Ufa – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Rostov – Kazaň 0:1 (kon.) | Zenit – Arsenal Tula 0:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
0:1 (0:0)
PFK Arsenal Tula
Neděle 15.10.2017, 18:00 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:53:54)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:15.
     
    Je dobojováno! Obrovské překvapení je na světě! Domácí Zenit Petrohrad totiž podlehl Arsenalu Tula 0:1 a překvapivě ztratil body! Domácí celek byl po celou dobu utkání aktivnějším celkem, ale přes pozornou obranu Arsenalu se nedostával do šancí. Naopak hosté udeřili ze své jediné možnosti! Po rychlém protiútoku se prosadil Evans Kangwa ! V závěru se ještě Zenit snažil vyrovnat, ale pozorná obrana Arsenalu už hráče v modrém nepustila do zakončení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Vladimir Gabulov (FC Arsenal Tula).
     
    90+2
    Zenitu se nevydařil ani další útok. Kokorin přišel o míč u rohového praporu a hosté navíc získali vhazování. Arsenal už je opravdu velmi blízko překvapivé výhře.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    V samotném závěru utkání zahrával Arsenal ještě jeden rohový kop. Hosté rozehráli do kombinace a nasbírali vteřinky u rohového praporku.
     
    89
    Zenit zahrával přímý kop. Leandro Daniel Paredes vyslal skákavý centr na zadní tyč a Gabulov měl plné ruce práce. Hostující brankář přesto schoval balón do rukavic.
     
    88
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Goran Čaušić, přichází Ilja Maximov.
     
    87
    Kirill Kombarov prošel s balónem až k rohovému praporku, kde se provinil faulem na Criscita. Zenit tak bude rozehrávat a může založit závěrečný tlak.
     
    86
    Alexandr Kokorin se v pokutovém území natlačil před Beljajeva, jenže stehnem nedokázal zakončit podle svých představ. Brankář Gabulov si připsal snadný zákrok.
     
    85
    Igor Smolnikov se ve skluzu natahoval po nádherném centru z levé strany. Domácí obránce sice balón zasáhl, ale špičkou jej neposlal mezi tři tyče.
     
    84
    Střídající Poloz se ihned mohl zapojil do domácího útoku. Poloz se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže balón se mu svezl po nártu a skončil vedle branky.
     
    83
    Hra je znovu přerušena! Stoppila Sunzu zůstává ležet na hranici pokutového území. Hostujícího stopera podle všeho postihla křeč. Sunzu však bude nadále pokračovat.
     
    82
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Jerochin, přichází Dmitrij Poloz.
     
    81
    Arťom Dzjuba centroval z pravé strany ve skluzu. Jeho pobídku zastavil jeden z obránců Arsenalu, od jehož kopačky se míč odrazil na rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Víctor Álvarez, přichází Gija Grigalava.
     
    79
    Sergej Tkačjov se v souboji na hranici pokutového území dopustil útočného faulu a daroval balón Zenitu. Domácí se však nemohou usadit v blízkosti pokutového území.
     
    78
    Následný centr z přímého kopu přiletěl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval Branislav Ivanović. Jeden z hostů navíc fauloval a Zenit bude rozehrávat.
     
    77
    Anri Chaguš si na pravé straně posunul míč podél postranní čáry a Leandro Daniel Paredes jej poslal k zemi. Domácí hráč navíc vidí žlutou kartu.
     
    76
    Zenit zahrával rohový kop. Vysoký centr se stáčel přímo do branky, jenže brankář Vladimir Gabulov vyrazil ven z brankové čáry a vyboxoval míč ven ze šestnáctky.
     
    75
    Zenit se ihned snaží přispěchat s bleskovou odpovědí. Criscito poslal prudký centr na malé vápno, jenže nikdo ze čtyř hráčů Zenitu v pokutovém území nedokázal zakončit.
    73. Evans KANGWA - 0:1
     
    73
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovské překvapení! Arsenal Tula se ujímá vedení na hřišti Zenitu Petrohrad! Na přihrávku z pravé strany si do pokutového území naběhl EVANS KANGWA, který uklidil balón do odkryté části branky!
     
    72
    Arsenal nyní vyvezl míč na polovinu Zenitu a hosté se snaží nasbírat cenné vteřinky. Domácí celek se nadále trápí při přechodu do pokutového území.
     
    71
    Ivanovič napřáhl z úctyhodné vzdálenosti. Domácí stoper sice vypálil hodně prudce, jenže jeho pokus prosvištěl dobré tři metry od branky Arsenalu.
     
    70
    Kokorin sprintoval za dlouhým centrem na zadní tyč. Domácí fotbalista se snažil zakončit ve skluzu, ale balón se od mokrého trávníku odrazil do autu.
     
    69
    Igor Smolnikov poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde Alexandr Kokorin neuspěl v souboji s obráncem a hosté se opět ubránili.
     
    68
    Po následném přímém kopu se Zenit sice dostal do vedení, jenže asistent rozhodčího viděl ofsajd! Branka proto nemůže platit!
     
    67
    Criscito si řekl o přihrávku na pravou stranu a po dobrém převzetí míče se nechal faulovat. Víctor Álvarez jej poslal za postranní čáru.
     
    66
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Leandro Daniel Paredes.
     
    65
    Alexandru Bourceanu přečetl nepřesnou rozehrávku domácího celku a uklidnil hru Arsenalu. Hosté kombinují a mohou nasbírat cenné vteřinky k dobru.
     
    64
    Stoppila Sunzu se v pokutovém území prodral k odraženému míči a pohotově jej odkopl daleko od branky. Stopeři Zenitu uklidňují hru na polovině hřiště.
     
    63
    Alexandr Kokorin obdržel zajímavou přihrávku na hranici pokutového území a zakončil z ostrého úhlu. Jeho ránu těsně nad zemí schoval Gabulov do rukavic.
     
    62
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Igor Ševčenko, přichází Anri Chaguš.
     
    61
    Odkop hostujícího brankáře si pohlídal Branislav Ivanović a hlavou prodloužil balón do rukavic vlastního gólmana. Zenit může znovu zaútočit.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Zenit se stále trápí v ofenzivě. Zenit je sice mnohem aktivnější, jenže nikdo v modrém dresu nedokázal vymyslet překvapivou přihrávku.
     
    59
    Arťom Dzjuba se v pokutovém území pustil do hlavičkového souboje s Beljajevem. Domácí útočník si pomohl rukou a hlavní rozhodčí mu odpískal útočný faul.
     
    58
    Sergej Tkačjov dotíral na rozehrávku Zenitu v blízkosti pokutového území. Miha Mevlja nakonec musel zasáhnout u rohového praporku a odkopl míč do bezpečí.
     
    57
    Arsenal se snažil podniknout rychlý protiútok, nicméně postup hostujícího celku vpřed zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Igor Ševčenko.
     
    56
    Sebastián Driussi se před brankou Arsenalu natahoval po stříleném centru z pravé strany. Obránce Maxim Beljajev jej ale rozhodil a Driussi nestačil zakončit.
     
    55
    Exekuce přímého kopu se ujal Sebastián Driussi, který vyslal prudkou střelu těsně nad zemí, ale jeho pokus zastavila čtyřčlenná zeď. Hosté navíc odkopli balón daleko od branky.
     
    54
    Stoppila Sunzu fauloval v blízkosti pokutového území a za ostrý skluz vidí žlutou kartu!
     
    53
    Kangwa se tentokrát ocitl v roli dirigenta hry. Hostující záložník vymyslel prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde si Ševčenka vzali do parády hned dva zadáci Zenitu.
     
    52
    Na druhou stranu sprintoval Kangwa. Hostující záložník se snažil obelstít Smolnikova, nicméně domácí obránce udržel svou pozici a odkopl míč do autu.
     
    51
    Exekuce přímého kopu se ujal Jerochin. Domácí záložník vykouzlil nadýchaný centr na zadní tyč, kde sice hlavičkoval Ivanovič, jenže akce nemohla pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    50
    Domácí fotbalisté svému soupeři prakticky nepůjčují balón a v úvodu druhého poločasu kombinují na jeho polovině. Alexandr Kokorin nyní vybojoval přímý kop.
     
    49
    Domenico Criscito opět operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Tentokrát příliš dlouho otálel s odcentrováním a dvojice soupeřů mu balón sebrala.
     
    48
    Domácí fotbalisté nyní kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na skulinku v defenzívě Arsenalu. Hosté pokračují v bránění v kompaktním bloku.
     
    47
    Dzjuba se ihned zapojil do akce domácího celku. Střídající útočník Zenitu se krásnou patičkou zbavil obránce, který podkopl unikajícího Dzjubu.
     
    46
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Arťom Dzjuba.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrný fotbal. Domácí Zenit je sice aktivnějším celkem, jenže defenzíva Arsenalu působí velmi aktivně a nepouští soupeře do šancí. V jediné obrovské příležitosti se ocitl Driussi, jenže jeho hlavička prosvištěla nad břevnem. Arsenal je směrem vpřed bezzubý a koncetruje se na obranu. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Sebastián Driussi si zpracoval prudkou přihrávku a ihned přenesl hru na pravou stranu hřiště. Jeden z hráčů Arsenalu jej nedovoleným způsobem poslal na trávník.
     
    44
    Matías Kranevitter poslal krásnou pobídku po levém křídle. Míč si nakonec zpracoval Kokorin, který centrem našel Jerochinovu hlavu, ale poslední jmenovaný hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    43
    Alexandr Jerochin znovu diriguje rozehrávku Zenitu na polovině soupeře. Jerochin kombinoval s Kranevitterem v blízkosti šestnáctky, ale branku Arsenalu ohrozit nedokázali.
     
    42
    Další ofsajd na straně domácího Zenitu! Oleg Šatov si sice poradil se zpracováním vysoko příhravky, jenže jeho postup zastavil asistent rozhodčího.
     
    41
    Igor Smolnikov centroval z pravé strany do pokutového území. Jeho vysokou pobídku srazil obránce Sunzu do zámezí. Bude z toho jen vhazování.
     
    40
    Po delší době jsme se dočkali střeleckého pokusu! Daler Kuzjajev si bleskově zpracoval míč na levačku a placírkou protáhl hostujícího brankáře. Gabulov si připsal snadný zákrok.
     
    39
    Domenico Criscito byl faulován na polovině Arsenalu a stěžuje si na bolest levého kotníku. Domácí obránce se však zvedá zpět na nohy a bude pokračovat ve hře.
     
    38
    Hosté se na chvíli usadili na polovině Zenitu, jenže Kangwa vyslal příliš prudkou přihrávku mezi stopery a brankář Lunev si došel pro balón.
     
    37
    Do rozehrávky domácího celku se zapojil také brankář Lunev. Domácí gólman nakopl míč na polovinu Arsenalu, jenže obrana hostů je zatím pozorná.
     
    36
    Kirill Kombarov operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Hostující obránce se pustil do souboje s Criscitem, od nějž se míč odrazil do autu.
     
    35
    Exekuce následného přímého kopu se zhostil Kirill Kombarov. Hostující obránce vyslal technickou střelu kolem zdi, jenže jeho pokus minul domácí branku o dobré tři metry.
     
    34
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet na polovině domácího výběru a drží se za kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    33
    Igor Gorbatěnko zastavil rozběhnutého Kranevittera na hranici pravidel. Hlavní rozhodčí se rozhodl inkriminovaný souboj neposoudit jako nedovolený a nechal pokračovat ve hře.
     
    32
    Sebastián Driussi se chtěl otočit kolem obránce Beljajeva. Domácí útočník si míč ukopl hodně daleko od nohy a zadák Arsenalu mu zatarasil cestu do šestnáctky.
     
    31
    Domenico Criscito zastavil vysokou přihrávku na polovinu Zenitu a vyvezl míč za půlící čáru. Criscito nakonec vyslal přihrávku na pravou stranu, jenže domácí znovu přišli o balón.
     
    30
    Po půlhodině hry kombinuje Zenit na polovině soupeře, jenže nikdo v modrém dresu zatím nepřipravil nebezpečnou přihrávku. Arsenal se brání bez větších problémů.
     
    29
    Jerochin se prokličkoval do pokutového území, nicméně obránce Sunzu jej vytlačil za hranice velkého vápna a Jerochinův následný centr propadl do zámezí.
     
    28
    Domenico Criscito dostal krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Krajní obránce Zenitu si míč připravil na levačku, jenže jeho centr srazil obránce do autu.
     
    27
    Sebastián Driussi v dalším souboji v blízkosti pokutového území schytal úder loktem do obličeje. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před sebou, ale rozhodl se nepískat.
     
    26
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Sebastián Driussi si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    25
    Brankář Gabulov znovu přečetl prudkou přihrávku za obranu Zenitu, vyrazil za hranice pokutového území a odkopl balón před dobíhajícím Kokorinem.
     
    24
    Igor Smolnikov prošel s míčem do blízkosti pokutového území Arsenalu, jenže z pravé strany nakonec nedokázal odcentrovat. Hosté míč odkopli daleko od branky.
     
    23
    Miha Mevlja uspěl v důrazném souboji na polovině hrací plochy. Domácí stoper od míče odstavil Ševčenka a spolu s Ivanovičem uklidnili hru.
     
    22
    Na stadionu panuje od úvodního hvizdu parádní atmosféra. Domácí příznivci ženou Zenit do útoku a tlačí domácí celek za vstřelením úvodní branky.
     
    21
    Zenit se znovu vydal do útoku. Alexandr Kokorin se v pokutovém území natahoval po vysokém centru z pravé strany, ale v těžké pozici nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    20
    Evans Kangwa si na pravém křídle posunul míč kolem statického Criscita a vrhl se do pokutového území. Naštěstí pro domácí celek mu balón utekl za čáru.
     
    19
    Domácí zahrávali další rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na zadní tyč, nicméně Branislav Ivanović se z těžké pozice nedokázal srovnat, aby mohl mířit.
     
    18
    Alexandr Kokorin se vrhl do souboje s Kombarovem. Hostující obránce mu v souboji pořádně naložil, ale vybojoval balón pro hostující celek. Arsenal bude vhazovat.
     
    17
    Jerochin vybojoval míč v těsné blízkosti pokutového území a kolmicí mezi stopery Arsenalu se snažil uvolnit Kokorina. Jeho pobídku však přečetl brankář Gabulov.
     
    16
    Maxim Beljajev uklidnil hru Arsenalu na jeho polovině. Stoper hostujícího celku přenesl hru na levou stranu a Arsenal může podniknout útočný výpad.
     
    15
    Alexandr Kokorin dotíral na statické obránce Arsenalu. Zadáci hostujícího výběru nakonec zazmatkovali a odkopli balón do zámezí. Zenit bude vhazovat.
     
    14
    Na centr od rohového praporku si na malém vápně naskočil Alexandru Bourceanu, jenže důrazný Ivanovič mu zatarasil cestu a srazil jeho hlavičku mimo tři tyče.
     
    13
    Kangwa si na hranici pokutového území naskočil na nadýchaný centr z pravé strany. Hostující záložník hlavičkoval z těžké pozice a vybojoval jen rohový kop.
    12. První velká šance Zenitu
     
    12
    První obrovská šance Zenitu! Alexandr Kokorin si naskočil na Criscitův centr z pravé strany a vrátil míč Driussimu. Poslední jmenovaný však hlavičkoval nad břevno!
     
    11
    Evans Kangwa dostihl dlouhou přihrávku za obranu domácího Zenitu. Krajní záložník Arsenalu svedl souboj s Criscitem, jenže se nechal vytlačit na svou polovinu.
     
    10
    Nyní však Smolnikov skvěle vystoupil proti rozběhnutému Gorbatěnkovi. Domácí obránce využil jeho špatného posunu míče a poslal balón do zámezí.
     
    9
    Alexandr Jerochin se ujal rozehrávky domácího celku na polovině Arsenalu. Jerochin chtěl přenést hru na pravou stranu, ale Smolnikov jeho přihrávku nemohl dostihnout.
     
    8
    První rohový kop zahrával rovněž Arsenal. Zajímavý centr na přední tyč vymyslel Sergej Tkačjov, jenže obránce Branislav Ivanović byl pozorný a balón poslal do bezpečí.
     
    7
    Tentokrát přiletěl před branku Arsenalu střílený centr z pravé strany. Igor Smolnikov hledal Alexandra Kokorina, který se nakonec neprobil k zakončení hlavou.
     
    6
    Miha Mevlja musel vystoupit na levou stranu, kde s míčem operoval Kangwa. Domácí stoper svému soupeři nedal šanci a důraznou hrou tělem jej odstavil od míče.
     
    5
    Alexandr Kokorin uspěl v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území. Kokorin se poté zbavil obránce, jenže nepřesnou přihrávkou odevzdal balón soupeři.
     
    4
    Domenico Criscito znovu sprintoval na levé křídlo, kam směřovala dlouhá pobídka z pravé strany. Krajní obránce Zenitu míč neudržel na hrací ploše. Arsenal bude vhazovat.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také hosté. Postupnou kombinací se však fotbalisté Arsenalu nechali zatlačit na vlastní polovinu a do rozehrávky zapojili také Gabulova.
     
    2
    Domenico Criscito dostal pěknou přihrávku na levou stranu hřiště a bleskově se pokusil odcentrovat. Jeho prudkou pobídku srazil na rohový kop Maxim Beljajev.
     
    1
    Domácí Zenit obstaral výkop do dnešního utkání. Fotbalisté v modrém se ihned vydali do útoku, nicméně dlouhý nákop na polovinu soupeře pohlídala obrana Arsenalu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Zenit sehraje dnešní duel v modrém, zatímco Arsenal Tula oblékne červené dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Smolnikov, M. Mevlja, Ivanović, Criscito – Kuzjajev, Jerochin, Kranevitter, Šatov – Driussi, Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Dzjuba, Kaplenko, Mammana, Novoselcev, Paredes, Poloz, Rigoni, Terentěv, Žirkov.

    FC Arsenal Tula: V. Gabulov – K. Kombarov, Sunzu, Beljajev, V. Álvarez – Bourceanu, Čaušić – Gorbatěnko, Tkačjov, Kangwa – I. Ševčenko.
    Náhradníci: Berezin, Levašov – Berchamov, A. Denisov, Grigalava, Chaguš, Maximov, Rasic, Sikojev, Jarmolickij..
     
    FK Zenit Petrohrad

    Naopak domácí Zenit je v úplně opačné pozici. Dnešní domácí celek ve dvanácti zápasech vybojoval dvacet osm bodů a patří mu první příčka ruské ligy. Doma navíc ztratil Petrohrad body jen s Rostovem. V dosavadním průběhu soutěže navíc inkasoval jen pět branek a disponuje nejlepší defenzívou. V minulém kole remizoval 2:2 na půdě Anži Machačkala.
     
    FC Arsenal Tula

    Arsenal dosud sehrál dvanáct zápasů a vybojoval v nich čtrnáct bodů. Dnešní hostující celek zatím okupuje dvanáctou pozici ligové tabulky a na pásmo sestupu má jen bodový náskok. Na venkovních hřištích se Arsenalu moc nedaří. Venku získal jen čtyři body. V minulém kole však doma dokázal porazit Krasnodar.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z ruské Premier Ligy. Společně se podíváme na souboj mezi Zenitem Petrohrad a Arsenalem Tula. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 73. Kangwa

    Karty:   77. Paredes (PET) – 54. Sunzu (ATU), 90+3. V. Gabulov (ATU)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:15.
    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Smolnikov, M. Mevlja, Ivanović, Criscito – Kuzjajev (66. Paredes), Jerochin (82. Poloz), Kranevitter, Šatov (46. Dzjuba) – Driussi, Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Dzjuba, Kaplenko, Mammana, Novoselcev, Paredes, Poloz, Rigoni, Terentěv, Žirkov.

    PFK Arsenal Tula: V. Gabulov – K. Kombarov, Sunzu, Beljajev, V. Álvarez (80. Grigalava) – Bourceanu, Čaušić (88. Maximov) – Gorbatěnko, Tkačjov, Kangwa – I. Ševčenko (62. Chaguš).
    Náhradníci: Berezin, Levašov – Berchamov, A. Denisov, Grigalava, Chaguš, Maximov, Rasic, Sikojev, Jarmolickij.
    thejrc.org