Bordeaux – Nantes 1:1 (kon.) | Montpellier – Nice 2:0 (kon.) | Štrasburk – Marseille 3:3 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:1 (0:1)
FC Nantes
Neděle 15.10.2017, 15:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15. (16:57:23)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí remízou 1:1. V úvodním poločase se hrálo jen od šestnáctky k šestnáctce. Až v nastaveném čase přišel první gól zápasu. Po centr z pravé straně se dostal ke střele Dubois, ten ještě brankáře Costila nepřekonal, ale Préjuce Nakoulma už z blízkosti ano. Druhý poločas začal bleskový vyrovnání. Malcom si naběhl na přihrávku De Prévilleho a střelou na zadní tyč určil konečný výsledek. Malcom měl na kopačce ještě jednu branku, ale tu vychytal vynikající Tatarusanu. Oba týmy si tak drží v úvodu sezony formu, Nantes se posouvá ziskem jednoho bodu na čtvrté místo, Bordeaux je sedmé.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jedna hlavička Makoulma. Z pravé strany přiletěl vysoký centr před Costila. Střelec první branky zápasu se sice vyšplhal výše než bránící Toulalan, ale míč mezi tři tyče nenasměroval.
     
    90+2
    Bordeaux si snaží vynutit závěrečný tlak, ale stále se nemůže dostat do blízkosti pokutového území. Malcom navíc nepřesně přihrával na Mendyho.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Alexandre Mendy byl v náběhu na levé straně, dostal se před obránce, ale poté ho nedokázal setřást. Diego Carlos se vrátil zpět do souboje a čistým skluzem získal balon pro sebe.
     
    89
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Valentin Rongier, přichází Najib Gandi.
     
    88
    Costil se nedohodl s obranou dvojicí. Míč prosvištěl pokutovým územím, naštěstí pro Bordeaux se v něm nenacházel ani jeden hrát Nantes.
     
    86
    Po faulu Lewcuka měli hosté možnost z volného přímého kopu. Diego Carlos se postavil k balonu, ale obrannou zeď nepřestřelil.
     
    85
    Leragerovi utekl balon od kopačky za postranní lajnu. Hosté tak mají do delším čase míč pod kontrolou. Lewczuk musel faulovat Nakoulma a dostává za to žlutou kartu.
     
    84
    Alexandre Mendy výrazně oživil útočnou aktivitu Bordeaux. Nyní pálil z otočky těsně vedle pravé tyče. Tatarusanu nereagoval.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy, aby vstřelenou brankou překlopily skóre na svou stranu.
     
    82
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Jules Iloki.
    81. Ciprian Tatarusanu zachránil svůj tým od druhé inkasované branky
     
    81
    Obrovská šance Bordeaux! Nejprve se protlačil přes obránce ke střele střídající Mendy, Tatarusanu s problémy vyrazil míč jen před sebe. Najednou měl před sebou odkrytou branku Malcom, ale Brazilec napálil jen hostujícího brankáře.
     
    80
    U balonu byl znovu Malcon, tentokrát i s Vadou. Právě Malcom ale zkoušel pálit, ale míč končí daleko od branky. Ciprian Tatarusanu mohl být tentokrát v klidu.
     
    79
    Tlak Bordeaux se stupňuje. Další faulem se provinil proti pravidlům Thomasson, který už má na svém kontě žlutou kartu. Rozhodčí ale nehodlá dánského fotbalistu vylučovat.
     
    78
    Na místo přestupku si postavil balon Malcom. Střelec vyrovnávají branky pálil na přední tyč, obstřelil teď, ale míč mezi tři tyče již nezakroutil.

    Vít Schück

    Branky: 48. Malcom (de Préville) – 45+2. Nakoulma

    Karty:   24. Pellenard (BOR), 28. de Préville (BOR), 85. Lewczuk (BOR) – 21. Krhin (NAT), 73. Thomasson (NAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15.
    Girondins Bordeaux: Costil – Lewczuk, Toulalan (C), Jovanović, Pellenard – Lerager, Santos, Sankharé (69. Vada) – Malcom, de Préville (75. A. Mendy), Kamano (61. J. Cafú).
    Náhradníci: Prior – Vada, Plašil, J. Cafú, A. Mendy, Carrique, Pereira.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois (C), Awaziem, Diego Carlos, Djidji – Thomasson (82. Iloki), Rongier (89. Gandi), Krhin, A. Touré, Lucas Lima (75. El Ghanassy) – Nakoulma.
    Náhradníci: Dupé – Kwateng, El Ghanassy, Gandi, Iloki, Alcibiade, Kolo Muani.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    thejrc.org