskok až na 14:3. Co k tomu dodat? Hosty potopilo selhání z 26. minuty, kdy během necelých sto dvaceti vteřin inkasovali čtyřikrát. Hattrickem se zapsal do historie Bruslař Luboš Voříšek. Naopak, smutným hrdinou večera je Roman Šoustal, kterému dnes obránci moc nepomohli.

    Havlíčkův Brod tedy potvrdil roli favorita a aspiranta na postup do vyšší soutěže. Naopak, Lední medvědi musí do příštích bojů lépe zkonsolidovat defenzivu a odrazit se k lepším výsledkům.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Bruslaři operují s kotoučem v útočném pásmu, ale nikam se neženou. Asi sami cítí, že nemá cenu dále ničit sebevědomí dnes bezmocnému brankáři Ledních medvědů.
     
    58:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ještě jedna čárka jest připsána na lístek domácímu mužstvu. Po rychlém přenesení hry a šikovném pasu Lukáše Endála se dostal k zakončení na brankovišti DAVID KOZLÍK, který ukázal šikovné ruce a přesnou ranou do prázdné branky ještě více zdecimoval Romana Šoustala v pelhřimovské kleci. Jemu jeho spoluhráči nedopřáli klidnému spaní. Asistence: Lukáš Endál a Luboš Voříšek.
     
    58:35
    Ještě se to hemžilo před Čeňkem Novákem jako v mraveništi v době říje, říká-li se tomu tak vůbec u mravenců, avšak žádný z hráčů se nedokázal propracovat k zakončení.
     
    58:01
    Dnešní utkání sleduje 706 diváků.
     
    57:27
    V podání Petra Votápka se dokonce povedlo i vystřelit. Tvrdá rána z levého kruhu ale zaplula jen do lapačky maskovaného muže domácích.
     
    57:04
    V poklidném tempu se dohrává dnešní již jednoznačně rozhodnutý duel. Hráči si zkouší, co si mohou dovolit. Zatím jim to celkem vychází.
     
    56:10
    Pokračuje se pět na pět a kotouč mají na holi v útočném pásmu domácí. Ke střele z kruhu se dostal Filip Beneš, ale vysoko přestřelil.
     
    55:05
    Kromě toho, že dnes sebral několik bodů, zvládl se Jan Milfait (HBR) i poprat. Soupeřem mu byl Tomáš Vysloužil (PEL). Bohužel, ve změti těl jsem nezahlédl, kdo se stal vítězem tohoto férového kohoutího duelu. Oba hráči vyfasovali vyšší trest na pět minut plus do konce utkání.
     
    54:40
    Žádný spěch, klídek a snadná kombinace, kterou se snaží hosté napadat. Asi tak nyní vypadá hra v útočném pásmu Havlíčkova Brodu.
     
    53:44
    Hosté se vydali vstříc útočnému štěstí, ale místo toho, aby jim toto vyšlo naproti, vydali se v ústrety domácí beci, jež se chopili touše.
     
    52:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Zde už snad ani není o čem psát. Domácí tým přidává do branky Pelhřimova třináctý zásah. Petr Kuchta najížděl po levém křídle a svou cestičku k brance zakončil i střelou. Tu Šoustal neudržel a vleže pak jen sledoval, jak si gólovou radost ze snadné dorážky užívá TOMÁŠ LUDVÍK. Asistence: Petr Kuchta a Tomáš Semrád.
     
    51:58
    Do brejku se na druhé straně hnal i Vladimír Oščádal, který se snažil překonat Čeňka Nováka střelou nad lapačku, ale domácí strážce svatyně si situaci pohlídal, máchl širokou rukavicí a připsal si bryskní zákrok!
     
    50:43
    Filip Beneš se hnal sám na Romana Šoustala, kterého se mu nepovedlo překonat, jelikož tento mu nechal v cestě beton. Domácí hráč poté upadl, ale sudí jednoznačně rozpažil. A udělal správně.
     
    49:55
    Krátká anabáze před brankou Čeňka Nováka nepřinesla radost pro pelhřimovské barvy. Domácí obránci si poradili s vekou jistotou.
     
    48:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme tady hattrick, přátelé! Bruslaři dobře zabojovali při hře čtyři na čtyři u levého mantinelu a vybojovali puk. Hrací předmět se poté bleskově stěhoval křižným směrníkem od Jiřího Vašíčka na hokejku LUBOŠE VOŘÍŠKA, který stál osamocen na pravém rohu brankoviště a chladnokrevně zakončil. Asistence: Jiří Vašíček a Jan Milfait.
     
    48:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Balgalvis – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov (Oščádal – 2 min., sekání).
     
    48:30
    Zápas nemá valné tempo a pouze se dohrává. Trochu oddychu si může užít také Roman Šoustal, kterému se o tomto zápasu bude ještě dlouho zdát.
     
    47:11
    Lední Medvědi Pelhřimov právě vstřelili branku!
    V Kotlině jest sníženo. Jedná se ovšem pouze o kosmetickou korekci skóre. Petr Votápek si udělal prostor a našel na prvém kruhu MARTINA VYSLOUŽILA. Čeněk Novák proti němu vyjel z branky, ale pelhřimovský hráč stihl procpat kotouč pod jeho tělem do sítě. Asistence: Tomáš Plachý.
     
    46:58
    Tomáš Plachý vystřelil z levého kruhu, jeho rána ale pouze rozvlnila síťku z boku. Následně dostali domácí puk do středního pásma.
     
    46:10
    Puk se potuluje mezi hokejkami jako korejský turista bez mapy v Českém Krumlově a ne a ne najít stálejšího majitele.
     
    45:16
    Domácí povolují svému soupeři stále více střel. Brankář Novák se musí mít neustále na pozoru. Zatím ale na všechny pokusy úspěšně vidí a v klidu si zvyšuje statistiky.
     
    44:04
    Vladimír Oščádal se ocitl u bližší tyče s kotoučem na holi, Čeněk Novák včas zaklekl a připsal si jistý zákrok betonem.
     
    43:35
    Puk vypadl mimo ledovou plochu. Vhazování jest nařízeno před domácím hájičem tyčí. Co lze ocenit je nepřítomnost zákeřných faulů, které by mohly pramenit z frustrace. Za disciplínu patří Ledním medvědům velká poklona.
     
    42:35
    Dvakrát se ocitl v permanenci Čeněk Novák, který si pohlídal dva úniky po levé straně. První vykopl betonem, ten druhý zase zastavil lapačkou.
     
    41:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkův Brod pokračuje v gólovém představení. Luboš Voříšek nabil kotouč JANU MILFAITOVI, který povedenou střelou našel mezeru v postoji Romana Šoustala. Jedenáctý kotouč loví pelhřimovský gólman ze své sítě. S tímto "výlovním výkonem" by se mohl měřit s leckterým rybářem. Asistence: Luboš Voříšek a David Vala.
     
    40:50
    Po tlaku druhé lajny brodské ekipy se se kotouč povaloval na brankovišti, ale nebyl nikdo, kdo jej dorazil za záda pelhřimovského gólmana.
     
    40:43
    O úvodní zákrok třetí části se ovšem postaral Roman Šoustal, který si pokryl střelu ze středu kluziště, kterou schoval na hrudi.
     
    40:19
    Lední medvědi se dostali do první šance ve třetí třetině. Aleš Hájek od modré ale vysoko přestřelil Novákovu klec.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí dějství, které se dohraje z povinnosti, začne zhruba v 18:40.
     
    Tohle snad ani nemá cenu hodnotit. Pelhřimov na začátku části snížil a dostal se do kontaktu, ale poté domácí slepenými brankami převzali iniciativu a dokonali zmar pelhřimovského mužstva.

    Střely na branku ve druhé třetině:

    Havlíčkův Brod: 20 (35)
    Pelhřimov: 10 (21)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    V Kotlině padla potupná desítka. Inu, sedm branek za jednu třetinu je na jednoho muže vážně dost. Popravdě řečeno, je mi líto Romana Šoustala, kterého obrana znovu nechala na holičkách. Po bryskně vyražené střele Petra Kuchty se dostal k dorážce FILIP BENEŠ, jenž z bezprostřední blízkosti dokonal nepopulární "dvoucifru". Asistence: Petr Kuchta a David Vala.
     
    39:30
    David Kozlík u levé tyče branky Pelhřimova dorážel snad natřikrát, ale maskovaný muž hostů snad všemi možnými způsoby zastavil pokusy domácího dlouhána. Vzápětí zblízka přestřelil navrátilec do sestavy David Michálek!
     
    38:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Napodruhé už to domácímu střelci vyšlo. JAN MILFAIT si najel z pravého křídla, zakvedlal s kotoučem a tvrdou ranou mezi Šoustalovy betony podtrhuje pelhřimovskou mizerii ze druhé části.
     
    38:54
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov (F. Kasalý – trestné střílení, sekání).
     
    38:54
    Jan Milfait se dostal do samostatného úniku po levém křídle. Snažil se rozpohybovat gólmana, což se mu nepovedlo, ale bylo to s faulem, takže se pojede trestné střílení!
     
    38:25
    Jako malé děti na dvorku se nyní honí hokejisté za pukem. Vysoké tempo hry v posledních momentech poněkud opadlo.
     
    37:50
    Ve hře se objevilo několik ostřejších osobních soubojů, ale vše bylo v rámci fair-play, takže rozhodčí nemusel švihat svou pravicí v nebesa.
     
    36:45
    A nedají si pokoj a nedají. Domácí tým stále vaří vodu před Romanem Šoustalem, který má oči na pozoru stejně, jako bodyguard v nočním klubu na rušné pařížské ulici.
     
    35:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Totální rozklad pelhřimovského sebevědomí. Mezi kruhy dostal nabito Martin Kříž, který řádně protáhl Romana Šoustala. K odraženému kotouči se dostal PATRIK PŘIDAL, který nedbaje na bouřící ochozy a očekávání fanoušků napálil bez okolků touš za záda marně se natahujícího smolaře dnešního večera. Asistence: Martin Kříž a David Kozlík.
     
    35:15
    Po dlouhé době se k přihrávané před brankou soupeře odhodlal také Pelhřimov, ale Čeněk Novák se nikterak nemusel vzrušovat. Puk se nedostal jinam, než do rohu.
     
    34:47
    V závěru přesilové hry přišla ještě střela z osy kluziště, kterou si Roman Šoustal pohlídal a schoval ji ve své výstroji.
     
    34:32
    Nyní už si domácí tým zakombinoval a z levého kruhu pálil Kryštof Kulhánek. Jeho dělovka prošla mezi betony maskovaného muže hostů a na brankovišti dorážející Jan Milfait byl při svém pokusu zablokován obráncem!
     
    33:40
    Bruslaři mají problém s usazením se v pásmu a Pelhřimov tak šetří vteřinky z Votápkova prohřešku vůči pravidlům.
     
    33:15
    Rychlá kombinace z hole na hůl domácím nepřinesla ovoce a soubor z města kuriozit se osvobozuje dlouhým výhozem.
     
    32:50
    Na ledové ploše se ocitl po kontaktu s Petrem Votápkem (PEL) Patrik Přidal. Hostující hráč je vykázán na trestnou lavici za podražení.
     
    32:08
    Rychlé přenesení hry, pár ťuknutí a náhle mohl od modré pálit Niklavs Balgalvis. Lotyšský bek ve službách domácího týmu ale našel jen lapačku brankáře Šoustala.
     
    31:17
    Do brejku najíždějící hráč domácích byl zastaven odpískaný ofsajdem. Hra se přesouvá až před branku Čeňka Nováka.
     
    31:01
    Bruslařům nevyšla kombinace a toho využila hostující ekipa k tomu, aby lehce zklidnila hru. Puk se nyní nachází v pásmu nikoho.
     
    30:18
    Další zákrok ze své kouzelné torničky musel vytáhnout Roman Šoustal, který si betonem poradil s Kuchtovým příklepem z mezikruží.
     
    29:45
    Hosté se vydali na výlet do útočného pásma, ale k zakončení se nepropracovali. Nakonec se provinili zakázaným uvolněním.
     
    28:30
    Jako ruský voják pod palbou německé armády se musí cítit gólman Ledních medvědů. Ten nyní zlikvidoval snad šest pokusů z bezprostřední blízkosti. Havlíčkobrodských je náhle plný led.
     
    27:40
    David Michálek se protáhl jako lasička mezi kruhy do střelecké pozice a sám před Šoustalem zakončoval. Pelhřimovský brankář jeho pokus odhadl a vyrazil.
     
    26:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A gólový apetit domácího mužstva neutuchá! Roman Šoustal posedmé loví kotouč ze své sítě. Jakub Šuhaj prostrčil touš na Jana Milfaita, který v jízdě na úrovni kruhů našel najíždějícího LUBOŠE VOŘÍŠKA, který přesnou střelou zapsal svůj druhý dnešní zářez na pažbu. Asistence: Jan Milfait a Jakub Šuhaj.
     
    26:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jako na kolotoči si nyní musí připadat pelhřimovský brankář. Po výborné práci kapitána Havlíčkova Brodu Miroslava Třetiny na levém mantinelu se nakonec dostal na kruhu ke střele LUKÁŠ ENDÁL, který naprosto milimetrovou střelou prostřelil Šoustala nad rameno. Asistence: Miroslav Třetina a Patrik Přidal.
     
    25:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Lední medvědi se ani nestihli pořádně oklepat a znovu inkasují! David Kozlík vyhrál buly na modrou čáru přímo na hůl MARTINA KŘÍŽE, který zavřel oči a tvrdou dělovkou na tyč nedal nic nevidícímu brankáři Pelhřimova žádnou šanci! Asistence: David Kozlík a Patrik Přidal.
     
    25:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ekipa z Havlíčkova Brodu si bere zpět své vedení z úvodní dvacetiminutovky. Po výborné práci na obranné modré čáře se chopili svěřenci Václava Adama kotouče a po perfektním pasu od Milfaita za obranu se dostal do samostatného nájezdu LUBOŠ VOŘÍŠEK, který se s ničím nerozpakoval a tvrdo ranou propálil Šoustala mezi betony. Asistence: Jan Milfait a David Vala.
     
    24:30
    Štěstí stálo při domácích! Po střele z kruhu zazvonila za zády Čeňka Nováka tyčka!
     
    23:40
    Slavobrány jsou nyní stavěny Romanu Šoustalovi! Na brankovišti stáli zcela osamoceni Tomáš Ludvík s Petrem Kuchtou. Hostující gólman vykopl ránu prvního jmenovaného z bezprostřední blízkosti špičkou betonu!!
     
    22:35
    Patrik Přidal se ocitl před brankou a číhal na vhodný okamžik k zasunutí kotouče za brankovou čáru. Bohužel pro domácí zasáhli perfektně připravení beci Pelhřimova.
     
    22:32
    David Kozlík se na pravém kruhu chopil touše a vypálil. Jeho pokus směřující pod břevno stal se kořistí Romana Šoustala, který kotouč vyrazil nad.
     
    21:26
    Lední Medvědi Pelhřimov právě vstřelili branku!
    Hned zkraje druhé třetiny se Lední medvědi prosazují a snižují na rozdíl jednoho gólu. Domácí muž s maskou se nyní musí řádně červenat, jelikož MARTIN HADRAVA vybojoval kotouč, vypálil po ledě z levého kruhu a touš prošel opětně Novákovi mezi betony. Bez asistence.
     
    21:18
    Kloužeme se sem, kloužeme se tam. Zatím bez velkého významu. Hráči se zatím spíše za kotoučem nahánějí, než aby konstruktivně vymýšleli.
     
    20:31
    Martin Vysloužil na pravém kruhu našel místečko ke střele a vypálil po ledě. Jeho pokus Čeněk Novák vykopl do rohu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá perioda zažehne své motory cca v 17:50.
     
    Svou roli favorita potvrzují domácí hokejisté, kteří po první části vedou 3:1. V Kotlině ale nesledujeme příliš dynamický hokej a i když přicházejí střely, tak je tempo hry často přerušováno. Ve hře ovšem nechybí důraz a nouze není ani o osobní souboje.

    Střely na branku v 1. třetině:

    Havlíčkův Brod: 15
    Pelhřimov: 11
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Ještě mnoho vzrušení za Šoustalovými zády. Osobní souboje na zadním mantinelu nakonec přinesly zisk kotouče ze strany seskupení Jana Dvořáka.
     
    18:57
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkův Brod znovu odskakuje na dvoubrankový rozdíl. V útočném písmu vyhrál vhazování kapitán Třetina. Touš na modré přebral důrazný bek Jiří Vašíček, jehož střela byla zblokovaná. Mezi kruhy ovšem sáhl po hozené rukavici MIROSLAV TŘETINA, který bleskovou rankou pokořil maskovaného muže Ledních medvědů. Asistence: Jiří Vašíček.
     
    18:49
    Tomáš Semrád předvedl v útočném pásmu sólo pro jediného muže a nakonec z úhlu servíroval kotouč na teč. Před brankou ťukl do puku jeden z jeho spoluhráčů, avšak touš zamířil jen do ochranné sítě.
     
    18:10
    Skrze obranu soupeře si klestil cestu jako loupežník černým lesem Lukáš Endál. Nakonec se dostal až před Romana Šoustala, ale díky forčekingu hostující obrany nakonec nezamířil přesně.
     
    17:43
    Bruslaři ztratili v útočném pásmu puk a hosté rychle přenesli hru. Na pravém křídle pak nabral rychlost Samuel Rudy, který z jízdy vypálil, ale Čeněk Novák si jeho pokus pohlídal a zastavil jej na své hrudi.
     
    16:52
    Nakonec se Lední medvědi dostali ke střele z levého kruhu, která se sice, mrška, schovala za dva clonící hráče, ale i tak si jí gólman domácího souboru našel a ukryl jí na hrudi.
     
    15:53
    Oba týmy agitovaly v útočné třetině, ale pokaždé se se zlou potázaly. Buď zasáhla dobře zformovaná obrana, anebo je potopila vlastní nepřesnost.
     
    14:58
    Lední Medvědi Pelhřimov právě vstřelili branku!
    Lední Medvědi snižují v Kotlině stav zápasu. Liknavost domácí obrany dovolila Tomáši Mejzlíkovi, který se těší velké oblibě fanynek, vybojovat v rohu pásma kotouč. Tento bývalý kapitán jihlavské mládeže pak předložil puk do oblasti brankoviště na hůl MARTINA HADRAVY, který pak milimetrovou střelou našel skulinku mezi Novákovými betony. Asistence: Tomáš Mejzlík.
     
    14:43
    Situace v útočném pásmu Pelhřimova nyní připomíná spíše šavlovanou. Puk poskakuje mezi hokejkami jako žabka z kamínku na kamínek.
     
    14:16
    Dominik Marek se probíjel po pravém křídle do střelecké pozice, ale se svou lacinou stahovačkou nevyzrál na Niklavse Balgalvise, který si na něj počíhal a bryskně mu sebral touš z hole.
     
    13:32
    Drobný zámek ze strany Ledních Medvědů přinesl pouze další nepřesný pokus. Nakonec si Novák vyjel hluboko do pole, aby zde zalehl klouzající puk před dotírajícími nájezdníky.
     
    12:55
    Ihned po buly se domácí dopustili icingu. Po něm dvakrát pálil z mezikruží zcela osamocený Miroslav Kopic, ale jakoby nastavil v navigaci špatnou cílovou destinaci a touš pokaždé s grácií přeletěl o centimetry horní tyč!
     
    12:36
    Bruslaři jsou kompletní. V závěru oslabení nabil Votápek na modrou, prudká rána medvědího obránce se odrazila od zadního mantinelu na brankoviště, kde si puk pokryl maskovaný muž Havlíčkova Brodu.
     
    11:44
    Střela od modré čáry letěla vysoko nad branku domácího gólmana. Následně sebral puk Filip Beneš, který poslal leteckou poštou navštívenku Romanu Šoustalovi.
     
    11:12
    Domácí drželi svého soupeře mimo dostřel Novákovy branky. Nakonec se Pelhřimov pod tlakem dopustil zakázaného uvolnění.
     
    10:35
    "Já nechtěl...," zní odpověď téměř každého trestaného. Možná, že Jan Milfait (HBR) opravdu nechtěl v rohu útočného pásma hákovat soupeře, ale jelikož je hráč zodpovědný za svou hůl a výstroj, tak jeho brnknutí o pelhřimovského beka skončilo dvouminutovým trestem za hákování.
     
    09:25
    Ještě jednu ránu zkusila medvědí družina, ale bez výsledku. Podobného resumé se pak dobabrala i skvadra domácích po své kombinaci v útočné třetině.
     
    08:34
    Tomáš Plachý se snažil o odpověď, když se zjevil s pukem sám mezi kruhy. Našteloval si černé kolečko ke smrtící ráně, ale maskovaný muž domácích si dobře všiml jeho počínání a pokus na zadní tyč vykopl betonem.
     
    07:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Vy nás ale zásobujete, pane Karfík! Bruslaři za zhruba dvacet vteřin navyšují svůj náskok. Po dobrém forčekingu se dostal ke kotouči Luboš Voříšek, který jej poslal na hokejku Jana Milfaita. Brodský štírek pak vyzval ke skórování JAKUBA ŠUHAJE, který z otočky vymetl veškeré nečistoty z levého horního rohu Šoustalovy branky. Asistence: Jan Milfait a Luboš Voříšek.
     
    07:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Přesně s návratem prvního potrestaného na led se domácí ekipa poprvé raduje z gólového úspěchu. Jan Milfait vybojoval kotouč v rohu pásma a poslal jej na střed Tomáši Semrádovi. Ten se svým pokusem ještě neuspěl, ale ze vzduchu sklepl touš do sítě LUKÁŠ ENDÁL. Pelhřimov tak alespoň nepokračuje v oslabení. Asistence: Tomáš Semrád a Jan Milfait.
     
    06:56
    Jenže proti přesile neobstál a Lední Medvědi dostali kotouč do Novákova hájemství. Tam se faulem prezentoval Petr Votápek (PEL), který je vyloučen za hrubost. Dvacet vteřin se bude hrát pět na tři.
     
    06:42
    Bruslaři jsou kompletní a mají kotouč na svých hokejkách v útočném pásmu, kde s ním operuje Lukáš Endál.
     
    06:12
    Ihned po opakovaném vhazování přebral na modré puk Martin Kříž, který si sjel blíže k brance a tahem vypálil. Touš se uvelebil v klíně Romana Šoustala.
     
    06:05
    Domácím se nepovedlo dotáhnout kombinaci do zdárného konce a Šoustal v klidu pokryl z kruhu klouzající kotouč. Následně byl při brejku nachytán Pelhřimov v ofsajdu.
     
    05:16
    Trest také na straně hostů. Při vyvážení kotouče ze strany domácích se dopustil nedovoleného bránění Vladimír Port (PEL). Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    05:06
    Martin Hadrava vystřelil z pravého kruhu a svou jedovkou břinkl o brankový oblouk. Následný opakovaný pokus doletěl až kamsi do rohu.
     
    04:42
    Na útočné modré čáře se provinil podražením Kryštof Kulhánek (HBR), který na dvě minuty oslabuje svůj mančaft.
     
    04:22
    Lední Medvědi se dostali do střelecké pozice a dokonce z toho vzešla i rána na Novákovu klec. Domácí gólman v klidu vyrazil na zadní mantinel. Při dalším pokusu Pelhřimova o zisk pásma přišel icing.
     
    03:39
    Rychlé přenesení hry a nahození od modré čáry, které si Šoustal pohlídal a ukryl jej v lapačce. Následuje buly před jeho svatyní.
     
    03:21
    Zakázané uvolnění také na straně domácích po nesouhře v rozehrávce. Hned po buly přišla střela z kruhu, která ovšem netrefila kýžený cíl.
     
    03:05
    Z pásma do pásma se proletěl hrací předmět a vystřídal tak šest hokejek. K přímé lince na jednu či druhou branku však nebyl přes letištní brány vpuštěn.
     
    02:26
    Domácí kombinovali v útočném pásmu, ale přes urputnou obranu soupeře se nedostali k zakončení a Lední Medvědi získali za brankou kotouč na své hole.
     
    01:42
    David Vala práskl po tahanicích o puk v rohu pásma do odraženého touše a rozezvučel mantinel za zády Šoustalovými.
     
    01:12
    Bruslaři zatlačili a donutili Romana Šoustala ke dvěma zákrokům. Ten v akrobatických pozicích situaci ustál, načež se jeho spoluhráči osvobodili vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    00:29
    Martin Vysloužil dostal nabito na vrchol pravého kruhu a bez přípravy vypálil. Gólman Novák si povyjel, ale hostující hráč zamířil jen mimo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledě, v amplionech zní hlas průvodce dnešním zápasem a na vše začínají bedlivě upírat svůj zrak i sudí.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Da. Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, M. Semrád – Endál, Třetina "C", Přidal, Šuhaj, Milfait "A", Voříšek, Kozlík, Michálek, Kuchta, Ludvík, Beneš.

    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Šoustal (Stibal) – F. Kasalý, Kohút, Hájek, Srdínko, Port, Kubát "C", Kalenda, Rudy – Do. Marek, Oščádal, Plachý "A", Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Martin Hadrava, Mejzlík.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Petr Křivohlavý, Martin Klouda.
     
    Krásný dobrý den!

    V Kotlině se chystá další derby Vysočiny. Proti Bruslařům se postaví Lední Medvědi z Pelhřimova. Určitě se bude jednat o zajímavé střetnutí, ve kterém se mohou radovat z úspěchu obě mužstva. Ačkoliv svým umístněním v tabulce jsou favority domácí, Spartak určitě nedá střetnutí zadarmo a bude se snažit svého protivníka zaskočit. Obecně totiž platí, že regionální souboje rivala nemají.

    Uhájí Adamovi svěřenci domácí prostředí, nebo si kus flákoty urvou pelhřimovští Lední medvědi? To sledujte v tomto onlajn přenosu!
     
    Postavení v tabulce naznačuje formu obou mužstev. Havlíčkův Brod ztratil pozici lídra v tabulce poté, co překvapivě prohrál v Nymburku na nájezdy, a na špici se lehce osamostatnil Tábor. Pelhřimov pak s pouhými pěti body okupuje nejnižší příčku druholigové střední skupiny. V případě úspěchu v Kotlině by pak mohli hráči Ledních Medvědů atakovat předposlední Kolín.
     
    Bilance vzájemných zápasů rovněž hovoří ve prospěch Bruslařů. Ti vloni v základní části zvítězili ve všech čtyřech střetnutích, dvakrát z toho na nájezdy. Medvědi se pak radovali z vítězství zatím pouze třikrát. Jednou skončilo střetnutí – v rámci starého herního systému bez prodloužení – remízou. Uvidíme tedy, zda bude pokračovat dominance ekipy z Kotliny.

    Počet odehraných zápasů: 16
    Bilance: 10-2-1-0-3
    Výsledky: 5:2, 8:2, 2:1, 3:1, 3:4, 1:1, 1:4, 2:1, 4:0, 3:2, 4:3, 2:3, 2:1sn, 6:4, 5:1, 7:6sn
    Skóre: 58:36
     
    Lední Medvědi zatím vyfasovali v nadupané střední skupině nepopulární kartičku s obrázkem černého Petra. S pěti body jsou zatím poslední. Doma sice ve druhem kole smetli Klatovy a vybojovali dva body za výhru v nájezdech v Nymburce, jinak ale sbírají porážky. Blízko k bodům byli Pelhřimovští v souboji s Kolínem, kde ale nezvládli závěr a vyšli na prázdno.

    V brance sází tým z města kuriozit na Petra Hamalčíka, staršího dorostenců z Letňan, který se v brance točí s Dominikem Svobodou. Obranu tvrdí zkušený matador Jiří Kubát, který ve svých jednačtyřiceti letech prokazuje, že rozhodně nepatří do starého železa. Mezi stálé opory patří i Richard Adam, urostlý Dominik Kasalý či Jan Srdínko. Jinak je defenziva tvořena z valné části progresivními mladíky. Mezi forwardy se dlouhodobě daří bratrům Hadravovým. Jak starší Martin, tak mladší Marek jsou oporami předních pelhřimovských řad. Dalšími zvunými jmény jsou Libor Bezděk, Petr Votápek, či první ligou protřelý Miroslav Kopic. I v útoku pak najdeme spoustu zajímavých dravých "elévů" dospělého hokeje. Hráči Ledních Medvědů se musí chytit, uhrát velký výsledek, a potom jim může tato kombinace skvěle šlapat.
     
    Bruslaři z Brodu potvrzují roli žhavého kandidáta na postup do vyšší soutěže. Na domácím ledě navíc zatím neprohráli. O body přišli v ostrém derby na ledě Žďáru nad Sázavou a naposledy padli po nájezdech v Nymburku. Jinak jsou stoprocentní a své soupeře nikterak nešetří. Přesvědčili se o tom třeba Kolínští, Táborští i David Servis, kteří schytali pořádný debakl.

    V brance působí jako jednička Čeněk Novák, jehož výkony doplňuje z pozice dvojky zkušenosti mezi muži sbírající David Marek. Bezpochyby přestupovou bombou léta byl transfer Jiřího Vašíčka, který přišel jako více než adekvátní náhrada za Miroslava Dubna. Vysokou produktivitu vykazuje Tomáš Semrád. Stabilně patří mezi opory i David Vala s Kryštofem Kulhánkem. Kádr opustil ambiciózní pardubický bek Ladislav Havlík, jehož zlákaly vody WSM ligy. V útoku řádí zkušené trio Miroslav Třetina – Lukáš Endál – Patrik Přidal. Ve skvělé formě hraje i předsezónní navrátilec Jan Milfait. Dobře se uvedl také čerstvě příchozí Jakub Šuhaj, do hry by se mohl vrátit po nemoci Tomáš Pipek. Přední linie pak doplňuje řada šikovných odchovanců. Tým společně s Havlíkem opustil i Daniel Spratek, jenž nedostával, i vinou zranění, očekávaný prostor.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 8. Endál (T. Semrád, Milfait), 8. Šuhaj (Milfait, Voříšek), 19. Třetina (Vašíček), 26. Voříšek (Milfait, Vala), 26. Kříž (Kozlík, Přidal), 27. Endál (Třetina, Přidal), 27. Voříšek (Milfait, Šuhaj), 36. Přidal (Kříž, Kozlík), 39. Milfait (TS), 40. Beneš (Kuchta, Vala), 42. Milfait (Voříšek, Vala), 49. Voříšek (Vašíček, Milfait), 53. Ludvík (Kuchta, T. Semrád), 59. Kozlík (Endál, Voříšek) – 15. Martin Hadrava (Mejzlík), 22. Martin Hadrava, 48. Vysloužil (Plachý)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Da. Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, M. Semrád – Endál, Třetina "C", Přidal, Šuhaj, Milfait "A", Voříšek, Kozlík, Michálek, Kuchta, Ludvík, Beneš.
    Trenér: Václav Adam.

    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Šoustal (Stibal) – F. Kasalý, Kohút, Hájek, Srdínko, Port, Kubát "C", Kalenda, Rudy – Do. Marek, Oščádal, Plachý "A", Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Martin Hadrava, Mejzlík.
    Trenér: Jan Dvořák.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Petr Křivohlavý, Martin Klouda

    Diváci: 706
    thejrc.org