Winnipeg – Carolina 2:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 8:2 (kon.) | Tampa – St. Louis 2:1 (kon.)
Dallas – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Arizona – Boston 2:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:6 (kon.)
San Jose – NY Islanders 1:3 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 4:2 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 15.10.2017, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:48 Auston MATTHEWS - 3:4
     
    60:48
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na jedné straně parádně vychytal Andersen dorážku Drouina, na té druhé poté rozhodl zázračný AUSTON MATTHEWS! Nylander se prosmýkl po křídle, našel křížným pasem amerického mladíka a ten tvrdou střelou zacílil přesně mimo dosah Careyho Price! Po vítězné brance proti Chicagu tak Matthews rozhoduje další prodloužení! Asistence: William Nylander.
    32:43 Patrick MARLEAU - 3:3
     
    32:43
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je to tak, je tedy srovnáno! Po dobré práci Komarova sice dokázal Price několikrát puk zastavit, PATRICK MARLEAU ale nakonec propasíroval podél tyčky svůj pokus kousek za čáru. To nakonec sudí rozklíčovali a branka zcela správně platí! Asistence: Nazem Kadri.
    31:33 Jonathan DROUIN - 3:2
     
    31:33
    Montreal právě vstřelil branku!
    A vzápětí padá branka na druhé straně, Montreal tedy jde dnes podruhé do vedení – Alzner měl hlavu nahoře, všiml si JONATHANA DROUINA na zadní tyči a stříleným pasem ho přesně oslovil. Domácí útočník tak v pohodě uklidil puk za Andersena a Canadiens vedou. Asistence: Karl Alzner.
    16:49 Alex GALCHENYUK - 2:2
     
    16:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    A přesilová hra je nakonec využita! Po šťastném odrazu ve středním pásmu se dostal do přečíslení ALEX GALCHENYUK, který se do puku opřel vší silou a odrazem o tyčku propasíroval svoji bombu za záda bezmocného Andersena! Asistence: Charles Hudon.
    08:16 Auston MATTHEWS - 1:2
     
    08:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Krása, krása! AUSTON MATTHEWS ukazuje, proč je tak ceněným hráčem a otáčí výsledek zápasu! Americký mladík a jednička loňského draftu projel středním pásmem, se štěstím překonal modrou čáru a následně vymetl horní roh branky Montrealu – Price bez šance a jen se ohlédl za sebe. Bez asistence.
    07:32 James van Riemsdyk - 1:1
     
    07:32
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak toto bylo nečekané a ani kamery to ze začátku nezachytily! Po vhazování se puk ihned odrazil na hůl JAMESE VAN RIEMSDYKA, který pohotově vypálil, jeho pokus ještě tečovala hůl Lekhonena a Price se natahoval marně! Stav je tak velice rychle srovnán. Bez asistence.
    02:19 Jeff PETRY - 1:0
     
    02:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Následný kontr domácích už brankou končí a Montreal tak jde do vedení! Po pasu od Drouina, která zavezl kotouč do pásma, se do střely položil JEFF PETRY a právě domácí bek propálil všechno, co mu stálo v cestě! Andersen měl zakrytý výhled a jeho zákrok tak přišel moc pozdě. Asistence: Jonathan Drouin a Artturi Lehkonen.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. Petry (Drouin, Lehkonen), 17. Galchenyuk (Hudon), 32. Drouin (Alzner) – 8. J. van Riemsdyk, 9. Matthews, 33. Marleau (Kadri), 61. Matthews (W. Nylander)


    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – S. Weber (A), Mete, Petry, Alzner, Davidson, Jo. Benn – Lehkonen, Drouin, Pacioretty (C) – A. Shaw, Danault, Hudon – Gallagher, J. de La Rose, Byron – Hemský, Plekanec (A), Galchenyuk.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, Fehr, M. Martin.
    thejrc.org